Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Cukroví

Medenki

Medenki

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks vejce, 50 g cukru moučka, 100 g včelího medu, 200 g hladké mouky, 1/2 lžičky sody bikarbóny, 1/2 lžičky skořice, 1/2 lžičky vanilkové esence, 15 ks vlašských ořechů

Ořechy vyloupeme tak, abychom z nich získali celé poloviny. Získáme tak asi 30 kusů ořechů, které použijeme na ozdobu. Smícháme vejce, cukr a med - med musí být tekutý, proto si ho rozehřejeme (na vodní lázni nebo v mikrovlnce). Poté postupně př...

Úlky polité čokoládou

Úlky polité čokoládou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

3 lžíce smetany ke šlehání (šlehačka), 160 g cukru moučka, 160 g piškotů cukrářských, 1 lžíce kakaa, 1 lžíce whisky, 150 g salka, 150 g másla, 1 balení čokolády na vaření, 50 g bílé čokolády, 50 g vlašských ořechů

Piškoty a ořechy umeleme najemno a smícháme je s cukrem a kakaem (pro tmavší barvu do kakaa přidáme před vmícháním trošku vody a zamícháme). Přidáme whisky a smetanu a vypracujeme nelepivé jednotné těsto. Z těsta uždibujeme a plníme jím formičku...

Ořechové koule

Ořechové koule

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g lískových ořechů, 100 g cukru moučka, 150 g dětských piškotů, 100 g másla, 50 g čokoládových vloček, 2 lžíce včelího medu, 2 lžíce rumové esence (rumové aroma)

Lískové ořechy umeleme na prášek. Piškoty také rozdrtíme, u nich nám ale nějaká ta hrudka vadit nebude. Obojí smícháme s cukrem moučkou, utřeme s máslem, medem a rumovou trestí. Lžící vykrajujeme hmotu, ze které tvoříme kuličky ještě měkké je ob...

Dvoubarevné tlapky

Dvoubarevné tlapky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

270 g hladké mouky, 250 g ztužený pokrmový tuk, 300 g cukru moučka, 2 lžíce kakaa, 160 g cukru moučka, 250 g másla, 2 lžíce rumu, 2 lžíce kakaa

Z mouky a 300 g cukru a tuku zpracujeme těsto a do jeho poloviny zapracujeme i kakao. Vezmeme formičky na ořechy a ty naplníme kombinací tmavého a světlého těsta a nebo pečeme světlé a tmavé. Upečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova. Necháme vyc...

Jednoduché kytičky

Jednoduché kytičky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 natvrdo uvařené vejce, 1 žloutek, 100 g cukru moučka, 1 balení vanilkového cukru, 250 g másla, 400 g hladké mouky

Uvařené žloutky rozdrobíme, přidáme syrový žloutek, cukr moučku, vanilkový cukr, máslo a utřeme. Na vál přesejeme mouku a zapracujeme máslovou směs. Vyválíme silnou placku asi 5 mm a vykrajujeme kytičky. Pečeme ve vyhřáté troubě 200°C asi 12 minut...

Kynuté belgické vafle

Kynuté belgické vafle

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

700 ml plnotučného mléka, 250 g polohrubé mouky, 1 sáček instantního droždí, 40 g cukru krupice, 1 špetku soli, 1 vejce, 1/2 lžičky skořice, 1 žloutek, 1 lžičku vanilkové esence, 50 g másla

Mléko zahřejeme, aby bylo vlažné. Ostatní suroviny ať mají pokojovou teplotu. Smícháme mouku, droždí, cukr, sůl a skořici. Zalijeme to mlékem a rozpuštěným máslem, přidáme vejce a vanilku. Vypracujeme hladké těsto, které necháme hodinu kynout. Pot...

Sušenkový salám

Sušenkový salám

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

125 g másla, 1 vejce, 3 lžíce cukru, 600 g sušenek

Máslo rozpustíme v menším kastrolu a ihned odstavíme z ohně, aby se nepřepálilo. Přidáme vejce, cukr a rozlámané sušenky. Smícháme a hmotu zabalíme do alobalu jako tenkou šišku salámu. Dáme do chladničky a necháme ztuhnout. Poté salámek nakrájíme...

Kolečka s vločkami a kokosem

Kolečka s vločkami a kokosem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrneček ovesných vloček, 1 hrneček strouhaného kokosu, 1 hrneček hladké mouky, 1/2 hrnečku cukru, 1 lžíce zlatého sirupu, 2 lžíce vroucí vody, 1 lžička sody, 125 g másla

Vezmeme si mísu a vsypeme do ní vločky, kokos, mouku, cukr, sirup, vodu, sodu a nakonec změklé máslo. Všechno pečlivě promícháme a dopracujeme na válu v těsto. Lžičkou odebíráme těsto a dáváme na vymazaný plech. Zploštíme je a pečeme zvolna v mírn...

Koule z jablek

Koule z jablek

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 jablka, 1/4 l vody, 2 lžíce cukru krupice, 1 lžíce rozinek, hrst vlašských ořechů

Jablka oloupeme a nakrájíme na kostky. Cukr zalijeme trochou vody, uvaříme hustý sirup, přidáme jablka a povaříme. Nakonec přimícháme mleté a sekané ořechy a rozinky, promícháme a odstavíme. Z částečně vychladlé hmoty děláme kuličky, které obalíme...

Skořicová srdíčka

Skořicová srdíčka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

3 ks bílků, 250 g cukru moučka, 200 g mandlí, 100 g polohrubé mouky, 200 g mléčné čokolády, 100 g bílé čokolády, 2 lžičky skořice

Mandle umeleme na moučku, nebo koupíme zrovna mandlovou moučku. Smícháme a vyšleháme bílky s cukrem. Smícháme s mandlemi, skořicí a moukou. Těsto necháme 30 minut odpočívat v lednici. Poté vyválíme na 3 mm tlustý plát a vykrajujeme z něj srdíč...

Mandlové preclíčky

Mandlové preclíčky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

140 g másla, 2 žloutky, 100 g cukru moučka, 40 g strouhaných mandlí, 1 bílek, 180 g polohrubé mouky, 1 citrón

Máslo s cukrem utřeme, přidáme žloutky, mandle s trochou citronové kůry, mouku a zaděláme těsto. Z těsta ukrajujeme kousky velikosti ořechu, rukou je vyvalujeme na tyčky a tvarujeme preclíky. Preclíky potřeme bílkem, potřenou stranou je přitisknem...

Kokosové tyčky

Kokosové tyčky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hladké mouky, 120 g strouhaného kokosu, 100 g cukru moučka, 150 g másla, 1 vejce

Na vál prosijeme hladkou mouku, přidáme strouhaný kokos, cukr, změklé máslo, rozkvedlané vejce a zpracujeme v těsto. Necháme ho chvíli v chladu odpočinout, aspoň 1 hodinku. Do strojku na maso dáme lis na cukroví a protlačujeme různé tvary, hlavně ...

Čokoládové cookies

Čokoládové cookies

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

210 g hořké čokolády, 125 g másla, 50 g cukru moučka, 75 g třtinového cukru, 200 g hladké mouky, 30 g kakaa, 20 g pudinkového prášku, 1 špetka soli, 1 ks vejce, 1/2 balení kypřícího prášku do pečiva

80 g čokolády nakrájíme na menší kousky. Zbylou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Změklé máslo utřeme s cukry na pěnu a vmícháme vychladlou ne však ztuhlou čokoládu. V jiné míse smícháme hladkou mouku, kakao, pudinkový prášek, kypřící prášek...

Mikulovské cukroví

Mikulovské cukroví

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g hladké mouky, 150 g tuku, 1 žloutek, 3 lžíce bílého vína, 150 g cukru moučka

Cukr si dáme do mísy stranou. Z mouky, změklého tuku, žloutku a vína zpracujeme těsto a necháme ho přes noc v chladničce zabalené ve folii. Druhý den těsto na pomoučeném vále rozválíme na 2 mm placku a vykrajujeme různé tvary. Přendáme na vymazaný...

Hříbečky

Hříbečky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrnek hladké mouky, 1/3 hrnek cukr moučka, 3 lžíce rumu, 1 balení mandlí, 1/2 kostky Hery, 1 balení čokoládové polevy, 1 sklenka ovocné marmelády

Mouku smícháme s cukrem a oloupanými a nastrouhanými mandlemi. Přidáme tuk a rum a vypracujeme hladké těsto. Necháme chvíli odpočinout. Z těsta vyválíme plát a vykrajujeme hříbečky. Pečeme pomalu v mírné troubě dorůžova. Vychladlé spojíme marmelád...

Cukroví na vodě

Cukroví na vodě

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg hrubé mouky, 30 dkg másla, 4 dkg droždí , 6 lžíc mléka

Ze surovin uděláme těsto, které necháme 2 až 6 hodin ve studené vodě. Po vyndání z vody těsto vyválíme a vykrajujeme z něho různé tvary, které dáme na vymazaný plech. Pečeme v předehřáté troubě 20 minut při 150°C

Vinné tlapky

Vinné tlapky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 250 g másla, 1 vaječný žloutek, 5 lžic bílého vína, 1 šálek cukru moučka

Všechny přísady, mimo cukru, smícháme dohromady a zpracujeme na těsto, které necháme cca 2 hodiny chladit v ledničce. Poté z něj vyválíme plát asi 0,5 cm silný a vykrajujeme tvary - např. tlapky. Upečeme je při 17O°C - cca 30 minut; je třeba hlída...

Myšičky podle Jessy

Myšičky podle Jessy

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g ztuženého tuku, 150 g kokosu, 150 dkg cukru moučka, 1 bílek, 3 lžíce rumu, loupané mandle

Uděláme těsto, tvoříme válečky, potřeme bílkem a posypeme kokosem. Z půlky mandlí vpíchneme ouška, z proužku mandle ocásek a čokoládovou polevou vytvoříme oči a nos. Necháme ztuhnout.

Kokosové spirálky s griliášem

Kokosové spirálky s griliášem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g másla, 150 g cukru moučka, 2 žloutky, nastrouhaná kůra z jednoho citronu, 1 lžíce citronové šťávy, 350 g hladké mouky, 60 g kokosové moučky, 100 g mletých vlašských ořechů, 3 lžíce včelího medu

Do mísy dáme 300 g másla a cukr moučku a utřeme do pěny. Postupně zašleháme žloutky a kůru s citrónovou šťávou. Do máslové směsi prosejeme mouku a kokosovou moučku. Vypracujeme těsto, zabalíme je do potravinářské fólie a uložíme na hodinu do ledni...

Vynikající kokosové koule

Vynikající kokosové koule

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 g másla, 120 g cukru moučky, 30 g kakaa, 50 g kokosové moučky, 1 bílek

Vše promícháme, důkladně zpracujeme a tvoříme kuličky, které obalujeme ve strouhaném kokosu a potom necháme v chladu odležet.

Kokosové měsíčky

Kokosové měsíčky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g másla, 120 g cukru moučka, 1 sáček vanilkového cukru, 20 g strouhané citronové kůry, 230 g hladké mouky, 1 vejce, špetka mleté skořice, 120 g kokosové moučky, jahodový džem na namazání, cukr moučka na posypání

Změklé máslo nakrájíme na kousky. Přidáme moučkový i vanilkový cukr a jemně strouhanou citronovou kůru. Vše utřeme do pěny. Do máslové pěny vmícháme prosátou mouku, vejce a skořici. Nakonec zapracujeme kokos. Vypracujeme těsto, které zabalíme do ...

Dvojbarevné dortíčky

Dvojbarevné dortíčky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g dětských piškotů, 100 g másla, 60 g rozinek, 6 lžic rumu, 1 žloutek, 1 balení vanilkového cukru, 1 lžička rostlinného oleje, 300 g cukru moučka

Rozinky omyjeme a namočíme na hodinu do 4 lžic rumu. Piškoty umeleme, smícháme s rozinkami i s rumem. V misce utřeme máslo s moučkovým cukrem /100 g /, žloutkem a vanilkovým cukrem do pěny. Z pěny a pištotů vypracujeme vláčné těsto. Vyválíme válec...

Šahajky

Šahajky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g čokolády na vaření, 225 g tuku Iva, 100 g ořechů, 0,5 dcl rumu, 0,5 dcl mléka, 150 g cukru krupice

Čokoládu a 125 g tuku rozpustíme a část nalijeme na dno papírových košíčků. Ořechy, zbytek tuku, rum, cukr a mléko vaříme 5 minut v páře. Směs plníme do připravených košíčků s čokoládou a zbývající čokoládou je zalijeme. Zdobíme podle chuti.

Linecké hvězdičky s kakaem

Linecké hvězdičky s kakaem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hladké mouky, 160 g másla, 100 g cukru moučka, 1 lžička kakaa, 0,5 balení kypřícího prášku do pečiva, 1 balení vanilkového cukru, 1 žloutek, 1 vejce na potření, 50 g vlašských ořechů sekaných

Do hladkej múky preosejeme cukor s kypriacim práškom a kakaom. Pridáme maslo, vanilkový cukor a so žĺtkom zamiesime hladké cesto. Potom ho rozvaľkáme asi na 0,5 cm, vykrajujeme malé hviezdičky, potrierame ich vajcom, posypeme posekanými orechmi a ...

Pražské žemličky

Pražské žemličky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g cukru moučka, 2 ks vajec, 160 g strouhaných mandlí + nasekané mandle na posypání, 1 sáček vanilkového cukru, citronová šťáva a kůra, 120 g piškotových drobečků, 1 žloutek na potření

Z uvedených surovin vypracujeme tuhé těsto a rozválíme je na tloušťku 5 mm. Vykrájíme v něm tvar malých žemliček, které dvakrát potřeme žloutkem a posypeme krájenými mandlemi. Žemličky pečeme na plechu na pečícím papíru dozlatova při 180ºC asi 7 m...

stránka: