Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Léto

Afrika řezy

Afrika řezy

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g cukru krupice, 250 ml rostlinného oleje, 3 vejce, 200 g polohrubé mouky, 1/2 kypřícího prášku do pečiva, 1 lžičky Sody, 2 lžičky mleté skořice, 125 g strouhané mrkve, 125 g rozmačkaného banánu, 75 g strouhaných vlašských ořechů, 100 g másla, 100 g cukru moučky, 250 g tučného tvarohu, 1 vanilkový cukr

Cukr krupici, olej a vejce v míse dobře rozmícháme. Do druhé mísy prosejeme mouku, kypřící prášek, jedlou Sodu a přidáme skořici a 50 g nastrouhaných oříšků. Mouku smíchanou s rozmíchanými vejci a přidáme rozmačkaný banán a nastrouhanou mrkev. Vym...

Americká limonáda

Americká limonáda

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

troška jahodového nebo malinového sirupu, troška kompotovaného ovoce (broskve, ananas, mandarinky, mix), troška pomerančového džusu, kolečko pomeranče nebo citrónu, cca 2 dcl perlivé vody nebo minerálky neslazené, 4-5 kostek ledu

Na dno 3 dl sklenice vlijeme trochu červeného sirupu, pak vložíme ovoce, na ně kolečko pomeranče, nebo citronu, středem propíchneme brčko, pak dáme pár kostek ledu, zalijeme opatrně džusem a pak opatrně po stěně sklenice pomocí lžíce dolijeme perl...

Ananas grilovaný

Ananas grilovaný

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ananas, 4 lžíce cukru moučka, 1 lžíce másla, 1 pomeranč, špetka skořice, 150 ml ovocné šťávy, 1-2 lžíce škrobové moučky

Ananas nakrájíme podélně na 8 dílů, potřeme ananas máslem a grilujeme ze všech stran. Přendáme ho do kastrůlku se šťávou z pomeranče a povaříme se šťávou 5 minut. Do šťávy z pomeranče přidáme cukr a zahustíme škrobem. Vše rozmícháme a dochutíme sk...

Ananasové osvěžení

Ananasové osvěžení

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ananas, 2 hrnky malin, 1 sklenka ananasového džusu

Všechny ingredience dejte do mixéru a důkladně rozmixujte. Poté přelijte do formiček na nanuky a dejte zamrazit.

Ananasovo-banánový krém

Ananasovo-banánový krém

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 ml ananasového džusu, 200 ml banánového džusu, 2 balení pudinkového prášku (vanilkový), 1 balení smetany ke šlehání (šlehačka), 1 lžička cukru moučka

Pudingový prášek rozmícháme s ananasovým a banánovým džusem (Džus nahrazuje mléko). Vaříme dle návodu. Necháme zchladnout. Šlechačku vyšlecháme, přidáme cukr dle chuti, jemně vmícháme do krému. Dáme do mističek a podáváme vychlazené.

Ananasový koktejl

Ananasový koktejl

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

60 ml 50% ananasového džusu, 50 ml vodky, 10 ml Curacaa blue

Všechny ingredience by měly být dobře vychlazené. Džus smícháme s vodkou a vlijeme do sklenice. Lžíci vložíme obráceně do sklenice tak, aby se konec dotýkal dna. Opatrně po lžíci vlijeme Curacao blue, tím by se neměl promíchat s džusem, ale pěkně ...

Ananasový sorbet s mangem

Ananasový sorbet s mangem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g cukr krupice, nastrouhaná kůra z jedné limetky, šťáva ze 3 limetek, 1 ananas, 1 mango, 200 ml vody

Ananas a mango oloupeme a nakrájíme na kostky. Z ananasu odstraníme tvrdé jádro. Cukr, vodu, kůru a limetkovou šťávou přiveďte do varu. Vaříme 5 minut. Ovoce se šťávou vložíme do mixéru a rozmixujeme dohladka. Nakonec dáme zmrazit na 3-4 hodiny.

Angreštová omáčka

Angreštová omáčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g angreštu, 1 lžíce másla, 250 ml sladké smetany, 500 ml vody, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce citrónové šťávy, špetka cukru, špetka soli

Angrešt omyjeme, dáme do hrnce, zalijeme vodou a dáme vařit. V dalším hrnci si rozpustíme máslo, přisypeme hladkou mouku a uděláme jíšku, do které přilijeme smetanu a vývar z angreštu, povaříme. Poté přidáme citrónovou šťávu, cukr a uvařený angreš...

Angreštová polévka

Angreštová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g angreštu, 20 g másla, 20 g hladké mouky, 1 l vody, 4 hřebíčky, 1/4 l mléka, 2 lžičky moučkového cukru

Angrešt očistíme, omyjeme, rozmačkáme. V hrnci si rozpustíme máslo, přidáme mouku a vytvoříme světlou jíšku, kterou následně zalijeme vodou, přidáme rozmačkaný angrešt, hřebíčky a vaříme, dokud není angrešt měkký. Když je angrešt měkký, přilijeme ...

Angreštový koláč

Angreštový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

700 g angreštu, 130 g cukru moučky, 250 g Hery, 1/2 lžičky skořice, 1 vejce, 100 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 350 g hladké mouky, 90 g cukru krystalu, špetka soli

Z mouky, Hery, cukru krystalu, vejce, špetky soli si připravíme křehké těsto na koláč (viz související recepty) a necháme 1 hodinu odležet. Mezitím angrešt omyjeme pod studenou tekoucí vodou, necháme okapat, zbavíme štopky a rozkrájíme na půlky. O...

Atún con tomate y al caparras (Tuňák s rajčaty a capari)

Atún con tomate y al caparras (Tuňák s rajčaty a capari)

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 steaky z tuňáka, sůl, 2 lžíce olivového oleje, 1 střední cibule, nakrájená na plátky, 2 stroužky česneku, nakrájeného na plátky, 500 g loupaných a nakrájených rajčat nebo Heinz TOMATO FRITO - rajčatové pyré s rostlinným olejem, ochuceným osmahnutou cibulkou a česnekem , 2 lžíce nasekané petrželky, 2 lžíce kapary, 2 lžíce vinného octa, 2 lžíce rybího vývaru nebo vody

Tuňáka osolíme z obou stran. V mělkém hrnci osmahneme na rozpáleném oleji tuňáka z obou stran dorůžova a přendáme ho do horké nádoby, aby nám zcela nevychladl. Do hrnce po tuňákovi přidáme cibuli a česnek, osmahneme, přiklopíme a na velmi ...

Avokádová omáčka

Avokádová omáčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 avokádo, 20 ml citrónové šťávy, 50 ml bílého jogurtu, sůl, 1 lžíce olivového oleje, 2 stroužky česneku

Avokádo oloupeme, odstraníme pecku a rozmixujeme. Přidáme rozetřený česnek, jogurt, olej, citrónovou šťávu, sůl dle chuti a důkladně promícháme. Podáváme s čerstvou zeleninou.

Avokádovo-rajčatový salát

Avokádovo-rajčatový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 rajčata, 1 avokádo, 1 cibule, sůl, 1/2 lžičky čtvero koření, 2 lžíce olivového oleje, 1/2 lžíce nasekané petržele

Avokádo rozpůlíme, oloupeme a najemno pokrájíme. Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, nakrájená rajčata. Vše smícháme a dochutíme solí, kořením, olivovým olejem a nasekanou petrželkou.

Avokádový předkrm

Avokádový předkrm

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 avokáda, 1 citrón, sůl, 2 pomeranče, 100 g šunky, 2-3 lžíce majonézy, 1 nať z jarní cibulky

Avokáda omyjeme, osušíme a rozřízneme. Odstraníme pecky a dužinu lžičkou vydlabeme. Vydlabané půlky i dužinu pokapeme citrónem, aby nehnědly. Dužinu pokrájíme na malé kousky, osolíme, přidáme na kousky nakrájenou šunku, nať z jarní cibulky a vmích...

Bábovka s borůvkami

Bábovka s borůvkami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 hrnku polohrubé mouky, 125 ml slunečnicového oleje, 2 vejce, 1 hrnek čerstvých borůvek, 1 hrnek cukru krystal, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1 sáček vanilkového cukru, 125 ml mléka

Borůvky rozšleháme s 1/3 cukru. Celá vejce našleháme se zbývajícím cukrem, olejem, vanilkovým cukrem a 1 hrnkem mouky. Vmícháme rozšlehané borůvky, 1/2 hrnku mouky smíchané s kypřícím práškem a doředíme mlékem. Těsto vylijeme do předem vymazané a ...

Bageta s lososem ke svačině

Bageta s lososem ke svačině

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 celozrnná bageta, 15 dkg uzeného lososa, troška kopru, kousek citrónu, 1 lžička pomazánkového másla, 2 listy ledového salátu

Bagetu rozkrojíme a potřeme máslem (můžeme ji i zevnitř opéci na másle). Poklademe na ni lososa, dáme na něj snítky kopru (otrhané malé části), zakápneme troškou citronové šťávy a nakonec přidáme list čerstvého ledového salátu. Podáváme.

Banánové lívance

Banánové lívance

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks banánu, 1 ks vejce, 1 lžička slunečnicový olej

Nakrájejte banán na kostičky a přidejte jedno vajíčko. Vše spolu rozmixujte a dejte smažit. Na pánvi nechte rozpustit olej a smažte z každé strany 1-2 minuty.

Banánovo-kakaová bábovka

Banánovo-kakaová bábovka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 2 hrnečky polohrubé mouky, 1/2 hrnečku slunečnicového oleje, 1 hrneček cukru krupice, 6 lžiček silné kávy, 4 střední banány, 1 kypřící prášek do pečiva, 100-200 ml mléka

Vejce vyklepneme do větší misky a utřeme s cukrem, poté přidáme mouku, prášek do pečiva a olej. Pokud je těsto příliš tuhé, přidáme mléko. Umixujeme nebo rozmačkáme banány a postupně je vmícháme do těsta. Nakonec přidáme kávu a znovu vše pořádně p...

Banánovo-pomerančový koktejl

Banánovo-pomerančový koktejl

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 banán, 1 pomeranč, 250 ml kefíru, třtinový cukr dle chuti, mléko dle potřeby

Banán a pomeranč oloupeme, nakrájíme na malé kousky a rozmixujeme. Přilijeme kefír a ještě jednou zlehka promixujeme. Pokud je nápoj hustý (nebo je ho málo), dolijeme mléko nebo kefír. Dle chuti dosladíme cukrem.

Banánový dezert

Banánový dezert

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 banány, 100 g čokolády na vaření, 375 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 600 ml mléka, 200 g bílé čokolády, 150 g cukru krystalu, 5 vaječných žloutků, 4 lžíce sušeného mléka, kandované ovoce na ozdobu

Z mléka, 125 ml smetany ke šlehání, bílé čokolády, cukru, žloutků a sušeného mléka si připravíme zmrzlinu (viz související recepty). Mezitím banány oloupeme a podélně rozkrojíme. Smetanu ke šlehání ušleháme a čokoládu na vaření roztopíme ve vodní ...

Banánový koktejl s mangem

Banánový koktejl s mangem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 mango, 1 na kolečka nakrájený banán, 150 ml polotučného mléka, 120 ml pomerančové šťávy, 2 lžičky limetkové šťávy, 2 lžíce mraženého vanilkového jogurtu

Mango oloupeme, dužinu odkrojíme od pecky, nasekáme nahrubo a vložíme spolu s banánem do mixéru. Přidáme mléko, pomerančovou šťávu, cukr a mražený jogurt a mixujeme při nejvyšších otáčkách asi 30 vteřin nebo tak dlouho dokud není koktejl hladký a ...

Barevný špíz

Barevný špíz

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g kuřecích prsíček pokrájených na kousky, 100 g slaniny, sklenička Hořčice s koprem případně Křenové (nebo jiné podle chuti) od SPAK, pepř a sůl dle potřeby, paprika zelená, červená, žlutá, větší cherry rajčátka, 1 cibule bílá, červená, 1 lilek, 1 cuketa, 1 kukuřice podélně nakrájená

Kuřecí maso naložíme minimálně na 4 hodiny do omáčky. Vyzkoušejte originální příchutě, maso díky nim získá netypickou chuť. Kopřík v omáčce Hořčicová s koprem ho krásně ovoní, Křenová mu zase dodá grády. Těsně před grilováním nakrájejte papriku na...

Bedla jako minutka

Bedla jako minutka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6-8 bedel, 50 ml slunečnicového oleje, špetka soli

Mladé čerstvé bedly očistíme a odřízneme dřeň. Hlavičky osolíme. Na pánvi rozehřejeme olej a houby opečeme prudce po obou stranách.

Bedly na víně

Bedly na víně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

talíř bedel, olej, sůl a pepř podle chuti, 100 g libové anglické slaniny, 200 ml bílého vína

Houbám oloupeme kloboučky, větší rozkrojíme na dílky a na lžíci oleje je krátce osmahneme. Opečené houby narovnáme do zapékací mísy, osolíme je a opepříme. Na lžíci oleje orestujeme anglickou slaninu nakrájenou na malé kostičky, po chvíli zalijeme...

Bezinkový med

Bezinkový med

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg květů Bezu černého, 1 l vody, 1 kg cukru krupice, 1 citrón

Bezinkové květy omyjeme a povaříme asi 15 minut v 1 l vody spolu s citrónem, nakrájeným na kolečka. Vše necháme louhovat nejméně 60 minut, ale můžeme až 24 hodin. Přecedíme a přidáme cukr. Vaříme, dokud směs nezačně houstnout. Plníme do sklenic a ...

stránka: