Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Ztužovač šlehačky

Florida

Florida

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

7 vajec, 210 g cukru krupice, 210 g hladké mouky, 2 lžíce rostlinného oleje, 500 ml mléka, 125 g cukru moučky, 2 pudingové prášky vanilkové příchuti, 1 vanilkový cukr, 125 g másla, 500 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 2 ztužovače šlehačky, 1 konzervu broskví, 2 lžíce rumu

Bílky ušleháme dotuha, po částech zašleháme cukr krupici, po jednom žloutky a nakonec lehce vmícháme mouku a olej. Dortovou formu vyložíme papírem, vlijeme hmotu a pečeme ve středně vyhřáté troubě 150 ºC. Vychladlý korpus vodorovně rozřízneme na d...

Roláda s vlašskými ořechy

Roláda s vlašskými ořechy

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 4 lžíce cukru krupice, 2 lžíce rostlinného oleje, 3 lžíce polohrubé mouky, 1 kypřící prášek do pečiva, 150 g mletých vlašských ořechů, 1 smetanu ke šlehání (šlehačku), 1 ztužovač šlehačky, 2 lžíce ovocné marmelády, 4 lžíce borůvek

Z bílků ušleháme sníh. Přidáme oba cukry, olej, mouku s práškem do pečiva, vmícháme 100 g ořechů. Těsto pečeme. Ještě teplý plát přikryjeme vlhkou utěrkou a srolujeme. Po vychladnutí rozbalíme a slabě potřeme džemem, šlehačkou a poklademe ovocem. ...

Rychlý dort Rox

Rychlý dort Rox

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 šlehačka v prášku, 1 konzerva (malá) mandarinek, 1 balení pudinku Dr. Oetker Créme Olé, 250 ml šlehačky, 1 sáček ztužovače šlehačky

Do dózy s uzavíratelným víkem dáme kompot a tekutou šlehačku. Přisypeme pudink, práškovou šlehačku a ztužovač šlehačky. Krabici pevně uzavřeme a obsah pořádně protřepeme - ingredience zhoustnou. Na zakoupený (či doma předem upečený) piškotový ko...

Roláda s broskvemi a se šlehačkou

Roláda s broskvemi a se šlehačkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

60 ks půlených broskví, 500 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 2 ztužovače šlehačky, 20 g cukru krupice, 100 g čokolády na vaření, 4 vejce, 120 g cukru moučka, 120 g polohrubé mouky

Žloutky vyšleháme s polovinou cukru do pěny. Z bílků a zbylého cukru ušleháme pevný sníh. Obě hmoty spojíme a nakonec do směsi vmícháme prosátou mouku. Hotové těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě při 200 °...

Linecký koláč s hrozny

Linecký koláč s hrozny

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g hladké mouky, 80 g strouhaných vlašských ořechů, 150 g Hery, 2 žloutky, 500 ml mléka, 80 g cukru moučka, 1 sáček vanilkového pudinku, 150 g hroznového vína (zelené i modré), 2 lžíce cukru krupice, 150 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 1 sáček ztužovače šlehačky

Žloutky utřeme s cukrem a tukem do pěny, přisypeme strouhané ořechy i mouku a vypracujeme, nejlépe rukama, hladké těsto. Zabalíme do potravinové fólie a uložíme alespoň na hodinku do lednice. Po vyjmutí z lednice těsto vyválíme na placku silnou as...

Višňový zákusek

Višňový zákusek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 vajec, 150 g cukru moučka, 1 sáček vanilkového cukru, 4 -5 lžic polohrubé mouky, 1 sklenka višňového komputu, 150 g cukru krystal, 3 balení vanilkového pudinku, 7 bílků, 180 g cukru krystal, 1 balení smetany ke šlehání (šlehačka), 1 sáček ztužovače šlehačky, 1 balení nastrouhané čokolády

Žloutky s moučkovým a s vanilínovým cukrem utřeme. Přidáme mleté ořechy, polohrubou mouku a tuhý sníh z bílků. Smícháme. Těsto rozetřeme na plech, pokrytý papírem na pečení a upečeme ve vyhřáté troubě. Po upečení a vychladnutí papír odstraníme. Na...

Barevná roláda s olé krémem

Barevná roláda s olé krémem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Na těsto - 5 vajec, 2 lžíce hladké mouky, 1 pudink v prášku Originál - vanilka Dr. Oetker, 5 lžic cukru moučka, 2 lžíce vody, 2 lžíce kakaa, špetka soli, 5 lžic studeného mléka, Na krém - 1 smetana ke šlehání 33%, 100 g bílé čokolády, 1 smeta - fix, 1 pudink bez vaření Créme Olé vanilka, 100 g mletých mandlí

Ve vlažné smetaně (ve vodní lázni) rozpustíme čokoládu. Prosátou mouku promícháme s pudinkem, kakao rozmícháme ve studeném mléce a připravíme si plech. Z bílků, soli, vody a cukru ušleháme sníh, do kterého zašleháme žloutky a mouku s pudinkem. Pol...

Moučník ke kávě

Moučník ke kávě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto - 5 vajec, 80 g hladké mouky, 120 g cukru krupice, 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, špetka soli, Krém - 125 g másla, 2 lžíce cukru moučka, 1 šlehačka v prášku (50g), 1 ztužovač šlehačky, 100 ml plnotučného mléka, 1 mandarinkový kompot

Oddělené bílky se špetkou soli vyšleháme do tuha. Poté zašleháme žloutky, cukr a nakonec mouku promíchanou s práškem do pečiva. Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a rovnoměrně rozetřeme. Plech vložíme do předehřáté trouby na 200°C a ...

Rebarborový moučník

Rebarborový moučník

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g rebarbory do krému, 150 g rebarbory do těsta, 300 ml vody, 2 vejce, 200 ml krupicového cukru, 125 ml slunečnicového oleje, 125 ml plnotučného mléka, 375 ml polohrubé mouky, 1 lžíce rumu, 1 kypřící prášek do pečiva, Krém - 1 jemný tvaroh, 1 pudink Créme Olé kokos, 50 g šlehačky v prášku, 3 vanilkové cukry, 1 Smeta - fix

Očistíme rebarboru a 200 g nakrájené rebarbory povaříme v 300 ml vody asi 5 minut. 150 g rebarbory nakrájíme na menší kousky a jemně obalíme v polohrubé mouce. Žloutky vyšleháme s cukrem, olejem, mlékem a moukou. Poté vmícháme rum, ušlehaný sníh z...

Straciatella

Straciatella

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce, 50 g cukru krupice, 50 g hladké mouky, 1/2 sáčeku kypřícího prášeku do pečiva, 30 g kakaa, 4 lžíce rostlinného oleje, 400 ml bílého jogurtu, 2 sáčky vanilkového cukru, 200 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 2 sáčky ztužovače šlehačky, 200 g čokolády na vaření, 1 sáček želatinového ztužovače

Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme olej a opět prošleháme, mouku smícháme s práškem do pečiva a kakaem a přidáme ke žloutkům. Promícháme a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Vylijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy vel. 24cm ....

Ovocný letní dortík

Ovocný letní dortík

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 vajec, 7 lžic cukru moučka, 5 lžic polohrubé mouky, 500 ml smetany ke šlehání , 2 sáčky ztužovače šlehačky, sklenka pikantní marmelády, 500 g ovoce

Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého postupně zamícháme cukr, žloutky a polohrubou mouku. Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané dortové formy a zvolna pečeme. Upečený studený dort rozkrojíme, potřeme marmeládou, naplníme ušlehanou šlehačkou, li...

Kaštanová kolečka

Kaštanová kolečka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 100 g cukru moučka, 1 balení vanilkového cukru, 1 žloutek, 2 lžíce rumu, 400 g kaštanového pyré, 180 g Hery, 1 bílek na potření, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 1 balení ztužovače šlehačky, 1/2 hrnečku cukru krystal, 1/2 hrnečku vlašských ořechů

Preosiatu múku zmiešame so 70 g práškového cukru a vanilínovým cukrom, pridáme žĺtok, rum, 150 g gaštanového pyré a pokrájaný studený tuk. Rukou vypracujeme cesto, ktoré vložíme do mikroténového vrecka. Dáme odpočinúť na hodinu do chladu. Vychlad...

Dort perníkový s višněmi

Dort perníkový s višněmi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

125 g másla, 150 g moučkového cukru, 2 slepičí vejce, 3 lžíce kravského mléka, 4 lžíce kávy, 150 g polohrubé mouky, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, 1 lžička perníkové koření, 100 g višňové marmelády, 200 g višňového kompotu (okapaný), 350 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 1 sáček ztužovače šlehačky, 1 lžíce cukru krupice, 150 g hořké čokolády

Změklé máslo utřeme s moučkovým cukrem do pěny. Postupně přidáváme vejce, mléko a kávu. Nakonec vmícháme mouku promíchanou s práškem do pečiva a perníkovým kořením. Dortovou formu (průměr 22cm) vymažeme tukem a vysypeme moukou. Povrch těsta uhlad...

Jahodový zákusek

Jahodový zákusek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g cukru krystal, 1 dcl slunečnicového oleje, 1 dcl vody, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 4 vejce, 20 g polohrubé mouky, 3 sáčky vanilkového pudinku, 12 dkg kompotovaných jahod, 2 sáčky vanilkového cukru, 3 lžíce cukru krystal na náplň, 2 dcl smetany ke šlehání (šlehačka), 1 sáček ztužovače šlehačky

Celá vejce vyšleháme s krystalovým cukrem. Přidáme olej, vodu, mouku a kypřící prášek. Promícháme, těsto dáme na vymazaný a moukou vysypaný plech a ve vyhřáté troubě upečeme. Necháme vychladnout. Polejeme náplní, kterou necháme ztuhnout. Potom na ...

Smetanový dortík

Smetanový dortík

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

14 vejcí, 1 kg cukru krystalu, 400 g hladké mouky, 4 lžíce vody, 4 lžíce rostlinného oleje, 1,5 l mléka, 6 pudinků, 2 másla, 3 lžíce rumu, 4 smetany ke šlehání (šlehačka), 4 vanilkové cukry, 4 ztužovače šlehačky, 1 konzerva mandarinek na ozdobu

Smetany ke šlehání a vanilkové cukry svaříme a necháme na 10 hodin v lednici. 8 žloutků utřeme s 400 g cukru, přidáme mouku, vodu, olej a opatrně zamícháme tuhý sníh z 8 bílků. Dáme do vymazané a moukou vysypané dortové formy, popř do 2 menších fo...

Mandarinková roláda

Mandarinková roláda

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

5 vajec, 120 g cukru krystalu, 70 g kakaa, 2 balení smetany ke šlehání (šlehačky), 1 balení ztužovače šlehačky, cukr moučka podle potřeby, 1 konzerva mandarinek

Žloutky sícháme s cukrem krystalem a kakaem a přimícháme tuhý sníh z bílků. Plech vysteleme pečícím papírem a rozprostřeme na něj těsto. Pečeme při 200°C asi 20 minut. Necháme vychladnout. Na korpus rozetřeme část šlehačky a stočíme. Napovrch roz...

Řezy s nugátovou náplní

Řezy s nugátovou náplní

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

5 vajec, 15 dkg polohrubé mouky, 15 dkg cukru krupice, 4 smetany ke šlehání (šlehačky), 3 ztužovače šlehačky, 2 balení BEBE sušenek, 2 lžíce instantní kávy, 1 Nutelu, 2 lžíce cukru moučky, Granko na posypání

Bílky šleháme, potom přidáme cukr krupici a šleháme. Pak přidáme pomalu žloutky a mouku. Pečeme 15-20 minut do růžova ve vyšším plechu a ještě horké potřeme Nutelou. Krém: 3 šlehačky smícháme se 2 lžícemi cukru moučky, ztužovači a instantní kávou...

Malinové kornoutky

Malinové kornoutky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 bílky, 100 g cukru moučka, 50 g strouhaných vlašských ořechů, 50 g hladké mouky, 200 ml smetany ke šlehání, 350 ml mléka, 1 malinový pudinkový prášek, 1 ztužovač do smetany, 100 g čokolády na vaření

Bílky vyšlehejte s cukrem v bílou pěnu, přidejte ořechy a mouku. Z těsta tvořte lžící na plechu s pečicím papírem tenké oválky, které pečte při 200°C 5 minut, dokud nejsou okraje jemně zlaté (na plech se vám vejde asi 9 oválků). Ihned po upečení j...

Kakaový dezert

Kakaový dezert

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 dkg polohrubé mouky, 10 dkg cukru moučka, 1 dcl oleje, 150 ml mléka, 1 vejce, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, 1 lžíce kakaa, Krém: 250 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 1 balení mandarinkového kompotu, 1 balení pudinku bez vaření ,,Creme Ole", 1 balení ztužovače šlehačky, čokoláda na strouhání na ozdobu

Ingredience na těsto smícháme a pečeme na 180°C asi 15 minut. Ingredience na krém smícháme a vyšleháme mixérem, potřeme upečený korpus a posypeme strouhanou čokoládou.

Ovocné želé s jogurtovým krémem

Ovocné želé s jogurtovým krémem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g lesního ovoce, 40 g želatiny (4 g agaru), 0,5 l šťávy z kompotu, 500 ml bílého jogurtu, 250 ml šlehačky, 150 g cukru moučky, 1 citrón, na ozdobení: čokoládová poleva, ovoce, máta

Do kelímků vložíme ovoce, zalijeme ho trochou želé, do kterého jsme přidali kompotovou šťávu, a uložíme do chladu. Poté do bílého jogurtu nastrouháme citronovou kůru, podle chuti osladíme, přidáme šlehačku, promícháme a pomocí cukrářského sáčku na...

Andělská bábovka

Andělská bábovka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

6 vajec, 1 lžička ztužovače šlehačky, 1 šálek cukru krupice, 1/8 lžičky soli, 1/2 lžičky mandlové esence, 11/2 šálku hladké mouky, 1/2 šálku vody

Do bílků přidáme ztužovač šlehačky a ušleháme hustý sníh. Přidáme polovinu cukru a promícháme. V druhé míse ušleháme žloutky s druhou půlkou cukru, přidáme sůl a mandlovou příchuť. Pak přidávame střídavě mouku a vodu a pečlivě mícháme. Nakonec při...

Dlabaný dort

Dlabaný dort

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

150 g másla, 150 g cukru krupice, 4 vejce, 150 g čokolády na vaření, 1 lžička skořice, 100 g loupaných mandlí, 100 g strouhanky, 3 lžíce mléka, 50 g Solamylu, 2 lžičky prášku do pečiva, čokoládová poleva, 250 ml smetany ke šlehání, ztužovač šlehačky

Povolené máslo utřeme s cukrem, přidáme žloutky a rozpuštěnou čokoládu, skořici smíchanou se strouhankou, drcenými mandlemi, přidáme kypřící prášek a solamyl. Nakonec mléko a sníh z bílků. Pečeme v dortové formě cca 50 min. na 170°C. Vychladlý d...

Dort Princezna

Dort Princezna

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

4 vejce, 240 g cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 250 g hladké mouky, 1 kypřící prášek do pečiva, 150 ml rostlinného oleje, 100 ml vroucí vody, 900 ml smetany ke šlehání (dle potřeby se může přidat), 4 ztužovače šlehačky, 1 vanilkový cukr, cukr moučka dle chuti, 1 konzerva jahod, 4 lžíce ovocné marmelády, 200 g cukru moučka, 200 g sušeného polotučného mléka, 3 lžíce agávového sirupu (kukuřičného sirupu, medu...), mandlové aroma, voda dle potřeby

Korpus: Bílek ušleháme s polovinou cukru do tuha. V jiné míse ušleháme žloutky s druhou polovinou cukru a vanilkovým cukrem, dokud není hmota hladká. Potom přidáme za stálého míchání olej, horkou vodu, mouku s práškem do pečiva a nakonec ušlehaný ...

Ovocní Mikuláši

Ovocní Mikuláši

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 větších jahod, 20 větších malin, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 50 g cukru moučky, 80 hřebíčků, 1 sáček ztužovače šlehačky

Ovoce omyjeme pod studenou tekoucí vodou, vysušíme a odstraníme štopky. Smetanu ke šlehání ušleháme, přidáme ztužovadlo, cukr a opatrně zamícháme, aby nám šlehačka nespadla. Jahody seřízneme tak, aby nám pěkně stály na talíři. Na špičku každé jaho...

Šlehačková roláda

Šlehačková roláda

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

140 g cukru krystal, 7 vajec, 2 lžíce kakaa, 1-2 lžíce mletých vlašských ořechů, 1 špetka kypřícího prášku do pečiva, 1 balení smetany ke šlehání , 1 balení ztužovače šlehačky

Bílky ušleháme s krystalovým cukrem, zlehka přidáme žloutky, ořechy a kypřící prášek. Těsto nalijeme na plech pokrytý pečicím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě 10-15 minut. Po upečení plát těsta svineme a po vychladnutí z něho stáhneme pa...

stránka: