Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Něco extra - stránka 60

Lehký dort s malinami

Lehký dort s malinami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

100 g marcipánu, 100 g másla, 110 g cukru krupice, 2 vejce, 75 g hladké mouky, špetka kypřícího prášku do pečiva, špetka soli, 1/2 kg malin, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 balení vanilkového cukru, 5 plátků želatiny, 500 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 2 hrsti mandlových lupínků

Marcipán vymícháme do krému spolu se změklým máslem, 50 g cukru a špetkou soli. Přidáme vejce, mouku s práškem do pečiva. Těsto vložíme do vysypané dortové formy. Pečeme v předehřáté troubě asi půl hodiny. Maliny omyjeme, necháme okapat. Třetinu ...

Kukuřičná polévka

Kukuřičná polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 klasů kukuřice, 1 l vody, 2 cibule, sůl, pepř, 200 ml sladké smetany, 1 kostka zeleninového bujónu, 2 lžíce rostlinného oleje

Zrníčka kukuřice odstraníme z klasu pomocí nože. V hrnci rozehřejeme tuk a osmažíme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Přilijeme vodu, přidáme kostku bujónu, zrníčka kukuřice a přivedeme k varu a poté dusíme na mírném plameni, dokud není kukuřice ...

Dvakrát pečené brambory

Dvakrát pečené brambory

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 kg brambor, 250 ml mléka, 1 lžička sladké papriky, 1 lžička oregana, 200 g eidamu (Edam)

Brambory pečlivě omyjeme (nejlépe kartáčkem) a několikrát propíchneme vidličkou. Pečeme v troubě na 280 stupňů přibližně jednu hodinu. Poté brambory vyndáme z trouby, necháme je vychladnout, podélně je rozkrojíme napůl a vnitřek vydlabeme lžičkou....

Kotlety na cibuli

Kotlety na cibuli

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřové pečeně, 3 větší cibule, 3 stroužky česneku, 1 lžička soli, 1 lžička mletého černého pepře, 2 lžičky sladké mleté papriky, 2 lžíce rostlinného oleje, 1/2 hrnečku hladké mouky

Naklepané kotlety nasolíme, opeříme. Smícháme mouku s paprikou a maso ve směsi obalíme. Jednu cibuli nasekáme najemno, zpěníme na oleji a kotlety z obou stran zprudka opečeme dozlatova. Přidáme na plátky nasekaný česnek a dopékáme. Hotové maso vyj...

Hovězí steak na pepři

Hovězí steak na pepři

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

4 plátky hovězího bifteku, 1 lžíce směsi mletého barevného pepře, 1 lžička soli, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1/2 lžičky másla

Maso necháme odležet při pokojové teplotě. Promneme je prsty, po obvodu svážeme nití (nebude se kroutit). Na pánvi rozehřejeme olej a plátky masa smažíme z každé strany cca 1-2 minuty. Snížíme teplotu,.přidáme oříšek másla a dosmažíme další 2 min...

Tatarák z lososa

Tatarák z lososa

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg lososa, 4 lžíce soli, 1 lžíce mletého pepře, 150 ml citrónové šťávy, svazek kopru, 1 lžíce olivového oleje

Čerstvou rybu omyjeme, řádně nasolíme - solí opravdu nešetříme. Opepříme, zakapeme citrónvou šťávou a olejem. Zabalíme do alobalu nebo necháme přikrytý v nádobě a dáme dochaldu, iedálně na 2 dny. V průběhu můžeme ještě dosolovat. Losos se téměř ro...

Kuřecí roláda se špenátem

Kuřecí roláda se špenátem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 větší kuře na vykostění, 200 g plátkové šunky, 200 g listového špenátu, 1 lžička soli, 1/2 lžička mletého pepře

Kuře vykostíme a připravíme z něj plát na roládu (viz rada "Vykostění kuřete"). Plátky šunky si rozložíme a poklademe spařenými listy špenátu. Srolujeme je do roládek. Takovéto roládky klademe těsně za sebou na kuřecí plát, který jsme nasolili a o...

Losos s bylinkami a špenátem

Losos s bylinkami a špenátem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kousky (steaky) lososa, 3 lžíce citrónové šťávy, 1 lžička soli, troška bazalky, špetka tymiánu, 1 lžička olivového oleje, 150 g čerstvého špenátu, 100 ml sladké smetany, 1 lžička másla

Rybu omyjeme, osušíme, pokapeme citrónovou šťávou, nasolíme. Steaky můžeme nakrájet na menší kousky, dle libosti. Na rozpáleném olivovém oleji smažíme ze všech stran. Na závěr smažení přidáme na pánev najemno nasekané bylinky bazalku a tymián. Šp...

Krtkův dort

Krtkův dort

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

100 ml rostlinného oleje, 100 g cukru moučka, 2 vejce, 180 g polohrubé mouky, 2 vrchovate lžíce kakaa, 1 kypřící prášek do pečiva, 630 ml mléka, 3 banány, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 1 balení ztužovače šlehačky, 250 g jemného tvarohu, 1 sáček vanilkového pudinku, 3 lžíce cukru moučka, kousek čokolády na vaření

Olej, cukr a žloutky utřeme do pěny. Smícháme mouku, kakao a prášek do pečiva. Poté zašleháme 130 ml mléka a sníh z bílků. Vlijeme do vymazané formy a pečeme cca 20 minut při 180°C. Až korpus vychladne, vytvoříme nožem kruh (asi cm od okraje). V...

Grilované sušené švestky ve slanině

Grilované sušené švestky ve slanině

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení sušených švestek, 30 dkg plátkové anglické slaniny, 1 balení mandlí

Mandle spaříme, ztáhneme. Každou švestku vyplníme mandlí, obalíme plátkem slaniny a napíchneme na grilovaní jehlu nebo párátkem. Grilujeme dokřupava.

Exkluzivní pangasius

Exkluzivní pangasius

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ryby pangasius, 10 dkg sušených rajčat v oleji, 3 stroužky česneku, 1 střední cibule

Na rozpálenou pánev vložíme sušená rajčata v oleji, přidáme česnek nakrájený na plátky a cibuli na tenká kolečka. Smažíme, až cibule zesklovatí. Vložíme filety pangase, smažíme a obracíme, dokud není ryba hotová.

stránka: