Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Luštěniny

Sojový salát

Sojový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzervu sterilizované soji, 1 menší cibuli, 1 sójovou tatarskou omáčku, 1 lžičku čtvero koření, 1 lžičku kečupu, 1 lžičku plnotučné hořčice, 1/2 lžíce petrželové natě

Všetky suroviny zmiešame a podávame s tmavým celozrnným chlebom alebo pečivom.

Salát s fazolemi a zálivkou

Salát s fazolemi a zálivkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 salátová okurka, 4-5 rajčat, 1 větší červená paprika (kapie), 2 konzervy červených fazolí, 3 tavené sýry (nejlépe Apetito) - měly by mít 150 g/ks, trocha mléka, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Zeleninu nakrájíme a vložíme do mísy. Přidáme také okapané fazole. Tavené sýry rozmícháme v troše mléka na kaši(ne moc řidkou). Osolíme, přidáme pepř. Sýrovou zálivku nalijeme na zeleninu a promícháme. Do salátu můžeme přidat i na kostičky nakráje...

Fazolový salát s pórkem

Fazolový salát s pórkem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g sterilovaných fazolí, 1 pórek, 10 ks baby mrkviček, sůl podle chuti, pepř podle chuti, 1 lžíce olivového oleje, troška octa, petrželka na ozdobení

Pórek a baby mrkev nakrájíme na tenká kolečka. Fazole slijeme, propláchneme na sítu vodou a vložíme do mísy. Přidáme fazole, olej, ocet. Osolíme a opepříme dle chuti a dobře promícháme. Ozdobíme nasekanou petrželkou.

Fazolový salát s křenem

Fazolový salát s křenem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva bílých fazolí ve slaném nálevu, 1 střední kousek křenu, 1 menší cibule, 1-2 lžičky soli, 1-2 lžičky pepře, 1-2 lžičky cukru krupice, 150 ml sojové majonézy (Sojanézy), 1-2 lžičky citronové šťávy

Fazole scedíme a dáme do misky, přidáme najemno nasekanou cibuli, nastrouhaný křen, ochutíme solí, pepřem, cukrem a citrónovou šťávou. Nakonec vmícháme sojovou majonézu, dobře promícháme a dáme vychladit.

Tuňákový salát s fazolemi

Tuňákový salát s fazolemi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva fazolí, 1 konzerva tuňáka, 1 cibule, 2 vařená vejce, hrst cibulové nati, špetka soli, půl lžičky mletého pepře, 2 lžíce vinného octa

Fazole z konzervy scedíme a propláchneme na sítu. V míse je promícháme s nakrájenou cibulí, cibulovou natí a tuňákem. Zakápneme vinným octem a opepříme dle chuti. Vrch ozdobíme osminkami nebo plátky natvrdo uvařených a oloupaných vajec.

Pikantní fazolový salát

Pikantní fazolový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 konzervy fazolí, 10 lžic kečupu, 10 sterilovaných okurek, 1 cibule, špetka chilli koření, 1-2 špetky soli, 1-2 špetky pepře, 1-2 balení paprikáše

Fazolky z konzervy scedíme, omyjeme vodou a vložíme do mísy. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, sterilované okurky, paprikáš. Osolíme, opepříme, přidáme chilli a pikantní kečup. Smícháme a necháme v chladu chvíli odležet. Rychlý recept na kaž...

Pomazánka z bílých fazolí a lososa

Pomazánka z bílých fazolí a lososa

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva bílých fazolí, 1 lžíce vody, 1 lžíce olivového oleje, 1 stroužek česneku, 150 g uzeného lososa, 1/2 citrónu, snítka kopru, pažitka, sůl, pepř

Fazole slijeme, propláchneme a rozmixujeme s vodou, olejem a česnekem. Část uzeného lososa si odložíme na ozdobu, zbytek nasekáme najemno. Lososa vmícháme do fazolové pomazánky, přilijeme šťávu z 1/2 citrónu, část nasekaného kopru, nakrájenou paži...

Čočkový salát s vejci

Čočkový salát s vejci

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení čočky, špetka soli, špetka pepře, špetka tymiánu (Mateřídouška obecná), 3 kyselé okurky, 1 jablko, 100 g Eidamu (Edam), 1 menší cibule, 3 vejce, 1 balení majonézy, 1 lžíce olivového oleje, hrst petrželové natě (kudrnky)

Čočku namočíme na 2 hodiny do studené vody. Uvaříme doměkka v osolené vodě se špetkou tymiánu. Vejce uvaříme natvrdo. Na hrubším struhadle nastrouháme okurky, jablko a sýr. Cibuli, vejce a kudrnku posekáme nadrobno. Přidáme zchladlou čočku, majoné...

Sýrový salát s fazolí

Sýrový salát s fazolí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g uzeného sýra, 1 menší fialová (červená) cibule, 250 ml sterilizovaných fazolí, 1 červená paprika, 150 ml bílého jogurtu, 50 ml olivového oleje, 50 ml citronové šťávy, 1 lžíce nasekané pažitky, špetka soli

Uzený sýr nakrájíme na tenké nudličky a vložíme do mísy. Přidáme očistěnou, na kolečka nakrájenou cibuli a na kostky nakrájenou papriku. Všechno osolíme, pokapeme olivovým olejem a promícháme. Přidáme fazole, ochutíme citronovou šťávou, promíchám...

Pomazánka z fazolí

Pomazánka z fazolí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g uvařených bílých fazolí, 100 g strouhaného sýra, 3 stroužky česneku, 1 jarní cibulka, 2 lžíce rostlinného oleje, 1 lžíce sojové omáčky, dle chuti pažitka

Uvaříme bílé fazole doměkka a necháme je vychladnout, pak pomeleme. Přidáme nastrouhaný sýr, rozetřené stroužky česneku, nadrobno nasekanou cibulku, olej, sojovou omáčku a dobře promícháme. Nakonec přidáme nadrobno nasekanou pažitku. Mažeme na vek...

Fazolový salát s kapií

Fazolový salát s kapií

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva červených fazolí, 3 papriky (kapie) nakládané, 1 lžíce petrželové natě sušené, 1 jarní cibulka, 300 g Řeckého jogurtu, kousek chilli papričky, troška Bylinkové soli

Nakládané kapie a jarní cibulku nakrájíme na kostičky, přidáme konzervu červených fazolí s jednou lžící fazolového nálevu. Kousek chilli papričky nasekáme na jemno. Dochutíme řeckým jogurtem, solí, petrželkou. Podáváme vychlazené.

Fazole s chilli a rajčatovým salátem

Fazole s chilli a rajčatovým salátem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

540 g fazolí, 500 g rajčat, 1 ks chilli papričky, 1 hrst bazalky, 1 stroužek česneku, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžíce aceta balsamica

Fazole slijeme, rajčata nakrájíme na kousky. Osolíme, opepříme. Chilli papričku a bazalku nakrájíme najemno, přidáme prolisovaný česnek a smícháme ho s fazolemi a rajčaty. Zalijeme olivovým olejem a octem a promícháme.

Teplý houbový salát s čočkou

Teplý houbový salát s čočkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 lžíce olivového oleje, 2 lžíce vinného octu, 250 g žampionu, 400 g čočky, 100 g kozího sýru, 2 lžičky dijonské hořčice, 2 ks červené cibule, 1/2 ks papriky (kapie), 1 ks římského salátu

Žampiony nakrájíme na plátky. Čočku použijeme konzervovanou, nebo si ji namočíme den předem a uvaříme ji. Na dvou lžících oleje osmahneme žampiony. Když začnou měknout odstavíme je z ohně, přidáme zbylý olej a vmícháme i ocet a hořčici. Dobře ...

Fazolový salát s ořechy

Fazolový salát s ořechy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 plechovka bílých a 1 plechovka červených fazolí, 1 cibule, 3 lžíce bílého vinného octa, 4 lžíce olivového oleje, 250 g zelených fazolových lusků, 1 ledový salát, 8 půlek vlašských ořechů, špetka cukru, sůl, pepř

Slijeme bílé a červené fazole, propláchneme je a necháme okapat. Cibuli oloupeme a nakrájíme. Na dresink smícháme ocet se solí, pepřem, cukrem a olejem. Fazole necháme ve směsi marinovat 30 min. Nakrájíme zelené fazolky, vaříme 8 minut, zchladíme ...

Popcorn s medem

Popcorn s medem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g kukuřice na popcorn, 4 lžíce včelího medu, 4 lžíce rostlinného oleje

Na olej v hrnci vložíme tři zrnka kukuřice, přikryjeme pokličkou a posloucháme. Jakmile se ozve třetí puknutí, olej má správnou teplotu. Přidáme tolik kukuřice, aby v jedné vrstvě pokryla dno. Přikryjeme pokličkou a za stálého protřepávání pražíme...

Slaný popcorn

Slaný popcorn

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g kukuřice na popcorn, 4 lžíce rostlinného oleje, sůl

Správnou teplotu oleje poznáme tak, že na něj vložíme tři zrnka kukuřice, přikryjeme pokličkou a posloucháme. Jakmile se ozve třetí puknutí, znamená to, že olej má správnou teplotu. Přidáme tolik kukuřice, aby v jedné vrstvě pokryla dno. Přikryjem...

Falafel

Falafel

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g konzerva cizrny, 1 vejce, 2 stroužky česneku, svazek zelené cibulky, hrst nasekané hladkolisté petrželky, 2 lžíce jemné strouhanky, 2 lžičky římského kmínu, 1 lžička mletého koriandru, špetka chilli koření, pepř, sůl, olej

Cizrnu scedíme a v míse rozmačkáme vidličkou. Přidáme nasekanou cibulku, petrželku, prolisovaný česnek, koření, sůl a promícháme s vejcem. Zahustíme strouhankou, tvarujeme malé placičky a smažíme asi 3 minuty z každé strany. Použijeme-li teflonovo...

Čočka s uzeninou jako minutka

Čočka s uzeninou jako minutka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 dkg zelené čočky, 25 dkg měkké uzeniny, 1 ks červené cibule, sojová omáčka dle potřeby a chuti

Zelenou čočku propereme a necháme namočenou ve vodě - vodu měním, asi 2 dny, až začne klíčit. Nakrájíme nadrobno cibuli, červená je lepší, není to však nutné, pokrájíme měkký salám, či ještě lépe nějaké uzené maso (kupuji cikánský šál, nevím zd...

Hrachová omáčka

Hrachová omáčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 malý pórek, 150 g hrášku, 150 ml zeleninového vývaru, 100 ml smetany, špetka soli, špetka pepře, špetka tymiánu (Mateřídoušky obecné)

Pórek nakrájíme na tenká kolečka a společně s hráškem podusíme 15 minut v zeleninovém vývaru. Dobře rozmixujeme, přidáme smetanu a dochutíme pepřem, solí a tymiánem (u dětí můžeme pepř i sůl vynechat).

Fazolové karbanátky

Fazolové karbanátky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g suchých fazolí, houska, 1+1 vejce, 2 cibule, 2 stroužky česneku, mléko, majoránka, petrželka, hladká mouka, strouhanka

Fazole namočíme den předem, pak uvaříme doměkka, scedíme a dvě třetiny umeleme. Žemli nakrájíme na kostičky a namočíme v mléce. Oloupanou cibuli nadrobno nakrájíme, osmažíme dozlatova a s vymačkanou žemlí přidáme k umletým fazolím, přidáme rozšleh...

Rychlá hrášková polévka

Rychlá hrášková polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva sterilovaného hrášku, 10 ml olivového oleje, 10 dkg anglické slaniny, 1 cibule, 400 ml vody

Cibuli i anglickou slaninu nakrájíme na kostičky. V rozpáleném oleji nejprve orestujeme slaninu, kterou pak vyndáme a orestujeme cibuli. Poté přidáme konzervu sterilovaného hrášku (tekutinu můžeme ponechat), krátce povaříme a pak rozmixujeme dohla...

Fazolové burgery

Fazolové burgery

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 tortilly, 1 ks červené cibule, 1 ks vejce, 4 lžíce slunečnicového oleje, 50 g piniových ořechů, 425 g fazolí, 85 g strouhanky, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 2 lžíce rajčatového protlaku, 1 lžíce tymiánu (Mateřídouška obecná)

Oříšky opečeme nasucho v pánvi dozlatova. Fazole rozmixujeme najemno. Přidáme nahrubo nasekané piniové oříšky, nasekanou cibuli a rajčatový protlak. Zahustíme strouhankou a dochutíme tymiánem. Přidáme vejce, sůl a pepř. Vše promícháme dohromad...

Těstoviny s fazolemi

Těstoviny s fazolemi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce slunečnicového oleje, 3 lžíce rajčatového protlaku, 1 ks cibule, 1 ks jablka, 400 g sterilovaných rajčat, 300 ml rajčatového pyré, 290 g fazolí, 300 g těstovin, 7 g soli, 7 g pepře

Jablko i cibuli nakrájíme najemno. Cibuli smažíme 3 minuty na oleji. Poté na další 3 minuty přidáme jablko. Poté vmícháme rajčata, passatu a fazole. Přivedeme k varu a vaříme 10 minut. Vmícháme rajčatový protlak a uvařené těstoviny a dobře p...

Lečo s fazolemi a klobáskami

Lečo s fazolemi a klobáskami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 ks rajčat, 8 ks paprik (kapie), 1 ks cibule, 1 konzerva fazolí v tomatě , 2 ks klobásy, 2 lžíce řepkového oleje, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 1 lžička majoránky

Cibuli nakrájíme najemno, klobásu, rajčata a papriku na kolečka. Na oleji osmahneme cibuli, přidáme klobásku a po chvíli i rajčata s paprikou. Dusíme 10 minut. Poté přidáme klobásy, majoránku, sůl a pepř a už jen prohřejeme.

Polévka z červené čočky

Polévka z červené čočky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g červené čočky, 2 ks mrkve, 2 ks brambor, 1 ks cibule, 1 lžíce mletého zázvoru, 1 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžíce kari koření, 1 lžička kmínu, 7 g soli, 7 g pepře, 1-2 ks chilli papričky, 2 lžíce citronové šťávy, 3 lžíce koriandru

Mrkev a brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Cibuli nakrájíme na co nejjemněji. Vše orestujeme na oleji, přidáme čočku, zázvor, kari koření a kmín. Zalijeme litrem vody. Přidáme najemno nasekané chilli papričky. Vaříme 10 minut domě...

stránka: