Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Něco extra

Thajské tofu s chřestem

Thajské tofu s chřestem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g rýžových nudlí, 300 g tofu, 2 ks limety, 10 ks chřestu, 6 ks jarní cibulky, 3 stroužky česneku, 1 balení fazolových klíčků, 1 lžíce kari pasty, 2 lžíce chilli omáčky, 3 lžíce koriandru, 1 hrst arašídů (burské ořechy, buráky)

Jednu limetku nakrájíme na čtvrtiny, z druhé vymačkáme šťávu. Tofu nakrájíme na kostky o hraně 2 cm. Chřest nakrájíme na 2 cm velké kusy. Krájíme diagonálně. Jarní cibulky nakrájíme na jemno. Rýžové nudle uvaříme podle návodu na obalu. S...

Sladkokyselé dušené cibulky s roštěnou

Sladkokyselé dušené cibulky s roštěnou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g cibule, 2 lžíce másla, 3 lžíce vinného octu, 10 dcl hovězího vývaru, 4 plátky hovězí roštěnky, 1 ks chilli papričky, 2 lžíce slunečnicového oleje, 4 lžíce petrželové natě, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře

Cibulky oloupeme, větší kusy přepůlíme. Celé je osmažíme ze všech stran na másle, poté zalijeme octem, krátce osmahneme, přidáme vývar a dusíme doměkka. Smícháme sůl, čerstvě drcený pepř a chilli papričku nakrájenou najemno. Každý plátek roštěnky ...

Teplý salát z kuřecích jater

Teplý salát z kuřecích jater

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g lískových ořechů, 450 g játry, 120 g ledového salátu, 20 g petrželové natě, 6 lžíc olivového oleje, 2 lžíce mleté papriky, 1 lžičku másla, 1 lžičku vinného octu, 125 ml Sherry, 1/2 citrónu, 2 stroužky česneku

Do mixéru dáme 4 lžíce oleje, česnek, petrželku, tři lžíce oříšků a papriku. Vše rozmixujeme. Získáme omáčku, kterou zakápneme v závěru játra. Zbylé ořechy opečeme nasucho v pánvi. Zbylý olej dáme spolu s máslem na pánev a zahřejeme. Přidáme játra...

Jehněčí maso s citrónem a tymiánem

Jehněčí maso s citrónem a tymiánem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g jehněčí kotlety, 200 g řeckého jogurtu, 2 stroužky česneku, 2 citróny, 3 lžíce tymiánu (Mateřídouška obecná)

Jehněčí kotlety rozdělíme na jednotlivé porce podle kostí. Potřeme je citrónovou šťávou a kůrou, tymiánem a prolisovaným česnekem. Necháme 15 minut marinovat. Řecký jogurt promícháme s citrónovou šťávou a tymiánem. Jehněčí kotlety vyjmeme z ma...

Jehněčí špízy s rozmarýnem a česnekem

Jehněčí špízy s rozmarýnem a česnekem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 kg jehněčí kotlety, 1 citrón, 20 stroužků česneku, 3 ks papriky (kapie), 2 cibule, 3 lžíce olivového oleje, 4 lžíce rozmarýnu

Jehněčí maso nakrájíme na kostky a smícháme je s citrónovou šťávou a kůrou, utřeným česnekem a nasekaným rozmarýnem. Necháme odpočívat přes noc. Papriku a cibuli nakrájíme na kostičky o hraně stejné délky jako jehněčí maso. Jehněčí maso napich...

Couračka

Couračka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g uzeného masa, 2 lžíce sádla, 1 cibule, 1 lžíce hladké mouky, 1 l drůbežího vývaru, 3 ks brambor, 5 kuliček nového koření, 6 kuliček pepře, 2 bobkové listy, 1 lžičku kmínu, 2 stroužky česneku, 200 g kyselého zelí, 200 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře

Uzené maso povaříme vcelku 40 minut ve vodě. Cibuli nakrájíme na kostičky a osmažíme na sádle. Zasypeme moukou a chvíli smažíme. Poté zalijeme drůbežím i uzeným vývarem a přivedeme k varu. Poté teplotu ztlumíme, přidáme brambory nakrájené na...

Saté z kachních prsou s rýží

Saté z kachních prsou s rýží

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks kachních prs, 2 lžíce kari pasty, 400 g jasmínové rýže, 1/2 lžičky soli, 1 lžička pepře, 1/2 lžičky římského kmínu, 2 lžičky řepkového oleje

Kachní prsa podélně přepůlíme, osolíme, opepříme a orestujeme je na oleji. Poté je necháme 5 minut vychladit a nakrájíme na větší kusy. Připravíme si marinádu. Smícháme kari pastu, sůl, pepř, kmín a sójový olej. Kachní maso do této marinády naloží...

Raw čokoládové muffiny

Raw čokoládové muffiny

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1/4 hrnku vlašských ořechů, 3 lžíce raw kakaa, 1 hrst kakaových bobů v kokosovém cukru, 1/2 šálek moruše (sušené), 1 hrst datlí, 2 lžíce kakaových bobů, 6 lžíc kokosového tuku, 4 lžíce sirupu z Agáve, 3 lžíce karobu, 3 lžíce kakaa

Pohanku, vlašské ořechy a raw kakao dáme do mixéru a rozmixujeme na prach. Poté přidáme sušené moruše (pár si necháme na ozdobu) a kakaové boby v kokosovém cukru. Datle rozmixujeme bez pecky s trochou vody na kaši a smícháme je s připravenou smě...

Rasgulla koule se šafránem

Rasgulla koule se šafránem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

850 ml plnotučného mléka, 2 lžíce citrónové šťávy, 1,5 hrnku cukru krupice, , 250 g bílého jogurtu, 1 lžíce třtinového cukru, 40 g pistácií

Mléko dáme vařit a až začne vřít, přidáme citrónovou šťávu. Poté odstavíme a mícháme, dokud se mléko nesrazí. Pak ho necháme překapat přes plátno - může to trvat i hodinu. Mezitím si připravíme cukrový sirup - svaříme krupicový cukr s 500 ml vody....

Zapečené jehněčí s těstovinami

Zapečené jehněčí s těstovinami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

1 lžíce olivového oleje, 1 lžíce oregana, 1 cibule, 1 kostka masoxu, 2 stroužky česneku, , 800 g sterilovaných rajčat, 400 g těstovin, 250 g sýru ricotta, 50 g parmazánu, 50 ml polotučného mléka, 1 lžička skořice, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře

Na oleji opečeme cibuli doměkka, přidáme česnek a smažíme ještě minutu. Poté přidáme jehněčí mleté maso, osolíme a opepříme a opékáme dohněda. Poté přidáme skořici, masox, rajčata a oregano. Podusíme 15 minut, poté ještě 15 minut odkryté povařím...

Pampeliškový likér

Pampeliškový likér

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 květů pampelišky lékařské, 250 g cukru krupice, 750 ml vodky

Pampelišky zbavíme všech zelených částí a dáme do velké zavařovací sklenice. Zasypeme je cukrem a zalijeme vodkou. Promícháme a necháme měsíc v chladu a temnu. Poté přecedíme a nalijeme do dvou lahví. Opět necháme měsíc uležet. Poté můžeme po...

Nepečený malinový dort

Nepečený malinový dort

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g vlašských ořechů, 200 g kešu ořechů, 200 g datlí, 100 ml Sirupu z Agáve, 2 citróny, 1 lžička vanilkové esence, 400 g malin, 200 g kokosového tuku

Do mixéru dáme vlašské ořechy a rozmixujeme je na prášek. Poté k nim přidáme datle a 3 lžíce vody a zase mixujeme. Výsledné těsto by mělo lepit. Dortovou formu vyložíme potravinářskou fólií a na dno rozprostřeme ořechovou směs. Mixér pořádně umyje...

Hrušky s rozmarýnovým cukrem

Hrušky s rozmarýnovým cukrem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 hrušky, 1/4 sklenky pomerančového džusu, 1 lžíce nasekaného rozmarýnu, 1/2 sklenky cukru

Hrušky nakrájíme na klínky a ty pokapeme pomerančovou šťávou. Poté je posypeme rozmarýnem a cukrem.

Pikantní rajčatová polévka

Pikantní rajčatová polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 rajčat, 1 kostka drůbežího bujónu, špetka soli, špetka bazalky, špetka pepře, špetka chilli, 50 g parmezánu, 0,5 l vody

Rajčata spaříme, oloupeme a rozmixujeme. Směs rajčat přelijeme do hrnce, zalijeme trochou vody. Přidáme sůl, pepř a kostku bujónu. Necháme povařit 10 minut. Dochutíme špetkou chilli a bazalky. Hotovou polévku posypeme strouhaným sýrem.

Polévka z červené čočky a dýně

Polévka z červené čočky a dýně

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce másla, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 lžička drceného kmínu, 1/4 dýně hokkaidó, 100 g červené čočky, 1,5 l zeleninového vývaru, 1/2 lžičky chilli koření, pepř, sůl, 2 listy celerové natě, 1 lžíce instantní světlé jíšky, petrželová nať, pažitka

Na másle (oleji) osmahneme cibuli nakrájenou na drobno, prolisovaný česnek a drcený kmín. Přidáme dýni hokkaidó pokrájenou na kostičky a propláchnutou červenou čočku. Zalijeme vývarem, přidáme chilli, pepř, sůl a celerovou nať (vcelku). Vaříme do ...

Bramborový salát podle mojí maminky

Bramborový salát podle mojí maminky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 brambor, 6 vajec, 400 g měkkého salámu, 10 sterilovaných okurek, 7 cibulí, 1 konzerva hrášku, 500 ml majonézy, 2 lžíce plnotučné hořčice, 1 jablko, 1 lžička soli, 3 špetky pepře

Několik hodin předem si uvaříme brambory ve slupce do měkka. Vychladlé je pak oloupeme a krájíme na kostičky (velikost dle libosti, my třeba děláme salát hodně hrubý, a chutná nám, někdo radši jemnější). Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a na ...

Řepný chlebíček s čokoládou

Řepný chlebíček s čokoládou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

170 g červené nakládané řepy, bez nálevu, 200 g polohrubé mouky , 50 g hladké mouky , 80 g kakaa (holandského typu), 1 lžička kypřicího prášku, 1/2 lžičky jedlé sody, 230 g třtinového cukru, 3 vejce, 200 ml oleje, 100 g tmavé čokolády, nasekané na kousky, špetka soli

Troubu předehřejte na 180 °C. Řepu nastrouhejte na jemném struhadle a dejte ji do mísy. Přidejte obě mouky, kakao, kypřicí prášek, sodu, třtinový cukr, vejce a sůl a krátce prošlehejte. Do zcela hladké směsi za stálého mixování pramínkem přilévejt...

Krém s kokosem a třešněmi

Krém s kokosem a třešněmi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrst třešní, 1 lžíce medu, 2 lžíce cukru krupice, 400 ml smetany ke šlehání, 2 kokosy, sušenku na ozdobu

Do kastrůlku nasypte vypeckované třešně, přidejte k nim cukr a med a vše zahřejte. Když se třešně v horkém medu a cukru krásně obalí, máte základ hotový. Kokosy rozdělte na poloviny (pilkou, sekáčkem… jak je kdo zručný) a pomocí ostrého nožíku je ...

Chřestový krém s křupavou pancettou a domácím pestem ze zeleného chřestu

Chřestový krém s křupavou pancettou a domácím pestem ze zeleného chřestu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g cibule , 300 g chřestu, 50 g másla, 250 g smetany, 150 ml bílého vína, muškátový oříšek, sůl, pepř bílý, Chřestové pesto: 200 g chřestu, 100 g citrónu, 15 g česneku, 50 g parmezánu, 30 g piniových oříšků, 100 - 150 ml olivového oleje, pepř čtyřbarevný, sůl

Oloupaný chřest si uvaříme v osolené vodě do měkka. V hrnci rozehřejeme máslo, na kterém si necháme zesklovatět nakrájenou cibuli na kostičky. Podlijeme bílým vínem a necháme trochu vyvařit, přidáme uvařený chřest, smetanu, pepř, muškátový oříšek ...

Ananas grilovaný

Ananas grilovaný

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ananas, 4 lžíce cukru moučka, 1 lžíce másla, 1 pomeranč, špetka skořice, 150 ml ovocné šťávy, 1-2 lžíce škrobové moučky

Ananas nakrájíme podélně na 8 dílů, potřeme ananas máslem a grilujeme ze všech stran. Přendáme ho do kastrůlku se šťávou z pomeranče a povaříme se šťávou 5 minut. Do šťávy z pomeranče přidáme cukr a zahustíme škrobem. Vše rozmícháme a dochutíme sk...

Zeleninový pudink

Zeleninový pudink

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g eidamu, 100 g květáku, 100 g mrkeve, 100 g hlávkové kapusty, 100 g pórku, 100 g hrášku, sůl, 3 vejce, 100 g měkkého salámu, 30 g ztuženého pokrmového tuku, máslo na polití

Do mixeru dáme žloutky a přihazujeme ovařenou na menší kousky nakrájenou zeleninu. Pak vhodíme na kousky nakrájený salám. Do osolené mixované směsi přidáme jemně nastrouhaný sýr a nakonec tuhý sníh z bílků. Sklenici na zavařování (masovku) vymažem...

Kuře plněné rýžovo - arašídovou směsí

Kuře plněné rýžovo - arašídovou směsí

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře cca 1200g, 1 cibule, 750 g pórku, 125 g dlouhozrnné rýže, 100 g nasekaných arašídů, 250 ml smetany, 250 ml drůbežího vývaru, 1 chili paprička, 3 lžíce olivového oleje, 2 lžíce másla, 1 lžíce polohrubé mouky, 1 lžička kari koření, 1 lžička zelené petrželové nati na ozdobu, špetka koření na kuře, 1 lžička sušené kořenové zeleniny, sůl a pepř podle chuti

Do klasický pripravenej ryže pridáme pred koncom varenia nasekané arašidy a odstavíme. Vypitvané kurča naplníme ryžovou zmesou a otvor zašijeme. V oleji rozmiešame soľ s koreninami a vzniknutou marinádou, kura dôkladne potrieme a pečieme vo vyhri...

Becherádos

Becherádos

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 cl Becherovky, 2 cl Tequily, 1 cl Limetové šťávy, sklenka ledu

Do sklenky s ledem nalijeme becherovku, tequilu a limetouvou šťávu. Promícháme a podáváme.

Becherive

Becherive

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 cl Becherovky, 2 cl Cinzana, 4 cl pomerančového džusu, 2 cl Grenadiny, sklenka ledu

Do sklenky s ledem nalijeme Becherovku, Cinzano, Grenadinu a dolijeme džusem.

Telecí ragú s chřestem

Telecí ragú s chřestem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g telecího masa z plecka, 2 mrkve, 200 g chřestu, 100 g zeleného hrášku, sůl, rostlinný olej, 2 lžíce hladké mouky, 200 ml mléka, mletý bílý pepř, citrónová šťáva

Maso odblaníme, umyjeme, nakrájíme na kostky a dáme vařit do osolené vody. K poloměkkému masu přidáme kolečka mrkve, očištěný chřest zbavený tvrdých částí, přikryjeme a vaříme doměkka. Z oleje a mouky připravíme jíšku, zalijeme mlékem, osolíme a z...

stránka: