Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Jídlo na každý den

Pizza s krevetami

Pizza s krevetami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

50 ml olivového oleje, 6 stroužků česneku, 4 lžíce koriandru, 1 ks citrónu, 400 g krevet, 200 ml bílého vína, 2 balení těsta na pizzu, 100 g parmezánu, 1 lžička soli, 7 g pepře, 1-2 ks chilli papričky

Z těsta na pizzu si připravíme korpusy na čtyři menší pizzy. Na oleji osmažíme nasekaný česnek, listy koriandru, citrónovou kůru a po chvíli přidáme i krevety. Zalijeme vínem a zredukujeme, osolíme, opepříme. Poté směs přecedíme - šťávou potře...

Teplý salát z kuřecích jater

Teplý salát z kuřecích jater

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g lískových ořechů, 450 g játry, 120 g ledového salátu, 20 g petrželové natě, 6 lžíc olivového oleje, 2 lžíce mleté papriky, 1 lžičku másla, 1 lžičku vinného octu, 125 ml Sherry, 1/2 citrónu, 2 stroužky česneku

Do mixéru dáme 4 lžíce oleje, česnek, petrželku, tři lžíce oříšků a papriku. Vše rozmixujeme. Získáme omáčku, kterou zakápneme v závěru játra. Zbylé ořechy opečeme nasucho v pánvi. Zbylý olej dáme spolu s máslem na pánev a zahřejeme. Přidáme játra...

Jablečné jáhly

Jablečné jáhly

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g jablek, 1 hrst rozinek, 100 g jáhlů, 1 špetku soli, 1 mrkev, 1 hrst mandlí, 1 lžíci skořice, 4 lžíce javorového sirupu

Jáhly uvaříme podle návodu v osolené vodě. Jablka oloupeme, nakrájíme na kostky a dusíme doměkka. Poté rozmixujeme a smícháme s uvařenými jáhly. Rozinky namočíme ve vodě. Mrkev oloupeme a nastrouháme najemno. Přidáme ke kaši. Pokud je kaše příliš ...

Kuřecí sendvič s rajčaty a žampiony

Kuřecí sendvič s rajčaty a žampiony

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks kuřecích prs, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 2 lžíce olivového oleje, 4 ks žampionů, 4 ks rajčat, 4 ks bagety, 4 lžíce hořčice z celých semen, 4 listy šalvěje, 40 g parmezánu

Kuřecí prsa podélně překrojíme, abychom získali 4 kusy. Ty osolíme, opepříme a opečeme na oleji. Ke konci přidáme i žampiony a rajčata nakrájené na plátky. Bagety rozřízneme, potřeme hořčicí, posypeme nasekanou šalvějí, dáme plátek masa, rozdě...

Kedlubny se smetanou a uzeninou

Kedlubny se smetanou a uzeninou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kedlubny, 2 lžíce oleje, 1 lžíce hladké mouky, sůl, pepř, 1 lžička Vegety, 200 ml sladké smetany, jablečný ocet, cukr krupice

Kedlubny oloupeme a nastrouháme nahrubo. Mladé kedlubnové lístky nakrájíme na jemno. Do kastrolku dáme olej, přisypeme hladkou mouku a uděláme světlou jíšku. Zalijeme vodou, osolíme, opepříme a za stálého míchání přivedeme k varu. Vsypeme nastrouh...

Křenová omáčka podle sonizny

Křenová omáčka podle sonizny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g uzeného masa, 75 g sádla, 100 g hladké mouky, 2 mrkve, 2 kořenové petržele, 2 bobkové listy, 3 kuličky nového koření, 4 kuličky pepře, 1 křen, 150 ml smetany ke šlehání (šlehačka)

Mrkev a petržel oloupeme a necháme v celku. Dáme je do hrnce, přidáme maso, nové koření, pepř a bobkový list a vaříme hodinu. Poté vývar necháme lehce zchladnout, maso vylovíme a nakrájíme na plátky. Vývar přecedíme, zeleninu a koření vyhodíme. ...

Cizrnová kaše s uzeným masem

Cizrnová kaše s uzeným masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g uzeného masa (kýta, krkovice), 2 cibule, 300 g cizrny, 1 lžíce grilovacího koření, 1 bobkový list, 1 lžička kmínu (drceného), 1 lžíce drůbežího vývaru, 1 snítka rozmarýnu, 1 lžíce hladké mouky, sůl, olej, 1 lžička sádla

Cizrnu den předem namočíme. Druhý den scedíme, nalijeme čistou vodu a vaříme asi 1 - 1,5 hodiny do měkka. V polovině vaření přidáme bobkový list, kmín, drůbeží vývar a snítku rozmarýnu. Uzené maso nakrájíme na plátky, vložíme do pekáče, přisypeme ...

Sýrový salát s vejci a paprikou

Sýrový salát s vejci a paprikou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g sýru Cottage, 1 ks papriky (kapie), 2 slepičí vejce, 2 špetky soli, 2 špetky pepře, 140 g kukuřice

Vejce uvaříme natvrdo a poté nakrájíme na kostičky. Papriku nakrájíme na kostičky a smícháme se sýrem Cottage a s kukuřicí. Přidáme vejce. Osolíme a opepříme. Podáváme s čerstvým pečivem.

Budínské kuře

Budínské kuře

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 100 ml koňaku, špetka soli, 1 lžička cukru krupice, 4 stroužky česneku, 2 vejce, 5 lžic hladké mouky, 1 lžíce másla, 250 ml slunečnicového oleje

Kuře důkladně omyjeme a rozporcujeme nejlépe na 4 větší nebo 8 menších kousků. V míse rozmícháme koňak, prolisovaný česnek, cukr a sůl. Každou porci kuřátka v této směsi obalíme a necháme marinovat nejlépe přes noc a nejméně 3 hodiny. Potom z mouk...

Pomerančový salát se sýrem

Pomerančový salát se sýrem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 velké pomeranče, 2 červené cibule, 200 g uzeného sýra, 4 lžíce olivového oleje, špetka soli, špetka pepře, pár kapka tabasco, 1/2 svazku máty peprné

Velké pomeranče oloupeme a nakrájíme na jemné plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme také na tenké plátky. Sýr nakrájíme na nudličky a vložíme do misky. Přidáme pomeranče, cibuli, olej, sůl, pepř a tabasco. Nakonec přidáme natrhané lístky máty. Promí...

Knedlíčkové  špízy

Knedlíčkové špízy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 bramborových knedlíčků, 20 houskových knedlíčků, 15 dkg anglické slaniny, 30 ml olivového oleje

Když připravujeme bramborové nebo houskové knedlíky, z části hmoty si připravíme i malé knedlíčky. Pokud jsme tak nepostupovali, tak stačí vzít pár plátků bramborových a pár plátků houskových knedlíků a nakrájet je na kostky - cca po 20 ks od každ...

Rybí rolka

Rybí rolka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 filety z makrely, 0,5 citrónu, špetka soli, troška pepře, 50 g strouhaného sýra, 4 lžíce olivového oleje, 100 ml bílého vína, 2 lžíce petrželové natě

Rybí filety omyjeme a osušíme ubrouskem. Pokapeme je citronovou šťávou, lehce osolíme, opepříme a necháme chvíli odpočinout. Strouhaný sýr promícháme s nasekanou petrželkou a směsí potřeme připravené filety. Stočíme je do ruličky, spíchneme jehlou...

Vaječné housky s rajčaty

Vaječné housky s rajčaty

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 rajčata, 2 lžičky olivového oleje, 4 vejce, 2 lžíce petrželové natě, 1 stroužek česneku, 2 housky, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře

Rajčata přepůlíme, řezné strany potřeme olejem a smažíme je na pánvi řeznou stranou dolů. Poté je otočíme a po chvíli dáme stranou. Vejce rozšleháme s petrželkou, osolíme a opepříme. Pánev potřeme zbylým olejem a z připravených vajec usmažíme omel...

Bramborový nákyp s hruškami

Bramborový nákyp s hruškami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

450 g brambor, 50 g šunky, 3 hrušky, 250 ml mléka, 2,5 lžíce instantní jíšky, špetka soli, troška pepře, 75 g sýra gorgonzola

Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na tenčí plátky. Šunku nakrájíme na kostičky. Hrušky oloupeme, zbavíme jadřinců a rozkrájíme na osminky. Do vymazané formy na koláče vložíme vrstvu brambor, kterou osolíme a opepříme. Brambory poklademe pok...

Srbská vejce

Srbská vejce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 300 g rajčat, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce strouhanky, 1 lžíce citronové šťávy, špetka soli, špetka pepře, 1 lžička petrželové natě

Rajčata spaříme ve vroucí vodě a oloupeme je. Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm strouhanku. Rajčata propasírujeme přes cedník a přidáme do pánve ke strouhance. Chvíli dusíme a když směs zhoustne přidáme rozkvedlaná vejce a nasekanou petrž...

Květák v majonézové omáčce

Květák v majonézové omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávka květáku, špetka soli, 1 balení majonézy, 1 balení bílého jogurtu, 3 stroužky česneku, 1 lžička plnotučné hořčice, 5 kapek worcesterové omáčky, 2 lžíce octa, 3 lžíce kopru

Květák omyjeme, rozebereme na růžičky, uvaříme v osolené vodě doměkka a necháme okapat a vychladit. Majonézu smícháme s jogurtem, 3 stroužky utřeného česneku se solí, hořčicí a několika kapkami ocata dle chuti. Nakonec vmícháme jemně nakrájený k...

Kuře ve třech hořčicíh

Kuře ve třech hořčicíh

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 3 lžíce marmelády, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžíce kremžské hořčice, 1 lžíce Dijonské hořčice, 1 sklenka sterilované zeleniny, 100 g slaniny, 1 lžíce másla, troška pepře, troška kari koření, troška mleté sladké papriky , špetka soli

Marmeládu smícháme se všemi druhy hořčice, přidáme trochu soli, pepře, mletou papriku a kari koření. Kuře omyjeme a osušíme. Poté jej potřeme připravenou směsí na povrchu i zevnitř. Nahoru položíme plátky slaniny a 1 lžíci másla, přidáme sterilov...

Bombajské brambory s fazolkami

Bombajské brambory s fazolkami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 lžíce slunečnicového oleje, 1/2 lžičky hořčičného semínka, 2-3 ks chilli papričky, 1/4 lžičky kurkumy, 1/2 lžičky soli, 350 g brambor, 300 g fazolků (zelené fazolové lusky), 50 g másla, 4 lžíce koriandru

Brambory uvaříme, nejlépe den předem. Na oleji osmažíme hořčičná semínká, kurkumu a nasekané chilli papričky. Poté vmícháme na kousky nakrájené brambory a smažíme 5 minut. Odstavíme z ohně, přikryjeme poklicí a necháme dojít. Fazolky spaří...

Žampionová omáčka s petrželkou

Žampionová omáčka s petrželkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g čerstvých hub, 1 cibule, 2 lžíce másla, 1 šálek masového vývaru, 2 lžíce hladké mouky, 1/4 l masového vývaru, špetka soli, špetka pepře, troška kmínu, 1 lžíce petrželové naťi

Připravíme si nejdřív jíšku ze 2 lžic hladké mouky a 1 lžíce másla tu poté podlijeme 1/4 vývarem a chvíli povaříme a odstavíme stranou. Houby očistíme a nakrájíme (ideální jsou čerstvé). V kastrole na 1 lžíci másla osmahneme nadrobno nakrájenou ci...

Skopové po čínsku

Skopové po čínsku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g jehněčí kýty, 50 ml sojové omáčky, troška pepře, 4 lžíce oleje, 250 ml bílého vína, 5 rajčat, 2 pórky, 2 lžíce petrželové natě

Maso nakrájíme na kostky a pokapeme sojovou omáčkou. Pak je opepříme a osmahneme na oleji. Podlijeme vínem a dusíme. Před koncem dušení přidáme 5 nakrájených rajčat, 2 velké nadrobno nakrájené pórky, ještě trochu podlijeme a dodusíme doměkka. Doch...

Krůtí kousky s džusem

Krůtí kousky s džusem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g krůtích prsou, 25 ml slunečnicového oleje, 1 kostka drůbežího bujónu, 1/4 lžička mletého černého pepře, 100 ml jablečného džusu, 1/2 lžičky bramborové škrobu, 1 lžička sójové tmavé omáčky, 1 lžička francouzské hrubozrnné hořčice, 1 lžička slunečnicového oleje

Na marinádu smícháme olej (25 ml), pepř, džus a rozdrobený bujón. Maso nakrájíme na menší kousky a vmícháme do marinády. Směs dáme do nádoby s víčkem a necháme v chladničce uležet do druhého dne. V pánvi rozehřejeme lžičku oleje, přidáme okapané m...

Mozeček z ovesných vloček

Mozeček z ovesných vloček

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g ovesných vloček, 1/2 l vody, 1 cibule, 4 vejce, špetka soli, 1 lžíce petrželové naťi

Vločky namočíme do vody a necháme několik hodin stát. Poté na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme vločky a dusíme doměkka. Pak přidáme 4 rozkvedlaná vejce, osolíme a umícháme jako mozeček. Nakonec posypeme petrželovou natí. Ideá...

Brambory se slaninou jako nákyp

Brambory se slaninou jako nákyp

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g brambor, 80 g anglické slaniny, 2 kedlubny, 350 g mrkve, 1/2 celeru, 125 ml masového vývaru, 2 svazky petrželky, 4 vejce, 250 ml smetany, 125 g goudy, sůl a pepř dle chuti, špetka muškátového oříšku

Brambory uvaříme ve slupce asi 20 minut, poté vodu slijeme, propláchneme je studenou vodou a necháme zcela vychladnout. Oloupeme a nakrájíme je na stejné tlusté plátky. Zeleninu omyjeme a očistíme, případně oloupeme. Kudlubnu i mrkev nakrájíme t...

Sladkokyselá salátová polévka s vejcem

Sladkokyselá salátová polévka s vejcem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 miska listového salátu, 1 plátek másla, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce strouhané mrkve, 1 kostka bujónu, 1 vařené vejce, 2 lžičky cukru krupice, 1 lžička octu, 500 ml vody

Z másla, mouky a na hrubo nastrouhané mrkve připravíme světlou jíšku. Zalijeme jí 250 ml vody a 10 minut povaříme. Salát rozmixujeme s 250 ml vody a přidáme do povařeného základu. Polévku ochutíme bujónem, octem, cukrem. Vše povaříme 5 minut a ods...

Ředkvičková polévka s květákem

Ředkvičková polévka s květákem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 ředkviček, 1/2 květáku, 5 lžic ovesných vloček, 1/4 kostky másla, sůl, 1 bujón, sušená petrželová nať, 2 l vody, 1 - 2 vejce

Ředkvičky očistíme (neloupeme) a nastrouháme na slzičkovém struhadle. Květák bez košťálu rozebereme na malé kousky, nebo nasekáme. Na rozpuštěném másle opečeme ovesné vločky a přidáme ředkvičku i květák. Vše zalijeme vodou, osolíme a vaříme asi 20...

stránka: