Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Chudý student

Krabí salát s cibulí

Krabí salát s cibulí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení krabí tyčinky, 2 ks slepičí vejce natvrdo, 1/2 balení zakysané smetany, 1 ks cibule, šťáva z 1 kousku citrónu

Mírně rozmrzlé prsty rozmixujeme, přidáme vajíčka, smetanu, majolku a citron. šťávu a cibuli. Necháme zchladit v ledničce. Chlebíčky zdobíme kousíčkem citrónu. Vhodné i pro krabí salát, spolu se zeleným listem salátu a kousíčkem citrónu to v průh...

Balkánský sýr s rajčetem a cibulkou

Balkánský sýr s rajčetem a cibulkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g balkánského sýra, 3 rajčata, 1 cibule, troška pepře, sůl, ocet, 3 lžičky cukru krupice, voda

Balkánský sýr nakrájíme na kostičky. Taktéž rajčata a cibuli. Ve vodě rozpustíme cukr, přidáme ocet podle chuti a trochu pepře. Nálev promícháme s nakrájeným balkánským sýrem, cibulí a rajčaty. Dáme odstát do chladničky.

Sloní žraso

Sloní žraso

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 dkg měkkého salámu, 3 vejce, 3 sterilované okurky, 1/2 lžičky pepře, 2 lžíce kečupu, 2 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžíce octa, 2 lžičky cukru krystal, 2 lžíce slunečnicového oleje

Vajcia uvaríme natvrdo, uhorky, cibuľu, papriku a salámu nadrobno pokrájame. Pridáme ostatné ingrediencie, dôkladne premiešame a necháme odstáť v chladničke. Podávame s chlebom.

Rizoto se sýrem

Rizoto se sýrem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 sáčky uvařené rýže, 200 g dušené šunky, 1 malá konzerva sterilovaného hrášku, 200 g tvrdého nízkotučného sýra, Vegeta nebo kari, sůl

Uvařenou rýži promícháme s nadrobno nakrájenou šunkou, okapaným hráškem a nahrubo nastrouhaným sýrem. Ochutíme vegetou nebo kari kořením, případně dosolíme.

Paprikový salát

Paprikový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 papriky, 1 cibule, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce tymiánu, špetka soli, špetka pepře

Papriku nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno nasekáme, zakápneme olivovým olejem, ochutíme citrónovou šťávou, špetkou tymiánu, osolíme, opepříme. Salát necháme cca hodinu odležet.

Masový salát s kečupem

Masový salát s kečupem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g uvařeného hovězího masa (klidně mohou být i srdce), 200 g vepřového jazyka, sůl, pepř, sladká paprika, 1 cibule, 1 sterilovaná okurka, šálek kečupu, 2 lžíce oleje, petrželka

Vařené studené maso nakrájíme na jemné plátky, přidáme drobně nakrájenou cibuli, okurku a spojíme kečupem, který podle chuti osolíme, opepříme, přidáme papriku a zakapeme olejem. Dobře promícháme. Na talířích sypeme sekanou petrželkou.

Rychlý salát

Rychlý salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g brambor ve slupce uvařených, 400 g špekáčků, 1 velká cibule, 100 g sterilované kapie, špetka soli, špetka pepře, trošku octa, trošku hořčice, 3 lžíce oleje, petrželka

Ve slupce uvařené brambory ještě teplé oloupeme a nakrájíme na kostičky. Přidáme oloupané na plátky nakrájené špekáčky, drobně nasekanou cibuli a kapie. Osolíme, opepříme, přidáme trošku hořčice, olej a nasekanou petrželku. Promícháme a můžeme pod...

Pomazánka z játrové paštiky

Pomazánka z játrové paštiky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení játrové paštiky, 50 g másla, 2 ks vajec, 1 lžička hořčice, 1 menší cibule, 30 g čabajky, 100 g tvrdého sýra, špetka soli

Utřené máslo spojíme s paštikou, ochutíme hořčicí, přidáme nastrouhaný sýr, drobně nakrájenou cibuli, natvrdo uvařená a drobně nakrájená vejce, oloupanou nakrájenou čabajku a promícháme. Podle chuti osolíme.

Jemná pomazánka ze sardinek

Jemná pomazánka ze sardinek

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení sardinek, 2 balíčky taveného sýra, 1 menší cibule, citrónová šťáva, troška pažitky, špetka soli

Sardinky i s olejem vložíme do misky, přidáme sýr, drobně nakrájenou cibuli a pažitku, podle chuti osolíme a okořeníme s citrónovou šťávou. Dobře utřeme.

Salát z Řecka

Salát z Řecka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 ks mrkví, 400 g čínského zelí, 50 g rozinek, 200 l majonézy, 400 ml bílého jogurtu, špetka soli

Mrkev, čínské zelí nastrouháme na jemné nudličky, přidáme najemno pokrájené spařené rozinky. Z jogurtu, majonézy připravíme dresink, dochutíme solí, vše zamícháme. Hotový salát vychladíme a podáváme.

Vyprošťovák

Vyprošťovák

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce octa, 2 dcl vody, špetka jedlé sody

Do vody přidáme ocet - chuť by měla být mírně kyselá, tuto kyselost zneutralizujeme jedlou sodou, zamícháme a vypijeme.

Cibulková pomazánka

Cibulková pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 jarní cibulky s natí, 250 g taveného sýra, 1 jablka, 2 lžíce citronové šťávy

Cibulku i s natí nakrájíme na velmi jemno. Smícháme s oloupaným a nastrouhaným jablkem a sýrem. Nakonec zakápneme trochou citronové šťávy a mažeme na pečivo.

Fazolový salát s křenem

Fazolový salát s křenem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva bílých fazolí ve slaném nálevu, 1 střední kousek křenu, 1 menší cibule, 1-2 lžičky soli, 1-2 lžičky pepře, 1-2 lžičky cukru krupice, 150 ml sojové majonézy (Sojanézy), 1-2 lžičky citronové šťávy

Fazole scedíme a dáme do misky, přidáme najemno nasekanou cibuli, nastrouhaný křen, ochutíme solí, pepřem, cukrem a citrónovou šťávou. Nakonec vmícháme sojovou majonézu, dobře promícháme a dáme vychladit.

Bramborové šišky

Bramborové šišky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g brambor, 2 vejce, 150 g krupice, 100 g hrubé mouky, 1 hrneček strouhanky, sůl

Uvařené brambory oloupeme a nastrouháme. Osolíme je, přidáme krupici, 1 vejce a vše spojíme v tužší těsto. Vyválíme z něj váleček a nakrájíme asi 5 cm dlouhé šišky. Uvaříme je asi 10 minut ve vroucí osolené vodě. Podáváme s opraženou strouhankou a...

Bramborový tatarák

Bramborový tatarák

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g vařených nastrouhaných brambor, 1 velká cibule, špetka soli, špetka pepře, špetka mleté papriky (chilli) , špetka mletého kmínu, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1-2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce Worcesterské (Worcesterové) omáčky, 1-2 lžíce kečupu

Vše smícháme a mažeme na topinky s česnekem.

Bulharská pomazánka

Bulharská pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g dietního salámu, malé balení rajčatového protlaku, malé balení tatarské omáčky, 1 kyselá okurka, 1 cibule

Salám umeleme na masovém strojku nebo ustrouháme na struhadle. Přidáme strouhanou okurku, rajský protlak, tatarku, jemně krájenou cibuli. Promícháme.

Latté pěna

Latté pěna

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce 12% smetany, 4 lžíce plnotučného mléka, 1 lžička vanilkového cukru

Mléko a smetanu smícháme s vanilkovým cukrem a necháme dobře vychladit. Potom nádobu se směsí přemístíme asi na tři minuty do mrazáku. Směs přelijeme do šejkru a důkladně protřepeme. Měla by nám vzniknout hustá pěna, kterou poklademe na hladinu uv...

Sníh s rumem a džemem

Sníh s rumem a džemem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 bílky, 12 dkg cukru moučka, 1 lžíce džemu, 1 lžíce rumu

Rum a džem důkladně promícháme do hladké kaše. Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého pomalu po lžičkách zašleháváme cukr. Nakonec vzniklou směs opatrně promícháme s marmeládovo-rumovou směsí. Takto vylepšený sníh používáme třeba na ovocné nebo ...

Chutná tvarohová pomazánka

Chutná tvarohová pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g tvarohu, 1 lžička mleté papriky, 1 červená cibule, 1/4 lžičky mletého kmínu, 1-2 lžíce másla /nebo pomazánkového másla/, trocha soli, trocha pepře

Cibuli nakrájíme na malé kostičky a smícháme se všemi ingrediencemi. Dochutíme solí, pepřem a namažeme na čerstvé pečivo. Do pomazánky můžeme přidat i řeřichu nebo pažitku.

Budapešťská pomazánka

Budapešťská pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g měkkého tvarohu, 2 lžíce másla, možno i pomazánkové a jiné, 1 cibule, 1 paprika červená, možno i sterilovaná (kapie), 2 lžíce mleté sladké papriky , 1,2 lžičky soli, troška mletého bílého pepře, 1 - 2 lžíce kečupu, 2 stroužky česneku, troška mletého kmínu

Změklé máslo utřeme s tvarohem, přidáme utřený česnek, hodně nadrobno nakrájenou cibuli a čerstvou papriku pokrájenou na jemné nudličky. Přimícháme kečup, sladkou mletou papriku, osolíme a opepříme dle chuti, přidáme podle chuti i mletý kmín. Kdo ...

Pomazánka z vařených brambor

Pomazánka z vařených brambor

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vařené brambory, 3 lžíce majonézy, 2 lžíce plnotučné hořčice, špetka soli, špetka pepře, 1 cibule

Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. K nastrouhaným bramborám přidáme hořčici, nadrobno nakrájenou cibuli a majonézu. Dochutíme solí a pepřem. Dobře promícháme. Podáváme namazané na různém pečivu. Můžeme ozdobit ...

Skorotatarák

Skorotatarák

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

15 dkg tvrdého sýra, 1 větší sterilovaná okurka, 2 lžíce pikantního kečupu, 1 lžíce plnotučné hořčice, 2-3 lžičky sojové omáčky, 1,5 lžičky mleté papriky , 1 cibule, špetka chilli koření, česnek dle potřeby, toastový chléb

Cibuli a okurku nastrouháme nebo nasekáme najemno, smícháme s nastrouhaným sýrem, přidáme ostrý kečup (nebo jen pikantní), hořčici, sojovou omáčku, mletou papriku, jemně posekanou větší cibuli a podle chuti chilli koření. Na sucho opečené topinky...

Škvarková  pomazánka s okurkou

Škvarková pomazánka s okurkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g škvarků, 2 vejce uvařená natvrdo, 1 cibule, 2 lžíce plnotučné hořčice, špetka soli, 1 sterilovaná okurka

Škvarky umeleme na masovém mlýnku, přidáme nadrobno nakrájená vejce a jemně nakrájenou cibuli. Ochutíme hořčicí a solí a důkladně promícháme. Nakonec přidáme nadrobno nakrájenou okurku. Podáváme namazané na chlebu. Můžeme ozdobit paprikou, rajčete...

Sýrové dobroty

Sýrové dobroty

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 bílky, 200 g strouhaného sýra, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžička soli, špetka pepře, troška pažitky

Z bílků ušleháme sníh, vmícháme strouhaný sýr, pepř, sůl a usekanou pažitku. Ze vzniklé směsi tvoříme kuličky, které obalíme v mouce a smažíme. Kuličky jsou hotové, když zvětší svůj objem dvojnásobně. Podáváme horké a posypané pažitkou.

Šunkový dip

Šunkový dip

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 uvařené vejce, 130 g másla, 50 g taveného sýra, 1/2 balení bílého jogurtu, 80 g šunky, špetka soli, špetka pepře

Máslo ušleháme s taveným sýrem a jogurtem. Šunku nakrájíme na nudličky, vajíčka uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme najemno. Vše smícháme, osolíme a přidáme nadrobno nasekanou petrželku. Všechny ingredience můžeme rozmixovat, podáváme s bílým pe...

stránka: