Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Něco extra

Tatarák z lososa

Tatarák z lososa

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg lososa, 4 lžíce soli, 1 lžíce mletého pepře, 150 ml citrónové šťávy, svazek kopru, 1 lžíce olivového oleje

Čerstvou rybu omyjeme, řádně nasolíme - solí opravdu nešetříme. Opepříme, zakapeme citrónvou šťávou a olejem. Zabalíme do alobalu nebo necháme přikrytý v nádobě a dáme dochaldu, iedálně na 2 dny. V průběhu můžeme ještě dosolovat. Losos se téměř ro...

Osvěžující nealkoholický bílý koktejl

Osvěžující nealkoholický bílý koktejl

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 ml podmáslí, 1 lžíce bílého jogurtu, 1 lžíce včelího medu, 1/2 sklenky kostek ledu

Podmáslí, jogurt a med rozmixujeme do pěny. Kostky ledu vhodím do sklenice a zalijeme bílou pěnou.

Piňa Colada trochu jinak

Piňa Colada trochu jinak

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 ml 50% ananasového džusu, 50 ml rumu, 50 ml Coca Coly, 1 sklenka kostek ledu

Sklenici naplníme kostky ledu a přilijeme ananasový džus, rum a Coca Colu.

Suchý vánek

Suchý vánek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

30 ml ginu, 20 ml Cinzana Extra Dry, kostky ledu, plátek limety na ozdobu, jahodová šťáva na ozdobu, 1 lžička citrónové šťávy

Kostky ledu rozdrtíme a dáme do sklenice. Gin promícháme s Cinzanem, citrónovou šťávou a vlijeme do sklenice. Rozdrcený led polijeme šťávou a ozdobíme plátkem limety.

Sladký vánek

Sladký vánek

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 ml ginu, 30 ml griotky, 3 kandované višně

Všechny ingredience by měly být dobře vychlazené. Gin smícháme s griotkou a višně vhodíme do sklenice.

Zapadající slunce

Zapadající slunce

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 ml vodky, 1 sklenka kostek ledu, 100 ml 50% džusu z červeného pomeranče, 1 plátek pomeranče na ozdobu, 30 ml brandy

Led vhodíme do sklenice. Smícháme brandy, vodku, pomerančový džus a vlijeme do sklenice. Ozdobíme plátkem pomeranče.

Ananasový koktejl

Ananasový koktejl

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

60 ml 50% ananasového džusu, 50 ml vodky, 10 ml Curacaa blue

Všechny ingredience by měly být dobře vychlazené. Džus smícháme s vodkou a vlijeme do sklenice. Lžíci vložíme obráceně do sklenice tak, aby se konec dotýkal dna. Opatrně po lžíci vlijeme Curacao blue, tím by se neměl promíchat s džusem, ale pěkně ...

Sladký polibek

Sladký polibek

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

30 ml Cinzana, 30 ml vodky, 30 ml 50 % ananasového džusu, 30 ml 50 % pomerančového džusu, 30 ml 50% jahodového džusu

Všechny ingredience by měly být dobře vychlazené. Cinzano, vodku, pomerančový, jahodový a ananasový džus dobře promícháme a vlijeme do sklenic. Ozdobíme dle vlastního uvážení.

Zelený aperitiv

Zelený aperitiv

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 ml Cinzana Extra Dry, 40 ml kiwi limonády, 2 lžičky citrónové šťávy, 2 lžička třtinového cukru

Všechny ingredience by měly být dobřé vychlazené. Cinzano, limonádu, citrónovou šťávu a cukr důkladně promícháme, aby se cukr rozpustil.

Bílé víno trochu jinak

Bílé víno trochu jinak

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 ml bílého vína, 30 ml kiwi limonády, 1 lžička lipového medu, 2 lžičky citrónové šťávy, 2 g kandované třešně na ozdobu

Všechny ingredience by měly být dobře vychlazené. Víno, limonádu, med a citrónovou šťávu dobře promícháme. Vlijeme do sklenice a vhodíme třešně na ozdobu.

Nádech modré oblohy

Nádech modré oblohy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 ml Curacaa blue, 30 ml ginu, 30 ml jemně perlivé vody, 1 lžička citrónové šťávy, citrónová kůra na ozdobu

Všechny ingredience by měly být dobře vychlazené. Do sklenice nalijeme gin, Curacao, vodu a citrónovou šťávu. Lehce promícháme a ozdobíme kouskem citrónové kůry.

Olivoví tučňáci

Olivoví tučňáci

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

20 velkých vypeckovaných černých oliv, 20 malých vypeckovaných černých oliv, 1 tenčí mrkev, 1/2 pomazánkového másla, 150 ml majonézy, 4 kousky smetanového sýru, sůl, 5 stroužků česneku

Z pomazánkového másla, česneku, majonézy, soli a smetanového sýru připravíme česnekovou pomazánku (viz související recepty). Mrkev očistíme a nakrájíme na 20 tenkých koleček. U každého kolečka vyřízneme úzký trojúhelníček na zobáček. Zároveň se ná...

Kafe pro dámy

Kafe pro dámy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 ml silné kávy, 200 ml amareta, 50 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 1 lžička kakaa

Smícháme kávu a amareto. Přidáme ušlehanou šlehačku a posypeme kakaem na ozdobu.

Sněžná hora

Sněžná hora

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 ml silné horké kávy, 50 ml whisky, 100 ml smetany ke šlehání (šlehačky)

Whisky přidáme do horké silné kávy a zastříkáme ušlehanou smetanou (šlehačkou).

Rudé překvapení

Rudé překvapení

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

80 ml červeného vína, 50 ml rumu, 70 ml Coca Coly

Všechny ingredience by měly být dobře vychlazené. Smícháme víno, rum a dolijeme Coca Colou.

Ledový podzim

Ledový podzim

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 ml Coca Coly, 1 hrst ledu, 2 lžíce citrónové šťávy, 100 ml myslivce, 1 plátek citrónu na ozdobu

Všechny ingredience by měly být dobře vychlazené. Do sklenice vlijeme myslivce, Coca Colu a citrónovou šťávu. Přidáme led a ozdobíme plátkem citrónu.

Zmrzlina z bílé čokolády

Zmrzlina z bílé čokolády

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 ml mléka, 125 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 150 g cukru krystalu, 4 lžíce sušeného mléka, 5 vaječných žloutků, 200 g bílé čokolády

Mléko, sušené mléko a 80 g cukru přivedeme k varu. Žloutky utřeme se zbývajícím cukrem a pomalu přidáváme směs z mléka. Vše přivedeme k varu a vaříme tak dlouho, dokud se nezačne směs lepit. Přidáme nasekanou bílou čokoládu a důkladně mícháme, dok...

Jahodová zmrzlina

Jahodová zmrzlina

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 kg jahod, 450 g cukru krupice, 1 sáček želatiny, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 1 lžička rostlinného oleje

Několik nejkrásnějších jahod si odložíme stranou. Ostatní jahody rozmixujeme. Želatinu připravíme dle návodu na obalu, přidáme 350 g cukru a rozmixované jahody. Vše důkladně promícháme a necháme vychladnout. Mezitím ušleháme smetanu se zbylým cukr...

Zmrzlina z černého rybízu

Zmrzlina z černého rybízu

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 ml vody, 250 g cukru krystalu, 600 g črného rybízu, 1/2 lžičky mleté vanilky, 500 ml smetany ke šlehání (šlehačky)

Vodu smícháme s cukrem a vanilkou. Přivedeme k varu a vaříme tak dlouho, dokud se cukr zcela nerozpustí. Vzniklý sirup necháme vychladnout. Mezitím rozmixujeme černý rybíz, propasírujeme sítem a přidáme do vychladnutého sirupu. Nakonec opatrně vmí...

Nepečený smetanový dort s borůvkami

Nepečený smetanový dort s borůvkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 ml zakysané smetany, 1-2 balení dětských piškotů, 500 g borůvek, 200 g cukru moučky, 100 ml rumu, 200 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 2 sáčky želatiny

Piškoty uložíme do dortové formy o průměru 23 cm tak, aby pokryly dno formy, a pokapeme rumem. Smetanu ke šlehání dáme do kastrůlku, přidáme 3 lžíce cukru, želatinu a přivedeme k varu. Vlijeme do zakysané smetany, přidáme zbytek cukru a vše důklad...

Ovocní Mikuláši

Ovocní Mikuláši

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 větších jahod, 20 větších malin, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 50 g cukru moučky, 80 hřebíčků, 1 sáček ztužovače šlehačky

Ovoce omyjeme pod studenou tekoucí vodou, vysušíme a odstraníme štopky. Smetanu ke šlehání ušleháme, přidáme ztužovadlo, cukr a opatrně zamícháme, aby nám šlehačka nespadla. Jahody seřízneme tak, aby nám pěkně stály na talíři. Na špičku každé jaho...

Králičci z oliv

Králičci z oliv

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 velkých vypeckovaných oliv, 20 malých vypeckovaných oliv, 60 hřebíčků

Velké olivy lehce seřízneme tak, aby pěkně stály a nepadaly. Malé olivy rozřízneme na čtvrtiny a každou čtvrtinu rozpůlíme. Každou osminu napíchneme na kousek párátka a vždy dva kusy zapíchneme do velké olivy. Tak nám vzniknou ouška. Nakonec zapíc...

Kávové martini

Kávové martini

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 ml Martini Dry, 20 ml silné kávy, 30 ml mléka, 3 zrna kávy na ozdobu

Všechny ingredience by měly být dobře vychlazené. Do mixéru vlijeme Martini Dry, kávu, mléko a vše rozmixujeme do pěny. Vlijeme do sklenice, dozdobíme zrny kávy a podáváme.

Jablka s křenem

Jablka s křenem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 kg jablek, 400 g křenu, 400 g cukru krupice, 0,5 l octu (8%)

Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a omyjeme. Křen si načistíme. Obojí si nastrouháme v mixeru nebo na struhadle a přidáme cukr a ocet. Vše řádně promícháme a necháme 24 hodin uležet (sem tam musíme promíchat, aby se cukr dobře rozpustil a promísil...

Pomazánka s uherákem

Pomazánka s uherákem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 dkg uheráku nebo jiného trvanlivého salámu, 20 dkg pomazánkového másla bez příchutě, 10 dkg měkkého smetanového sýra, 2 vejce natvrdo, pažitka dle chuti, sůl dle chuti

Uherák a vejce rozsekáme nadrobno, přidáme máslo, sýr, podle chuti pažitku, zamícháme a osolíme. Mažeme na pečivo a ozdobíme okurkou a paprikou.

stránka: