Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Ztužený pokrmový tuk

Čokoládová poleva

Čokoládová poleva

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g čokolády na vaření, 100 g 100% tuku (Omega)

Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a tuk. Mícháme a zahříváme tak dlouho, dokud se suroviny pěkně nespojí.

Kávová poleva

Kávová poleva

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g cukru moučky, 8 lžic kávy , 2 lžičky 100% tuku (Omega)

Uvaříme silnou kávu a do cukru přidáme 8 lžic odvaru z této kávy a rozehřátý tuk. Šleháme tak dlouho, dokud nám nevznikne hladká hustá poleva.

Rebarborový mřížkový koláč s jahodami

Rebarborový mřížkový koláč s jahodami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hladké mouky, 250 g ztuženého pokrmovéhu tuku, 190 g cukru krystalu, 2 vejce, špetka soli, 500 g rebarbory, 100 g cukru moučky, 250 g vlašských ořechů, 250 g jahod

Rebarboru oloupeme, odstraníme žilky a nakrájíme na 1 cm kousky. Do 1/2 kastrolu vlijeme vodu, přidáme nakrájenou rebarboru, 100 g cukru krystalu, přikryjeme pokličkou, vaříme 15 minut na mírném plameni. Poté rebarboru scedíme a necháme vychladnou...

Burizonové hrudky

Burizonové hrudky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 dkg 100% ztuženého pokrmového tuku, 15 dkg mléčné čokolády - bez oříšků!, 1 balení burizonů, 3 lžíce Malcaa

Tuk rozpustíme s čokoládou (nejbezpečněji ve vodní lázni) nebo při mírné teplotě, přidáme Malcao a vmícháme sáček burizonů. Necháme lehce ztuhnout, aby čokoláda příliš netekla a lžičkou tvoříme na pečicí papír hrudky. Necháme zatuhnout, odloupnem...

Oranžová buchta

Oranžová buchta

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 400 g polohrubé mouky, 200 g cukru krupice, 3 vejce, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 10 lžic oleje, 330 ml oranžové limonády (Mirinda, Fanta), Poleva: 100 g čokolády na vaření, 1 lžíce 100% ztuženého pokrmového tuku, cukrářské zdobení

Mouku, cukr, vejce, kypřící prášek a limonádu smícháme dohromady. Dobře promícháme a nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Pečeme při teplotě 180 C asi 20 minut. Po upečení buchtu polijeme čokoládou, kterou jsme rozpustili se 100 % tukem a posype...

Brynzová kolečka

Brynzová kolečka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g tuku, 250 g Brynzy, 500 g hladké mouky, 1 vejce, 1/2 balíčku kypřícího prášku do pečiva, 1 žloutek, 1 lžička mleté sladké papriky, špetka kmínu, špetka soli

Do mouky přidáme změklý tuk, brynzu, vejce, prášek do pečiva, osolíme a vypracujeme těsto, které dáme na 30 minut odležet do chladu. Poté těsto vyválíme na pomoučeném vále a vykrajujeme z něj kolečka, která potřeme rozšlehaným žloutkem, okmínujeme...

Omeletové nudle

Omeletové nudle

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 vejce, 4 lžíce mléka, 50 g polohrubé mouky, špetka soli, tuk na pánev

V hrnečku rozmícháme vejce s mlékem a s moukou a osolíme. Těsto lijeme v tenké vrstvě na rozpálenou, tukem vymazanou pánev a po obou stranách osmažíme dorůžova. Studené omelety stočíme a nakrájíme na tenké nudle.

Piškotový svítek

Piškotový svítek

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce, 40 g hrubé mouky, špetka soli, tuk a mouka na pánev

Z bílků ušleháme tuhý sníh, zlehka vmícháme žloutky s hrubou moukou a se solí. Na tukem vymazanou a hrubou moukou vysypanou pánev rozetřeme těsto a v troubě pečeme dorůžova. Upečený, prochladlý svítek nakrájíme na čtverečky.

Játrová omáčka

Játrová omáčka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g játry, 2 ks cibule, 1 stroužek česneku, 3 lžíce rostlinného oleje, 30 g ztuženého pokrmového tuku, 30 g hladké mouky, troška kmínu, troška majoránky, 2 lžíce sojové omáčky, špetka soli, špetka pepře

Játra omyjeme a nakrájíme na větší kousky, které osmahneme na oleji. Na rozpáleném tuku necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, přidáme mouku a uděláme narůžovělou jíšku. Do jíšky nalijeme šťávu z jater, sójovou omáčku, rozředíme několika lžícemi v...

Krupicové noky

Krupicové noky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3,5 dcl mléka, 200 g krupice, 20 g tuku, 2 vejce, sůl

V části studeného mléka rozmícháme krupici a vlijeme do zbývajícího vařícího mléka. Osolíme, přidáme tuk a za stálého míchání vaříme, až se těsto nelepí na vařečku. Pak do prochladlého vmícháme postupně vejce a mícháme tak dlouho, až vznikne hladk...

Hrníčkový smažený sýr bez smažení

Hrníčkový smažený sýr bez smažení

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g tvrdého sýra, 200 g šunky, 6 ks vajec, kousek ztuženého pokrmového tuku, trocha strouhanky

Připravíme si 6 hrníčků. Hrníčky vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Sýr nastrouháme, šunku nadrobno nakrájíme. Na dno vysypaného hrníčku nasypeme vrstvu strouhaného sýra, na ni přidáme vrstvu šunky a navrch rozklepneme vajíčko. Opět pokračujem...

Sýr po pastýřsku

Sýr po pastýřsku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 plátky tvrdého sýra, 4 plátky šunky, 1 vejce, troška hladké mouky, tuk na smažení

Rozmícháme vajíčko s moukou, aby vzniklo hladké těstíčko. Mezi plátky šunky dáme sýr, namočíme do těstíčka a zprudka osmažíme z obou stran. Podáváme s vařeným bramborem a zeleninovým salátem, případně s okurkou.

Domácí čokoláda

Domácí čokoláda

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení ztuženého pokrmového tuku, 35 g holandského kakaa, 125 g cukru moučka, 1 lžíce škrobové moučky

Do hrnce vložíme tuk rozkrájený na kousky. Hrnec položíme nad větší hrnec s trochou vody tak, aby se nedotýkal dnem vody. Vše se musí připravovat v páře, nesmí se vařit. Rozpustíme tuk a přidáme moučkový cukr, postupně přisypeme kakao a škrobovou ...

Gratinované krabí prsty

Gratinované krabí prsty

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg krabích tyčinek, 0,5 kg domácí bramborové kaše, 2 ks vajec, 100 g Eidamu (Edam), 50 g petrželky, tuk na vymazání plechu

Na vymazaný plech naklademe krabí tyčky po 3 kusech. Do hotové bramborové kaše přidáme vejce, nastrouhaný sýr, petrželku. Hotovou směs plníme do zdobícího sáčku a stříkáme na krabí tyčinky. Pečeme cca 15 – 20 minut.

Zapečené krůtí řízky s brokolicí

Zapečené krůtí řízky s brokolicí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks krůtího masa, 250 g brokolice, 4 plátky libového česnekového boku nebo debrecínky, 4 plátky tvrdého sýra, sůl, pepř, tuk na orestování a vymazání pekáče

Krůtí plátky po obvodu nařízneme, lehce naklepeme, opepříme, osolíme, vložíme na rozehřátý tuk a po obou stranách zvolna opečeme. Očištěnou brokolici uvaříme v malém množství osolené vody nebo v páře doměkka. Do tukem vymazaného pekáče rozložíme o...

Zapečený houskový špíz

Zapečený houskový špíz

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks housek, 120 g plátek sendvičové šunky, 40 g strouhaného sýra, 1 ks cibule, 40 ml kečupu, 3 lžíce ztuženého pokrmového tuku

Housky nakrájíme na tenké plátky a z obou stran je potřeme tukem a kečupem. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka a plátky salámu přeložíme na čtvrtky. Pak vše střídavě napichujeme na špízovou jehlu. Špíz musí houskou začínat i končit. Posypeme...

Třený jablkový koláč se sněhem

Třený jablkový koláč se sněhem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 žloutků, 200 g tuku, 300 g cukru moučka, 0,15 l mléka, 300 g polohrubé mouky, 1 kypřící prášek do pečiva, 50 g sekaných ořechů, 2 kg jablek i se slupkou, 1 vanilkový cukr, 6 bílků, 150 g cukru krystal

Příprava jablečné náplně: Čistá jablka zbavená jádřinců pokrájíme na kousky a podusíme s vanilkovým cukrem. Příprava sněhu: Bílky s krystalovým cukrem ušleháme nad párou na tuhý sníh. Tuk ušleháme s cukrem přidáme žloutky, mléko a mouku s pr...

Marmeládové koblihy

Marmeládové koblihy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg hladké mouky, 80 g cukru krupice, 100 g tuku, 6-8 žloutků, 4 lžíce rumu, 60 g droždí , 1/2 l mléka, 1 špetka citronové kůry, špetka soli, 1 hrnek oleje na smažení, 1 hrneček ovocné marmelády

V části mléka rozdrobíme droždí s trochou cukru a mouky na kvásek. Tuk utřeme s cukrem a se žloutky. Přidáme mouku, rum, kvásek, sůl, citr.kůru a mléko. Vypracujeme těsto. Po vykynutí těsto rozdělíme na dvě části a vyválíme. Na placku vyznačíme ko...

Domácí krovky

Domácí krovky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg cukru krupice, 1 konzerva Salka, 1 sáček vanilkového cukru, 5 dcl mléka, 125 g ztuženého pokrmového tuku

Vše, kromě tuku vaříme v hrnci 1 a 1/2 hodiny. Potom přidáme ztužený tuk a vaříme za stálého míchání 15 minut - chvíli trvá než se tuk vpije. Plech vylejeme studenou vodou a hned nalejeme hustou hmotu. Dáme do ledničky vychladnout přes noc a krájí...

Cukroví z mrkve

Cukroví z mrkve

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 dkg hladké mouky, 25 dkg ztuženého pokrmového tuku, 150 g strouhané mrkve, 1 hrst strouhané citronové kůry, troška citronové šťávy z 1/2 citronu, troška cukru moučka na obalení

Z mouky, tuku, strouhané mrkve a citronové kůry a šťávy vypracujeme těsto, které necháme v chladu odpočinout. Pak je vyválíme na 1 cm, vykrajujeme různé tvary, které upečeme v horké troubě (200 °C). Ještě horké mrkvové cukroví obalíme v moučkovém ...

Domácí čokoláda s ořechy

Domácí čokoláda s ořechy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

17 dkg ztuženého pokrmového tuku, 12 dkg cukru krupice, 1 balení kakaa - nejlépe holandského, 1 troška strouhaných ořechů, 1 lžíce rumu, 1 vanilka, 2 lžíce Solamylu

Rozpustíme tuk s cukrem, přidáme kakao a vytvoříme hladkou směs. Pak přidáme ostatní přísady, promícháme a můžeme nalít do formiček na čokoládu.

Sladký koláč z brambor

Sladký koláč z brambor

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

30 dkg cukr krupice, 30 dkg vařených brambor, 60 dkg polohrubé mouky, 20 dkg ztuženého pokrmového tuku, 2 vejce, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1 sklenka ovocné marmelády

Brambory oškrábeme a uvaříme ve vodě (nedávat do ní vůbec nic). V tlakovém hrnci vaříme 10 minut. Pak ze všech surovin vytvoříme těsto, které vyválené dáme na plech a upečeme v předehřáté troubě při 180°C po dobu 35 minut. Upečené těsto můžeme pot...

Kachna po staročesku

Kachna po staročesku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg kachny, 150 g ostravské klobásy, špetka soli, 1/2 lžíce kmínu, 1 cibule, 120 g slaniny, 2 hrnečky vody, 3 lžíce ztuženého pokrmového tuku

Omytou kachnu osolíme a pokmínujeme. Dáme na pekáč a přidáme vodu a tuk. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C po dobu 30 minut, pak ztlumíme na 180°C a pečeme 40 minut. Asi tak 20 minut před dopečením přidáme do pekáče cibuli na kostičky, klobásu n...

Majzenové zmrzlinky

Majzenové zmrzlinky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hladké mouky, 2,5 jahodového pudinku, 250 g Hery, 125 g cukru moučka, KRÉM :250 g másla, 7 lžic horkého mléka, 2-3 lžíce cukru moučka, DOHOTOVENÍ : 100 g čokolády na vaření, 50 g ztuženého pokrmového tuku, 2 lžíce kokosu na posypání

Všechny suroviny na těsto zpracujeme v hladké těsto a necháme odležet. Po odležení vyválíme 3-4 mm široký plát a vykrajujeme různé tvary např. hvězdičky, srdíčka a nebo kolečka. Pečeme při 200°C asi 5 minut. Máslový krém : měkké máslo vyšleháme, ...

Chuťovka z banánů

Chuťovka z banánů

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kusy banánu, 100 ml vaječného likéru (koňaku), 100 g čokolády na vaření, trocha ztuženého tuku, 200 ml šlehačky

Oloupané banány podélně rozkrojíme, pokapeme vaječným likérem (koňakem) a přelijeme rozpuštěnou čokoládou s tukem. Necháme v chladu ztuhnout a povrch ozdobíme ušlehanou šlehačkou.

stránka: