Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Jaro

Mléčný jahodový koktejl

Mléčný jahodový koktejl

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 ml mléka, 1 hrneček jahod, 100 g cukru moučky

Do mixéru vhodíme jahody, cukr, 100 ml mléka a důkladně rozmixujeme. Přidáme zbytek mléka a promícháme.

Ledový kávový koktejl

Ledový kávový koktejl

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžičky rozpustné kávy, 1 lžíce cukru krystalu, 100 ml studené vody, 5 kostek ledu

Rozpustnou kávu, vodu a cukr důkladně promícháme. Přidáme kostky ledu a podáváme.

Růžové potěšení

Růžové potěšení

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 ml Red Bullu, 50 ml griotky, 20 ml citrónové šťávy, 1 plátek limety na ozdobu, 10 kostek ledu

Všechny ingredience by měly být dobře vychlazené. Do sklenice vhodíme kostky ledu a vlijeme Red Bull, griotku, citrónovou šťávu a ozdobíme plátkem limety.

Severní pól

Severní pól

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

60 ml vodky, 30 ml mléka, hnědý cukr na ozdobu, 1 limeta, 5 kostek ledu

Všechny ingredience by měly být dobře vychlazené. Hrdlo sklenice navlhčíme rozkrojenou limetou a vysypeme cukrem, který nám sklenici pěkně ozdobí. Do sklenice vlijeme vodku, mléko, šťávu vymačkanou z limety a zamícháme. Vhodíme led, dozdobíme kous...

Lahůdkový salát s chřestem

Lahůdkový salát s chřestem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g bílého jogurtu, 2 lžíce majonézy, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžička nastrouhaného křenu, půl lžičky cukru krupice, sůl, pepř, pažitka, 250 g měkkého salámu, 1 cibuli, 1 jablko, 2 rajčata, 250 g vařeného nebo sterilovaného chřestu, 2 natvrdo uvařená vejce

Jogurt dáme do salátové mísy, smícháme ho s majonézou, hořčicí, nasekanou pažitkou a ochutíme solí, pepřem, cukrem a křenem. Salám a cibuli oloupeme, jablko a rajče rozkrojíme a zbavíme jader. Všechno včetně chřestu nakrájíme na nudličky a smíchám...

Pomazánka z mladé mrkve s jarní cibulkou

Pomazánka z mladé mrkve s jarní cibulkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 svazek mladé mrkve, 2 jarní cibulky, 100 ml tatarské omáčky, 2-3 lžičky soli, 1 lžička pepře, 1 lžíce citronové šťávy

Mrkvičku oškrábeme a najemno nastrouháme, jarní cibulky nasekáme nadrobno i s natí. Oboje dáme do misky, osolíme, opepříme, přidáme citrónovou šťávu a nakonec vmícháme tatarskou omáčku. Mažeme na krajíčky veky, zdobíme plátkem mrkve, dílkem citrón...

Lemond Spring

Lemond Spring

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl Becherovky Lemond, 1 dcl Sprite, plátek grapefruitu

Do sklenice si nasypeme led, na led nalijeme Lemond, dolijeme spritem a ozdobíme plátkem grapefruitu.

Kokosová vajíčka

Kokosová vajíčka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g kokosové moučky, 120 g másla, 200 g cukru moučka, 5 lžiček rumu, 3 lžičky citronové šťávy, 1/2 bílku, 3 sáčky potravinářského barviva

Vše kromě barviv smícháme a rozdělíme na tři díly. Obarvíme, vytvarujeme vajíčka a obalujeme v kokosu.

Ovocný salát s tofu

Ovocný salát s tofu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 jablka, 2 hrušky, 200 g tofu natural , 1 pomeranč, 1 lžíce medu

Jablko a hrušku nakrájíme na kostky stejně jako tofu. Pomeranč rozebereme na měsíčky a nakrájíme na kostky. Dáme do mísy a zakapeme medem. Promícháme. Zdobíme květy sedmikrásek.

Jarní pomazánka

Jarní pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kostka tvarohu, 3 jarní cibulky, 1 lžička kopru , špetka drceného kmínu, 2 mrkve, trochu nasekané pažitky, pár kapek citronové šťávy, 100 ml zakysané smetany, malý kousek bulvového celeru, trošku petrželové nati, špetka soli, špetka pepře

Bylinky nakrájíme nadrobno. Mrkev a celer nastrouháme, cibulku nakrájíme na tenké kolečka. Tvaroh rozmačkáme vidličkou, přidáme mrkev, celer, cibulku, citronovou šťávu, bylinky, sůl, pepř, kmín, smetanu a vše promícháme. Dochutíme dle potřeby a pa...

Limetino

Limetino

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl limetové šťávy, 2 cl vodky, sklenka ledu, lžička třtinového cukru

Do sklenice s ledem nalijeme vodku, limetkovou šťávu a nasypeme cukr. Důkladně promícháme. Můžeme ozdobit hoblinkou z limetkové kůry.

Sirup z květů černého bezu

Sirup z květů černého bezu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 l vody, 2 kg cukru krupice, 2 citróny, 60 g kyseliny citronové, 15 květů bezu černého

Vodu svaříme s cukrem. Květy černého bezu dáme do většího hrnce zalijeme cukrovou vodou, přidáme omyté na kolečka nakrájené citrony a necháme 24 hodin louhovat. Druhý den scedíme, přidáme kyselinu citronovou a můžeme podávat. Sirup je dobrý při na...

Křehký jarní salátek

Křehký jarní salátek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávkový salát, 1 větší kedluben, svazek ředkviček, 100 ml zakysané smetany, sůl, pepř a cukr podle chuti, 2 lžičky octa, 2 lžičky olivového oleje

Oloupaný kedluben rozčtvrtíme a nakrájíme na tenké plátky, omyté ředkvičky také nakrájíme na plátky a vložíme do mísy, přidáme i salát natrhaný na menší kousky. Zakysanou smetanu dobře rozmícháme se solí, pepřem, lžičkou cukru, octem a olivovým o...

Ovocný salát s feta sýrem

Ovocný salát s feta sýrem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 velké listy římského salátu, 1 velký grepfruit, 1 velký pomeranč, 1 avokádo, feta sýr

Na 4 talíře natrháme římský salát. Oloupaný a na větší kousky nakrájený pomeranč, grep i avokádo položíme na salát. Na konec posypeme sýrem feta.

Jogurtové mléko s okurkou

Jogurtové mléko s okurkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 bílý jogurt, 1/8 l zakysané smetany, 1 menší salátová okurka, špetka soli, troška cukru krystal, troška pepře, 1 rajče

Bílý jogurt s kyselou smetanou ušleháme v mixéru, přidáme omytou a nastrouhanou salátovou okurku, okořeníme dle chuti a opět šleháme. Podáváme chlazené.

Jarní salát s křenem

Jarní salát s křenem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 salátová okurka, 3 svazky ředkviček, 1 svazek jarní cibulky, 1 lžíce křenu, 2 dcl zakysané smetany, špetka soli

Omytou neloupanou okurku a ředkvičky nakrájíme na tenké plátky. Očištěné cibulky i s kousky světlé natě nakrájíme na kroužky. Přidáme strouhaný křen, dle chuti osolíme, zalijeme smetanou a dobře promícháme. Salát vychladíme a ozdobíme půlkami řed...

Pórkový salát s jablky

Pórkový salát s jablky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks pórku, 200 g jablek, 50 ml majonézy, 50 ml bílého jogurtu, špetka soli, špetka pepře, troška citronové šťávy

Syrový pórek očistíme a nakrájíme na kolečka, které ještě překrojíme napůl. Jablka oloupeme, nastrouháme na hrubém struhadle a pak smícháme s jablky v poměru 1:1. Zalijeme majonézou smíchanou s bílým jogurtem. Osolíme, mírně opepříme a podle chuti...

Salát z kořenové zeleniny

Salát z kořenové zeleniny

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g bulvového celeru, 200 g kořenové petržele, 200 g mrkve, 1 cibule, 1/2 hrnku zakysané smetany, špetka soli, 1/2 lžičky citronové šťávy

Očištěnou syrovou zeleninu jemně nastrouháme, oloupanou cibuli nadrobno nakrájíme. Dle potřeby osolíme, okyselíme a nakonec zalijeme smetanou, kterou můžeme nahradit kysaným mlékem.

Jarní pomazánka s lučinou

Jarní pomazánka s lučinou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g taveného sýra, 100 g Lučiny, 100 g mrkve, 100 g bulvového celeru, 1 cibule, 100 g šunky, špetka soli

Omytou a očištěnou mrkev a celer nastrouháme na jemno. Tavený sýr smícháme s Lučinou, přidáme mrkev, celer a vše promícháme. Šunku a oloupanou malou cibulku nakrájíme na kostičky a přimícháme do směsi. Dle chuti osolíme.

Špenátovo-řeřichový salát

Špenátovo-řeřichový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 hrst řeřichy, 100 g špenátu, 1 ks červené cibule, 7 g soli, 7 g pepře

Cibuli nakrájíme na tenké proužky. Smícháme ji s řeřichou a špenátem. Olivový olej vyšleháme s citrónovou šťávou, solí a pepřem. Salát podáváme zastříknutý zálivkou.

Hráškové pesto

Hráškové pesto

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hrášku, 1/2 hrsti máty peprné, 1/2 hrsti bazalky, 1/2 stroužku česneku, 2-3 lžíce parmazánu, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžička citrónové šťávy, 7 g soli, 7 g pepře, 1 ks bagety

Hrášek rozmixujeme spolu s mátou, bazalkou a česnekem. Osolíme a opepříme podle chuti. Zakápneme citrónovou šťávou. Bagetku nakrájíme na plátky a opečeme ji nasucho v pánvi. Podáváme namazané hráškovým pestem.

Předkrm z brokolice

Předkrm z brokolice

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g brokolice, 1 lžička sezamu, 2 lžíce sezamového oleje, 2 lžíce rozinek, 50 ml rumu

Brokolici zbavíme spodní části a rozřežeme na jednotlivé růžičky (hlavičky), které umyjeme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Rozinky dáme do rumu a necháme projít varem. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme okapanou brokolici a smažíme na mírném p...

Velikonoční předkrm s vajíčky a kopřivami

Velikonoční předkrm s vajíčky a kopřivami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

svazek kopřiv, 4 vejce, sůl, 2 lžíce másla

Brzy z jara (v období Velikonoc) nasbíráme mladé kopřivy, pečlivě omyjeme a nasekáme. Orestujeme na másle, poté přidáme vejce a mícháme. Podle chuti dosolíme.

Chřest s citrónovou kůrou

Chřest s citrónovou kůrou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g chřestu, 1 lžíce citrónové kůry, 2 stroužky česneku, 2 lžíce rostlinného oleje, pepř, 1/2 lžičky cukru krystalu, 1 lžíce sojové omáčky

Odřízneme tuhé konce tenkých chřestových výhonků. V pánvi rozehřejeme olej, přidáme rozetřený česnek a chřest. Smažíme na mírném plameni 4 minuty. Přitom chřest stále otáčíme, aby byl stejnoměrně osmažený. Ke konci smažení opepříme, posypeme cukre...

Exotický pampeliškový salát

Exotický pampeliškový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g mladých listů pampelišky lékařské, 2 ks pomeranče, 1 lžička cukru krupice, 20 ml olivového oleje, 1 ks cibule

Listy pampelišky omyjeme, osušíme a natrháme na kousky. Pomeranč nakrájíme na kostky, cibuli rozebereme na kroužky. Smícháme s pampeliškovými listy a zalijeme zálivkou z oleje, cukru a pepře. Vychladíme a podáváme.

stránka: