Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Italská

Lasagne s kuřecím masem a červeným vínem

Lasagne s kuřecím masem a červeným vínem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g sušených lasagní, 1 lžíce olivového oleje, 120 g žampińů, 1 rozetřený stroužek česneku, 1 větší cibule, 350 g kuřecích prsíček, 250 g rajčatového protlaku, 1 lžička moučkového cukru, 5 lžic másla, 50 g hladké mouky, 1 vejce, 6 dcl mléka, 75 g strouhaného parmazánu, sůl, pepř

Lasagne dle návodu uvaříme. Mezitím si na rozehřátém oleji na pánvi osmažíme česnek a najemno nakrájenou cibuli. Přidáme i žampióny a maso a smažíme, dokud maso nezhnědne. Přilijeme víno a necháme cca 5 minut povařit. Pak přidáme rajčatový protlak...

Zapečené gnocchi misky

Zapečené gnocchi misky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g gnocchi, 1 menší pórek, 3 stroužky česneku, 150 ml sladké smetany, 100 g žampionů nebo malá plechovka, 150 g šunky nebo, 150 g anglické slaniny, 2 rajčata, troška čerstvé bazalky, 1 cibule, 1 lžička olivového oleje, 2 lžičky kremžské hořčice, sůl, pepř, 200 g eidamu nebo parmezánu

Gnocchi uvaříme podle návodu na obalu. Cibuli nasekáme najemno a dáme na olivový olej zesklovatět. Přidáme česnek nasekaný na tenké plátky, šunku nakrájenou na proužky či slaninu na kostičky a opečeme. Přidáme žampiony, pórek nakrájený na kolečka...

Tatarák z lososa

Tatarák z lososa

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg lososa, 4 lžíce soli, 1 lžíce mletého pepře, 150 ml citrónové šťávy, svazek kopru, 1 lžíce olivového oleje

Čerstvou rybu omyjeme, řádně nasolíme - solí opravdu nešetříme. Opepříme, zakapeme citrónvou šťávou a olejem. Zabalíme do alobalu nebo necháme přikrytý v nádobě a dáme dochaldu, iedálně na 2 dny. V průběhu můžeme ještě dosolovat. Losos se téměř ro...

Italský domácí chléb

Italský domácí chléb

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g polohrubé mouky, 15 g droždí (kvasnic), 1 lžička olivového oleje, sůl, 150 ml vody

Do vody rozdrobíme kvasnice a přidáme trochu mouky. Vytvoříme tak kvásek, který necháme vykynout. Ke zkynutému kvásku přidáme zbytek mouky, olivový olej. Vypracujeme těsto, které by mělo mít střední hustotu. Těsto necháme kynout. Po vykynutí jej p...

Minestra - zeleninová italská polévka

Minestra - zeleninová italská polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g hlávkové kapusty, 1 menší bulvový celer, kousek petržele, hrst fazolek (zelených fazolových lusků), 2 lžíce rostlinného oleje, 1 cibule, 60 g rýže, sůl, 1 kostka drůbežího bujónu, 1,5 l vody, 1 stroužek česneku, 50 g ementalu, 1 mrkev

Zeleninu dobře očistíme, opláchneme a nakrájíme na menší kousky. V hrnci rozpálíme olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli, přidáme zeleninu a rýži, vše zlehka osmahneme. Přidáme vodu, bujon, osolíme a dusíme doměkka. Nakonec vmícháme česnek utř...

Vlašský salát s jablky

Vlašský salát s jablky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce worcesterské (Worcesterové) omáčky, 250 g brambor, 250 g šunky, 200 g kyselé okurky, 100 g cibule, 100 g jablek, sůl, pepř, 1 lžíce octu, 450 g majonézy, 50 g hrášku

Brambory oloupeme, omyjeme a uvaříme. Vařené brambory, šunku, cibuli a jablka nakrájíme na kratší nudličky. Nakrájíme kyselé okurky na nudličky a trochu je vymačkáme. Vše dáme do misky, přidáme hrášek a pokapeme worcesterskou omáčkou, octem, osolí...

Ovocný salát s cukrovou zálivkou

Ovocný salát s cukrovou zálivkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 ml vody, 150 g cukru krystal, 200 g banánů, 200 g sladkých jablek, 200 g kiwi, 200 g pomerančů, citrónová kůra

Nejdříve si vytvoříme cukrovou zálivku. Do hrnce nasypeme cukr, přidáme vodu a cukr rozpustíme. Postavíme hrnec na mírný plamen a přivedeme opatrně k varu. Vaříme cca 5 minut. Postupně odebíráme pěnu, která vzniká za varu. Do horkého roztoku nast...

Krevetový salát s rýží

Krevetový salát s rýží

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g vařených krevet, 2 jarní cibulky nebo jedna menší cibule, 150 g dlouhozrné rýže, nasekaná čerstvá bazalka, sůl, pepř, 1 lžička citrónové šťávy, 150 ml olivového oleje, petrželka na ozdobení, špetka šafránu

Rýži uvaříme v osolené vodě. Až je rýže uvařená, vodu pořádně slijeme. Smícháme olej, bazalku, citrónovou šťávu, šafrán, sůl a pepř. Takto vytvořenou zálivku promícháme s rýží, dokud je rýže stále teplá a necháme vychladnout. Cibulku nakrájíme na ...

Salát Caesar

Salát Caesar

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hlávky římského salátu, 4 kusy bílého pečiva, 50 g parmazánu, 400 g uzené slaniny, 5 lžic olivového oleje, 1 stroužek česneku, 3 lžíce bílého vinného octa, 3 vejce, 250 ml slunečnicového oleje, sůl, pepř, 1 konzerva sardelek

Parmazán si nastrouháme na hrubém struhadle. Vytvoříme si zálivku. Ze dvou vejcí oddělíme žloutky od bílků. Do mixéru vložíme dva žloutky, jedno celé vejce, vinný ocet a celý stroužek česneku. Vše rozmixujeme, až se začne tvořit pěna. Za stálého m...

Tuňákové těstoviny

Tuňákové těstoviny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení vaječných těstovin, 1/2 konzervy hrášku, 1/2 konzervy kukuřice, 1/2 konzervy fazolí, 50 g zelených nebo černých oliv, 1 konzerva tuňáka, 100 g sýru eidam, špetka soli, špetka pepře, 1 lžíce olivového oleje, 1 rajče

Těstoviny vložíme do osolené vody a dle návodu na obalu uvaříme. Hotové těstoviny scedíme a slijeme do mísy a pokapeme olivovým olejem. Hrášek, kukuřici a fazole opláchneme pod tekoucí vodou a přimícháme do těstovin. Vše mírně opepříme. Ke směsi v...

Polévka minestrone

Polévka minestrone

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce rostlinného oleje, 3 cibule, 1 mrkev, 1 pórek, 1/4 hlávky čínského zelí, 3 stroužky česneku, 200 g brambor, 200 g zelených fazolových lusků, 500 g rajčat, 500 ml drůbežího bujónu, 2 bobkové listy, špetka rozmarýnu, špetka tymiánu, sůl, pepř, parmezán

Na pánvi rozehřejeme olej, přihodíme nakrájenou cibuli. Smažíme, dokud cibule není osmažena do zlatova. Přidáme rozetřený česnek, nakrájené brambory, mrkev, pórek, zelí a smažíme 2 minuty. Přidáme nakrájená rajčata, zelené fazolové lusky, bobkové ...

Rychlý tiramisu dezert

Rychlý tiramisu dezert

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 balení cukrářských piškotů, 10 lžic vaječného likéru, 1/2 kg mascarpone, 4 lžíce cukru moučka, 250 ml silné kávy, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 8 lžic amareta, troška kakaa na posypání

Nejprve vyšleháme mascarpone s cukrem. Postupně pak přidáváme vaječný likér. Nakonec lehce vmícháváme jemně čerstvě vyšlehanou šlehačku. Uvaříme si silnou kávu, kterou necháme vychladnout. Po vychladnutí do ní přidáme trochu likéru Amaretto. Tout...

Sladkokyselé cibulky

Sladkokyselé cibulky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce octu, 300 g malých cibulek, 2 lžíce cukru krystalu

Do horkého oleje vysypeme cukr, který necháme rozpustit na mírném plameni. Jakmile cukr začne hnědnout přidáme oloupané cibulky. Cibulky opatrně mícháme 1-2 minuty, ať se pokryjí sladkou směsí. Nekonec přilijeme ocet. Podáváme je horké, jako přílo...

Pizza s rajčaty a olivami

Pizza s rajčaty a olivami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké nebo polohrubé mouky, 1/2 másla, 1 vejce, 2 lžíce vody, 2 lžíce rostlinného oleje, 1 cibuli, 3 stroužky česneku, 6 lžic rajčatového protlaku, 6 vypeckovaných černých oliv, 100 g plátkového sýra, 1 lžička sušeného oregana, sůl, 100 g suchého salámu dle chuti

Máslo nakrájíme na kostky, přidáme mouku, vejce, 1 lžíci vody, 1 lžíci oleje, sůl a vypracujeme hladké těsto, které necháme 30 minut odležet. Mezitím smícháme 1 lžíci oleje, 1 lžíci vody, rajčatový protlak a rozetřený česnek. Těsto znovu zpracujem...

Lasagne s bešamelovou omáčkou

Lasagne s bešamelovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g máslo, 250 g tvrdého sýra, 600 ml rajčatového protlaku, 18 plátků lasagní, sůl, pepř, 2 lžičky sušeného oregana, 600 g konzervovaných rajčat, 500 ml mléka, 1 bobkový list, 25 g hladké mouky, 5 hřebíčků, směs zeleniny na ozdobu

Lasagne uvaříme dle návodu na obalu a necháme okapat. Z 25 g másla, mléka, mouky, bobkového listu, hřebíčku, soli a pepře připravíme bešamelovou omáčku (viz související recepty). Mezitím si na pánvi rozehřejeme zbývajících 25 g másla a přidáme nak...

Vegetariánské lasagne

Vegetariánské lasagne

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg lilku, 25 g másla, 400 g rajčat, 2 větší červené papriky, 300 g tvrdého sýra, 3 lžičky sušeného oregana, 3 stroužky česneku, sůl, pepř, 1/2 hlávky ledového salátu na ozdobu, 9 plátků lasagní

Lasagne uvaříme dle návodu na obalu a necháme okapat. Do rozehřátého másla přidáme nakrájený a osolený lilek. Smažíme 7 minut na mírném ohni, dokud nezezlátne. Přidáme 350 g nakrájených rajčat, papriku, rozetřený česnek, 2 lžičky oregana, osolíme ...

Lososové plátky s anglickou slaninou

Lososové plátky s anglickou slaninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky lososa, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžička mletého fenyklu, 1 lžička mletého koriandru, plátky anglické slaniny při podávání, pepř, sůl

Plátky lososa omyjeme, usušíme. Smícháme olej, citrónovou šťávu, fenykl a koriandr. Touto směsí potřeme plátky z obou stran, osolíme a opepříme dle chuti. Dáme smažit na rozpálenou pánev. Plátky na pánvi přitlačíme, aby se maso rychle zavřelo a ne...

Špagety s hřebenatkami

Špagety s hřebenatkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g másla, 400 g čerstvých hřebenatek, 200 ml zeleninového bujónu, 150 ml bílého vína, 1 lžička mletého šafránu, sůl, 250 g špaget

Do vroucí osolené vody dáme vařit špagety. Vaříme 10-12 minut, dokud nezměknou. Hřebenatky vydrhneme pod tekoucí vodou a vyřadíme ty, které jsou poškozené nebo otevřené. Do bujónu přidáme hřebenatky, přikryjeme pokličkou a vaříme 7 minut na mírném...

Plněné hřebenatky

Plněné hřebenatky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

2 lžíce olivového oleje, 12 čerstvých hřebenatek, 2 cibule, pepř, 2 čilli papričky, 5 stroužků česneku, 150 ml bylinkového bujónu, 2 lžíce citrónové šťávy

Hřebenatky vyjmeme z lastur. Oškrábeme nečistoty, odstraníme srdce, střívko a žábra. Ponecháme pouze bílou svalnatou a oranžovou pohlavní část. Opatrně je vyjmeme z lastury. Lastury dobře omyjeme a položíme na plech. Lehce je polijeme olivovým ole...

Tuňákový koláč z brambor

Tuňákový koláč z brambor

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 2 lžíce olivového oleje, 300 g hladké mouky, 3 stroužky česneku, 2 zelené papriky, 350 g konzervovaného tuňáka, 300 ml mléka, 50 g másla, 5 vajec, sůl, pepř, eidam (Edam) na zapékání, 2 cibule

Oloupané a nakrájené brambory uvaříme v osolené vodě, dokud nezměknou. Brambory necháme okapat a pomačkáme. Přidáme sůl, máslo, 1 vejce, mouku a vypracujeme vláčné těsto. Těsto rozválíme, vtlačíme do vymazané formy a propícháme vidličkou. Pečeme 2...

Tortellini s kuřecím masem

Tortellini s kuřecím masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g kuřecích prsíček, 50 g hub, 1 cibule, 2 lžíce nastrouhaného parmazánu, 5 vejcí, sůl, pepř, 1/2 lžičky kari koření, 450 g polohrubé mouky, 1 lžíce rostlinného oleje

Vykostěná kuřecí prsa dáme vařit na 10 minut do osolené vroucí vody. Mezitím si z mouky, oleje, 4 vajec, soli vypracujeme Italské těsto (viz. související recepty) a rozválíme. Kuřecí maso necháme vychladnout a společně s cibulí, parmazánem, houbam...

Netradičně plněné papriky

Netradičně plněné papriky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 velké papriky, 100 g másla máslo, 150 g žampionů, 3 brambory, sůl, pepř, 1 cibule, hořčici na ozdobení, kečup na ozdobení, 1 lžička tymiánu, 1 ks malý lilek, 200 ml vody

Uřízneme vršky paprik a vykrojíme jádra, která vyhodíme. Uříznuté vršky zbavíme stopek a nakrájíme na kousky. Na másle osmažíme nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme sůl, pepř, tymián, nakrájené žampiony, brambory, lilek a vršky paprik. Zalijeme v...

Penne s kuřecím masem

Penne s kuřecím masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g těstovin typu penne, 1/2 kg kuřecích prsou, 2 lžičky soli, 1/2 lžička mletého černého pepře, 1 menší pórek, 3 stroužky česneku, 1/2 červené papriky, 4 listy listového salátu, 150 g parmazánu, 2 lžičky sojové omáčky, 1-2 lžičky směsi koření gyros

Těstoviny uvaříme dle návodu v osolené vodě. Maso omyjeme a nakrájíme na nudličky. Na rozpáleném oleji orestujeme česnek nakrájený na plátky, vložíme maso, osolíme, opepříme a chvíli restujeme. Dokořeníme gyros kořením, zakápneme sójovou omáčkou ...

Čokoládové koule

Čokoládové koule

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g čokolády na vaření, 2 lžíce rumu, 50 g másla, kokosová moučka na obalení, 70 g cukru moučky

Nad vodní párou rozpustíme čokoládu, přidáme rum, cukr a máslo. Důkladně mícháme, aby se máslo rozpustilo a vše se spojilo. Směs necháme vychladit a vytvarujeme 24 koulí, které obalíme v kokosové moučce. Opět necháme vychladit a podáváme ke kávě, ...

Nealkoholický rajčatový koktejl

Nealkoholický rajčatový koktejl

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g rajčat, 1 lžička citrónové šťávy, 2 lžičky třtinového cukru, 70 ml vody, sůl, pepř, mletá paprika na ozdobu

Hrdlo sklenice navlhčíme vodou a vysypeme mletou paprikou, která nám sklenici pěkně ozdobí. Rajčata omyjeme, rozpůlíme a dáme do mixéru. Přidáme sůl, cukr, citronovou šťávu, pepř dle chuti a vše mixujeme asi 1 minutu. Nápoj přecedíme a vlijeme do ...

stránka: