Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Něco extra - stránka 59

Tvarohový koláč

Tvarohový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hladké mouky, 130 g másla, 4 vejce, sůl, 190 g cukru moučky, 3 lžíce kakaa, 1 lžíce rostlinného oleje, 500 g tvarohu, 50 ml smetany

Mouku smícháme se solí, olejem, 1 vejcem, 70 g cukru a kakaem. Přidáme 100 g pokrájeného másla a vypracujeme těsto. Vyválíme placku, dáme do vymazané, vysypané formy a vytvarujeme okraj asi 3 cm vysoký. 3 žloutky a 120 g cukru utřeme do pěny, vmíc...

Jahodový dezert se smetanovým krémem

Jahodový dezert se smetanovým krémem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

2 vejce, 60 g cukru krupice, 60 g polohrubé mouky, 250 g jahod, 2 pudinky se smetanovou příchutí, 250 ml mléka, 1 máslo, 120 g cukru moučky, 2 lžičky rostlinného oleje, sůl

Z bílků, cukru, soli ušleháme tuhý sníh a pomalu postupně zašleháme žloutky a mouku. Šleháme na nejnižším stupni rychlosti. Vlijeme do vymazané a vysypané dortové formy. Pečeme 30 minut v předehřáté troubě na 180 °C. Upečený korpus poznáme tak, že...

Kuře se sladkou nádivkou

Kuře se sladkou nádivkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 velké kuře, 200 g sušeného ovoce, 400 ml vody, 1 lžíce másla, pepř, sůl, 1 lžíce sladké papriky, 3 lžíce sladké smetany, drcená kukuřice na ozdobu, hrášek na ozdobu

Sušené ovoce přelijeme 150 ml horké vody a necháme 30 minut máčet. Mezitím kuře důkladně omyjeme pod tekoucí vodou, vyjmeme játra a srdce. Kuře uvnitř posypeme 1/2 sladké papriky a naplníme odkapaným ovocem. Kuře uzavřeme párátky, vložíme na pekáč...

Karbenátky z kapra

Karbenátky z kapra

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg kapřího masa, sůl, pepř, 4 vejce, 2 cibule, 5 stroužků česneku, 1 lžička kari koření, 300 g strouhanky, 100 g polohrubé mouky, 1 lžička kmínu

Kapra očistíme, vykucháme a naporcujeme. Dáme vařit do osolené vroucí vody na 10-15 minut. Necháme vychladnout a maso obereme od kostí. Vybíráme pouze větší kosti. Maso pomeleme, osolíme a opepříme dle chuti. Přidáme na jemno nakrájenou cibuli, ro...

Jahodový dort s tvarohem

Jahodový dort s tvarohem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 lžíce polohrubé mouky, 4 lžíce cukru krupice, 4 vejce, 250 g jemného tvarohu, 100 g lučiny, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 50 g cukru moučka, 1 balení vanilkového cukru, 1 balení čiré želatina, 300 g čerstvých jahod

Žloutky našleháme s cukrem do pěny. Přidáme postupně pomalu tuhý sníh z bílků a nakonec po lžičkách vmícháme mouku – opatrně, jen obracením. Těsto vlijeme do dortové vymazané a vysypané formy a pečeme ve vyhřáté troubě asi 20 minut. Po upečení nec...

Chobotničky v chilli omáčce

Chobotničky v chilli omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

100 ml octa, 50 ml sherry, 3 čerstvé chilli papričky, 1/2 lžičky cukru moučky, 12 malých chobotniček, 3 stroužky česneku, 1 lžička mleté papriky, 3 lžíce sladké chilli omáčky, sůl, rajčata na ozdobu, nať petržele na ozdobu, 3 lžíce olivového oleje

Smícháme sherry, ocet, rozpůlené chilli papričky, cukr, 2 lžíce oleje, mletou papriku, sůl a vše důkladně promícháme. Každou chobotničku omyjeme pod tekoucí vodou a odřízneme hlavičky se zobákem. Pokud zobák nenajdeme, uděláme řez u chapadla a hle...

Obří krevety s pikantní omáčkou

Obří krevety s pikantní omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce olivového oleje, 5 jarních cibulek, 3 lžíce rajčatového protlaku, 1 lžíce vody, 3 čerstvé chilli papričky, 1 lžíce čersrvé natě koriandru, hrst drcené kukuřice, pažitka na ozdobu, 500 g obřích syrových krevet

Na oleji osmažíme na kolečka nakrájenou jarní cibulku, dokud nezměkne. Přidáme, najemno nasekané chilli papričky, nasekanou nať koriandru, drcenou kukuřici, rajčatový protlak a vodu. Necháme projít varem. Mezitím krevety oloupeme, z každé odstraní...

Bábovka s makovým vzorem

Bábovka s makovým vzorem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrnečky hladké mouky, 1 hrneček polohrubé mouky, 1,5 hrnečku mléka, 1 vejce, špetka soli, 3 lžíce cukru krupice, 100 g másla, 1/2 balení droždí (kvasnice), 1 hrneček máku, 100 ml mléka, 2 lžíce včelího medu, 2 lžičky cukru moučka, 1 lžíce citrónové šťávy

Nejprve si připravíme kvásek. Do hrníčku rozdrobíme droždí, zasypeme lžičkou cukru a zalijeme 1 lžící vlažného až teplého mléka. Necháme v teple vzejít cca 15 minut. Mouku smícháme se solí, cukrem, uděláme důlek, vlijeme do něj kvásek, přidáme vej...

Váčky plněné sladkou rýží

Váčky plněné sladkou rýží

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g polohrubé mouky, 1 vejce, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, 50 ml vody, 70 g krátkozrné rýže, 30 ml mléka, 1/2 lžíce cukru krystalu, 1/2-1 konzerva ananasu, 1-2 lžíce rostlinného oleje

Mléko s rýží a cukrem uvedeme do varu a vaříme 20 minut na mírném plameni, dokud rýže nezměkne a nevstřebá do sebe mléko Přidáme kousky ananasového kompotu a necháme vychladnout. Mezitím si připravíme těsto. Mouku dáme do mísy, přidáme vejce, olej...

Špagety s hřebenatkami

Špagety s hřebenatkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g másla, 400 g čerstvých hřebenatek, 200 ml zeleninového bujónu, 150 ml bílého vína, 1 lžička mletého šafránu, sůl, 250 g špaget

Do vroucí osolené vody dáme vařit špagety. Vaříme 10-12 minut, dokud nezměknou. Hřebenatky vydrhneme pod tekoucí vodou a vyřadíme ty, které jsou poškozené nebo otevřené. Do bujónu přidáme hřebenatky, přikryjeme pokličkou a vaříme 7 minut na mírném...

Roláda s jogurtem a jahodovou marmeládou

Roláda s jogurtem a jahodovou marmeládou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

3 vejce, 100 g cukru krupice, 125 g polohrubé mouky, 1 lžíce horké vody, 250 ml bílého jogurtu, 250 g jahodové marmelády, cukr moučka

Ve vodní páře ušleháme vejce a cukr, dokud směs není dostatečně tuhá. Směs odstavíme. Přidáme mouku a vodu. Promícháme a nalijeme na plech, který jsme vyložili pečícím papírem. Pečeme 8-10 minut v předehřáté troubě na 220 °C. Upečené těsto přendám...

Lososové plátky s anglickou slaninou

Lososové plátky s anglickou slaninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky lososa, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžička mletého fenyklu, 1 lžička mletého koriandru, plátky anglické slaniny při podávání, pepř, sůl

Plátky lososa omyjeme, usušíme. Smícháme olej, citrónovou šťávu, fenykl a koriandr. Touto směsí potřeme plátky z obou stran, osolíme a opepříme dle chuti. Dáme smažit na rozpálenou pánev. Plátky na pánvi přitlačíme, aby se maso rychle zavřelo a ne...

Tuňákové steaky

Tuňákové steaky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 steaky z tuňáku, 1 citrón, 2 stroužky česneku, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžička pepře čtyř barev, hrachové lusky při podávání

Ze steaků odstraníme kůži, propláchneme a osušíme. Citrón opláchneme, nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu. V misce smícháme olej, citronovou kůru, rozetřený česnek a pepř. Touto vzniklou pastou potřeme steaky z obou stran a dáme smažit na rozpáleno...

Roastbeef na pepři

Roastbeef na pepři

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

3/4 kg hovězí roštěnky, 1-2 lžíce soli, 3 lžíce čerstvě mletého pepře, 100 ml worcesterské (Worcesterové) omáčky, 1-2 lžíce dijonské hořčice, 50 ml slunečnicového oleje

Maso odblaníme, očistíme, omyjeme, osušíme a svážeme nití tak, aby drželo tvar. Roštěnec nasolíme, obalíme v čerstvě namletém pepři a polijeme worcestrovou omáčkou smíchanou s hořčicí a olejem. Necháme nejlépe přes odležet v chladu. Druhý den mas...

Sladkokyselé cibulky

Sladkokyselé cibulky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce octu, 300 g malých cibulek, 2 lžíce cukru krystalu

Do horkého oleje vysypeme cukr, který necháme rozpustit na mírném plameni. Jakmile cukr začne hnědnout přidáme oloupané cibulky. Cibulky opatrně mícháme 1-2 minuty, ať se pokryjí sladkou směsí. Nekonec přilijeme ocet. Podáváme je horké, jako přílo...

Zeleninový předkrm

Zeleninový předkrm

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce olivového oleje, 1 červená paprika, 1 žlutá paprika, 1 zelená paprika, 1 větší cibule, 2 rajčata, 100 g artyčoku, 1 hrst bezpeckových zelených oliv, 1 hrst bazalky, 1/2 lžičky sušeného tymiánu, sůl, pepř, 2 lžíce rajčatového protlaku, 150 ml vody

Veškerou zeleninu nakrájíme na kousky a orestujeme na oleji. Přilijeme vodu a necháme 15 minut dusit pod pokličkou, dokud zelenina nezměkne. Přidáme rajčatový protlak, sušený tymián, nakrájenou bazalku, sůl a pepř dle chuti. Směs necháme projít va...

Wontony s mletým masem

Wontony s mletým masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g mletého masa , 100 g rajčat, 3 jarní cibulky, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžíce cukru moučky, 1 vaječný bílek, 2 lžíce solamylu, 24 plátků wontonového těsta

Jarní cibulku a rajčata nakrájíme na drobno a přidáme mleté maso, rajčatový protlak, sojovou omáčku, olivový olej, moučkový cukr a sníh z bílku. Vše promícháme a přidáme solamyl. Plátky wontonového těsta rozložíme a na každéhý plátek dáme 1 lžíci ...

Marinovaný steak

Marinovaný steak

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks hovězího bifteku, 5 lžic červeného vína, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce dijonské hořčice, 1 lžička cukru krupice, 2 lžíce olivového oleje, 1 barevná paprika, 1 hrst fazolek (mladých zelených fazolových lusků)

Připravíme si marinádu: červené víno smícháme se sójovou omáčkou, hořčicí a cukrem. Vložíme maso a necháme marinovat (min. 2 hodiny). Barevnou papriku nakrájíme na tenké proužky. Spolu s mladými zelenými fazolkami ji prudce osmahneme na tuku. Vy...

Kuřecí roládky s mozzarellou

Kuřecí roládky s mozzarellou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kuřecích prsou, 200 g mozzarelly, 1 pórek, 1 lžíce dijonské hořčice, 1 lžička soli, 1/2 lžičky mletého pepře, 1 lžička mleté sladké papriky, 1 lžíce rostlinného oleje, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce strouhanky, troška másla

Kuřecí prsa naporcujeme na 4 větší řízky. Ty naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme z jedné strany hořčicí a necháme ležet chvíli v chladu. Mezitím si připravíme na pánvi náplň. Na trošce másla restujeme pórek nakrájený na kolečka, opepříme, přidám...

Čokoládové řezy s krémem

Čokoládové řezy s krémem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

6 vajec, 250 g cukru krupice, 3 lžíce kakaa, 150 g hladké mouky, 200 ml mléka, 30 g vanilkového pudinku, 1 balení čokolády na vaření, lžíce ztuženého pokrmového tuku, 250 g másla, 5 lžic slunečnicového oleje

5 bílků se 150 g cukru ušleháme do tuhého sněhu. Do této hmoty postupně zapracováváme žloutky a po lžících olej. Pomalu vmícháme mouku s kakaem. Plech vymažeme a vysypeme nebo vyložíme pečícím papírem. Nalijeme těsto a pečeme ve vyhřáté troubě (20...

Velikonoční předkrm s vajíčky a kopřivami

Velikonoční předkrm s vajíčky a kopřivami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

svazek kopřiv, 4 vejce, sůl, 2 lžíce másla

Brzy z jara (v období Velikonoc) nasbíráme mladé kopřivy, pečlivě omyjeme a nasekáme. Orestujeme na másle, poté přidáme vejce a mícháme. Podle chuti dosolíme.

Plněná kuřecí křidélka

Plněná kuřecí křidélka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

12 ks kuřecích křídel, 130 g nivy, 2 kousky bílého pečiva, 3/4 dcl mléka, 1 vejce, lžička másla, 1 jarní cibulka, 1/2 hrnečku drůbežího bujónu, troška mletého pepře, špetka soli

Křídla si připravíme pro plnění – odřízneme konce, omyjeme, osušíme. Nastrouháme si nivu, pečivo nakrájíme na malé kostičky, které namočíme v mléce. Vymačkáme je, promícháme s nivou, vejcem a najemno nasekanou cibulkou, opepříme a mírně osolíme (p...

Svěží dort s rybízem

Svěží dort s rybízem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

430 ml mléka, 1/2 balení droždí (kvasnice), 200 g polohrubé mouky, 350 g másla, 130 g cukru krupice, 80 g cukru moučka, špetka soli, 1 balení vanilkového cukru, 50 ml sladké smetany, 2 hrst sekaných mandlových lupínků, 1 balení vanilkového pudinku, 150 ml vaječného likéru, 250 g rybízu

V teplém mléce (80 ml) rozdrobíme droždí. Necháme malinko kvásek vzejít. Mouku smícháme se špetkou soli, cukrem (30 g), prohněteme se změklým máslem (50 g) a zapracujeme kvásek. Necháme na teplém místě kynout alespoň půl hodiny. Na vále pak znovu...

Osvěžující letní chlebíček

Osvěžující letní chlebíček

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce, 75 g cukru krupice, 1 balení vanilkového cukru, 45 g polohrubé mouky, 20 g solamylu, 1/2 balení kypřícího prášku do pečiva, 1/2 kg višní,rybízu, borůvek či malin (čerstvé nebo kompotované), 500 ml vanilkové zmrzliny, 1/2 hrnečku máku, kousek strouhané čokolády

Ze dvou bílků ušleháme tuhý sníh, zašleháme do něj cukry a žloutky. Do této hmoty přidáme mouku smíchanou se solamylem a práškem do pečiva. Do tukem vymazané formy vlijeme hmotu a pečeme v předehřáté troubě cca půl hodiny. Do mírně rozmražené zmr...

Rybízový dort

Rybízový dort

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

100 g másla, 2 vejce, 100 g včelího medu, 250 ml mléka, 1 a 1/2 balení kypřícího prášku do pečiva, 2 lžíce strouhanky, 500 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 1 hrst rybízu, 100 g ovocného želé, hrst rozinek, 2 lžíce rumu, 200 g jemných vloček

Předem si namočíme rozinky do rumu. Žloutky spojíme s vločkami, medem a mlékem. Vmícháme rozinky a kypřící prášek do pečiva. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Do strouhankou vysypané formy vlijeme těsto a pečeme asi hodinu. Po upečení necháme ko...

stránka: