Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Anglosaská

Míchaná vejce na slanině

Míchaná vejce na slanině

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 100 g anglické slaniny, 1 cibule, špetka soli, troška mletého černého pepře

Anglickou slaninu nakrájíme na malé kostičky, dáme ji pražit na pánev. Když je vypražená, orestujeme na pánvi se slaninou cibulku. Ta pustí šťávu. Bokem si rozšleháme vejce se solí a pepřem, vlijeme na pánev a mírně mícháme. Vaječinu připravujeme ...

Nealkoholický okurkový koktejl

Nealkoholický okurkový koktejl

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 malá salátová okurka, sůl, pepř, 1 lžička cukru krupice, 50 ml vody, 1 lžička citrónové šťávy

Okurku oloupeme a rozpůlíme. Odstraníme měkkou dužninu se semínky, nakrájíme na kousky a vhodíme do mixéru. Přidáme cukr, citrónovou šťávu, pepř a sůl dle chuti. Vše důkladně rozmixujeme. Vychlazený koktejl vlijeme do sklenice a dolijeme ji vodou....

Green park

Green park

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 kostek ledu, 10 ml Curacaa blue, 1 plátek limety na ozdobu, 50 ml tequily, 20 ml citrónové šťávy, 1 lžice cukru krupice

Všechny ingredience by měly být vychlazené. Hrdlo sklenice přejedeme plátkem limety a vysypeme cukrem, který nám sklenici pěkně ozdobí. Do sklenice nalijeme Curacao blue, citrónovou šťávu, tequilu a promícháme. Nakonec přidáme led a dozdobíme plát...

Velmi suché Martini

Velmi suché Martini

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 ml ginu, 40 ml Martini Dry

Všechny ingredience by měly být dobře vychlazené. Do sklenice vlijeme Martini, gin a promícháme. Dozdobíme plátkem citrónu nebo zelenou olivou.

Vánoční krůta

Vánoční krůta

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 krůta, 200 g mandlí, 150 ml rostlinného oleje, 2 lžíce hladké mouky, 300 ml drůbežího vývaru, 3 housky, 200 ml mléka, 100 g másla, 4 slepičí vejce, 1 list petržele, troška muškátového ořechu

Očistenú a osušenú morku naplníme osobitne pripravenou plnkou a zašijeme. Na povrchu ju ozdobíme mandľami, osolíme, uložíme na pekáč s olejom a dáme do vyhriatej rúry. Počas pečenia morku obraciame, aby koža rovnomerne zružovela a polievame olejom...

Slané muffiny s ovocem

Slané muffiny s ovocem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

450 g polohrubá mouka, 2 lžička kypřící prášek do pečiva, 180 g emental, 150 g šunka, 150 g ananas, 160 ml slunečnicový olej, 2 lžíce rajčatový protlak, 2 ks vejce, 250 ml podmáslí

Všechny ingredience postupně smícháme, jenom část sýru (cca 60 gramů) si necháme bokem. Připravenou směsí plníme formičky na muffiny, sypeme zbývajícím sýrem a pečeme.

Salát s pečenou křepelkou

Salát s pečenou křepelkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 ml zeleninového vývaru, 1 lžíci portského vína, 6 blum, 2 lžičky sójové omáčky, 1 lžičku nového koření, 1/2 lžičky soli, trošku pepře, 4 ks křepelek, 1/3 hrnek kešu ořechy, 100 g polníčku, 1,5 lžíce limetové šťávy, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 chilli papričku

Neprve si připravíme dresink. Limetkovou šťávu vyšleháme se slunečnicovým olejem a vmícháme chilli papričku nasekanou najemno. Osolíme a opepříme. Tři blumy zalijeme zeleninovým vývarem, vínem, sójovou omáčkou a přidáme nové koření. Vše svaříme (1...

Pomerančový koláč s lesním ovocem

Pomerančový koláč s lesním ovocem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 pomeranče, 2 vejce, 125 g másla, 25 g včelího medu, 150 g třtinového cukru, 150 g hladké mouky, 70 g bílého jogurtu, 100 g lesního ovoce, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, 4 lžíce cukru moučky

Jeden pomeranč vaříme 40 minut doměkka. Poté ho necháme vychladnout, oloupeme a rozmixujeme. Z druhého pomeranče vymačkáme šťávu a poslední pomeranč nakrájíme na plátky. Dvě lžíce medu rozetřeme na spodku koláčové formy a na to poskládáme pome...

Čekankový salát s pomeranči a červenou čočkou

Čekankový salát s pomeranči a červenou čočkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g červené čočky, 7 g soli, 7 g pepře, 4 mrkve, 2 citróny, 2 cibule, 4 ks čekanky obecné, 2 ks pomeranče, 2 balení sýru ricotta, 3 lžíce slunečnicových semínek, 1 lžíce petrželové natě, 3 lžíce olivového oleje

Čočku uvaříme podle návodu (do vody přidáme citrónovou šťávu). Mrkev nakrájíme na kostičky, cibuli na plátky. Obojí restujeme na oleji spolu se slitou čočkou. Na talíře rozdělíme čekanku, tu ozdobíme skrojky pomeranče, přidáme čočkovou směs, s...

Pomerančový koláč s granátovým jablkem

Pomerančový koláč s granátovým jablkem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 ks pomerančů, 4 vejce, 1 ks granátového jablka, 250 g másla, 50 g včelího medu, 300 g třtinového cukru, 200 g hladké mouky, 100 g mandlí, 140 g řeckého jogurtu, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva

Ze tří pomerančů vymačkáme šťávu. Jeden celý pomeranč dáme do vody vařit na pár minut. Poté vodu slijeme a nalijeme novou – nyní vaříme 40 minut. Pomeranč bude měkký. Až nebude horký, oloupeme ho a zbavíme všech jader. Rozmixujeme ho na kaši. Na...

Losos en croûte

Losos en croûte

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 lžíce olivového oleje, 2 lžíce kopru, 1 lžíce pažitky, 2,5 lžíce smetany ke šlehání (šlehačka), 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 2 ks šalotky, 3 stroužky česneku, 1/2 ks citrónu, 140 g žampionů, 100 g polníčku, 125 g Filo těsta, 700 g lososu

Na dvou lžících olivového oleje smažíme nasekané šalotky a po třech minutách přidáme žampiony nakrájené na plátky a utřený česnek. Smažíme 4 minuty. Přidáme šťávu z citrónu a odstavíme. Vmícháme polníček, pažitku a kopr, osolíme, opepříme. Nec...

Bramborový koláč s krevetami

Bramborový koláč s krevetami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 1 lžička soli, 1 lžička pepře, 2 lžíce crème fraîche, 2 lžíce francouzské hořčice, 500 ml polotučného mléka, 125 g másla, 75 g hladké mouky, 1 špetka muškátového ořechu, 2 ks bobkového listu, 2 lžíce kopru, 600 g tresky, 75 g lososu, 150 g krevet, 75 g čedaru

Brambory nakrájíme na plátky a uvaříme je v osolené vodě doměkka. Poté je scedíme, smícháme je s crème fraîche, lžící hořčice, 50 ml mléka a 55 g másla. Rozšťoucháme na kaši, podle chuti osolíme, opepříme. Ze zbylého másla vezmeme polovinu a roz...

Celerová mísa s mrkví a jablkem

Celerová mísa s mrkví a jablkem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g celeru, 1 ks mrkve, 4 ks jablka, 4 lžíce crème fraîche, 1 lžíce másla

Celer, mrkev a jablka nakrájíme na malé kostičky. Povaříme 20 minut doměkka. Poté vše rozmixujeme. Vmícháme ostatní ingredience. Podáváme teplé.

Aromatická koňaková káva

Aromatická koňaková káva

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

25 g kávy, 1 ks skořice, 4 ks hřebíčku, 2 trošky citronové kůry, 2 trošky pomerančové kůry, 16 cl koňaku, 4 lžičky cukru krupice, 200 ml polotučného mléka

Kávu zalijeme 200 ml vody a necháme 5 minut stát. Poté ji nalijeme do kastrolu, přidáme skořiči a hřebíček, citronovou a pomerančovou kůru a chvíli vaříme - ale pod bodem varu, na mírném plameni. Mezitím si do čtyř skleniček rozdělíme koňak, v...

Brusinkový džem

Brusinkový džem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brusinek, 1/2 kg cukru krystal, 250 ml vody, 1 lžíce včelího medu, 1 lžička pomerančové kůry, 5 ks hřebíčku, 1 celá skořice

Brusinky propláchneme, vsypeme do většího hrnce, zasypeme cukrem. Vlijeme vodu, přidáme med, pomerančovou kůru a koření. Vše vaříme na mírném ohni do zhoustnutí. Jakmile začne hmota rosolovatět, vyndáme z ní koření a plníme do čistých uzavíracích ...

Marmeláda z hrušek

Marmeláda z hrušek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kg hrušek, 900 ml vody, 60 g nastrouhaného zázvoru, 2 lžíce citrónové šťávy, 1,5 kg cukru , 2 lžičky hřebíčku

Hrušky oloupeme, odstraníme jádra a nakrájíme na kousky. Do vody přidáme nastrouhaný zázvor, citrónovou šťávu, hřebíčky a hrušky. Přivedeme k varu a vaříme, dokud hrušky nezměknou na kaši. Přidáme cukr, přivedeme k varu a vaříme 20 minut. Poté udě...

Bílá nadílka

Bílá nadílka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

30 ml becherovky, 1 lžíce cukru moučky, 20 ml pomerančového džusu, 60 ml mléka, plátek pomeranče na ozdobu, 1 lžíce kokosové moučky, 30 ml Malibu

Všechny ingredience by měly být dobře vychlazené. Mléko, Malibu, becherovku, pomerančový džus, cukr, kokosovou moučku dáme do mixeru a mixujeme do pěny. Vlijeme do sklenice a ozdobíme plátkem pomeranče.

Vejce plněná rybí pomazánkou

Vejce plněná rybí pomazánkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 vejcí, 20 kuliček pepře, 2 menší cibule, 2 konzervy sardelek (ančoviček) v oleji, 1 lžíce polotučné hořčice, 1 lžíce másla, pepř, sůl

Vejce zalijeme vodou, přivedeme k varu a vaříme 15 minut na tvrdo. Mezitím si z cibulí, sardelek (ančoviček), hořčice, másla, pepře a soli připravíme rybí pomazánku (viz související recepty). Uvařená vejce prudce zchladíme a necháme vychladnout. V...

Kapr pečený na zelenině

Kapr pečený na zelenině

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky kapra, 2 mrkve, 3 listy celeru, 1 kořen petržele, 2 cibule, 4 lžíce másla, pepř, 1 lžička nového koření, 1 bobkový list, sůl

Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kolečka nakrájené mrkve, celer, petržel a vše osmahneme. Přidáme nové koření, bobkový list a opepříme. Vložíme osolené porce kapra a pečeme 40-50 minut do měkka v předehřáté troubě. Během peč...

Ďábelská žebírka

Ďábelská žebírka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 kg vepřových žebírek, 120 g meruňkové marmelády, 100 ml meruňkového džusu, 1 lžíce polotučné hořčice, 6 lžic Worcesterské omáčky, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 stroužek česneku, 1/2 lžičky mletého zázvoru, pepř, sůl

Z meruňkové marmelády, džusu, rozetřeného česneku, Worcesterské (Worcesterové) omáčky, hořčice, citrónové šťávy, mletého zázvoru si připravíme marinádu. Vše důkladně promícháme a dochutíme pepřem a solí. Žebra nakrájíme na větší kusy a na 24 ho...

Kotlety Hit

Kotlety Hit

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vepřové kotlety, 4 plátky anglické slaniny, 4 plátky šunky, 2 rajčata, 2 papriky, 100 g Eidamu (Edamu), 4 lžíce kečupu, 4 lžíce rostlinného oleje, pepř, sůl

Do olejem potřeného pekáčku vložíme naklepané, osolené a opepřené kotlety. Poklademe anglickou slaninou, šunkou, plátky rajčat a nakrájenou paprikou. Posypeme nastrouhaným sýrem a pokapeme kečupem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě doměkka

Kotlety zapečené se šlehačkou

Kotlety zapečené se šlehačkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vepřové kotlety, 1 pórek, 1 smetanu ke šlehání (šlehačku), 1 kg brambor, 100 g másla, 4 lžičky grilovacího koření, sůl

Brambory očistíme a nakrájíme na asi 1cm silné plátky. Zapékací plech vymažeme máslem, poklademe plátky brambor a rozprostřeme na kolečka nakrájený pór, osolíme. Kotlety nařízneme na okraji, naklepeme, osolíme, okořeníme a položíme na brambory a p...

Kotlety zapékané se sýrem

Kotlety zapékané se sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vepřové kotlety, 1 lžíci vody, 1 lžičku Solamylu, 1 lžičku sojové omáčky, 4 plátky Eidamu (Edamu), 2 lžíce ztuženého pokrmového tuku, 1 konzervu hub, pepř, sůl

Ze 4 kotlet uděláme přírodní řízky, které hotové položíme na vymaštěný plech. Na každou kotletu dáme houby zahuštěné Solamylem (lžička Solamylu rozpuštěná ve lžíci studené vody a lžičky sójové omáčky). Každou porci přikryjeme plátkem sýra a dáme z...

Chlebové řízky

Chlebové řízky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 chléb, hladkou mouku na zahuštění, 1-2 vejce, sůl, pepř, 1-2 lžičky čtvero koření, 2-4 lžíce rostlinného oleje

Vnitřek chleba rozmočíme ve vodě, vyždímáme. V míse smícháme s vejcem, hladkou moukou a kořením. Mouku přidáváme, dokud těsto nepřestane lepit. Pak už jen vytvarujeme placičky a osmažíme do zlatova. Kupodivu nevzniknou topinky, ale pokud to dobře ...

Pečené zelí

Pečené zelí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hrubé mouky, 500 ml mléka, 1/2 droždí (kvasnic), 2 vejce, sůl, 500 g bílého hlávkového zelí, 50 ml rostlinného oleje

Ze všech surovin kromě zelí zaděláme na hladké těsto, které necháme v teple asi půl hodiny vykynout. Mezitím nakrájíme opláchnuté zelí na nudličky. Plech s vyšším okrajem vymažeme olejem. Těsto smícháme se zelím, rozetřeme na plech a necháme ještě...

stránka: