Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Labužník

Exkluzivní pangasius

Exkluzivní pangasius

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ryby pangasius, 10 dkg sušených rajčat v oleji, 3 stroužky česneku, 1 střední cibule

Na rozpálenou pánev vložíme sušená rajčata v oleji, přidáme česnek nakrájený na plátky a cibuli na tenká kolečka. Smažíme, až cibule zesklovatí. Vložíme filety pangase, smažíme a obracíme, dokud není ryba hotová.

Grilované sušené švestky ve slanině

Grilované sušené švestky ve slanině

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení sušených švestek, 30 dkg plátkové anglické slaniny, 1 balení mandlí

Mandle spaříme, ztáhneme. Každou švestku vyplníme mandlí, obalíme plátkem slaniny a napíchneme na grilovaní jehlu nebo párátkem. Grilujeme dokřupava.

Čína po česku

Čína po česku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3/4 kg vepřové kýty nebo, 3/4 kg vepřové plece, 1 vejce, 2 lžičky majoránky, 2 lžíce worcesterské (Worcesterové) omáčky, 1 lžíce sojové omáčky, 2 lžičky soli, 2 lžičky sladké papriky, 1 lžička dijonské hořčice, 1 lžička škrobové moučky, 2 lžíce olivového oleje, 1 menší cibule, 3 různobarevné (zelená, červená, žlutá) papriky

Maso nakrájíme na malé kostičky. Připravíme si marinádu z olivového oleje, soli, obou omáček, hořčice, majoránky, sladké papriky a najemno nasekané cibule. Vmícháme maso, rozklepneme vejce a zašleháme škrobovou moučku. Masovou směs necháme odležet...

Halibut v kokosové moučce s grilovanou cuketou a salátem z kukuřice

Halibut v kokosové moučce s grilovanou cuketou a salátem z kukuřice

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 steaky z halibuta, 1 hrst kokosové moučky, 2 lžíce strouhanky, 2 lžíce olivového oleje, sůl, 4 plátky citrónu , 200 g sterilované kukuřice, 100 g červené sterilované papriky, 2 jarní cibulky, 1 střední cuketa, pepř, troška Směsi koření gyros

Rybu omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme. Na pánvi na sucho osmahneme kokosovou moučku, necháme zchladnout, smícháme se strouhankou a rybu ve vzniklé směsi obalíme. Smažíme dozlatova. Cuketu nakrájíme na tenká kolečka a necháme chvíli ležet, aby ...

Losos s bylinkami a špenátem

Losos s bylinkami a špenátem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kousky (steaky) lososa, 3 lžíce citrónové šťávy, 1 lžička soli, troška bazalky, špetka tymiánu, 1 lžička olivového oleje, 150 g čerstvého špenátu, 100 ml sladké smetany, 1 lžička másla

Rybu omyjeme, osušíme, pokapeme citrónovou šťávou, nasolíme. Steaky můžeme nakrájet na menší kousky, dle libosti. Na rozpáleném olivovém oleji smažíme ze všech stran. Na závěr smažení přidáme na pánev najemno nasekané bylinky bazalku a tymián. Šp...

Kuřecí roláda se zeleninovou vaječinou

Kuřecí roláda se zeleninovou vaječinou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 větší kuře na vykostění, 1 hrst hrášeku, 2 vejce, 1/2 červené papriky, 2 lžičky másla, 1 lžička soli, 1 lžička mletého pepře

Na másle připravíme smaženici z vajec, osolíme, opepříme, vmícháme hrášek a na kostičky nasekanou papriku. Kuře vykostíme a připravíme plát na roládu. Na kuřecí plát rovnoměrně poklademe smaženici a svineme v roládu. Tu zabalíme pevně do alobalu, ...

Vepřová čína se zeleninou

Vepřová čína se zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg vepřové kýty, 150 ml sladkokyselé omáčky nebo Thai Pride omáčky, 2 mrkve, 150 g bambusových výhonků, 1 větší červená paprika, 1 větší zelená paprika, 2 jarní cibulky, 1/2 lžičky soli, 1-2 lžíce škrobové moučky, 1 vejce, 50 ml olivového oleje, 1 hrst sojových klíčků, 1 lžíce sojové omáčky, 1 hrst čínských hub

Maso nakrájíme na tenké nudličky. Osolíme, zakápneme sójovou omáčkou, přidáme vejce, škrob, promícháme a necháme v chladu odležet (stačí půl hodiny). Připravíme si zeleninu: mrkev na kolečka, jarní cibulku nadrobno, papriky na kostičky, bambusové ...

Tatarák z lososa

Tatarák z lososa

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg lososa, 4 lžíce soli, 1 lžíce mletého pepře, 150 ml citrónové šťávy, svazek kopru, 1 lžíce olivového oleje

Čerstvou rybu omyjeme, řádně nasolíme - solí opravdu nešetříme. Opepříme, zakapeme citrónvou šťávou a olejem. Zabalíme do alobalu nebo necháme přikrytý v nádobě a dáme dochaldu, iedálně na 2 dny. V průběhu můžeme ještě dosolovat. Losos se téměř ro...

Hovězí steak na pepři

Hovězí steak na pepři

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

4 plátky hovězího bifteku, 1 lžíce směsi mletého barevného pepře, 1 lžička soli, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1/2 lžičky másla

Maso necháme odležet při pokojové teplotě. Promneme je prsty, po obvodu svážeme nití (nebude se kroutit). Na pánvi rozehřejeme olej a plátky masa smažíme z každé strany cca 1-2 minuty. Snížíme teplotu,.přidáme oříšek másla a dosmažíme další 2 min...

Krevetový salát s rýží

Krevetový salát s rýží

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g vařených krevet, 2 jarní cibulky nebo jedna menší cibule, 150 g dlouhozrné rýže, nasekaná čerstvá bazalka, sůl, pepř, 1 lžička citrónové šťávy, 150 ml olivového oleje, petrželka na ozdobení, špetka šafránu

Rýži uvaříme v osolené vodě. Až je rýže uvařená, vodu pořádně slijeme. Smícháme olej, bazalku, citrónovou šťávu, šafrán, sůl a pepř. Takto vytvořenou zálivku promícháme s rýží, dokud je rýže stále teplá a necháme vychladnout. Cibulku nakrájíme na ...

Salát Caesar

Salát Caesar

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hlávky římského salátu, 4 kusy bílého pečiva, 50 g parmazánu, 400 g uzené slaniny, 5 lžic olivového oleje, 1 stroužek česneku, 3 lžíce bílého vinného octa, 3 vejce, 250 ml slunečnicového oleje, sůl, pepř, 1 konzerva sardelek

Parmazán si nastrouháme na hrubém struhadle. Vytvoříme si zálivku. Ze dvou vejcí oddělíme žloutky od bílků. Do mixéru vložíme dva žloutky, jedno celé vejce, vinný ocet a celý stroužek česneku. Vše rozmixujeme, až se začne tvořit pěna. Za stálého m...

Polévka Pot-au-feu

Polévka Pot-au-feu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g hrášku, 50 g fazolek (zelené fazolové lusky), 100 g mrkve, 100 g květáku, kousek bulvového celeru, 100 g másla, 200 g hovězí klížky, 1,5 l vody, 1/2 kuřete, sůl, špetka pepře, 2 lžíce bílého vína

Zeleninu očistíme, nakrájíme a osmahneme na tuku dorůžova. Hovězí maso nakrájíme na kostky, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a zvolna vaříme. Var musí být velmi slabý - voda se musí jakoby perlit. Když je hovězí maso skoro měkké, přidáme kuře, dol...

Polévka Petite-Marmite

Polévka Petite-Marmite

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 200 g telecí klížky, 1,5 l vody, 3 cibule, 3 hřebíčky, 1 bobkový list, špetka tymiánu, 3 mrkve, 1 brukev, 1/2 bulvového celeru, 150 g bílého zelí, sůl, špetka pepře, 50 g eidamu (Edam)

Kuře a telecí maso důkladně očistíme, vložíme do hrnce a zalijeme vodou. Vaříme s cibulí, hřebíčky, bobkovým listem a tymiánem. Když je maso měkké, vyndáme je, vývar necháme vychladnout a tuk z povrchu sebereme. Přidáme na tenké nudličky nakrájeno...

Jahodová polévka

Jahodová polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g čerstvých jahod, 50 g cukru moučka, 500 ml mléka, 500 ml smetany

Jahody zbavíme stopky, opláchneme důkladně studenou vodou a rozmačkáme je vidličkou, popř. rozšleháme v mixéru. Osladíme podle chuti a zalijeme mlékem a smetanou. Necháme vychladit alespoň na 2 hodiny.

Velikonoční předkrm s vajíčky a kopřivami

Velikonoční předkrm s vajíčky a kopřivami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

svazek kopřiv, 4 vejce, sůl, 2 lžíce másla

Brzy z jara (v období Velikonoc) nasbíráme mladé kopřivy, pečlivě omyjeme a nasekáme. Orestujeme na másle, poté přidáme vejce a mícháme. Podle chuti dosolíme.

Kaki mascarpone se skořicí

Kaki mascarpone se skořicí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kaki, 60 g cukru moučka, 30 g mandlového prášku, 400 g mascarpone, 1 lžička mleté skořice

Oloupeme kaki, zbavíme je jejich prostřední části a rozmixujeme dužninu. Do misky si připravíme mascarpone, cukr, skořici a mandlový prášek a vše smícháme dohromady. Nakonec vmícháme i rozmixovanou dužninu z kaki. Hmotu rozdělíme do čtyř mističek ...

Salát z kaki s ořechy

Salát z kaki s ořechy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 dobře vyzrálá kaki, 8-10 vlašských nebo jiných ořechů, 4 lžíce medu

Kaki umyjeme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Ořechy rozbijeme a vnitřní část nadrobno nasekáme. Obě ingredience smícháme s medem.

Marmeláda z kaki

Marmeláda z kaki

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg dobře vyzrálých kaki, 1 kg cukru moučka, 2-3 dcl citrónové šťávy (popřípadě více dle chuti), kousek vanilky

Omyjeme a oloupeme kaki a odstraníme kalichy. Jemně nakrájíme dužninu tak, aby se dala rozmíchat (ne rozmixovat) v hrudkovitou hmotu a přimícháme do ní citrónovou šťávu a cukr (cukr přidáváme opatrně a dle chuti). Do hmoty přidáme nalámanou vanilk...

Polévka s krevetami nebo garnáty

Polévka s krevetami nebo garnáty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce rostlinného oleje, 200 g oloupaných syrových krevet nebo garnátů, 0,7 l mléka, 0,7 l zeleninového bujónu, 1 lžíce citrónové šťávy, sůl, pepř, pažitka na ozdobu, 100 g dlouhozrné rýže, 1 lžíce sojové omáčky

Mléko a rýži přivedeme do varu. Přikryjeme pokličkou a vaříme 20 minut na mírném plameni. Přidáme zeleninový bujón, citrónovou šťávu, sůl a pepř dle chuti. Vaříme dalších 5 minut. Mezitím na rozehřátém oleji osmažíme krevety nebo garnáty a přidáme...

Kuřecí roládky s mozzarellou

Kuřecí roládky s mozzarellou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kuřecích prsou, 200 g mozzarelly, 1 pórek, 1 lžíce dijonské hořčice, 1 lžička soli, 1/2 lžičky mletého pepře, 1 lžička mleté sladké papriky, 1 lžíce rostlinného oleje, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce strouhanky, troška másla

Kuřecí prsa naporcujeme na 4 větší řízky. Ty naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme z jedné strany hořčicí a necháme ležet chvíli v chladu. Mezitím si připravíme na pánvi náplň. Na trošce másla restujeme pórek nakrájený na kolečka, opepříme, přidám...

Marinovaný steak

Marinovaný steak

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks hovězího bifteku, 5 lžic červeného vína, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce dijonské hořčice, 1 lžička cukru krupice, 2 lžíce olivového oleje, 1 barevná paprika, 1 hrst fazolek (mladých zelených fazolových lusků)

Připravíme si marinádu: červené víno smícháme se sójovou omáčkou, hořčicí a cukrem. Vložíme maso a necháme marinovat (min. 2 hodiny). Barevnou papriku nakrájíme na tenké proužky. Spolu s mladými zelenými fazolkami ji prudce osmahneme na tuku. Vy...

Wontony s mletým masem

Wontony s mletým masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g mletého masa , 100 g rajčat, 3 jarní cibulky, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžíce cukru moučky, 1 vaječný bílek, 2 lžíce solamylu, 24 plátků wontonového těsta

Jarní cibulku a rajčata nakrájíme na drobno a přidáme mleté maso, rajčatový protlak, sojovou omáčku, olivový olej, moučkový cukr a sníh z bílku. Vše promícháme a přidáme solamyl. Plátky wontonového těsta rozložíme a na každéhý plátek dáme 1 lžíci ...

Zeleninový předkrm

Zeleninový předkrm

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce olivového oleje, 1 červená paprika, 1 žlutá paprika, 1 zelená paprika, 1 větší cibule, 2 rajčata, 100 g artyčoku, 1 hrst bezpeckových zelených oliv, 1 hrst bazalky, 1/2 lžičky sušeného tymiánu, sůl, pepř, 2 lžíce rajčatového protlaku, 150 ml vody

Veškerou zeleninu nakrájíme na kousky a orestujeme na oleji. Přilijeme vodu a necháme 15 minut dusit pod pokličkou, dokud zelenina nezměkne. Přidáme rajčatový protlak, sušený tymián, nakrájenou bazalku, sůl a pepř dle chuti. Směs necháme projít va...

Ovocný předkrm ve víně

Ovocný předkrm ve víně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 menší žlutý meloun, 150 g jahod, 2 banány, 200 ml červeného vína

Meloun rozkrojíme na půl a vydlabeme dužinu, kterou pokrájíme na malé kousky. Banány a jahody také pokrájíme. Vše smícháme dohromady a dáme do vydlabané půlky melounu. Opatrně zalijeme vínem a necháme 3 hodiny odležet v lednici.

Sladkokyselé cibulky

Sladkokyselé cibulky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce octu, 300 g malých cibulek, 2 lžíce cukru krystalu

Do horkého oleje vysypeme cukr, který necháme rozpustit na mírném plameni. Jakmile cukr začne hnědnout přidáme oloupané cibulky. Cibulky opatrně mícháme 1-2 minuty, ať se pokryjí sladkou směsí. Nekonec přilijeme ocet. Podáváme je horké, jako přílo...

stránka: