Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Izraelská

Skopový kebab v pita kapse

Skopový kebab v pita kapse

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g jehněčí kýty, 1 stroužek česneku, 0,5 lžičky kari koření, 1 lžíce oleje, 2 menší hlávky salátu, 1 lžička sušené máty, 1/4 okurky, 2 lžíce bílého jogurtu, 2 pita chleby, sůl, mletý pepř

Skopové maso nakrájíme na dvoucentimetrové kostky. Oloupeme a utřeme česnek, který dáme s kari, olejem a trochou soli do misky a pořádně promícháme. Přidáme maso do misky a vše důkladně propracujeme. Zakryjeme misku fólií a necháme půl hodiny v le...

Falafel

Falafel

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g konzerva cizrny, 1 vejce, 2 stroužky česneku, svazek zelené cibulky, hrst nasekané hladkolisté petrželky, 2 lžíce jemné strouhanky, 2 lžičky římského kmínu, 1 lžička mletého koriandru, špetka chilli koření, pepř, sůl, olej

Cizrnu scedíme a v míse rozmačkáme vidličkou. Přidáme nasekanou cibulku, petrželku, prolisovaný česnek, koření, sůl a promícháme s vejcem. Zahustíme strouhankou, tvarujeme malé placičky a smažíme asi 3 minuty z každé strany. Použijeme-li teflonovo...

Šólet - tradiční židovské jídlo na sobotní oběd

Šólet - tradiční židovské jídlo na sobotní oběd

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g fazole, 400 g uzeného skopového masa, 400 g uzeného hovězího masa, 200 g krup, 1 cibule, 100 g husího sádla, 4 stroužky rozetřeného česneku, troška mletého pepře, troška majoránky, soli podle potřeby

Deň vopred namočíme do väčšieho množstva vody prebratú a umytú fazuľu. Na druhý deň ju uvaríme do mäkka. V druhom hrnci zas uvaríme krúpy. Osobitne uvaríme mäso skoro do mäkka. Na masti opražíme jemne posekanú cibuľu, cesnak utretý so soľou, pridá...