Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Anglosaská

Nealkoholický okurkový koktejl

Nealkoholický okurkový koktejl

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 malá salátová okurka, sůl, pepř, 1 lžička cukru krupice, 50 ml vody, 1 lžička citrónové šťávy

Okurku oloupeme a rozpůlíme. Odstraníme měkkou dužninu se semínky, nakrájíme na kousky a vhodíme do mixéru. Přidáme cukr, citrónovou šťávu, pepř a sůl dle chuti. Vše důkladně rozmixujeme. Vychlazený koktejl vlijeme do sklenice a dolijeme ji vodou....

Letní koktejl s ginem

Letní koktejl s ginem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

40 ml ginu, 20 ml jahodového sirupu, 40 ml pomerančového 50% džusu, 100 ml jemně perlivé vody, 4 kostky ledu

Do sklenice dáme gin, vodu a džus. Dlouhou lžíci vložíme obráceně do sklenice tak, aby se konec dotýkal dna. Opatrně po lžíci vlijeme jahodový sirup, tím by se neměl promíchat s džusem, ale pěkně klesnout na dno. Nakonec vhodíme led a ozdobíme.

Bílá nadílka

Bílá nadílka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

30 ml becherovky, 1 lžíce cukru moučky, 20 ml pomerančového džusu, 60 ml mléka, plátek pomeranče na ozdobu, 1 lžíce kokosové moučky, 30 ml Malibu

Všechny ingredience by měly být dobře vychlazené. Mléko, Malibu, becherovku, pomerančový džus, cukr, kokosovou moučku dáme do mixeru a mixujeme do pěny. Vlijeme do sklenice a ozdobíme plátkem pomeranče.

Green park

Green park

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 kostek ledu, 10 ml Curacaa blue, 1 plátek limety na ozdobu, 50 ml tequily, 20 ml citrónové šťávy, 1 lžice cukru krupice

Všechny ingredience by měly být vychlazené. Hrdlo sklenice přejedeme plátkem limety a vysypeme cukrem, který nám sklenici pěkně ozdobí. Do sklenice nalijeme Curacao blue, citrónovou šťávu, tequilu a promícháme. Nakonec přidáme led a dozdobíme plát...

Velmi suché Martini

Velmi suché Martini

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 ml ginu, 40 ml Martini Dry

Všechny ingredience by měly být dobře vychlazené. Do sklenice vlijeme Martini, gin a promícháme. Dozdobíme plátkem citrónu nebo zelenou olivou.

Javorová whisky

Javorová whisky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

50 ml whisky, 30 ml vodky, 2 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce javorového sirupu, kousek citrónu na ozdobu

Všechny ingredience by měly být dobře vychlazené. Whisky smícháme s vodkou, vlijeme do sklenice a přidáme citrónovou šťávu. Lžíci vložíme obráceně do sklenice tak, aby se konec dotýkal dna. Opatrně po lžíci vlijeme javorový sirup, tím by se neměl ...

Nepečený malinový dort

Nepečený malinový dort

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g vlašských ořechů, 200 g kešu ořechů, 200 g datlí, 100 ml Sirupu z Agáve, 2 citróny, 1 lžička vanilkové esence, 400 g malin, 200 g kokosového tuku

Do mixéru dáme vlašské ořechy a rozmixujeme je na prášek. Poté k nim přidáme datle a 3 lžíce vody a zase mixujeme. Výsledné těsto by mělo lepit. Dortovou formu vyložíme potravinářskou fólií a na dno rozprostřeme ořechovou směs. Mixér pořádně umyje...

Fazolová pomazánka s cizrnou

Fazolová pomazánka s cizrnou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g fazolí, 400 g cizrny, 100 g řeckého jogurtu, 2 ks citrónu, 2 stroužky česneku, 2 lžičky kmínu

Vařené fazole a cizrnu smícháme s citrónovou šťávou ze dvou citrónů a kůrou pouze z jednoho citrónu, česnekem, kmínem a jogurtem a rozmixujeme na kaši. Je vhodné pár fazolí odložit a pak je vmíchat do pomazánky, vznikne nám tak pomazánka s kousk...

Aromatická koňaková káva

Aromatická koňaková káva

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

25 g kávy, 1 ks skořice, 4 ks hřebíčku, 2 trošky citronové kůry, 2 trošky pomerančové kůry, 16 cl koňaku, 4 lžičky cukru krupice, 200 ml polotučného mléka

Kávu zalijeme 200 ml vody a necháme 5 minut stát. Poté ji nalijeme do kastrolu, přidáme skořiči a hřebíček, citronovou a pomerančovou kůru a chvíli vaříme - ale pod bodem varu, na mírném plameni. Mezitím si do čtyř skleniček rozdělíme koňak, v...

Skořicová ovesná kaše s banánem a jahodami

Skořicová ovesná kaše s banánem a jahodami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g ovesných vloček, 450 ml polotučného mléka, 400 g jahod, 150 ml bílého jogurtu, 1/2 lžičky skořice, 4 lžíce třtinového cukru, 3 ks banánu

Smícháme mléko, skořici, cukr a ovesné vločky. Přidáme na kolečka nakrájené banány (1,5 kusů) a vaříme 5 minut. Poté rozdělíme do 4 misek a ozdobíme jahodami a zbylým banánem.

Míchaná vejce na slanině

Míchaná vejce na slanině

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 100 g anglické slaniny, 1 cibule, špetka soli, troška mletého černého pepře

Anglickou slaninu nakrájíme na malé kostičky, dáme ji pražit na pánev. Když je vypražená, orestujeme na pánvi se slaninou cibulku. Ta pustí šťávu. Bokem si rozšleháme vejce se solí a pepřem, vlijeme na pánev a mírně mícháme. Vaječinu připravujeme ...

Chlebové řízky

Chlebové řízky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 chléb, hladkou mouku na zahuštění, 1-2 vejce, sůl, pepř, 1-2 lžičky čtvero koření, 2-4 lžíce rostlinného oleje

Vnitřek chleba rozmočíme ve vodě, vyždímáme. V míse smícháme s vejcem, hladkou moukou a kořením. Mouku přidáváme, dokud těsto nepřestane lepit. Pak už jen vytvarujeme placičky a osmažíme do zlatova. Kupodivu nevzniknou topinky, ale pokud to dobře ...

Banánové toasty

Banánové toasty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks vejce, 1 balení vanilkového cukru, 1 ks citrónu, 8 plátků toastového chleba, 4 ks banánu, 250 ml polotučného mléka, 100 g másla, 1 špetka soli, 1 lžička skořice, 2 lžičky cukru moučka

Vyšleháme vejce s vanilkovým cukrem a mlékem. Do této směsi z obou stran namočíme toastový chléb a opečeme ho na pánvi dozlatova. Mezi dva plátky chleba dáme nakrájený banán. Podáváme posypané moučkovým cukrem.

Rebarborový kompot s kokosovou šlehačkou

Rebarborový kompot s kokosovou šlehačkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g rebarbory, 100 g cukru krystalu, 150 g kokosové moučky, 350 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 100 g cukru moučky

Smetanu ke šlehání (šlehačku) ušleháme. Přidáme cukr, kokos a ztužovadlo. Vše opatrně promícháme a dáme chladit do lednice. Rebarboru oloupeme, odstraníme žilky a nakrájíme na 3 cm kousky. Do 1/2 kastrolu vlijeme vodu, přidáme nakrájenou rebarb...

Višňová roláda

Višňová roláda

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

5 vajec, 125 g cukru moučky, 1 vanilkový cukr, 100 g polohrubé mouky, 10 g kakaa, 5 lžic vody, 1 konzervu višní, 1 lžíci škrobové moučky, 1-2 lžíce cukru krupice, 500 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 2 ztužovače šlehačky, 1 čokoládu na vaření

Piškotová roláda: Troubu předehřejeme na 170°C. Ze žloutků, 5 lžic vody a moučkového, vanilkového cukrů ušleháme hustý krém. Prosejeme do něj mouku, přidáme kakao a zlehka vmícháme sníh z bílků. Pečeme na pečícím papíru na plechu asi 15 minut. Upe...

Limetkový pie

Limetkový pie

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Korpus: 130 g Bebe sušenek, 150 g rozpuštěného másla, Náplň: 400 ml kondenzovaného sladkého mléka , šťáva ze 3 limetek, kůra z 1 limetky, 300 ml smetany 33%, 3 plátky želatiny, Glazura: 100 ml vody, šťáva a kůra ze 2 limetek, 100 g cukru, 1 plátek želatiny, namočený a scezený

Smícháme najemno rozdrcené sušenky, rozpuštěné máslo a vytvoříme krustu. Do koláčové formy rozprostřeme a rozmačkáme krustu a dáme na 20 minut vychladit do ledničky. V mixeru smícháme kondenzované mléko, limetkovou šťávu a kůru. Smetanu vyšleháme ...

Pečený úhoř ve víně

Pečený úhoř ve víně

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 kg úhoře, 2 lžíce citrónové šťávy, sůl, 200 ml bílého vína, 50 g másla, 1 lžíce sojové omáčky, 1/2 lžičky sušeného oregana

Vykuchaného, vykostěného úhoře stáhneme z kůže a podélně rozřízneme. Maso osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a vložíme do pekáče. Přidáme nakrájené máslo a podlijeme vínem. Pečeme 20-30 minut v předehřáté troubě na 200 °C. Při pečení maso obracím...

Vejce plněná rybí pomazánkou

Vejce plněná rybí pomazánkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 vejcí, 20 kuliček pepře, 2 menší cibule, 2 konzervy sardelek (ančoviček) v oleji, 1 lžíce polotučné hořčice, 1 lžíce másla, pepř, sůl

Vejce zalijeme vodou, přivedeme k varu a vaříme 15 minut na tvrdo. Mezitím si z cibulí, sardelek (ančoviček), hořčice, másla, pepře a soli připravíme rybí pomazánku (viz související recepty). Uvařená vejce prudce zchladíme a necháme vychladnout. V...

Londýské řezy

Londýské řezy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hladké mouky, 150 g másla, 4 lžíce moučkového cukru, 1/2 balení kypřícího prášku do pečiva, 4 ks žloutků, 2 lžíce nastrouhané citrónové kůry, 1 sklenka malinové marmelády, 4 ks bílků, 250 g moučkového cukru na náplň, 150 g mletých vlašských ořechů, 1 balení vanilkového cukru

Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme změklé máslo, cukr, žloutky, citrónovou kůru a vypracujeme těsto, které poté vyválíme na plátě. Plech vymažeme tukem, vysypeme moukou, dáme na něj těsto a dáme upéct. Pečeme při 180 °C, cca 8-12 minut. P...

Jablečné jáhly

Jablečné jáhly

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g jablek, 1 hrst rozinek, 100 g jáhlů, 1 špetku soli, 1 mrkev, 1 hrst mandlí, 1 lžíci skořice, 4 lžíce javorového sirupu

Jáhly uvaříme podle návodu v osolené vodě. Jablka oloupeme, nakrájíme na kostky a dusíme doměkka. Poté rozmixujeme a smícháme s uvařenými jáhly. Rozinky namočíme ve vodě. Mrkev oloupeme a nastrouháme najemno. Přidáme ke kaši. Pokud je kaše příliš ...

Čekankový salát s pomeranči a červenou čočkou

Čekankový salát s pomeranči a červenou čočkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g červené čočky, 7 g soli, 7 g pepře, 4 mrkve, 2 citróny, 2 cibule, 4 ks čekanky obecné, 2 ks pomeranče, 2 balení sýru ricotta, 3 lžíce slunečnicových semínek, 1 lžíce petrželové natě, 3 lžíce olivového oleje

Čočku uvaříme podle návodu (do vody přidáme citrónovou šťávu). Mrkev nakrájíme na kostičky, cibuli na plátky. Obojí restujeme na oleji spolu se slitou čočkou. Na talíře rozdělíme čekanku, tu ozdobíme skrojky pomeranče, přidáme čočkovou směs, s...

Citrónové rizoto s hráškem

Citrónové rizoto s hráškem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks šalotky, 1 citrón, 2 lžíce olivového oleje, 3 lžíce petrželové natě, 400 g krátkozrnné rýže, 300 g hrášku, 100 g parmazánu, 80 g vlašských ořechů, 100 ml bílého vína, 500 ml zeleninového vývaru, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře

Šalotku nasekáme na jemno. Osmažíme ji na olivovém oleji. Přidáme rýži a pořádně zamícháme. Zalijeme vínem a vývarem, přidáme šťávu a kůru z citrónu a vaříme 15 minut. Poté přidáme sůl a pepř, většinu nastrouhaného parmezánu a vaříme ještě 5...

Caesar burgery

Caesar burgery

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 stroužek česneku, 1 ks sardelky (ančovička), 1 ks citrónu, 1 ks cibule, 1 ks římského salátu, 4 ks housky, 2 ks rajčat, 3 lžíce parmezánu, 3 lžíce řeckého jogurtu, 1 špetka petrželové natě, 500 g krůtích prs, 7 g soli, 7 g pepře

Krůtí maso buď koupíme už mleté nebo si jej sami pomeleme. Rajčata nakrájíme na plátky, salát rozebereme na listy, parmezán nastrouháme a ančovičky a cibuli nakrájíme na jemno. Česnek utřeme. Smícháme česnek, ančovičku, citronovou šťávu, 2 lží...

Vepřové kotlety s rajčatovo-fenyklovou omáčkou

Vepřové kotlety s rajčatovo-fenyklovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks vepřové kotlety, 8 stroužků česneku, 2 ks fenyklu, 2 ks cibule, 600 g rajčat, 2 konzervy sterilovaných rajčat, 2 bobkové listy, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce oregana, 1 lžíce tymiánu (Mateřídouška obecná), 1 lžíce rozmarýnu, 1 hrst petrželové natě

Fenykl nakrájíme na tenké plátky, cibule na osminky a obojí opečeme na olivovém oleji. Přidáme 6 stroužků česneku a minutu opékáme. Poté přidáme rajčata v plechovce a bylinky a 15 minut podusíme. Syrová rajčata přepůlíme, osolíme, opepříme a řez...

Teplý chřestový salát se slaninou

Teplý chřestový salát se slaninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 plátků anglické slaniny, 5 ks vajec, 500 g chřestu, 50 g lískových ořechů, 2 lžičky francouzské hořčice, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžíce jablečného octu, 3 lžíce oříškového (ořechového) oleje

Plátky slaniny opečeme dokřupava a poté nalámeme na kousky. Dáme stranou. Vejce uvaříme na tvrdo. Připravíme si dresing: vyšlehám oba oleje, jablečný ocet a hořčici. Osolíme, opepříme podle chuti. Chřest povaříme 5 minut v osolené vodě. Ve...

stránka: