Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Marocká

Avokádový předkrm

Avokádový předkrm

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 avokáda, 1 citrón, sůl, 2 pomeranče, 100 g šunky, 2-3 lžíce majonézy, 1 nať z jarní cibulky

Avokáda omyjeme, osušíme a rozřízneme. Odstraníme pecky a dužinu lžičkou vydlabeme. Vydlabané půlky i dužinu pokapeme citrónem, aby nehnědly. Dužinu pokrájíme na malé kousky, osolíme, přidáme na kousky nakrájenou šunku, nať z jarní cibulky a vmích...

Kuskus s dušenou zeleninou

Kuskus s dušenou zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g kuskusu, 8 lžic olivového oleje, 2 lžičky másla, 2 větší kořeny petržele, 0,5 kořenu celeru, 1-2 kořeny mrkve, 5 zrnek nového koření, 5 kuliček pepře, 1 lžička soli, 3 jarní cibulky (nebo více dle chuti), 2-3 lžíce nasekané petrželové nati

Z celeru, mrkve a kořenu petrželky si uděláme zeleninový vývar (cca 1,5 l vody), který okořeníme novým kořením, pepřem a solí. Povaříme, scedíme. Zeleninu nakrájíme nebo nastrouháme na hrubém struhadle. Přimícháme k ní nasekanou nať petrželky a na...

Žraločí steaky na másle

Žraločí steaky na másle

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 žraločí steaky, 80 g másla, sůl, 1 lžička grilovacího koření, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce citrónové šťávy

Žraločí steaky důkladně vysušíme a osolíme. Zlehka posypeme grilovacím kořením a pokapeme citrónovou šťávou. Na pánvi roztopíme máslo, přidáme olej a žraločí steaky smažíme z obou stran 15-20 minut do měkka.