Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Italská

Zapečené gnocchi misky

Zapečené gnocchi misky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g gnocchi, 1 menší pórek, 3 stroužky česneku, 150 ml sladké smetany, 100 g žampionů nebo malá plechovka, 150 g šunky nebo, 150 g anglické slaniny, 2 rajčata, troška čerstvé bazalky, 1 cibule, 1 lžička olivového oleje, 2 lžičky kremžské hořčice, sůl, pepř, 200 g eidamu nebo parmezánu

Gnocchi uvaříme podle návodu na obalu. Cibuli nasekáme najemno a dáme na olivový olej zesklovatět. Přidáme česnek nasekaný na tenké plátky, šunku nakrájenou na proužky či slaninu na kostičky a opečeme. Přidáme žampiony, pórek nakrájený na kolečka...

Italský domácí chléb

Italský domácí chléb

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g polohrubé mouky, 15 g droždí (kvasnic), 1 lžička olivového oleje, sůl, 150 ml vody

Do vody rozdrobíme kvasnice a přidáme trochu mouky. Vytvoříme tak kvásek, který necháme vykynout. Ke zkynutému kvásku přidáme zbytek mouky, olivový olej. Vypracujeme těsto, které by mělo mít střední hustotu. Těsto necháme kynout. Po vykynutí jej p...

Ovocný salát s cukrovou zálivkou

Ovocný salát s cukrovou zálivkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 ml vody, 150 g cukru krystal, 200 g banánů, 200 g sladkých jablek, 200 g kiwi, 200 g pomerančů, citrónová kůra

Nejdříve si vytvoříme cukrovou zálivku. Do hrnce nasypeme cukr, přidáme vodu a cukr rozpustíme. Postavíme hrnec na mírný plamen a přivedeme opatrně k varu. Vaříme cca 5 minut. Postupně odebíráme pěnu, která vzniká za varu. Do horkého roztoku nast...

Rychlý tiramisu dezert

Rychlý tiramisu dezert

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 balení cukrářských piškotů, 10 lžic vaječného likéru, 1/2 kg mascarpone, 4 lžíce cukru moučka, 250 ml silné kávy, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 8 lžic amareta, troška kakaa na posypání

Nejprve vyšleháme mascarpone s cukrem. Postupně pak přidáváme vaječný likér. Nakonec lehce vmícháváme jemně čerstvě vyšlehanou šlehačku. Uvaříme si silnou kávu, kterou necháme vychladnout. Po vychladnutí do ní přidáme trochu likéru Amaretto. Tout...

Nealkoholický rajčatový koktejl

Nealkoholický rajčatový koktejl

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g rajčat, 1 lžička citrónové šťávy, 2 lžičky třtinového cukru, 70 ml vody, sůl, pepř, mletá paprika na ozdobu

Hrdlo sklenice navlhčíme vodou a vysypeme mletou paprikou, která nám sklenici pěkně ozdobí. Rajčata omyjeme, rozpůlíme a dáme do mixéru. Přidáme sůl, cukr, citronovou šťávu, pepř dle chuti a vše mixujeme asi 1 minutu. Nápoj přecedíme a vlijeme do ...

Rukolový salát

Rukolový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení rukoly, 125 g Mozzarelly, 4 rajčata, 2 lžíce vody, 2 lžičky aceto balsamico (balzamikový ocet), 1 lžíce olivového oleje, sůl, pepř

Rukolu omyjeme a rozložíme na větší talíř. Obložíme ji nakrájenými rajčaty a mozzarellou. Takto upravený rukolový salát pokapeme dresinkem z vody, octa, pepře a oleje.

Těstoviny s pestem a sušenými rajčátky

Těstoviny s pestem a sušenými rajčátky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 balení oblíbených těstovin, olivový olej, 3-4 stroužky česneku, 5-6 sušených rajčat naložených v oleji, 2 lžíce bazalkového pesta, strouhaný sýr na posypání

Do osolené vody si dáme vařit těstoviny. Na oleji zpěníme česnek, nakrájený na tenké plátky, lehce osmahneme, nesmí ztmavnout, jen zavonět. K česneku přidáme okapaná rajčátka, promícháme a už jen krátce prohřejeme. Hotovou směs smícháme s horkými ...

Pstruh na másle

Pstruh na másle

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 pstruhy, 150 g másla, sůl, 50 g polohrubé mouky, 400 ml vody

Pstruhy očistíme, vykucháme, omyjeme pod tekoucí vodou a důkladně osušíme. Poté je osolíme, lehce obalíme v mouce a opečeme na másle dozlatova. Vložíme do zapékací mísy, podlijeme vodou, přidáme máslo a pečeme do měkka.

Těstoviny s rybou

Těstoviny s rybou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení těstovin (široké nudle či vřetena), 500 g rybího filé bez kostí, zelená petrželová nať, česnek podle chuti, trochu citrónové šťávy, rostlinný olej, sůl, strouhaný sýr, čerstvé nebo sušené bylinky podle chuti

Rybí filé nakrájíme na asi dvoucentimetrové kostičky a smažíme ze všech stran na oleji. Přidáme česnek podle chuti, asi dvě lžíce oleje a ještě chvíli necháme smažit. Ke konci přidáme citronovou štávu, kterou jsme smíchali s nasekanými bylinkami ...

 Zapékaný lilek s mozzarellou a rajčaty

Zapékaný lilek s mozzarellou a rajčaty

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lilek, 1 lžíci olivového oleje, 250 g Mozzarelly (čerstvé), 4 rajčata, kousek Eidamu (hrst), špetka provensálského koření, špetku soli

Oloupeme lilek, okraje odkrojíme. Pak lilek nakrájíme na kolečka o tloušťce cca 1 cm. Ve velkém hrnci necháme vřít vodu, do které lilky vhodíme a necháme je max. na 2 minuty povařit (tím lilek změkne a urychlí se nám pečení). Vodu z hrnce vylijeme...

Těstoviny se sýrem

Těstoviny se sýrem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 stroužek česnek, 100 g Emental, 50 g Niva, 1 lžíce olivový olej, 1 hrst bazalka, 1 lžíce máslo, 1 balení vaječné těstoviny

Uvaříme těstoviny a omastíme máslem.Během vaření si připravíme pastu z ostatních ingrediencí,které rozsekáme ponorným mixérem na pastu.Těstoviny smícháme s pastou a podáváme horké.

Florentinský salát

Florentinský salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávka ledového salátu, 2 velká rajčata, 1 zelená paprika, 1 malá salátová okurka, 1 malá konzerva sterilované kukuřice, 100 g šunky, 50 g Eidamu (Edam), 1 lžíce olivového oleje, 1 citrón, sůl, pepř, 4 plátky bílého pečiva

Zeleninu očistíme,omyjeme a nakrájíme na kousky.Přidáme propláchnutou a scezenou kukuřici,osolíme,opepříme,zalijeme olejem a citronovou štávou a promícháme.Rozdělíme na talíře,posypeme nakrájenou šunkou a sýrem na nudličky.Obložíme na kostičky nak...

Italský salát

Italský salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g šunky, 150 g telecího upečeného masa, 1 jablko, 30 g mandlí, 1 lžička kaparů, 1 ks cibule, 2 ks vařených brambor, 150 g majonézy, 125 ml smetany, troška hořčice, sůl dle chuti, cukr dle chuti, troška citrónové šťávy, Worcesterská (Worcesterová) omáčka

Šunku, upečené maso a uvařené brambory nakrájíme na jemné nudličky. Dáme do mísy, přidáme oloupané, na nudličky nakrájené a citrónovou šťávou zakapané jablko, spařené oloupané nakrájené mandle, kapary a cibuli. Dobře promícháme a spojíme s ochucen...

Bruschetta

Bruschetta

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g rajčat, 5 stroužků česneku, 100 ml olivového oleje, 2 červené cibule, 1 svazek čerstvé bazalky, špetka pepře, 1 lžička sušeného oregana, špetka soli

Paradajky umyjeme a spolu s cibuľkami nakrájame na drobné kocky. Cesnak prelisujeme alebo nakrájame na jemno. Suroviny zmiešame, dochutíme soľou, korením, oreganom, nasekanou čerstvou bazalkou a pokvapkáme olivovým olejom. Hotovú bruschettu nechám...

Salát Panzanela

Salát Panzanela

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky toastového chleba, 2-3 rajčata, 1 menší salátová okurka, 1 červená cibule, 2-3 stroužky česneku, špetka soli, špetka pepře, 1 svazek čerstvé bazalky, 1 špetka sušeného oregana, 2-3 lžíce olivového oleje

Chléb nasucho opečeme, nebo připravíme v toustovači a nakrájíme na malé kostky. Rajčata a okurku nakrájíme na kostičky, cibuli na měsíčky. Všechno smícháme, dochutíme nasekanou bazalkou, špetkou oregana, solí a pepřem. Česnek prolisujeme a smíchám...

Latté pěna

Latté pěna

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce 12% smetany, 4 lžíce plnotučného mléka, 1 lžička vanilkového cukru

Mléko a smetanu smícháme s vanilkovým cukrem a necháme dobře vychladit. Potom nádobu se směsí přemístíme asi na tři minuty do mrazáku. Směs přelijeme do šejkru a důkladně protřepeme. Měla by nám vzniknout hustá pěna, kterou poklademe na hladinu uv...

Italské čokoládové lanýže

Italské čokoládové lanýže

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

175 g čokolády na vaření, 2 lžíce pomerančového likéru, 3 lžíce másla, 50 g cukru moučka, 50 g mletých mandlí, 50 g mléčné čokolády

Rozpustíme čokoládu na vaření a likér ve vodní lázni. Neustále mícháme, aby se vše spojilo. Přidáme máslo a mícháme, dokud se máslo nerozpustí. Vmícháme cukr a mandle. Necháme směs vychladit v ledničce, potom z ní uděláme 24 koulí. Nastrouháme mlé...

Domácí cinzano

Domácí cinzano

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 l bílého vína, 3 dcl vodky, 80 dkg cukru krupice, 2 pomeranče, 2-3 citróny

Do vína nasypeme cukr, přidáme na kolečka nakrájené důkladně omyté citrony a pomeranče a necháme 4 dny louhovat. Pak přecedíme přes husté síto nebo přes pláténko, dolijeme vodkou a necháme vychladit.

Zapečené špagety s mletým masem

Zapečené špagety s mletým masem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení špaget, 600 g hovězího mletého masa, 2 cibule, 4 stroužky česneku, 1 lžička mleté papriky, troška kmínu, troška majoránky, 3 kapky worcesterské omáčky, 3 lžičky polévkového tekutého koření , troška kečupu, kousek másla, 1 balení strouhaného sýru

Na usmaženou cibuli přidáme mleté maso a necháme podusit, než maso pustí šťávu. Dále přidáme česnek, papriku, kmín, majoránku, worčestrovou omáčku, maggi a kečup. Vše necháme podusit (asi 20 min). Pak směs vlijeme na uvařené a scezené špagety (do ...

Kuřecí křidélka s rajskou omáčkou

Kuřecí křidélka s rajskou omáčkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

12 ks kuřecích křídel, 600 g rajčat, 1 ks jablka, 100 g cibule, 50 ml slunečnicového oleje, 60 g rajčatového protlaku, 2 lžíce včelího medu, 2 lžička jablečného octu, 1 lžička grilovacího koření, 1 lžička pepře cayenského

Rajčata nařízneme, krátce povaříme a oloupeme. Rozčtvrtíme, zbavíme semen a společně s oloupaným a jařince zbaveným jablkem nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme na osminky, na oleji necháme zesklovatět, přidáme rajčata a jablka, vmícháme protlak,...

Zabaione zapečené s ovocem

Zabaione zapečené s ovocem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 žloutků, 4–5 lžic krupicového cukru, 4–5 lžic bílého dezertního vína nebo sherry (nejlepší je Marsala nebo Vin Santo), směs čerstvého ovoce (maliny, jahody, borůvky) , několik lístků čerstvé máty, trochu moučkového cukru

Na sporák připravte hrnec s vyšším okrajem a napusťte do něj vodu asi do výšky 8 cm. Sežeňte si kovovou misku, která bude pasovat na hrnec tak, aby se nedotýkala dnem vody. Do té pak dejte žloutky, cukr a víno. Přiveďte vodu v hrnci k varu, poté z...

Ciabattovo-rajčatový salát

Ciabattovo-rajčatový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks bílé ciabatty, 500 g rajčat, 1 stroužek česneku, 1/4 svazek bazalky, 1/2 svazku petrželováé natě, 1 lžíce kapary, 3 lžíce citronové šťávy, troška soli, troška pepře, 7 lžic olivového oleje

Rajské nakrájíme na kostičky, přidáme posekanou bazalku, petrželovou nať, kapary, olivový olej a citronovou šťávu. Promícháme dochutíme solí a pepřem. Necháme vychladit. Ciabattu nakrájíme na 2 cm kostky a opečeme na lžíci olivového oleje na závě...

Lehké kuřecí cacciatore

Lehké kuřecí cacciatore

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce olivového oleje, 2 lžíce rozmarýnu, 1 lžíce rajčatového protlaku, 4 lžíce petrželové natě, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 45 g parmské šunky, 550 g kuřecích prs, 150 ml bílého vína, 400 g rajčat, 225 g žampionů, 1 ks cibule, 2 listy šalvěje, 2 stroužky česneku

Prosciutto a cibuli nakrájíme na kostičky. Prosciutto smažíme na oleji, poté vyndáme z pánve, ale bez tuku, na kterém osmažíme cibuli, česnek a bylinky – smažíme asi 4 minuty. Poté v pánvi uděláme místo na osolená a opepřená kuřecí prsa. Smaží...

Krémové rajčatové rizoto

Krémové rajčatové rizoto

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g sterilovaných rajčat, 250 g rýže, 300 g cherry rajčátek, 1 l zeleninového vývaru, 1 lžíce másla, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžíce rozmarýnu, 3 lžíce bazalky, 4 lžíce parmazánu , 1 ks cibule, 2 stroužky česneku

Rajčata spolu s polovinou vývaru rozmixujeme dohladka. Zalijeme zbylým vývarem a vaříme na nízkém plameni. Cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme ji na směsi oleje a másla. Smažíme 8 minut. Přidáme česnek a rozmarýn a po minutě i rýži. Nakone...

Okoun s pečenou zeleninou

Okoun s pečenou zeleninou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g brambor, 25 g oliv, 1 paprika (kapie), 2 ks okounu, 1/2 ks citrónu, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce rozmarýnu, 3 lžíce bazalky, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře

Brambory pořádně omyjeme a neoloupané ja nakrájíme na kolečka. Naskládáme je spolu s paprikou nakrájenou na proužky na plech vyložený pečícím papírem. Zastříkneme lžící oleje a posypeme rozmarýnem. Osolíme, opepříme. Pečeme 25 minut na 180 °C. ...

stránka: