Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Mexická

Burritos

Burritos

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězí kýty, 1 lžička olivového oleje, 1 střední cibule, půl skořice vcelku, 4 hřebíčky, 1 bobkový list, 2 hrnky hovězího vývaru, 8 tortill (20cm), sůl dle chuti, 100 g rajčatové salsy

Maso zbavíme tuku a blan. Omyjeme a očistíme. Nakrájíme na malé kostičky. Cibuli nakrájíme na kolečka a opečeme do zlatohněda. Přidáme maso a skořici s hřebíčkem a bobkovým listem. Osolíme dle chuti a přilijeme vývar. Vše uvedeme do varu, snížíme ...

Dietní tortily Zdeňky Nekudové

Dietní tortily Zdeňky Nekudové

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 celozrné tortily, 2 krůtí prsa, 1 plechovka loupaných rajčat, 1 plechovka žampiónů, 1 plechovka mexických fazolí, 1 větší cibule, 2 plátky tvrdého sýru, 1 lžička olivového oleje, 3 listy pekingského zelí, 6 cherry rajčátek, 0,5 papriky, 1 stroužek česneku, špetka kmínu, 1 lžička bílého jogurtu

Výhodou krůtího maso je ještě dietnější než kuřecí, skladbou živin je ale velmi podobné. Houby mají málo tuku a kalorií (na 100g připadá 0,5gtuku a 13kcal) Omyté maso nakrájíme na tenké nudličky a osmahneme na pánvi, kterou jsme lehce peroutkou p...

Domácí tortila

Domácí tortila

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 šálky celozrnné špaldové mouky, 3 lžíce másla, 1 lžička prášku do pečiva, 1 lžička soli, 0,5 šálku vody

Máslo rozpustíme a necháme zchladnout. Vodu použijeme teplou, spíše vlažnou. Všechny suroviny smícháme v míse a vypracujeme v těsto. To rozdělíme na cca 6 kousků - vytvoříme si malé koule, které necháme tak 10 minut odležet. Poté je rozválíme na p...

Domácí tortilly chips

Domácí tortilly chips

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 tortil (odpovídá 1 balení v obchodě), koření na pizzu, olej

Olej smícháme s pizza kořením (můžeme použít i jiné koření - např. na americké brambory) a připravíme potěr. Potřeme s ním tortilly a ty pak rozřežeme na trojúhelníčky (nejdříve na polovinu a pak na čtvrtiny atd.) Trojúhelníky pak rozložíme na peč...

Guacamole-avokádová salsa

Guacamole-avokádová salsa

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 avokáda, 1 limeta, 1 lžíce nasekaných lístků koriandru, 1 šalotka, 1 lžička chilli, 3-4 špetky soli (dle chuti)

Čerstvé avokádo rozpůlíme, vyjmeme pecku a vydlabeme dužinu do misky. Limetku rozpůlíme a vymačkáme z ní šťávu do misky s avokádem. Šalotku nakrájíme na drobné kostičky (na jemno), lístky koriandru rozsekáme a přidáme do misky. Přidáme sůl a mleté...

Chili con carne

Chili con carne

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězího mletého masa, 1 velká cibule, 3-4 stroužky česneku, 1 konzerva červených fazolí, 1 konzerva sterilovaných rajčat, 3 rajčata, 1/2 červené papriky , 2-3 lžičky soli, 1 lžička cukru krupice, 1-2 lžičky pepře, 1/2 lžičky chilli koření, 1 lžíce rostlinného oleje, 2 kostičky hořké čokolády

Na rozehřátém oleji zpěníme nasekanou cibuli, přidáme nadrobno nasekaný česnek a maso a vše společně opečeme dorůžova. Po chvíli přidáme rajčata z konzervy i se šťávou, čerstvá rajčata, nakrájená na kousky, osolíme, opepříme, přidáme cukr, chilli...

Chilli fazole s klobásou

Chilli fazole s klobásou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 konzervy fazolí v rajské omáčce , 2 cibule, 1 dietní klobása, sůl, pepř, 1 lžíce octu, 1 lžička chilli koření, 1 lžička mleté papriky, 100 ml vody, 2 lžíce rostlinného oleje

Nakrájené cibule a klobásu osmažíme na oleji. Přidáme fazole z konzervy, sůl, pepř, chilli koření, papriku a ocet. Vše důkladně zamícháme. Přidáme vodu a za občasného míchání vaříme 10 -15 minut, dokud se voda nevyvaří. Podáváme s chlebem.

Churros

Churros

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small

240 g hladké mouky, 30 g másla, 2 vejce, 1 lžíce cukru krupice, 1/2 vanilkového cukru, cukr moučka na posyp, 300 ml vody, 10 ml oleje, špetka soli

Vodu osolíme, rozpustíme v ní oba cukry a máslo a přivedeme ji k varu. Do roztoku pomalu a za stálého míchání přisypáváme mouku. Vaříme, dokud se těsto nepřestane lepit na stěny kastrolu. Poté odstavíme. Do mírně zchladlé hmoty vmícháme vejce /můž...

Kuřecí fajitas

Kuřecí fajitas

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks kuřecích prsou, špetka chilli koření, 2 lžíce olivového oleje, 1 žlutá paprika, 2 ks rajčat, 1 ks listového salátu, 4 ks moučných tortil (tortilla), 1 balení zakysané smetany, špetka soli, špetka pepře

Omyté a osušené kuře lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Plátky potřeme z každé strany olejem a grilujeme po každé straně asi 5 minut. Pak kuře rozkrájíme na proužky. Omytou papriku rozkrojíme na půlky a zbavíme semínek. Grilujeme je spolu s kuře...

Kuřecí / hovězí   Fajitas

Kuřecí / hovězí Fajitas

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kuřecích prsou (nebo nízký roštěnec), 1 limeta, 1 lžíce cukru krupice, 2 lžičky oregana, 2 lžičky sušeného čili , 1 lžička skořice, 2-3 cibule, 2 papriky červené, 2 papriky oranžové (žluté), 2 papriky zelené, 3-4 lžíce rostlinného oleje, dle potřeby sůl, dle potřeby pepř, na zdobení listky zelené petržele, na zdobení ledový salát

Marináda: z jedné limetky nastrouháme kůru do misky, pak vymačkáme šťávu z obou limetek, přidáme skořici, oregano, cukr, čili, sůl a pepř. Dobře rozmícháme. Kuřecí prsa (roštěnec) nakrájíme na tenké proužky asi 3 cm dlouhé. Vložíme je do misky s m...

Kuřecí mexikana

Kuřecí mexikana

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kuřecích prsou, 1 konzerva drcených rajčat , 1 konzerva červených fazolí, 2 cibule, špetka oregana, špetka soli, špetka barevného pepře, 1 chilli paprička /dle chuti více i méně/, 1 malá konzerva kukuřice

Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na malé kousky nebo nudličky. Cibuli nakrájíme na tenké plátky, kukuřici a fazole scedíme a necháme okapat. Na rozpáleném oleji opražíme maso a cibulku, pak přidáme kukuřici i fazole a orestujeme. Přilijeme drc...

Kuřecí s ostrou omáčkou

Kuřecí s ostrou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kuřecí prsa, 2 lžíce oleje, 1 cibule, 250 g brambor, 1/2 lžíce rajčatového protlaku, 1 konzerva sterilovaných rajčat, 2 chilli papričky, 1 bobkový list, 1/2 plechovky červených fazolí, 1 a 1/2 papriky (1/2 z každé barvy), 1/2 lžíce octa, 1/2 lžíce mleté papriky, špetka muškátového oříšku, sůl a pepř dle chuti

Maso nakrájíme na kostky a opečeme zprudka na oleji. Osolíme, opepříme a prozatím odložíme bokem. Cibuli nasekáme nadrobno a osmahneme. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Přidáme je k cibuli, spolu s rajčaty z plechovky, chilli a bobkovým ...

Las venturas

Las venturas

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 cl Tequili, 1 sklenka ledu, 3 cl vodky, 4 cl ananasového džusu

Do sklenky s ledem nalijeme všechny ingredience a promícháme. Mužeme ozdobit plátkem ananasu.

Mexická pánev

Mexická pánev

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g hovězí klížky, sůl, pepř, 50 g oleje, 300 g nadrobno nakrájené cibule, 5 rajčat, 3 pálivé paprikové lusky, 2 sušené feferonky nebo chilli papričky, 4 stroužky česneku, 500 ml masového vývaru z masoxu, 1 lžíce Solamylu, 300 g červených fazolí v konzervě

Maso očistíme a nakrájíme na kostky. V kastrolu rozehřejeme olej a maso na něm zprudka osmahneme, přidáme cibuli, necháme lehce zesklovatět a podlijeme vývarem. Dusíme cca 30minut, přidáme na proužky nakrájené paprikové lusky, na plátky nakrájený ...

Mexická polévka

Mexická polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězího mletého masa, 5 paprik, 2 stroužky česneku, 1 konzerva červených fazolí, 1 konzerva bílých fazolí v rajčatové omáčce, 2 konzervy rajčatového protlaku, 1 cibule, 1 lžíce slunečnicového oleje, špetka soli

Do hrnce dáme olej, pokrájenou cibuli a mleté maso, přidáme chilli (podle chuti), rajský protlak, pepř a sůl. Podlijeme trošku vody a necháme dusit. Asi v polovině vaření přidáme na velmi malé kostičky nakrájené papriky a vaříme. Před dokončením v...

Mexické fazole

Mexické fazole

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 středně velká cibule najemno, 1 červená paprika na malé kostičky, 2 lžíce olivového oleje, 1 stroužek česneku nadrobno, 1/2 lžičky chilli, 400 g konzervovaných fazolí, sůl a pepř dle chuti, troška citronové šťávy na dochucení

Ve woku rozehřejeme olej a na rozpálený olej vhodíme zároveň cibuli, papriku i na jemno nasekaný česnek. Smažíme tak dlouho, dokud vše nezměkne. Asi 5 minut. Nakonec přihodíme chilli, promícháme a zasypeme zcezenými fazolemi. Promícháme a ještě as...

Mexické nudle

Mexické nudle

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g těstovin (široké nudle), 1 červená paprika, 1 konzerva nakládaných žampionů, 2 ks sterilovaných okurek, 1 sklenka rajčatové šťávy, 1 lžíce oleje, chilli koření, sůl, pepř, 1 lžíce hladké mouky, 1 dcl smetany, 1 lžíce másla

Osolenou vodu přivedeme k varu, vhodíme do ní těstoviny, přidáme lžíci oleje a uvaříme do měkka. Papriku nakrájíme na drobné kostičky, žampióny scedíme a nakrájíme na plátky. Stejně tak i sterilované okurky. Lžíci másla rozpustíme v kastrolu nebo ...

Mexické řízky

Mexické řízky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřové kýty, 50 g česneku, 1 lžička soli, troška pepře, 70 g rostlinného oleje, 60 g cibule, 60 g papriky (kapie), 60 g rajčat

Maso z vepřové kýty nejdříve umyjeme a nakrájíme na 4 řízky. Potřeme je prolisovaným česnekem, osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji po obou stranách opečeme dozlatova. Maso vyndáme, cibuli a papriku omyjeme, nakrájíme na drobno, dáme na pánev ...

Mexické rybí tacos

Mexické rybí tacos

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g sardinek, 300 g červené cibule, 200 ml aceta balsamica, 1 lžíce kořenící směsi na čínu, 2-3 lžíce včelího medu, 1 lžíce koriandru, 1 lžíce oregana, 1 ks limety, 12 ks tortill, 1 ks avokáda, 2 stroužky česneku, 4 lžíce slunečnicového oleje, 4 lžíce chilli omáčky, 1 lžička soli, 1 lžička pepře

Nejprve si připravíme marinovanou cibuli. Cibuli nakrájíme na proužky a posypeme solí. Počkáme pár minut až pustí šťávu, poté ji slijeme a cibuli propláchneme. Cibuli smícháme s medem, octem nasekaným koriandrem a oreganem a utřeným česnekem. Os...

Mexické tortilly

Mexické tortilly

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Tortilly: 300 g hladké mouky, 200 ml vody, špetka kypřícího prášku do pečiva, Masová směs: 500 g mletého masa, 1 větší cibule, 2 ks rajčat, 2 stroužky česneku, špetka soli, špetka pepře, 1 světlá paprika , koriandr, olej na smažení, 2 lžíce kečupu

V míse smícháme hladkou mouku, kypřící prášek a vodu, aby nám vzniklo vláčné těsto. Rozdělíme ho na 8 stejných dílů, které rozválíme na pomoučněném vále na tenké placky, jež sušíme na rozpálené pánvi, dokud nezačnou chytat barvu. Cibuli oloupeme a...

Mexický salát

Mexický salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 cibule, 1/2 hlávky bílého zelí, 1/2 hlávky červeného zelí, 4 papriky (kapie), 4 rajčata, 100 g sterilizovaných fazolí, 1 lžíce celerové naťi, 1 lžíce cukru krystal, 4 lžíce olivového oleje, 2 lžíce octa, 2 lžíce francouzské hořčice, 1 lžička soli, 4 lžíce chilli omáčky

Papriku po umytí zbavíme jadrovníka, pokrájame na tenké prúžky, očistenú cibuľu na kolieska, bielú a červenú kapustu postrúhame na struhadle. Vložíme do misy, pridáme fazuľu, ozdobíme pokrájanými rajčiakmi a zalejeme marinádou z dvoch lyžíc octu, ...

Mexický salát z biotěstovin

Mexický salát z biotěstovin

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g biotěstovin, 1 konzerva tuňáka, 100 g strouhaného sýra, 1 malá cibulka, pažitka dle chuti, špetka pepře, špetka soli, 1 konzerva mexické zeleniny, 1 kapie

Vše smícháme dohromady a podáváme.

Mini tortilly plněné sýrem a špenátem

Mini tortilly plněné sýrem a špenátem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 ks minitortil (kukuřičných), 200 g špenátu, 1 cibule, 2 stroužky česneku, kapka olivového oleje, 100 g Eidamu

Nejprve si uvaříme špenát a to tak, že si na trošce oleje necháme zesklovatět cibulku, přidáme špenát a po chvíli vaření i česnek. 4 minitortilly si položíme na plech vyložený pečicím papírem, na něj lžící nandáme a rozetřeme uvařený špenát do vr...

Pikant tortila s mletým masem

Pikant tortila s mletým masem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks tortil, 300 g hovězího mletého masa, 2 cibule, 8 stroužků česneku, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 1/2 lžičky mleté ostré papriky, 1/2 hlávky ledového salátu, 200 ml drůbežího bujónu, 1-2 lžičky kari koření, 1 vejce, 1-2 lžičky hladké mouky, 1 lžíce oleje, troška másla, 1 lžíce worcesterské (Worcesterové) omáčky, 50 ml hovězího bujónu

Jemně nasekanou cibuli zpěníme na oleji. Vložíme mleté maso, okořeníme pepřem, paprikou, zakápneme worcesterskou omáčkou, přidáme utřený česnek se solí, podlijeme troškou vývaru a dusíme doměkka. Zatím si připravíme kari omáčku: na másle zpěníme ...

Pikantní pálivá salsa

Pikantní pálivá salsa

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 velká cibule (nakrájená najemno), 1 lžíce olivového oleje, 6 rajčat (nakrájených - můžete zbavit i slupky), 1 lžíce cukru krupice, šťáva z jednoho citrónu, 1 stroužek česneku (prolisovaný), 0,5 lžičky kmínu římského (mletý), 1 sterilovaná paprička jalapeňo, 100 g čerstvého nastrouhaného zázvoru, 1 lžička kukuřičného škrobu, drcený barevný pepř , sůl

Cibuli osmahneme na oleji (cca 3 minuty). Přidáme rajčata a všechny další ingredience kromě škrobu. Zalijeme troškou vody, až dostaneme na oko kašovitou směs. Vaříme cca 30 minut na mírném plameni. Na závěr promícháme škrob v trošce vody a směs jí...

stránka: