Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Hlavní chod

Exkluzivní pangasius

Exkluzivní pangasius

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ryby pangasius, 10 dkg sušených rajčat v oleji, 3 stroužky česneku, 1 střední cibule

Na rozpálenou pánev vložíme sušená rajčata v oleji, přidáme česnek nakrájený na plátky a cibuli na tenká kolečka. Smažíme, až cibule zesklovatí. Vložíme filety pangase, smažíme a obracíme, dokud není ryba hotová.

Jiná kuřecí stehýnka

Jiná kuřecí stehýnka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí stehýnka, 4 lžíce worcesterské (Worcesterové) omáčky, 4 lžíce sojové omáčky, 2 cibule, 2 lžičky olivového oleje, 1 lžička soli

Kuřecí stehýnka omyjeme, nasolíme. Připravíme si marinádu: smícháme worcesterovou a sojovou omáčku a olivový olej. Stehýnka potřeme marinádou a necháme cca 2 hodiny odležet. Vložíme do pekáčku, zasypeme cibulí nakrájenou na jemná kolečka, podlijem...

Ražniči

Ražniči

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg vepřové plece (může být i kýta), 30 dkg uzeniny (klobáska, párek), 20 dkg anglické slaniny, 3 menší cibule, 1 červená paprika, 2 lžičky grilovacího koření, 3 lžíce olivového oleje

Maso nakrájíme na stejně velké kostičky. Uzeninu na kolečka, stejně tak cibule. Papriku a slaninu na menší kostičky. Ingredience postupně střídavě napícháváme na grilovací jehlu či špejle. V olivovém oleji rozetřeme grilovací koření, směsí potřeme...

Spaghetti al arrabiata (Špagety po arabsku)

Spaghetti al arrabiata (Špagety po arabsku)

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g špaget, 6 stroužků česneku, 1 střední cibule, 300 g rajčatového protlaku, 1 menší lilek, 1 malá chilli paprička nebo troška chilli, 15 dkg parmazánu na strouhání, 10 dkg anglické slaniny, sůl

Na oleji zpěníme cibulku nasekanou najemno. Vsypeme na kostičky nakrájenou slaninu a osmahneme. Přidáme na jemné plátky nasekaný česnek a na tenká kolečka nakrájený lilek, protlak a najemno nasekanou chilli papričku. Dochutíme solí a dusíme asi 20...

Pikantní řízečky

Pikantní řízečky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3/4 kg vepřové kýty nebo, 3/4 kg vepřové plece, 1 vejce, 1 hrneček hladké mouky, 2 hrnečky strouhanky, 2 lžíce grilovacího koření, 1 dcl olivového oleje, 1 lžička sojové omáčky, 2 jarní cibulky, 3 stroužky česneku

Maso na krájíme na menší řízečky (můžeme také na nudličky). Připravíme si marinádu z olivového oleje, grilovacího koření, utřeného česneku a sojové omáčky. Maso v ní necháme uležet ideálně přes noc, nemáme-li čas, alespoň na 2 hodiny. Obalujeme kl...

Čína po česku

Čína po česku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3/4 kg vepřové kýty nebo, 3/4 kg vepřové plece, 1 vejce, 2 lžičky majoránky, 2 lžíce worcesterské (Worcesterové) omáčky, 1 lžíce sojové omáčky, 2 lžičky soli, 2 lžičky sladké papriky, 1 lžička dijonské hořčice, 1 lžička škrobové moučky, 2 lžíce olivového oleje, 1 menší cibule, 3 různobarevné (zelená, červená, žlutá) papriky

Maso nakrájíme na malé kostičky. Připravíme si marinádu z olivového oleje, soli, obou omáček, hořčice, majoránky, sladké papriky a najemno nasekané cibule. Vmícháme maso, rozklepneme vejce a zašleháme škrobovou moučku. Masovou směs necháme odležet...

Zapečené gnocchi misky

Zapečené gnocchi misky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g gnocchi, 1 menší pórek, 3 stroužky česneku, 150 ml sladké smetany, 100 g žampionů nebo malá plechovka, 150 g šunky nebo, 150 g anglické slaniny, 2 rajčata, troška čerstvé bazalky, 1 cibule, 1 lžička olivového oleje, 2 lžičky kremžské hořčice, sůl, pepř, 200 g eidamu nebo parmezánu

Gnocchi uvaříme podle návodu na obalu. Cibuli nasekáme najemno a dáme na olivový olej zesklovatět. Přidáme česnek nasekaný na tenké plátky, šunku nakrájenou na proužky či slaninu na kostičky a opečeme. Přidáme žampiony, pórek nakrájený na kolečka...

Krůtí Cordon blue

Krůtí Cordon blue

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3/4 kg krůtích prsou, 8 plátků šunky, 8 plátků eidamu (Edamu), 1 lžička soli, pepř, 2 ks vejce, 1 hrneček hladké mouky, 1 hrneček strouhanky, 3 lžíce rostlinného oleje na smažení

Maso omyjeme, naporcujeme na řízky (lépe vyšší). Do každého řízku nožem vytvoříme kapsu, do které vložíme plátek šunky a plátek sýru. Řízky sepneme párátkem či špejlí, osolíme a opepříme z obou stran. Kapsy obalujeme klasicky v trojobale (mouka, v...

Květákové či kapustové karbanátky

Květákové či kapustové karbanátky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 střední hlávka květáku nebo, 1 hlávka střední hlávkové kapusty, 1 lžička soli, 2 vejce, 1 hrneček strouhanky, 1 lžička pepře, špetka drceného kmínu, špetka muškátového květu, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 100 ml mléka, 100 g hladké mouky, 2 lžíce rostlinného oleje na smažení, 1 lžíce másla

Květák omyjeme, rozebereme na růžičky a uvaříme doměkka (může se rozpadat). Pokud připravujeme karbenátky kapustové, kapustu nasekáme a dusíme také doměkka. Cibuli nasekáme najemno a necháme zesklovatět na másle. Do mísy dáme zeleninu (květák či ...

Pečená kuřecí stehna s pórkovou omáčkou

Pečená kuřecí stehna s pórkovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí stehna, 1 lžíce grilovacího koření, 2 lžíce másla, 150 ml sladké smetany, 1 pórek, sůl, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžička sojové omáčky, 3 kapky citrónové šťávy, pepř, 1/2 lžičky plnotučné hořčice

Kuřecí stehna omyjeme, osušíme, potřeme grilovacím kořením a dáme péct. Během pečení podléváme a na závěr polijeme lžící rozpuštěného másla. Omáčku připravíme velmi jednoduše. Na másle osmahneme mírně pórek, osolíme, opepříme, přidáme lžičku hořč...

Halibut v kokosové moučce s grilovanou cuketou a salátem z kukuřice

Halibut v kokosové moučce s grilovanou cuketou a salátem z kukuřice

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 steaky z halibuta, 1 hrst kokosové moučky, 2 lžíce strouhanky, 2 lžíce olivového oleje, sůl, 4 plátky citrónu , 200 g sterilované kukuřice, 100 g červené sterilované papriky, 2 jarní cibulky, 1 střední cuketa, pepř, troška Směsi koření gyros

Rybu omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme. Na pánvi na sucho osmahneme kokosovou moučku, necháme zchladnout, smícháme se strouhankou a rybu ve vzniklé směsi obalíme. Smažíme dozlatova. Cuketu nakrájíme na tenká kolečka a necháme chvíli ležet, aby ...

Losos s bylinkami a špenátem

Losos s bylinkami a špenátem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kousky (steaky) lososa, 3 lžíce citrónové šťávy, 1 lžička soli, troška bazalky, špetka tymiánu, 1 lžička olivového oleje, 150 g čerstvého špenátu, 100 ml sladké smetany, 1 lžička másla

Rybu omyjeme, osušíme, pokapeme citrónovou šťávou, nasolíme. Steaky můžeme nakrájet na menší kousky, dle libosti. Na rozpáleném olivovém oleji smažíme ze všech stran. Na závěr smažení přidáme na pánev najemno nasekané bylinky bazalku a tymián. Šp...

Karbanátky

Karbanátky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg vepřového mletého masa, 1 lžička soli, 1 lžička pepře, 2 lžičky majoránky, 1/2 lžičky drceného kmínu, 2 vejce, 1 hrneček hladké mouky, 1 hrneček strouhanky, 1 menší cibule, 4 stroužky česneku, 1 šálek mléka, 3 ks bílého pečiva

Mleté maso smícháme s kořením, vejcem a houskou namočenou v mléce. Nemáme-li housky, můžeme přidat hladkou mouku s trochou mléka. Přidáme najemno nasekanou cibuli a rozetřený česnek. Vytvoříme placičky, obalujeme v trojobale a pečeme dozlatova.

Kuřecí nudličky na smetaně

Kuřecí nudličky na smetaně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kuřecích prsou, 1 cibule, 1 lžička mleté sladké papriky, 2 lžíce kečupu, kousek cukety, 1 lžička hladké mouky, 200 ml sladké smetany, 1 lžička soli, 1/2 lžička mletého bílého pepře, 2 hrsti hrášku, 1 lžíce rostlinného oleje

Maso nakrájíme na nudličky. Cibuli nasekáme najemno, cuketu na nudličky. Maso vložíme ne rozpálený olej, prudce opečeme, přidáme cibuli, cuketu, koření a vše opékáme, dokud maso není hotové (cca 5 minut). Vše zalijeme smetanou, ve které jsme rozšl...

Znojemský guláš

Znojemský guláš

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg hovězí klížky, 3 lžíce rostlinného oleje, 2 ks větší cibule, 1 lžíce mleté sladké papriky, 1 lžička mletého pepře, 1/2 lžičky drceného kmínu, 1 lžička plnotučné hořčice, 1/2 kostky masoxu, 2 lžíce hladké mouky, 4 ks sterilovaných okurek

Maso nakrájíme na kostičky. Cibuli nasekáme nadrobno a zpěníme na oleji. Vmícháme papriku, přidáme maso a prudce ze všech stran opečeme. Krátce podusíme na mírném ohni, osolíme, opepříme, přidáme kmín, zamícháme. Podlijeme trochou vody, dáme lžičk...

Brynzové halušky

Brynzové halušky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 150-300 g hladké mouky, 1 ks vejce, 200 g brynzy, 150 g anglické slaniny, 1 špetka soli

Brambory očistíme a nastrouháme na struhadle najemno. Přidáme vejce, sůl a mouku tak, abychom získali husté těsto. Ve velkém hrnci přivedeme vodu k varu, osolíme a protlačíme do ní těsto, nejlépe přes síto na halušky s většími oky. Jakmile vyplavo...

Kuřecí roláda se špenátem

Kuřecí roláda se špenátem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 větší kuře na vykostění, 200 g plátkové šunky, 200 g listového špenátu, 1 lžička soli, 1/2 lžička mletého pepře

Kuře vykostíme a připravíme z něj plát na roládu (viz rada "Vykostění kuřete"). Plátky šunky si rozložíme a poklademe spařenými listy špenátu. Srolujeme je do roládek. Takovéto roládky klademe těsně za sebou na kuřecí plát, který jsme nasolili a o...

Kuřecí roláda se zeleninovou vaječinou

Kuřecí roláda se zeleninovou vaječinou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 větší kuře na vykostění, 1 hrst hrášeku, 2 vejce, 1/2 červené papriky, 2 lžičky másla, 1 lžička soli, 1 lžička mletého pepře

Na másle připravíme smaženici z vajec, osolíme, opepříme, vmícháme hrášek a na kostičky nasekanou papriku. Kuře vykostíme a připravíme plát na roládu. Na kuřecí plát rovnoměrně poklademe smaženici a svineme v roládu. Tu zabalíme pevně do alobalu, ...

Kuřecí medailonky v kari těstíčku

Kuřecí medailonky v kari těstíčku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3/4 kg kuřecích prsou, 2 lžíce hladké mouky, 3 vejce, 1lžička soli, 1 lžička kari koření

Kuřecí prsa naporcujeme na medailonky, malé řízečky a nasolíme. Připravíme si husté těstíčko z rozšlehaných vajec, mouky, soli a kari koření. Medailonky v těstíčku obalujeme a smažíme dozlatova na rozpáleném tuku.

Penne Arabiata (Arrabiatta)

Penne Arabiata (Arrabiatta)

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg těstovin typu penne, 4 stroužky česneku, 1 lžíce olivového oleje, 3 střední rajčata, 1 střední pórek, 2 feferonky, 150 ml rajčatového protlaku, 1 lžička soli, špetka pepře, špetka bazalky

Těstoviny uvaříme obvyklým způsobem dle návodu. Na rozpálený olej vložíme česnek nasekaný najemno, orestujeme, přidáme na osminky nakrájená rajčata, pórek a feferonky. Vše zalijeme rajským protlakem, ochutíme solí, pepřem a bazalkou. Chvíli povaří...

Vepřové nudličky se zelenými fazolkami

Vepřové nudličky se zelenými fazolkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřové kýty, 200 g fazolek (zelených fazolových lusků), 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky černého mletého pepře, 1/2 lžičky bramborového škrobu, 1 lžíce olivového oleje, 2 lžíce slunečnicového oleje

Maso nakrájíme na nudličky, malé, tenké kousky. Osolíme, opepříme a promícháme se škrobem. Smažíme na rozpáleném oleji doměkka. Fazolové lusky, máme-li čerstvé, uvaříme do poloměkka v osolené vodě, slijeme a necháme zchladnout. Použijeme-li lusky ...

Vepřová čína se zeleninou

Vepřová čína se zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg vepřové kýty, 150 ml sladkokyselé omáčky nebo Thai Pride omáčky, 2 mrkve, 150 g bambusových výhonků, 1 větší červená paprika, 1 větší zelená paprika, 2 jarní cibulky, 1/2 lžičky soli, 1-2 lžíce škrobové moučky, 1 vejce, 50 ml olivového oleje, 1 hrst sojových klíčků, 1 lžíce sojové omáčky, 1 hrst čínských hub

Maso nakrájíme na tenké nudličky. Osolíme, zakápneme sójovou omáčkou, přidáme vejce, škrob, promícháme a necháme v chladu odležet (stačí půl hodiny). Připravíme si zeleninu: mrkev na kolečka, jarní cibulku nadrobno, papriky na kostičky, bambusové ...

Hovězí steak na pepři

Hovězí steak na pepři

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

4 plátky hovězího bifteku, 1 lžíce směsi mletého barevného pepře, 1 lžička soli, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1/2 lžičky másla

Maso necháme odležet při pokojové teplotě. Promneme je prsty, po obvodu svážeme nití (nebude se kroutit). Na pánvi rozehřejeme olej a plátky masa smažíme z každé strany cca 1-2 minuty. Snížíme teplotu,.přidáme oříšek másla a dosmažíme další 2 min...

Špagety s mletým masem

Špagety s mletým masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g špaget, 350 g hovězího mletého masa, 1 cibule, 1 řapíkatý celer, 2 mrkve, 1 petržel, 1/2 šálku hovězího bujónu, 1 dcl červeného vína, 200 g parmazánu, 1 lžička soli, 1 lžička mletého pepře, troška bazalky, troška oregana, 1 lžička másla

Cibuli nasekáme najemno, orestujeme na másle. Přidáme kořenovou zeleninu nakrájenou na malé kostičky a osmahneme. Přidáme mleté maso a za stálého míchání opékáme. Podlijeme vývarem, dodáme rajčatový protlak, okořeníme, osolíme a dusíme cca 30 minu...

Játra na kari

Játra na kari

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g jater, 1 lžíce hladké mouky, 2 cibule, 1 lžička kari koření, 1 lžička mleté sladké papriky, špetka soli, 1/2 lžičky mletého pepře

Játra nakrájíme na kostičky. Cibuli nasekáme najemno a dáme orestovat do zlatova. Vložíme játra a smažíme do změknutí. Přidáme koření, posolíme, mírně podlijeme vodou nebo bujónem a dusíme doměkka. Zhruba 5 minut před koncem vložíme k masu ještě n...

stránka: