Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Ztužovač šlehačky

Šlehačková roláda

Šlehačková roláda

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

140 g cukru krystal, 7 vajec, 2 lžíce kakaa, 1-2 lžíce mletých vlašských ořechů, 1 špetka kypřícího prášku do pečiva, 1 balení smetany ke šlehání , 1 balení ztužovače šlehačky

Bílky ušleháme s krystalovým cukrem, zlehka přidáme žloutky, ořechy a kypřící prášek. Těsto nalijeme na plech pokrytý pečicím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě 10-15 minut. Po upečení plát těsta svineme a po vychladnutí z něho stáhneme pa...

Jablečný nepečený dort

Jablečný nepečený dort

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g oloupaných a nakrájených jablek, 150 g cukru krupice, 250ml vody + 125 ml vody na pudink, šťáva z jednoho citronu, 1 sáček pudinkového prášku, 150 g dětských piškotů, 1 balení smetany ke šlehání (šlehačka), 1 sáček ztužovače šlehačky

Jablka oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Dáme do hrnce, přidáme cukr, vodu a šťávu z citrónu. Dáme na plotnu, přivedeme k varu a vaříme asi 5 minut. Puding rozmícháme ve vodě a nalijeme do jablek. Za stálého míchání vaříme asi 2 minuty. Dno do...

Ovocné želé s jogurtovým krémem

Ovocné želé s jogurtovým krémem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g lesního ovoce, 40 g želatiny (4 g agaru), 0,5 l šťávy z kompotu, 500 ml bílého jogurtu, 250 ml šlehačky, 150 g cukru moučky, 1 citrón, na ozdobení: čokoládová poleva, ovoce, máta

Do kelímků vložíme ovoce, zalijeme ho trochou želé, do kterého jsme přidali kompotovou šťávu, a uložíme do chladu. Poté do bílého jogurtu nastrouháme citronovou kůru, podle chuti osladíme, přidáme šlehačku, promícháme a pomocí cukrářského sáčku na...

Rychlý dort Rox

Rychlý dort Rox

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 šlehačka v prášku, 1 konzerva (malá) mandarinek, 1 balení pudinku Dr. Oetker Créme Olé, 250 ml šlehačky, 1 sáček ztužovače šlehačky

Do dózy s uzavíratelným víkem dáme kompot a tekutou šlehačku. Přisypeme pudink, práškovou šlehačku a ztužovač šlehačky. Krabici pevně uzavřeme a obsah pořádně protřepeme - ingredience zhoustnou. Na zakoupený (či doma předem upečený) piškotový ko...

Kokosová šlehačka

Kokosová šlehačka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g kokosové moučky, 350 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 100 g cukru moučky, 2 ztužovače šlehačky

Smetanu ke šlehání (šlehačku) ušleháme. Přidáme cukr, kokos a ztužovadlo. Vše opatrně promícháme a dáme chladit do lednice.

Ovocní Mikuláši

Ovocní Mikuláši

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 větších jahod, 20 větších malin, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 50 g cukru moučky, 80 hřebíčků, 1 sáček ztužovače šlehačky

Ovoce omyjeme pod studenou tekoucí vodou, vysušíme a odstraníme štopky. Smetanu ke šlehání ušleháme, přidáme ztužovadlo, cukr a opatrně zamícháme, aby nám šlehačka nespadla. Jahody seřízneme tak, aby nám pěkně stály na talíři. Na špičku každé jaho...

HRK HRK buchta

HRK HRK buchta

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 hrnečku polohrubé mouky, 1 hrneček cukru krupice, 1/2 hrnečku mléka, 1/2 hrnečku rostlinného oleje, 2 vejce, 1 kypřící prášek do pečiva, 1 konzervu ananasu, 1 smetanu ke šlehání (šlehačku), 1 ztužovač šlehačky, 1 instantní pudink

Smícháme mouku, cukr, olej, vejce a kypřící prášek do pečiva. Vlijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečeme 15-20 minut v předehřáté troubě. Mezitím si připravíme krém. Ztužovač, šlehačku, pudink (bez vaření), ananas i šťávu z konzervy dáme ...

Mandarinkový dort

Mandarinkový dort

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 konzervy mandarinek, 1 smetanu ke šlehání (šlehačku), 1 vanilkový cukr, 1 ztužovač šlehačky, 1 instantní pudink vanilkové příchuti bez vaření, 1 piškotový korpus

Celé kompoty i se šťávou, šlehačkou, vanilkový cukr, ztužovač, instantní pudink dáme do nádoby s uzavíratelným víkem, zavřeme a třepeme s tím tak dlouho, až je to husté. Dáme na piškotový korpus.

Kaštanová kolečka

Kaštanová kolečka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 100 g cukru moučka, 1 balení vanilkového cukru, 1 žloutek, 2 lžíce rumu, 400 g kaštanového pyré, 180 g Hery, 1 bílek na potření, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 1 balení ztužovače šlehačky, 1/2 hrnečku cukru krystal, 1/2 hrnečku vlašských ořechů

Preosiatu múku zmiešame so 70 g práškového cukru a vanilínovým cukrom, pridáme žĺtok, rum, 150 g gaštanového pyré a pokrájaný studený tuk. Rukou vypracujeme cesto, ktoré vložíme do mikroténového vrecka. Dáme odpočinúť na hodinu do chladu. Vychlad...

Kakaový dezert

Kakaový dezert

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 dkg polohrubé mouky, 10 dkg cukru moučka, 1 dcl oleje, 150 ml mléka, 1 vejce, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, 1 lžíce kakaa, Krém: 250 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 1 balení mandarinkového kompotu, 1 balení pudinku bez vaření ,,Creme Ole", 1 balení ztužovače šlehačky, čokoláda na strouhání na ozdobu

Ingredience na těsto smícháme a pečeme na 180°C asi 15 minut. Ingredience na krém smícháme a vyšleháme mixérem, potřeme upečený korpus a posypeme strouhanou čokoládou.

Roláda s broskvemi a se šlehačkou

Roláda s broskvemi a se šlehačkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

60 ks půlených broskví, 500 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 2 ztužovače šlehačky, 20 g cukru krupice, 100 g čokolády na vaření, 4 vejce, 120 g cukru moučka, 120 g polohrubé mouky

Žloutky vyšleháme s polovinou cukru do pěny. Z bílků a zbylého cukru ušleháme pevný sníh. Obě hmoty spojíme a nakonec do směsi vmícháme prosátou mouku. Hotové těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě při 200 °...

Ovocná pěna

Ovocná pěna

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g ovoce, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 1 lžíce cukru moučka, 1 balení ztužovače šlehačky

Ovoce si vybereme jaké nám chutná a rozmixujeme. Lehce ho poté smícháme s pevně ušlehanou smetanou se ztužovačem a cukrem. Rozdělíme do pohárů a dozdobíme ovocem dle chuti. Nejlepší je vychlazená v létě.

Ovocný letní dortík

Ovocný letní dortík

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 vajec, 7 lžic cukru moučka, 5 lžic polohrubé mouky, 500 ml smetany ke šlehání , 2 sáčky ztužovače šlehačky, sklenka pikantní marmelády, 500 g ovoce

Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého postupně zamícháme cukr, žloutky a polohrubou mouku. Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané dortové formy a zvolna pečeme. Upečený studený dort rozkrojíme, potřeme marmeládou, naplníme ušlehanou šlehačkou, li...

Jahodový zákusek

Jahodový zákusek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g cukru krystal, 1 dcl slunečnicového oleje, 1 dcl vody, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 4 vejce, 20 g polohrubé mouky, 3 sáčky vanilkového pudinku, 12 dkg kompotovaných jahod, 2 sáčky vanilkového cukru, 3 lžíce cukru krystal na náplň, 2 dcl smetany ke šlehání (šlehačka), 1 sáček ztužovače šlehačky

Celá vejce vyšleháme s krystalovým cukrem. Přidáme olej, vodu, mouku a kypřící prášek. Promícháme, těsto dáme na vymazaný a moukou vysypaný plech a ve vyhřáté troubě upečeme. Necháme vychladnout. Polejeme náplní, kterou necháme ztuhnout. Potom na ...

Višňový zákusek

Višňový zákusek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 vajec, 150 g cukru moučka, 1 sáček vanilkového cukru, 4 -5 lžic polohrubé mouky, 1 sklenka višňového komputu, 150 g cukru krystal, 3 balení vanilkového pudinku, 7 bílků, 180 g cukru krystal, 1 balení smetany ke šlehání (šlehačka), 1 sáček ztužovače šlehačky, 1 balení nastrouhané čokolády

Žloutky s moučkovým a s vanilínovým cukrem utřeme. Přidáme mleté ořechy, polohrubou mouku a tuhý sníh z bílků. Smícháme. Těsto rozetřeme na plech, pokrytý papírem na pečení a upečeme ve vyhřáté troubě. Po upečení a vychladnutí papír odstraníme. Na...

Kardinálovy řezy

Kardinálovy řezy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 150 g cukru krupice, 40 g hladké mouky, 250 ml smetany ke šlehání, 1 sáček ztužovače šlehačky, 4 lžíce ovocné marmelády

Ze 3 bílků a 100 g cukru ušleháme tuhý sníh. Celé vejce, 2 žloutky, 50 g cukru ušleháme do pěny zlehka vmícháme mouku. Jeden cukrářský sáček naplníme sněhem a druhý piškotovým těstem. Na plech vyložený pečícím papírem stříkáme nejdříve ze sněhu pě...

Dort perníkový s višněmi

Dort perníkový s višněmi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

125 g másla, 150 g moučkového cukru, 2 slepičí vejce, 3 lžíce kravského mléka, 4 lžíce kávy, 150 g polohrubé mouky, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, 1 lžička perníkové koření, 100 g višňové marmelády, 200 g višňového kompotu (okapaný), 350 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 1 sáček ztužovače šlehačky, 1 lžíce cukru krupice, 150 g hořké čokolády

Změklé máslo utřeme s moučkovým cukrem do pěny. Postupně přidáváme vejce, mléko a kávu. Nakonec vmícháme mouku promíchanou s práškem do pečiva a perníkovým kořením. Dortovou formu (průměr 22cm) vymažeme tukem a vysypeme moukou. Povrch těsta uhlad...

Moučník ke kávě

Moučník ke kávě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto - 5 vajec, 80 g hladké mouky, 120 g cukru krupice, 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, špetka soli, Krém - 125 g másla, 2 lžíce cukru moučka, 1 šlehačka v prášku (50g), 1 ztužovač šlehačky, 100 ml plnotučného mléka, 1 mandarinkový kompot

Oddělené bílky se špetkou soli vyšleháme do tuha. Poté zašleháme žloutky, cukr a nakonec mouku promíchanou s práškem do pečiva. Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a rovnoměrně rozetřeme. Plech vložíme do předehřáté trouby na 200°C a ...

Rebarborový moučník

Rebarborový moučník

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g rebarbory do krému, 150 g rebarbory do těsta, 300 ml vody, 2 vejce, 200 ml krupicového cukru, 125 ml slunečnicového oleje, 125 ml plnotučného mléka, 375 ml polohrubé mouky, 1 lžíce rumu, 1 kypřící prášek do pečiva, Krém - 1 jemný tvaroh, 1 pudink Créme Olé kokos, 50 g šlehačky v prášku, 3 vanilkové cukry, 1 Smeta - fix

Očistíme rebarboru a 200 g nakrájené rebarbory povaříme v 300 ml vody asi 5 minut. 150 g rebarbory nakrájíme na menší kousky a jemně obalíme v polohrubé mouce. Žloutky vyšleháme s cukrem, olejem, mlékem a moukou. Poté vmícháme rum, ušlehaný sníh z...

Barevná roláda s olé krémem

Barevná roláda s olé krémem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Na těsto - 5 vajec, 2 lžíce hladké mouky, 1 pudink v prášku Originál - vanilka Dr. Oetker, 5 lžic cukru moučka, 2 lžíce vody, 2 lžíce kakaa, špetka soli, 5 lžic studeného mléka, Na krém - 1 smetana ke šlehání 33%, 100 g bílé čokolády, 1 smeta - fix, 1 pudink bez vaření Créme Olé vanilka, 100 g mletých mandlí

Ve vlažné smetaně (ve vodní lázni) rozpustíme čokoládu. Prosátou mouku promícháme s pudinkem, kakao rozmícháme ve studeném mléce a připravíme si plech. Z bílků, soli, vody a cukru ušleháme sníh, do kterého zašleháme žloutky a mouku s pudinkem. Pol...

Malinové kornoutky

Malinové kornoutky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 bílky, 100 g cukru moučka, 50 g strouhaných vlašských ořechů, 50 g hladké mouky, 200 ml smetany ke šlehání, 350 ml mléka, 1 malinový pudinkový prášek, 1 ztužovač do smetany, 100 g čokolády na vaření

Bílky vyšlehejte s cukrem v bílou pěnu, přidejte ořechy a mouku. Z těsta tvořte lžící na plechu s pečicím papírem tenké oválky, které pečte při 200°C 5 minut, dokud nejsou okraje jemně zlaté (na plech se vám vejde asi 9 oválků). Ihned po upečení j...

Kakaová roláda

Kakaová roláda

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 vajec, 6 lžic kakaa, 6 lžic cukru krupice, špetka soli, 1 balení smetany ke šlehání (šlehačky), 1 balení ztužovače šlehačky, 1 balení Ledových kaštanů (čokoláda)

Čokoládu Ledové kaštany rozpustíme ve šlehačce a necháme přejít varem. Poté dáme směs nejméně na hodinu do chladničky. Žloutky vyšleháme s cukrem a stěrkou vmícháme kakao a ušlehaný sníh z bílků se špetkou soli. Těsto pečeme na plechu vyloženém...

Krtkův dort

Krtkův dort

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

100 ml rostlinného oleje, 100 g cukru moučka, 2 vejce, 180 g polohrubé mouky, 2 vrchovate lžíce kakaa, 1 kypřící prášek do pečiva, 630 ml mléka, 3 banány, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 1 balení ztužovače šlehačky, 250 g jemného tvarohu, 1 sáček vanilkového pudinku, 3 lžíce cukru moučka, kousek čokolády na vaření

Olej, cukr a žloutky utřeme do pěny. Smícháme mouku, kakao a prášek do pečiva. Poté zašleháme 130 ml mléka a sníh z bílků. Vlijeme do vymazané formy a pečeme cca 20 minut při 180°C. Až korpus vychladne, vytvoříme nožem kruh (asi cm od okraje). V...

Dortík a la tiramisu

Dortík a la tiramisu

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

10 vajec, 380 g cukru krupice, 280 g hladké mouky, 2 hrsti nasekaných vlašských ořechů, 2 balení vanilkového cukru, 400 ml smetany ke šlehání (šlehačky), balení ztužovače šlehačky, 500 g lučiny, 200 ml silné kávy, 4 lžíce kakaa, 200 ml libovolného likéru (typu Baylies)

Upečeme si piškot, nejlépe v dortové formě: utřeme 6 žloutků s 240 g cukru a 1 vanilkovým cukrem. Postupně vmícháme mouku a tuhý sníh z 6 bílků. Nakonec zapracujeme jemně ořechy. Pečeme ve vyhřáté troubě cca 20 minut. Mezitím si připravíme krém...

Rychlý koláč s marmeládou

Rychlý koláč s marmeládou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g ovocné marmelády, 120 g ztuženého pokrmového tuku, 100 g cukru krupice, 1 vejce, 3 lžíce mléka, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 1 ztužovač šlehačky, 250 g hladké mouky

Z mouky, cukru, vejce, mléka a nakrájeného pokrmového tuku vypracujeme těsto. Vyválíme placku a dáme do vymazané a moukou vysypané formy na koláče. Těsto přitlačíme k okraji formy, dno propícháme vidličkou a odkrojíme zbytky těsta. Těsto potřeme m...

stránka: