Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Celoročně

Gazpacho

Gazpacho

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g rajčat, 400 g rajčatového protlaku, 1/2 okurky, 1 menší zelená paprika, 1 malá cibule, 3 stroužky česneku, 3 lžíce olivového oleje, 3 lžíce vinného octa, 3 lžíce citrónové šťávy, sůl, pepř

Papriku omyjeme, zbavíme jádřince se semínky a nakrájíme na menší kousky. Okurku pokrájíme také a dáme do mísy spolu s paprikou. Rajčata omyjeme a spaříme horkou vodou, abychom je mohli snadno oloupat, a spolu s nahrubo nakrájenou cibulí, utřeným ...

Kuskus na sladko

Kuskus na sladko

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g kuskusu, 300 ml vody, špetka mleté skořice, 1 lžička včelího medu, hrst žlutých velkých sultánek, hrst datlí

Kuskus zalijeme vařící vodou. Promícháme, přikryjeme a necháme nabobtnat cca 10 minut. Promícháme s medem. Ještě teplý kuskus vyklopíme na talířek, dozdobíme skořicí, datlemi a sultánkami.

Salát z rukoly

Salát z rukoly

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení rukoly, 2 hrsti polníčku, 2 větší rajčata, 3 mrkve, 1/2 salátové okurky, 2 lžíce olivového oleje, troška čerstvé nebo sušené bazalky, 1/2 lžičky soli, 1 lžička plnotučné hořčice

Rukolu i polníček opláchneme, vsypeme do misky. Rajčata nakrájíme na osminky, salátovou okurku na velmi tenká kolečka. Mrkev nastrouháme nahrubo. Vše smícháme a zakápneme zálivkou připravenou z olivového oleje, hořčice, soli a bazalky. Dle libosti...

Pomazánka z uzeného sýra

Pomazánka z uzeného sýra

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g másla, 300 g uzeného eidamu (Edam), 1 cibule, sůl

Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Máslo rozšleháme a promícháme s cibulí. Sýr nastrouháme na jemném struhadle, přidáme k cibuli a zamícháme. Můžeme osolit podle chuti.

Tatarák z lososa

Tatarák z lososa

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg lososa, 4 lžíce soli, 1 lžíce mletého pepře, 150 ml citrónové šťávy, svazek kopru, 1 lžíce olivového oleje

Čerstvou rybu omyjeme, řádně nasolíme - solí opravdu nešetříme. Opepříme, zakapeme citrónvou šťávou a olejem. Zabalíme do alobalu nebo necháme přikrytý v nádobě a dáme dochaldu, iedálně na 2 dny. V průběhu můžeme ještě dosolovat. Losos se téměř ro...

Zdravá lehká svačinka

Zdravá lehká svačinka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks sucharů, 4 plátky 30% eidamu (Edamu), hrstka polníčku, 8 plátků salátové okurky, 1 rajče, špetka soli, špetka mletého pepře

Na suchar rozložíme plátky sýru, poklademe zeleninou a natrhaným polníčkem a dáme zapéct na 2 minuty do mikrovlnné trouby na nejvyšší výkon.

Vlašský salát s jablky

Vlašský salát s jablky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce worcesterské (Worcesterové) omáčky, 250 g brambor, 250 g šunky, 200 g kyselé okurky, 100 g cibule, 100 g jablek, sůl, pepř, 1 lžíce octu, 450 g majonézy, 50 g hrášku

Brambory oloupeme, omyjeme a uvaříme. Vařené brambory, šunku, cibuli a jablka nakrájíme na kratší nudličky. Nakrájíme kyselé okurky na nudličky a trochu je vymačkáme. Vše dáme do misky, přidáme hrášek a pokapeme worcesterskou omáčkou, octem, osolí...

Ovocný salát se sýrem a s jogurtovou zálivkou

Ovocný salát se sýrem a s jogurtovou zálivkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 ml bílého jogurtu, 2 lžíce polotučné hořčice, 60 ml bílého vína, sůl, pepř, 250 g uzeného eidamu (Edam), 250 g bílého hroznového vína, 2 sladká jablka, 1 lžíce citrónové šťávy, 250 g šunky, 1 pomeranč

Nejdříve si vytvoříme zálivku z jogurtu. Smícháme hořčici, jogurt a víno. Opepříme a osolíme a důkladně promícháme. Jablka omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostky. Vložíme je do mísy a pokapeme citrónovou šťávou. Bobulky hroznového vína...

Rajčatový salát s cibulí

Rajčatový salát s cibulí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 rajčat, 8 cibulí, 100 ml octa, 100 ml vody, 30 ml olivového oleje, sůl, pepř, 1 lžíce cukru krystal, 1 lžíce pažitky

Rajčata omyjeme a nařežeme na tenká kolečka. Cibuli oloupeme a nakrájíme. Rajčata a cibuli dáme do mísy a zalijeme zálivkou, kterou vytvoříme smícháním octa, vody, oleje, cukru, špetky soli a pepře. Opatrně promícháme a podáváme posypané nasekanou...

Hlávkový salát se sladkokyselým nálevem

Hlávkový salát se sladkokyselým nálevem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 listové saláty, 2 lžíce olivového oleje, 300 ml vody, 5 lžic octa, 1 lžíce cukru krystal, sůl, pepř

Hlávkový salát opereme a rozdělíme na jednotlivé listy nebo na menší dílky, vložíme do mísy a pokapeme olejem. Připravíme si zálivku z vody, octa, soli a pepře a polijeme listy salátu.

Okurkový salát s rajčaty

Okurkový salát s rajčaty

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g salátové okurky, 200 g rajčat, 150 ml vody, 3 lžíce octa, 1 lžička cukru krystal, sůl, pepř

Oloupeme okurky a nakrouháme na tenké plátky nebo nakrájíme na kostičky. Rajčata omyjeme a nakrájíme na kolečka. Okurky a rajčata dáme do mísy a opepříme. Zálivku vytvoříme z vody, octu, soli a cukru a polijeme okurky a rajčata. Vše lehce promícháme.

Salát Caesar

Salát Caesar

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hlávky římského salátu, 4 kusy bílého pečiva, 50 g parmazánu, 400 g uzené slaniny, 5 lžic olivového oleje, 1 stroužek česneku, 3 lžíce bílého vinného octa, 3 vejce, 250 ml slunečnicového oleje, sůl, pepř, 1 konzerva sardelek

Parmazán si nastrouháme na hrubém struhadle. Vytvoříme si zálivku. Ze dvou vejcí oddělíme žloutky od bílků. Do mixéru vložíme dva žloutky, jedno celé vejce, vinný ocet a celý stroužek česneku. Vše rozmixujeme, až se začne tvořit pěna. Za stálého m...

Zeleninový salát

Zeleninový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g listového salátu, 150 g mrkve, 150 g salátové okurky, 150 g rajčat, 1 lžička soli, 2 lžíce octa, 2 lžíce olivového oleje, 300 ml vody, 1 lžíce cukru krystal

Listový salát opereme a nakrájíme na menší kousky. Okurku oloupeme, rajče očistíme a nakrájíme. Očištěnou mrkev nastrouháme na struhadle. Vše vložíme do mísy, osolíme a promícháme. Zálivku si připravíme zamícháním octa, olivového oleje, vody a cuk...

Řecký salát se sýrem

Řecký salát se sýrem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g sýru feta, 4 rajčata, 1 paprika, 1 salátová okurka, lžička oregana, 2 červené cibule, 5 ml olivového oleje, hrst oliv, špetka soli, špetka pepře, lžička citrónové šťávy

Zeleninu nakrájíme na kousky – rajčata na osminky, okurku na kolečka – lépe je okurku rozpůlit, vydlabat dužinu a použít jen pevnou část, papriku na tenké proužky. Cibuli na velmi jemné kolečka. Přidáme olivy bez pecek a na kostičky nakrájenou fet...

Pažitková pomazánka

Pažitková pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g odtučněného tvarohu, 1 lžíce másla, 2 lžíce nasekané pažitky, sůl, 1 cibule, 4 lžíce smetany

Máslo utřeme do pěny a vyšleháme s tvarohem, smetanou a solí. Do vyšlehaného tvarohu zamícháme nadrobno nasekanou pažitku a cibuli.

Domácí majonéza okořeněná

Domácí majonéza okořeněná

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

2 vejce (žloutky), 300 ml rostlinného oleje, 2 lžíce octa, sůl, 1 lžička plnotučné hořčice, 1 lžička cukru moučka, mletý bílý pepř, sůl, 10 kapek worcesterské (Worcesterové) omáčky

Oddělíme důkladně žloutky od bílků. Do řádně vyčištěné mísy s kulatým dnem vložíme žloutky. Posolíme je trochu a roztíráme metlou, nebo ručním mixérem na nejmenší rychlost. Postupně přikapáváme olej za stálého míchání. Zpočátku opatrně, a když zač...

Kovbojský salát

Kovbojský salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 salátová okurka, 5 rajčat, 1 konzerva červených fazolí, 1 větší paprika, 60 g smetanového sýru, 100 g eidamu, 50 ml mléka, 1 hrst sterilizované kukuřice

Okurku oloupeme a společně s rajčaty a paprikou očistíme, omyjeme a nakrájíme na větší kostičky. Fazole opláchneme pod tekoucí vodou a přimícháme je již k nakrájené zelenině. V mléku rozmícháme tavený sýr, směs osolíme a opepříme. Sýrovou zálivku ...

Salát tzatziki

Salát tzatziki

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 salátová okurka, 250 ml bílého jogurtu, sůl

Okurku nastrouháme, dužinu oddělíme od vody, aby nebyl salát tak řídký a posolíme. Necháme odstát a opět odlijeme vodu. Dužinu poté smícháme s jogurtem. Doporučujeme řecké jogurty, které mají hustší konzistenci.

Rychlý tiramisu dezert

Rychlý tiramisu dezert

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 balení cukrářských piškotů, 10 lžic vaječného likéru, 1/2 kg mascarpone, 4 lžíce cukru moučka, 250 ml silné kávy, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 8 lžic amareta, troška kakaa na posypání

Nejprve vyšleháme mascarpone s cukrem. Postupně pak přidáváme vaječný likér. Nakonec lehce vmícháváme jemně čerstvě vyšlehanou šlehačku. Uvaříme si silnou kávu, kterou necháme vychladnout. Po vychladnutí do ní přidáme trochu likéru Amaretto. Tout...

Ovocný předkrm ve víně

Ovocný předkrm ve víně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 menší žlutý meloun, 150 g jahod, 2 banány, 200 ml červeného vína

Meloun rozkrojíme na půl a vydlabeme dužinu, kterou pokrájíme na malé kousky. Banány a jahody také pokrájíme. Vše smícháme dohromady a dáme do vydlabané půlky melounu. Opatrně zalijeme vínem a necháme 3 hodiny odležet v lednici.

Nepečený tvarohový dort

Nepečený tvarohový dort

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g tvarohu, 250 g másla, 120 g cukru moučky, kakao na posypání, 1 konzerva broskví, 2 balení dětských piškotů

Zcedíme broskve a necháme je okapat. Mezitím utřeme máslo s cukrem a přidáme tvaroh. Vše důkladně promícháme tak, abychom ve hmotě neměli kousky másla. Každý piškot namáčíme ve šťávě z broskví a postupně klademe na dno dortové formy. Posypeme 1/2 ...

Nealkoholický rajčatový koktejl

Nealkoholický rajčatový koktejl

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g rajčat, 1 lžička citrónové šťávy, 2 lžičky třtinového cukru, 70 ml vody, sůl, pepř, mletá paprika na ozdobu

Hrdlo sklenice navlhčíme vodou a vysypeme mletou paprikou, která nám sklenici pěkně ozdobí. Rajčata omyjeme, rozpůlíme a dáme do mixéru. Přidáme sůl, cukr, citronovou šťávu, pepř dle chuti a vše mixujeme asi 1 minutu. Nápoj přecedíme a vlijeme do ...

Velký medvěd

Velký medvěd

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

30 ml rumu, 30 ml červeného vína, 100 ml mléka, 1/2 lžíce cukru krystalu, 1 lžička skořice na ozdobu

Mléko s cukrem přivedeme k varu a vlijeme do větší sklenice. Víno smícháme s rumem a opatrně vlijeme do mléka, aby se nám nesrazilo. Posypeme skořicí a teplé podáváme.

Zelený aperitiv

Zelený aperitiv

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 ml Cinzana Extra Dry, 40 ml kiwi limonády, 2 lžičky citrónové šťávy, 2 lžička třtinového cukru

Všechny ingredience by měly být dobřé vychlazené. Cinzano, limonádu, citrónovou šťávu a cukr důkladně promícháme, aby se cukr rozpustil.

Dietní salát s bílkem

Dietní salát s bílkem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 rajčata, 1 salátová okurka, 2 papriky, hlávka ledového salátu, 2 vejce, použijeme pouze bílek, kousek šunky pro nevegetariány

Rajčata nakrájíme na malé kousky, papriku a okurku na kostičky, salát natrháme. Z uvařených vajec oddělíme žloutek od bílku, bílek nasekáme a přidáme k salátu. Můžeme zamíchat i šunku nakrájenou na kostičky.

stránka: