Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Maso

Hovězí biftek na barevném pepři

Hovězí biftek na barevném pepři

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 hovězí bifteky, 30 g másla, čerstvě namletý barevný pepř, 250 g smetany, sůl

Hovězí bifteky omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Naklepeme je pouze klouby rukou, aby se neporušila jejich struktura. Dobře je posypeme nadrceným pepřem, ale nesolíme je! Na pánvi si rozpustíme máslo a zprudka bifteky opečeme po obou stranách. ...

Ražniči

Ražniči

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg vepřové plece (může být i kýta), 30 dkg uzeniny (klobáska, párek), 20 dkg anglické slaniny, 3 menší cibule, 1 červená paprika, 2 lžičky grilovacího koření, 3 lžíce olivového oleje

Maso nakrájíme na stejně velké kostičky. Uzeninu na kolečka, stejně tak cibule. Papriku a slaninu na menší kostičky. Ingredience postupně střídavě napícháváme na grilovací jehlu či špejle. V olivovém oleji rozetřeme grilovací koření, směsí potřeme...

Pikantní řízečky

Pikantní řízečky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3/4 kg vepřové kýty nebo, 3/4 kg vepřové plece, 1 vejce, 1 hrneček hladké mouky, 2 hrnečky strouhanky, 2 lžíce grilovacího koření, 1 dcl olivového oleje, 1 lžička sojové omáčky, 2 jarní cibulky, 3 stroužky česneku

Maso na krájíme na menší řízečky (můžeme také na nudličky). Připravíme si marinádu z olivového oleje, grilovacího koření, utřeného česneku a sojové omáčky. Maso v ní necháme uležet ideálně přes noc, nemáme-li čas, alespoň na 2 hodiny. Obalujeme kl...

Karbanátky

Karbanátky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg vepřového mletého masa, 1 lžička soli, 1 lžička pepře, 2 lžičky majoránky, 1/2 lžičky drceného kmínu, 2 vejce, 1 hrneček hladké mouky, 1 hrneček strouhanky, 1 menší cibule, 4 stroužky česneku, 1 šálek mléka, 3 ks bílého pečiva

Mleté maso smícháme s kořením, vejcem a houskou namočenou v mléce. Nemáme-li housky, můžeme přidat hladkou mouku s trochou mléka. Přidáme najemno nasekanou cibuli a rozetřený česnek. Vytvoříme placičky, obalujeme v trojobale a pečeme dozlatova.

Frankfurtská polévka

Frankfurtská polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g frankfurtských párků, 1 cibule, 3 lžíce hladké mouky, 2 lžíce rostlinného oleje, 1 lžička mleté sladké papriky, pepř, sůl, troška petržele, 1,5 l vody

Cibuli nasekáme nadrobno. V hrnci rozehřejeme olej a osmažíme na něm připravenou cibuli. Zaprášíme moukou, opražíme. Poté vmícháme mletou papriku a zalijeme vodou. Zamícháme, přivedeme k varu a při mírné teplotě vaříme cca 25 minut. Polévku poté d...

Marinovaná krkovice

Marinovaná krkovice

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřová krkovice, 1 dcl rostlinného oleje, 3 stroužky česneku, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce grilovacího koření

Maso naporcujeme na 4 vyšší plátky po 150 g. Připravíme si marinádu z oleje, koření, utřeného česneku. Maso potřeme z obou stran a necháme odlžete minimálně 4 hodiny, ideálně přes noc. Grilujeme na rozpáleném grilu, rozehřátém kameni nebo v troubě...

Škvarky

Škvarky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kg sádla, 2 dcl vody, 1-2 dcl mléka, 1-2 lžičky soli, 1 lžička mletého pepře

Pláty sádla zbavíme kůže a nakrájíme na kostky velké cca 2x2 cm. Připravíme si velký hrnec s pokličkou, vložíme kostky sádla, podlijeme trochou vody a na velmi mírném ohni trpělivě zahříváme a škvaříme. Musíme promíchávat, aby se sádlo nepřiškvaři...

Pečené masové kuličky

Pečené masové kuličky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení hovězího mletého masa, 2 cibule, 3 stroužky česneku, 1 lžička majoránky, 1-2 lžičky soli, 0,5 lžičky pepře, 5 lžic strouhanky, 2 vejce, 1 lžička adžiky, troška Vegety

Načistíme si cibuli a česnek a vše nadrobno nasekáme a vložíme do větší mísy. Přidáme rozšlehaná vejce, a koření (kromě Vegety). Vše řádně promícháme a přidáme mleté maso. Rukou pak směs promícháme, aby se koření dostalo rovnoměrně do masa. Poté z...

Pikantní utopenci

Pikantní utopenci

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

11 špekáčků, 2 papriky, 5-6 cibulí, 300 ml octa, 500 ml vody, 3 rozlámané feferonky, 1 lžíce hořčičného semínka, 1 lžička soli, pár kuliček jalovce, pár kuliček nového koření, pepř celý, pár kusů bobkového listu

Špekáčky oloupeme, rozkrojíme a propícháme vidličkou nebo jehlou na ražniči. Papriky nakrájíme na proužky a cibuli na kolečka. Dáme vařit nálev z octa, vody, koření a feferonek a po 8 minutách přidáme proužky papriky. Uvedeme opět do varu a po 2 ...

Řízky v česnekovém těstíčku

Řízky v česnekovém těstíčku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce, 4 kuřecí prsa, 2 stroužky česneku, 2 lžíce hladké mouky, sůl, 4 lžíce oleje

Česnek oloupeme a utřeme. Můžeme použít lžičku sušeného česneku. Vejce našleháme s moukou, solí a utřeným česnekem. Omyté a osušené řízky lehce naklepeme a obalíme v těstíčku. Řízky v česnekovém těstíčku ihned osmažíme na rozehřátém oleji z obou s...

Párky v listovém těstě

Párky v listovém těstě

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 nožiček debrecinských párků, 500 g listového těsta, 1 lžíce hladké mouky, 3 lžičky sezamu, 1 vejce, 8 lžic kečupu

Párky na koncích nařízneme do křížku (tak jak špekáčky). Troubu předehřejeme na 200 °C. Listové těsto rozválíme, a pak jej rádýlkem rozkrájíme na osm dlouhých pruhů. Ty potřeme kečupem a pak do nich párky zabalíme. Nakrojené konce párků necháme vy...

Krkovička na cibuli

Krkovička na cibuli

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,2 kg vepřového masa (krkovička), 4 lžičky koření na vepřovou pečeni, 3 ks cibule, 3 lžíce rostlinného oleje na pečení, 1 sklenka vody

Krkovičku obalíme směsí koření na vepřovou pečeni a necháme 30 min. odležet. Mezitím si nakrájíme na větší kostičky cibuli a tou vyložíme dno hlubší zapékací misky. Potom na rozpálené pánvi zprudka opečeme maso z obou stran a pak jej vložíme do mi...

Vepřové na pórku

Vepřové na pórku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

700 g vykostěného vepřového ramínka, 1 lžíce oleje, sůl, pepř, 1 lžička šalvěje, 1 lžička tymiánu, 1 dcl bílého vína, 1 kg pórku, 4 stroužky česneku, hovězí vývar

Maso nakrájíme na kostky, opepříme, osolíme a na rozpáleném oleji opečeme. Okořeníme šalvějí a tymiánem, podlijeme vínem a půl hodiny dusíme. Pórek nakrájíme na kousky dlouhé asi 5 cm. Až se šťáva z masa vydusí, přilijeme vývar, přidáme na plátky ...

Zeleninový salát s masem

Zeleninový salát s masem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení mražené zeleninové směsi, 3 lžíce rostlinného oleje, 1 cibule, 250 g vepřového masa, 3 lžíce kečupu, sůl, mletá paprika

Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli a osmahneme na kostky nakrájené vepřové maso. Osolíme, přidáme mletou papriku, podlijeme vodou a dusíme do poloměkka. Potom přidáme částečně rozmraženou zeleninu, lehce přisolíme, podlijeme a dodusíme do měkka. Kd...

Masový salát s vejci

Masový salát s vejci

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g libového vařeného hovězího masa, 5 natvrdo uvařených vajec, 250 g malých rajčat, 1 hlávkový salát, rostlinný olej, ocet, cukr krupice, sůl, bílý pepř

Rajčata a vajíčka nakrájíme na osminky, maso na tenké nudličky a opláchnutý salát rozebereme na lístky. Větší lístky překrojíme na půlky a vše zamícháme. Z octu, soli, cukru a pepře připravíme zálivku, kterou salát nakonec přelejeme.

Sádlo z domácí pekárny

Sádlo z domácí pekárny

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg sádlo vepřové surové

Sádlo nakrájíme na kostky o hraně asi 1,5cm vložíme do domácí pekárny a zapneme program džem, po skončení procesu znova zapneme pekárnu na stejný program, pak scedíme a škvarky použijeme dle chuti. Je vynikající!

Škvarková pomazánka

Škvarková pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g škvarků, 2 uvařená vejce, 2 nakládané okurky, 1 cibule, 2 lžička hořčičné omáčky, sůl dle chuti, pepř mletý dle chuti, petrželová nať

Pevné složky semeleme na masovém strojku, přidáme koření, promícháme. Mažeme na chléb a posypeme jemně sekanou petrželkou-

Pikantní uzeninová jehla

Pikantní uzeninová jehla

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

směs uzenin (párky, točený, slanina,...), 1 cibule, 2 papriky, 3 lžíce rostlinného oleje, 50 ml kečupu, 50 ml sojové omáčky, hořčice

Uzeniny a slaninu nakrájíme na kousky, cibuli nakrájíme na čtvrtky a papriky na plátky. Vše střídavě napichujeme na grilovací jehly. Potřeme omáčkou z oleje, kečupu, sojové omáčky a hořčice. Grilujeme a potíráme omáčkou.

Transylvánské vepřové plátky

Transylvánské vepřové plátky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vepřového masa (i hovězí nebo drůbež), 10 stroužků česneku, 1 větší svazek posekané zelené petrželky, sůl, pepř, olej na rošt

Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, vydatně potřeme česnekem a proložené petrželkou v několika vrstvách necháme několik hodin uležet. Potom maso osolíme, opepříme a pečeme na roštu. Podáváme s hořčicí. Použijeme-li jiné maso než vepřové, potřeme ...

Brambory s lančmítem a jogurtem

Brambory s lančmítem a jogurtem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva Lančmítu, 500 g brambor vařených ve slupce, 1 bílý jogurt, 2 stroužky česneku, 2 lžíce másla, 1 lžička sladké papriky, 1 lžíce nasekané petrželové natě, sůl

Lančmít nakrájíme na kolečka. Brambory nakrájíme na plátky, polovinu urovnáme na dno máslem vymazané zapékací misky a osolíme. Pokryjeme Lančmítem, který potřeme česnekem utřeným s mletou sladkou paprikou a překryjeme zbytkem brambor a znovu osolí...

Těstoviny zapečené s masem a lečem

Těstoviny zapečené s masem a lečem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g těstovin, 1 konzerva vepřového masa ve vlastní šťávě , 1 sklenka zeleninového leča, 100 g Eidamu (Edam), špetka soli

Vepřové maso nakrájíme a prohřejeme s lečem. Smícháme s uvařenými těstovinami, které jsme uvařili dle návodu na obalu, vložíme do zapékací misky, posypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme. Pečeme při 160 °C, cca 30 minut.

Vepřové řízky se sněhem

Vepřové řízky se sněhem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vepřové řízky, hladká mouka, sůl, 3 vejce, strouhanka, trocha mléka, olej

Maso naklepeme, osolíme a obalíme v mouce, v žloutcích rozmíchaných s mlékem, ve strouhance a nakonec ve sněhu z bílků. Pomalu smažíme v horkém tuku. Takto obalené řízky jsou šťavnatější než klasicky obalené a pěkně narostou.

Lančmít zapečený s eidamem

Lančmít zapečený s eidamem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky Luncheon Meatu, 4 plátky Eidamu (Edam), 5 lžic másla, 50 g slaniny, 2 lžičky mleté sladké papriky, 1 lžíce nadrobno nasekané petrželové natě

Pekáček vymažeme máslem, poklademe plátky slaniny, na ni urovnáme vedle sebe plátky lančmítu. Na každý plátek lančmítu položíme plátek sýra a dáme zapéct. Podáváme s pečivem, při podávání posypeme mletou sladkou paprikou a petrželovou natí.

Ražniči ze špekáčků

Ražniči ze špekáčků

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 špekáčků, 5 paprik, 5 rajčat, 1 sklenka sterilovaných okurek, 100 g slaniny, 5 lžic olivového oleje

Špekáčky nakrájíme na kolečka, papriky, rajčata, okurky nakrájíme na kostičky, slaninu nakrájíme na silnější proužky a střídavě napichujeme na jehlu. Poté potřeme olejem, vložíme do pekáčku, přidáme trochu oleje a pečeme asi 10 minut, při 200 °C. ...

Kapustové závitky s klobásou

Kapustové závitky s klobásou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 menší hlávka kapusta, 500 g klobásy, 1 cibule, 5 lžic olivového oleje, špetka soli

Kapustu povaříme v mírně osolené vodě a rozebereme na listy, žebra naklepeme. Klobásu nakrájíme na kolečka a zabalíme do připravených listů. V pekáčku si rozehřejeme olej, cibuli nadrobno nakrájíme a osmažíme na oleji v pekáčku. Poté na cibuli nas...

stránka: