Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Ztužený pokrmový tuk

Mrkev se špagetami

Mrkev se špagetami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

70 g mrkve, 10 g špage, 10 g kuřete, 10 g kuřecích jater, 10 g cibule, 5 g česneku, 0,15 g kečupu, 0.3 dcl červeného vína, 10 g tuku, špetka soli, špetka pepře, 10 g strouhaného sýru

Osolené, okořeněné nudličky pokrájeného kuřete a játra s mrkví opečeme na zpěněném tuku s cibulí a česnekem a dusíme ve vlastní šťávě do poloměkka. Pak přidáme kečup, podlijeme vínem a dodusíme s vařenými špagetami a strouhaným sýrem.

Mrkvové opečenky

Mrkvové opečenky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g mrkve, 20 g krupice, 1/2 vejce, 0,3 dcl mléka, 2,5 g cukru moučka, špetka soli, 20 g strouhanky, 10 g tuku

Jemně nakrájenou mrkev podlijeme horkým mlékem, osolíme a dusíme do poloměkka. Pak promícháme s krupicí a cukrem a dusíme do poloměkka. Do vychladlé hmoty zamícháme žloutek a tvoříme podlouhlé placičky, které obalujeme v rozšlehaném bílku a ve str...

Jednoduchá polévka z celeru

Jednoduchá polévka z celeru

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

60 g celeru, 2,3 dcl vývaru, 5 g tuku, špetka soli, troška pepře, 10 g jíšky, troška celerové natě

Na kostičky pokrájený celer osmahneme na tuku, osolíme, opepříme, přidáme vývar, po chvíli celerovou nať a vaříme do měkka. Před koncem vaření zahustíme jíškou. Levné a jednoduché :)

Chřestové opečenky

Chřestové opečenky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g chřestu, 5 g cibule, 1/2 vejce, 25 g brambor, 5 g polohrubé mouky, špetka soli, špetka pepře, 10 g tuku

Nastrouhaný chřest promícháme se strouhanou cibulí, bramborami, vejcem a moukou, osolíme, okořeníme. Lžíci klademe do rozpáleného tuku, rozetřeme na placičky a pečeme po obou stranách.

Brukvové opečenky

Brukvové opečenky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g vařené brukve, 30 g krupice vařené v mléce, troška pepře, 10 g strouhanky, špetka soli, 10 g tuku, 1/2 vejce

Na hrubo nastrouhané brukve smícháme s krupicí, žloutkem, osolíme, opepříme a vmícháme z bílku tuhý sníh. Vytváříme placičky, které obalíme ve strouhance a smažíme je po obou stranách dozlatova.

Omeleta s mrkví

Omeleta s mrkví

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

70 g mrkve, 1 vejce, špetka soli, 10 g strouhaného sýru, 5 g tuku

Na nudličky nakrájenou mrkev osmahneme na tuku a dusíme ve vlastní šťávě do měkka. Pak ji přelijeme osoleným, rozšlehaným vejcem a necháme ztuhnout. Na talíři omeletu přeložíme a sypeme sýrem.

Rajčata s kuřetem

Rajčata s kuřetem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

60 g rajčat, 40 g kuřete, 10 g mandlí, 10 g cibule, 5 g citronové kůry, 1 kapka citronové šťávy, 1 kapka sójové omáčky, 1 kapka worcesterové omáčky, 2,5 g cukru krupice, 0,5 dcl drůbežího vývaru, 10 g tuku, troška pepře, troška zázvoru, kousek chilli papričky, špetka soli

Osolená, pokrájená rajčata, cibuli s utřeným česnekem a kůrou dusíme ve vývaru do měkka. Vařené maso (nakrájené na nudličky) s kořením a posekanými mandlemi osmahneme na rozpáleném tuku, přidáme rozdušená rajčata, sójovou omáčku, worcester a citró...

Boží milosti s vanilkovou příchutí

Boží milosti s vanilkovou příchutí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

citronová kůra, troška cukru moučka, 35 g másla, 350 g hladké mouky, 1 balení vanilkového cukru, 2 lžíce rumu, špetka soli, 1 balení ztuženého pokrmového tuku, 5 lžíc zakysané smetany, 2 žloutky

Ze surovin vypracujeme těsto, které rozválíme na tlouštku 5 mm a vykrajujeme pásky dlouhé 15 cm, které uprostřed (6cm) prořízneme. Jednu stranu opatrně provlečem otvorem a pak smažíme v tuku, když zlátnou vyjmeme je a položíme na papír. Nakonec po...

Mrkev s rybím filé

Mrkev s rybím filé

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

70 g mrkve, 10 g křenu, 40 g rybího filé, 10 g tuku, troška pepře, 1 bobkový list, troška nového koření, špetka soli

Na kostičky nakrájenou a okořeněnou rybu a mrkev opečeme na tuku a dusíme ve vlastní šťávě do měkka. Před koncem dušení přidáme strouhaný křen a dobře promícháme.

Nepravý mozeček

Nepravý mozeček

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g pórku, 1 vejce, špetka soli, špetka pepře, 5 g tuku

Na jemná kolečka pokrájený pórek osmahneme a dusíme na tuku do poloměkka. Osolíme, okořeníme, dáme vejce a necháme, až ztuhne. Podáváme se zelenou natí.

Rajčatový pilaf

Rajčatový pilaf

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g rajčat, 40 g rýže, 1 dcl vývaru, 10 g tuku, troška Vegety speciál, špetka soli, troška zelené natě

Pokrájená, osolená, okořeněná rajčata osmahneme na tuku, promícháme se spařenou rýží a zelenou natí, zalijeme vývarem a pečeme do měkka.

Mrkvový nákyp s tvarohem

Mrkvový nákyp s tvarohem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

70 g mrkve, 30 g tučného tvarohu, 1 vejce, 10 g tuku, 0,5 dcl smetany, 20 g vanilkového cukru, 0,15 dcl rumu, troška citronové kůry, troška pomerančové kůry, špetka soli

Žloutek utřeme s tukem, cukrem, solí a postupně přimícháváme tvaroh se smetanou. Poté přidáme vařenou mrkev (jemně nastrouhanou), vmícháme sníh z bílků, rum a kůru. Pečeme v troubě ve vysypané formě.

Vařený květák s vinnou omáčkou

Vařený květák s vinnou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/4 kostky bujónu, 0,3 dcl kečupu, 120 g květáku, 0,5 dcl vinné omáčky, 15 g strouhaný sýr, špetka soli, 10 g tuku

Dobře očištěné květákové růžičky vložíme do vroucí osolené vody nebo bujónu a vaříme do měkka. Podáváme polité tukem a posypané sýrem nebo kečupem nebo vinnou omáčkou. Vinná omáčka: 1 žloutek utřeme s cukrem (25 g), přidáme citrónovou šťávu (0,1 ...

Květáková musaka s těstíčkem

Květáková musaka s těstíčkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 g cibule, 60 g květáku (uvařený do poloměkka), 10 g másla, 0,15 dcl mléka, 30 g mletého masa, 20 g hladké mouky, troška pepře, špetka soli, 10 g tuku, 1,5 vejce, 0,15 dcl zakysané smetany

Menší růžice květáku a košťál rozkrájený na kolečka obalujeme v těstíčku z 1/2 vejce, mouky a mléka. Smažíme dozlatova na rozpáleném tuku. V tomtéž oleji osmahneme dobře pokrájenou cibulku, přidáme mleté maso, osmažíme je a do mírně prochladlé smě...

Kaše z dušené mrkve

Kaše z dušené mrkve

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g mrkve, 10 g tuku, špetka soli, 0.5-1 hrnek vody

Nakrájenou mrkev podusíme ve vodě do měkka. Pak scedíme a prolisujeme. Smícháme s 2/3 tuku a s trochou mrkvové vody. Osolíme a ušleháme. Kaši podáváme politou zbylým tukem.

Zelný perkelt

Zelný perkelt

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g bílého zelí, 10 g cibule, 10 g papriky (kapie), 20 g rajčat, 40 g skopového masa, 10 g tuku

Na kostičky nakrájené maso osmažíme na tuku a zpěněné cibulce, osolíme, okořeníme, podlijeme trochou vody a dusíme do poloměkka. Pak přidáme nastrouhané zelí, na drobno pokrájenou papriku a rajče, vydusíme do měkka.

Mrkev s kuřetem

Mrkev s kuřetem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g mrkve, 40 g kuřete, 10 g tuku, 0,3 dcl drůbežího vývaru, špetka soli, troška koření na kuře

Okořeněné, osolené, na nudličky pokrájené kuře opečeme na tuku se strouhanou mrkví, podlijeme vývarem a dusíme do měkka.

Květákové květy

Květákové květy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 g cibule (kolečka), troška grilovacího koření, 30 g květáku (uvařený do poloměkka), 5 g plátkového sýru, 5 g plátkového salámu, 5 g tuku

Květákové růžice podélně nařízneme (od květu ke košťálu) a do řezu vložíme plátek salámu a kolečko cibule či pórku. Okořeníme, poklademe plátkem sýra a necháme v troubě zapéci, příp. zabalíme do alobalu.

Osmažená mrkev s vejcem

Osmažená mrkev s vejcem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g mrkve, 1 vejce, 10 g tuku, špetka soli

Nakrájenou vařenou mrkev osmažíme na tuku, osolíme, zalijeme rozšlehaným vejcem a dobře promícháme, než se nám vejce srazí. Ozdobíme zelenou natí.

Květákové špízy

Květákové špízy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 g cibule, 1 troška grilovacího koření, 60 g květáku (uvařený do poloměkka), 15 g plátkového sýru, 40 g uzeniny, 10 g tuku

Na špízovou jehlu postupně napichujeme cibuli, květák, uzeninu, květák. Okořeníme, opečeme na rozpáleném tuku a dodusíme do měkka, popř. ještě zapečeme s plátkovým sýrem.

Lehká ředkvičková polévka

Lehká ředkvičková polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

60 g ředkviček, 10 g tuku, 1/8 kostka zeleninového bujónu, 2-3 dcl vody, 10 g jíšky

Pokrájíme ředkvičky i se slupkou na plátky a osmahneme na tuku. Vaříme v bujónu, popř. zahustíme jíškou. Podáváme se zelenou natí.

Chřestová omeleta

Chřestová omeleta

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

70 g chřestu, 1 vejce, špetka soli, 5 g tuku

Jemně pokrájený vařený chřest osmahneme na tuku, zalijeme osoleným vejcem a necháme ztuhnout. Podáváme se zelenou natí.

Smažená brukev po přírodnu

Smažená brukev po přírodnu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g brukve, 2,5 g cukru moučka, 5 g hladké mouky, 0,5 dcl tatarské omáčky, 0,3 dcl kečupu, špetka soli, 10 g tuku

Na větší tenké plátky pokrájené brukve osolíme, poprášíme cukrem a moukou a smažíme na rozpáleném tuku. Podáváme polité tatarskou či jinou studenou omáčkou nebo kečupem.

Brukvová kaše s cibulkou

Brukvová kaše s cibulkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g vařené brukve , 10 g cibule, 2,5 g cukru moučka, špetka soli, 10 g tuku

Vařené brukve prolisujeme, vmícháme na polovině tuku osmaženou cibulku, osolíme, popř. přisladíme a podáváme polité druhou polovinou tuku.

Rybí filé s křenem

Rybí filé s křenem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g rybího filé, špetka soli, kousek křenu, 150 g másla, 2 lžíce tuku

Rybí filé omyjeme a osušíme ubrouskem. Nakrájíme je na tenké plátky, které osolíme a posypeme nastrouhaným křenem podle libosti a poté poklademe plátky másla. Zapékací misku vymažeme tukem a do ní skládáme rybí filé ve vrstvách, poslední vrstvou j...

stránka: