Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Indická

Indická polévka s fazolemi

Indická polévka s fazolemi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 lžíce rostlinného oleje, 2 cibule, 225 g brambor, 225 g tuřínu, 2 řapíkaté celery, 2 střední cukety, 1 zelená paprika, 2 stroužky česneku, 2 lžičky mletého koriandru, 1 lžíce mleté papriky, 1 lžíce kari koření, 1,2 l bylinkového bujónu, 400 g bílých fazolí, sůl, nať koriandru na ozdobu

V hrnci rozehřejeme olej a přidáme na kousky nakrájené cibule, brambory, tuřín a řapíky celeru. Za stálého míchání smažíme na středním plameni asi 5 minut. Přidáme rozetřený česnek, mletý koriandr, mletou papriku, kari koření a smažíme za stálého ...

Cizrnová omáčka trochu jinak

Cizrnová omáčka trochu jinak

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g cizrny, 1 lžíce sezamového oleje, 50 ml citrónové šťávy, 1 lžíce sojové omáčky, 4 stroužky česneku, sůl, pepř

Cizrnu namočíme na 12 hodin do vody a poté vaříme 40-45 minut, dokud nezměkne. Přitom postupně lžící odebíráme pěnu, která vznikne na povrchu. Vodu scedíme a cizrnu důkladně rozmixujeme. Přidáme rozetřený česnek, citrónovou šťávu, olej, sójovou om...

Cizrna se špenátem a tofu

Cizrna se špenátem a tofu

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g tofu, 250 g cizrny, 4 stroužky česneku, 2 cibule, 1 konzerva drcené kukuřice, 500 g špenátu, 4 lžíce rostlinného oleje, sůl, 1 lžička mletého koriandru

Cizrnu namočíme přes noc do vody. Poté ji vaříme 40-45 minut, dokud nezměkne. Přitom postupně lžící odebíráme pěnu, která vznikne na povrchu. Mezitím osmažíme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme česnek, drcenou kukuřici, koriandr, sůl dl...

Chřestová polévka

Chřestová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g chřestu, 200 ml smetany ke šlehání (šlehačky), sůl, pepř, 1 svazek pažitky na ozdobu, 50 g másla, 700 ml zeleninoého bujónu, 2 lžíce hladké mouky

Chřest očistíme, odřízneme tuhý konec a nakrájíme na drobno. Chřest vhodíme do vroucí osolené vody a vaříme 20 minut. Poté chřest scedíme. Mezitím na másle dozlatova osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mouku a za stálého míchání smažíme d...

Pečená krůta na kari koření

Pečená krůta na kari koření

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 krůta, sůl, 2 lžíce kari koření, 250 g másla, 400 ml drůbežího bujónu

Krůtu omyjeme pod tekoucí studenou vodou, vysušíme, osolíme a posypeme kari kořením. Dáme do zapékací mísy, přidáme nakrájené máslo, podlijeme bujónem a přikryjeme víkem nebo alobalem. Pečeme 30 minut v předehřáté troubě na 200 °C. Potom teplotu s...

Cizrnová omáčka s řepou

Cizrnová omáčka s řepou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g cizrny, 1 cibule, 400 g červené řepy, 4 stroužky česneku, 1 lžíce sezamového oleje, 1 lžíce sojové omáčky, 50 ml citrónové šťávy, 1/2 lžíce mletého kmínu, sůl

Cizrnu namočíme na 12 hodin do vody. Poté přidáme nakrájenou cibuli a vaříme 40-45 minut, dokud nezměkne. Přitom postupně lžící odebíráme pěnu, která vznikne na povrchu. Mezitím řepu očistíme, oloupeme, nakrájíme na kousky, zalijeme vodu, přikryje...

Kari rizoto s volským okem a zeleninou

Kari rizoto s volským okem a zeleninou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrnečky dlouhozrné rýže, 2 malé cibule, 2 sáčky kari koření, sůl, 1 malá konzerva hrášku, 4 vejce, 4 lžíce oleje

Z rýže, 2 lžic oleje, cibulí, kari a soli připravíme kari rýži (viz související recepty). Mezitím si z vajec připravíme volská oka (viz související recepty). Kapie zbavíme semen, nakrájíme a vmícháme do kari rýže. Přidáme scezený hrášek, necháme p...

Indické grilované ledvinky (Gurdakapúra kabáb)

Indické grilované ledvinky (Gurdakapúra kabáb)

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g jehněčích ledvinek, octem okyselená voda, 70 g osoleného másla, 40 g tuku, 1 lžička okořeněné soli, 100 g pistácií, 7 g másla, 1 lžička jemně nasekané pažitky

Pistáciové máslo: Pistácie lehce opražíme v těžké pánvi. Když vychladnou, rozemeleme je a smícháme je se 7 g másla a sekanou pažitkou. Uschováme na chladném místě. Ledvinky odblaníme a namočíme na 1-6 hodin do lehce okyselené vody. Pak je omyjeme ...

Kapr na kari

Kapr na kari

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky kapra, 5 lžic olivového oleje, 2 stroužky česneku, 2 lžíce kari koření, sůl, 400 ml vody

Plátky kapra potřeme česnekem utřeným se solí, posypeme kari kořením a necháme 30 minut v chladu uležet. Pak je vložíme do olejem vymazaného pekáčku a pečeme 40-50 minut v předehřáté troubě, dokud maso nezměkne. Během pečení podléváme vodou.

Kuřecí nudličky na kari

Kuřecí nudličky na kari

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g kuřecích prsou, 3 lžíce rostlinného oleje, 2-3 stroužky česneku, 1 lžička mleté sladké papriky, 1 malý pórek, 2 jarní cibulky, 2 lžičky kari koření, špetka mletého zázvoru, 1/2 lžičky kmínu, 200 ml sladké smetany, 200 ml zakysané smetany

Maso nakrájíme na drobné proužky a obalíme v polovině kari. Olej rozetřeme na pánev a vsypeme všechno koření + česnek na plátky. Přidáme maso a osmahneme. Přisypeme nakrájený pórek, cibulku - osmahneme. Přilijeme sladkou smetanu, osolíme, krátce p...

Indické kuře

Indické kuře

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 1 hrneček bílého jogurtu, 2 cibule, 1/2 lžičky drceného muškátového ořechu, 1/2 lžičky mleté skořice, pepř, 2 bobkové listy, 5 hřebíčků, 2 stroužky česneku, 1/2 lžičky mleté papriky, 2 lžíce kečupu, sůl

Rozporcované a pokud možno vykostěné kuře naložíme asi na 2 hodiny do rozšlehaného osoleného jogurtu. Pak na pánvi zpěníme nakrájenou cibulku, přidáme trochu muškátu, skořice, pepře, bobkový list a hřebíček. Do toho vložíme kuře i s marinádou a du...

Fazolová pomazánka

Fazolová pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce slunečnicového oleje, 1 cibulï, 100 g vařených fazolí, 1 droždí (kvasnice), 1 hrst namočených ovesných vloček, 50 g smetanového sýru, sůl, 1 lžičku čtvero koření

Na oleji zpěníme cibuli, přidáme droždí a opékáme, dokud nezačne houstnout. Přidáme uvařené fazole, ovesné vločky a opékáme asi 2 min. Dochutíme solí a kořením.

Indické kari s kuřecím masem

Indické kari s kuřecím masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 4 lžička kari koření, 500 ml vody, 1 kostka zeleninového bujónu, 1 malé jablko, špetka soli, 1 lžíce másla, 1 cibule, 2 lžíce polohrubé mouky, 300 g kuřecích prsou, 3 lžíce olivového oleje

V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme na jemno nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme 2 lžíce mouky a uděláme cibulovou jíšku, zalijeme vodou a vaříme. Během toho oloupeme jablko, odstraníme jádřince a nakrájíme na kostky, přidáme do omáč...

Kuřecí maso na kari s exotickým ovocem a smetanou

Kuřecí maso na kari s exotickým ovocem a smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 ml zakysané smetany, 1 konzerva mandarinek, 1 konzerva ananasu, 0,5 kg kuřecích prsou, 3 lžíce kari koření, 1 lžička soli, 0,5 lžičky pepře, 350 ml vody, 2 lžíce mleté papriky, 2-3 lžíce slunečnicového oleje

Kuřecí prsní řízky omyjeme a nakrájíme na menší kostičky nebo nudličky. Vložíme do misky a přidáme 3 polévkové lžíce kari koření a 2 lžíce červené sladké mleté papriky. Zamícháme a vložíme do lednice na 1 hodinu odležet. Na větší a vyšší pánvi si ...

Indické placky

Indické placky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, špetka soli, špetka prášku do pečiva, 6 lžic bílého jogurtu

Smícháme hladkou mouku, sůl, prášek do pečiva a jogurt a ručním hnětením získáme vláčné těsto. Rozválíme je na tenkou placku a z něj vykrajujeme menší placičky, které z obou stran usušíme na rozpálené pánvi. Podáváme se zeleninovým salátem.

Kuře Vindaloo - nepálivá varianta

Kuře Vindaloo - nepálivá varianta

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí stehna, 2 cibule, 6 stroužků česneku, 6 drcené hřebíčky, půl lžičky šalvěje, půl lžičky čerstvě nastrouhaného muškátového ořechu, půl lžičky mleté skořice, čtvrt lžičky namletého nového koření, 6 kuliček pepře, 1-2 lžičky kari koření, 3 rajčata, 6 brambor, 100 g másla, 1 šálek vody, 1 bílý jogurt

Kuřecí stehna rozdělíme na dva menší kusy, osolíme a opečeme na rozpuštěném másle. Opečené maso vyjmeme a do másla vložíme rozsekanou cibuli a rozsekaný česnek. Když začne cibule růžovět, přidáme rozkrájená rajčata a za 5 minut vmícháme jogurt. St...

Cibulová indická polévka

Cibulová indická polévka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce olivového oleje, 1 lžička kari koření, 200 g cibule, 2 stroužky česneku, troška pepře, 1,2 kostky masoxu, 200 ml smetany, 1 vejce, 20 g másla, 1 lžíce petržele

Na oleji a másle zpěníme kari, přidáme oloupanou a na kolečka nakrájenou cibuli, drobně nakrájený česnek, osmahneme, zalijeme udělaným vývarem z masoxu cca 750ml a vaříme 20 minut. Ve smetaně rozšleháme vejce a za stálého míchání přilijeme do polé...

Telecí řízky v kari omáčce

Telecí řízky v kari omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g telecích řízků, 80 ml olivového oleje, 200 ml sladké smetany, 30 g másla, 1 lžíce hladké mouky, 50 g posekaných opražených mandlí, 2 lžičky kari koření, sůl podle potřeby

Řízky naklepeme, okraje nařízneme, posolíme, poprášime kari a po obou stranách opečeme na rozehřátém oleji. Vyjmeme z pánve, přidáme na ně máslo, mouku a trochu kari a osmažíme. Přilejeme 4 lžíce vody a smetanu a krátce povaříme. Omáčku osolíme ...

Květákové kari

Květákové kari

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 květák, 1 lžíce oleje, 1 nadrobno nakrájená cibule, 1 chilli paprička, 1 lžíce nasekané petrželky, 1-2 lžičky kari koření, šťáva z 1 citrónu, 200 g čerstvého nebo mraženého hrášku, 2 vejce uvařená natvrdo, špetka cukru krupice, špetka soli

Květák rozdělíme na růžičky, spaříme je osolenou vroucí vodou, pak scedíme a necháme okapat. Na pánvi rozehřejeme olej a opečeme v něm cibuli dozlatova. Chilli papričku nakrájíme na jemné plátky, odstraníme z ní semínka a spolu s petrželkou a kar...

Orientální krůtí pečeně

Orientální krůtí pečeně

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g krůtích jater, 1 větší cibule, 3 stroužky česneku, 1 lžička mleté sladké papriky , 1 lžička mleteho zázvoru, troška mleté pálivé papriky, troška mletého pepře, sůl podle potřeby, 1 citrón, 2 lžíce Ramy

Morčaciu pečeň umyjeme, necháme odkvapkať a pokrájame na menšie kúsky. Cibuľu pokrájame nadrobno, pridáme roztlačený cesnak, koreniny mimo soli, citrónovú šťavu a zmiešame. Zmes dobre premiešame s pečeňou a necháme odležať aspoň 6 hodín na chladno...

Indická mrkev

Indická mrkev

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g mrkve, 4 lžíce zakysané smetany, 20 g másla, 2 lžičky kari koření, 3 cm strouhaného čerstvého zázvoru, 200 g špaget, špetka petržele

Mrkev omyjeme, očistíme a nakrájíme na nudličky. Zázvor oloupeme a nastrouháme. Na pánvi rozehřejeme tuk a mrkev na něm osmahneme, přidáme kari, strouhaný zázvor a vše dusíme asi 5 minut. Do směsi pak vmícháme smetanu, osolíme a posypeme petrželk...

Omáčka Tandoori

Omáčka Tandoori

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích prsou, 100 g Nivy, 2 balení smetany ke šlehání, 1/3 kostky másla, 2 lžíce kořenící směsi Tandoori Masala

Kuřecí prsa nakrájíme na malé kostičky a dáme do mísy. V kastrůlku se silným dnem si rozpustíme máslo. Kuřecí prsa zasypeme kořením Tandoori Masala a zalijeme horkým rozpuštěným máslem. Zamícháme a dáme na 2 hodiny do lednice, až máslo ztuhne. Po...

Vepřové nudličky s kari a pórkem

Vepřové nudličky s kari a pórkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 dkg vepřového masa, nejlépe z kýty, 2 cibule, 2 papriky, 1 větší pórek, 3 stroužky česneku, 1/2 lžičky kari koření, 1/2 lžičky mletého zázvoru, sůl dle potřeby, troška mletého barevného pepře

Vepřové maso pokrájíme na nudličky. Oloupanou cibuli rozpůlíme a nakrájíme na tenké kroužky. Očištěnou a opranou papriku zbavíme semínek a pokrájíme na proužky. Pórek očistíme, opereme a pokrájíme asi na 1 cm silná kolečka, sytě zelené části do t...

Indická čočka

Indická čočka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g čočky, 250 g zmrazené zeleniny-jarní směs, 1 lžička kari koření, 2 lžíce rostlinného oleje, 1 lžička hořčičného semínka, 2 bobkové listy, 1 špetka soli, 1 troška citronové šťávy

Čočku pozorně přebereme, propereme na cedníku a dáme na hodinu namočit. Poté uvaříme s bobkovými listy a hořčičným semínkem doměkka. Do měkké čočky vmícháme opláchnutou zeleninu a vaříme,až je zelenina měkká. Mezitím na oleji osmahneme kari a vmíc...

Sojové maso po indicku

Sojové maso po indicku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g sojového masa (kostky nebo plátky), 1 balení bílého jogurtu (125 g), 1 lžíce koření garam masala, 3 stroužky česneku, sůl, 2 kostky masoxu, olej na opečení

Do hrnce do vody dáme dvě kostky masoxu a necháme v něm povařit sojové maso 20 minut, pak scedíme a dobře vymačkáme. Na lžíci oleje soju opečeme dočervena, k opečenému masu přidáme jogurt, utřený česnek, koření, lehce osolíme a na mírném ohni ješ...

stránka: