Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Německá

Holštýnská polévka se slaninou

Holštýnská polévka se slaninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 petržel, 1/2 bulvového celeru, 1 cibule, 1 mrkev, 2 brambory, 50 g slaniny, 40 g másla, 40 g hladké mouky, sůl, 1,5 l hovězího bujónu, 1 dcl smetany, 1 vejce (žloutek), troška petržele

Očištěnou zeleninu a oloupané, omyté brambory nakrájíme nadrobno a osmahneme na slanině a na másle. Vmícháme mouku, a když začne zlátnout, přilijeme vývar, vše rozšleháme a vaříme cca 30 minut. Sundáme z ohně, osolíme a vmícháme v trošce smetany r...

Frankfurtská polévka

Frankfurtská polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g frankfurtských párků, 1 cibule, 3 lžíce hladké mouky, 2 lžíce rostlinného oleje, 1 lžička mleté sladké papriky, pepř, sůl, troška petržele, 1,5 l vody

Cibuli nasekáme nadrobno. V hrnci rozehřejeme olej a osmažíme na něm připravenou cibuli. Zaprášíme moukou, opražíme. Poté vmícháme mletou papriku a zalijeme vodou. Zamícháme, přivedeme k varu a při mírné teplotě vaříme cca 25 minut. Polévku poté d...

Losos s chřestem

Losos s chřestem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

100 ml olivového oleje, 1 svazek chřestů, 1 kg lososa, sůl, 5 lžic francouzské hořčice, 5 lžic včelího medu, 5 lžic vinného octu, 1 lžíce petržele, 2 lžíce citrónové šťávy

Lososa omyjeme a osušíme. Nakrájíme na kousky, které osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a dáme vařit do osolené vroucí vody na 5 minut. Mezitím chřest omyjeme, spaříme v osolené vodě a dáme okapat. Smícháme hořčici, med, ocet, sůl dle chuti a při...

Husí játrová paštika

Husí játrová paštika

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg husích jater, 200 g másla, 5 stroužků česneku, 2 cibule, 2 lžíce rostlinného oleje, sůl, pepř, 1/2 lžičky chilli koření

Játra odblaníme, umyjeme a dáme je vařit na 20 minut do vroucí vody. Pak je scedíme, necháme okapat a vychladnout. Mezitím si na oleji dozlatova osmažíme nakrájené cibule a rozetřený česnek. Vychladlá játra rozmixujeme s máslem, rajčatovým protlak...

Ledový kávový koktejl

Ledový kávový koktejl

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžičky rozpustné kávy, 1 lžíce cukru krystalu, 100 ml studené vody, 5 kostek ledu

Rozpustnou kávu, vodu a cukr důkladně promícháme. Přidáme kostky ledu a podáváme.

Zelené fazolky se slaninou

Zelené fazolky se slaninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g fazolků (zelených fazolových lusků), 300 g anglické slaniny, 3 cibule, 2 lžíce rostlinného oleje, sůl, 2 lžíce sojové omáčky

Fazolky očistíme a rozkrojíme na poloviny. Slaninu nakrájíme ne hrubé nudličky. Na oleji dozlatova osmažíme nakrájenou cibuli. Přidáme slaninu, fazolky a za stálého míchání smažíme 5 minut. Přidáme sojovou omáčkou, dochutíme solí a dusíme 5 minut,...

Plněné lilky

Plněné lilky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lilky, 250 ml vody, 250 g hub, 150 g vlašských ořechů, 1 cibule, 2 lžíce rostlinného oleje, 1 lžička mletého kmínu, pepř, sůl

Lilky očistíme, rozkrojíme na půl a vydlabeme dužinu tak, aby vznikla schránka silná 1,5 cm. Lilky dáme do osolené vroucí vody a vaříme 5 minut. Poté je necháme okapat. Na rozpáleném oleji dozlatova osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme nad...

Kapr zapečený se sýrem

Kapr zapečený se sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky kapra, 5 lžic olivového oleje, 4 vejce, 150 g Eidamu (Edamu), sůl

Plátky kapra osolíme, opečeme z obou stran na rozpáleném olivovém oleji. Vložíme do zapékací misky a zalijeme vejci rozšlehanými s nastrouhaným sýrem. Zapékáme v předehřáté troubě 40-50 minut dokud maso nezměkne.

Dobrota na plech

Dobrota na plech

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2,25 hrnečku polohrubé mouky, 1,25 hrnečku cukru krystalu, 1/8 másla, 1 kypřící prášek do pečiva, 1/4 l mléka, 2 vejce, 200 g jahod

Polohrubou mouku, cukr a máslo použijeme na drobenku. Dobře promneme a rozdrobíme. Ze zpracované drobenky odebereme 1 hrnek na posypání před pečením. Do zbylé drobenky dáme prášek do pečiva. Přidáme vejce, mléko a vypracujeme tekuté těsto. Nalije...

Tribitky

Tribitky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce, 20 dkg cukru krupice, 1 kypřící prášek do pečiva, 1 dcl rostlinného oleje, 3/4 l mléka, 30 dkg hladké mouky, 2 lžíce kakaa, 2 pudinky vanilkové příchuti, 2 vanilkové cukry, 35 dkg másla, 1 slazené kondenzované mléko, 1 BEBE sušenky, 1 čokoládovou polevu

Piškot: smícháme vejce, cukr krupici, prášek do pečiva, olej, mléko, mouku a kakao. Těsto nalijeme do vymazaného a moukou vysypaného pekáčku. Pečeme při 180 °C asi 30 minut. Mezitím uvaříme pudink: Smícháme pudinky vanilkové příchuti, vanilkové c...

Hamburský vepřový kotlet

Hamburský vepřový kotlet

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vepřové kotlety, 1 cibule, 1 mrkev, kousek celeru, 1 petržel, 1 kyselá okurka, 100 g vepřové šunky, 2-3 lžíce oleje, 1-2 lžíce hladké mouky, 1/2 citrónu, 3-4 lžíce zakysané smetany, 1-2 lžičky cukru krupice, 2-3 bobkové listy, 4 kuličky nového koření, 6 kuliček pepře, špetka pepře, špetka soli, 50 ml bílého vína, 2 lžičky plnotučné hořčice

Kotlety naklepeme, lehce osolíme, opepříme a opečeme je na rozehřátém oleji. Opečené maso odložíme stranou a ve výpeku zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme zeleninu, nakrájenou na kousky, orestujeme, zasypeme moukou, osmahneme, přidáme hořč...

Mnichovská pivní polévka

Mnichovská pivní polévka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce másla, 1 l světlého piva, sůl, pepř, cukr , 1/2 lžičky kmínu, špetka muškátového květu, šťáva z 1 citrónu, 2 žloutky, 100 g šunky, zakysaná smetana

Rozehřejeme máslo, přilijeme pivo, dáme sůl, pepř, trochu cukru, kmín, muškát a citronovou šťávu. Směs necháme přejít varem, zamícháme a stáhneme z plotny. Rozkvedláme žloutky ve smetaně a vmícháme do polévky(ne vroucí). Podáváme s krutóny nebo os...

Herinkový salát s naloženými václavkami

Herinkový salát s naloženými václavkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g václavek naložených v octe, 300 g solených haringů nebo sleďů, 100 ml olivového oleje, 2 ks velké cibule, 100 g oliv, 1 lžička mletého černého pepře

Haringy zbavíme kože i chrbtice a na 2 hodiny namočíme do studenej vody, ktorú párkrát vymeníme. Potom ich pokrájame a poukladáme do väčšieho pohára striedavo s vrstvami okorenených václaviek, posekanej cibule a olív. napokon zalejeme olejom a nec...

Švábský salát

Švábský salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g nalámaných špaget, 200 g uzeného sýra, 2 debrecínské párky, 5 lžic rajčatového protlaku, 5 lžic olivového oleje, 1 lžíce octa, troška mletého pepře, sůl podle potřeby, pár listu bazalky, 150 g rajčat

Vo väčšom hrnci, vo veľkom množstve posolenej vody uvaríme domäkka cestovinu, ocedíme, prelejeme studenou vodou a polejeme olejom, aby sa nelepily. Syr a olúpané párky nakrájame na rezance, rajčiaky na plátky, všetko vložíme do misy, zalejeme nále...

Kynuté tvarohovo - ovocné řezy

Kynuté tvarohovo - ovocné řezy

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1/8 l mléka, 295 g másla, 4 vejce, 2 sáčky vanilkového cukru, špetka soli, 375 g polohrubé mouky, 40 g droždí , 500 g tvarohu, 190 g cukru krupice, 1 sáček vanilkového pudinkového prášku, 4 lžíce rumu, 220 g hrubé mouky, ovoce podle chuti (nejlépe meruňky nebo broskve)

Do nádoby pekárny dáme mléko, 75 g rozpuštěného másla, 1 vejce, špetku soli, polohrubou mouku, 1 sáček vanilkového cukru a droždí. Zapneme program "těsto". Těsto necháme vymíchat a kynout 30 minut. Po této době program přerušíme a těsto vyválíme....

Bavorské vdolečky

Bavorské vdolečky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 ml vlažného kravského mléka, 2 lžičky soli, 36 g droždí (kvasnic), 126 g cukru krystal, 116 g rozpuštěného másla, 1 kg polohrubé mouky, 2 vejce, kůra z jednoho citronu

Přípravu těsta začneme vymícháním kvásku. Droždí rozdrobíme, přidáme trochu cukru, zředíme malým množstvím vlažného mléka a přidáme trochu prosáté polohrubé mouky. Zamícháme na řídké těsto a necháme na teplém místě vykynout. Do zbytku prosáté mou...

Frankfurtský věnec

Frankfurtský věnec

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

6 vajec, 200 g másla, 300 g cukru moučka, kůra z jednoho citrónu , 100 g kukuřičné mouky, 300 g hrubé mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, špetka soli, Náplň: 250 g prášku Zlatý klas s mandlovou přichutí, 250 ml mléka, 50 g cukru krupice do mléka, 100 g cukru moučka do Hery, 250 g Hery, 250g oloupaných a nahrubo posekaných mandli, 100 g oloupaných lískových ořechů

Maslo, cukor a žĺtky vymiešame do spenenia, pridáme soľ, citrónovú kôru, kukuričnú múku a hrubú múku, do ktorej sme zamiešali kypriaci prášok do pečiva, a nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh s bielkov. Dáme do vymastenej a vysypanej okrúhlej form...

Kapustový eintopf

Kapustový eintopf

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 velké cibule, 20 ml slunečnicového oleje, 200 g vepřového masa, kousek špeku na provonění, 4 velké mrkve, 2 kedlubny, 200 g růžičkové kapusty, 1 lžička instantní jíšky, špetka soli, špetka pepře, 1 lžíce másla

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. V hrnci rozehřejeme olej a cibulku orestujeme, přidáme pokrájené vepřové maso a špek. Necháme změknout. Do hrnce následně přihodíme i připravenou zeleninu. Kedlubny oloupeme a nakrájíme na kostičky, mrkev o...

Holtštajnská telecí hruď

Holtštajnská telecí hruď

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

cca 1200 g telecí hrudi, 2 lžíce hladké mouky, 80 g sádla, Náplň: 200 g šunky, 4 vejce, 150 g zeleného hrášku, 1 cibule, 1 lžíce zelené petrželové natě, sůl a pepř podle potřeby

Z teľacej hrude vyberieme kosti, urobíme otvor, ktorý naplníme plnkou, zašijeme a povrchu posolíme. Do pekáča pokladieme rebrové kosti, na ne položíme hruď, pridáme masť, podlejeme vriacou vodou a upečieme do červena. Počas pečenia polievame vlast...

Kardinálovy řezy

Kardinálovy řezy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 150 g cukru krupice, 40 g hladké mouky, 250 ml smetany ke šlehání, 1 sáček ztužovače šlehačky, 4 lžíce ovocné marmelády

Ze 3 bílků a 100 g cukru ušleháme tuhý sníh. Celé vejce, 2 žloutky, 50 g cukru ušleháme do pěny zlehka vmícháme mouku. Jeden cukrářský sáček naplníme sněhem a druhý piškotovým těstem. Na plech vyložený pečícím papírem stříkáme nejdříve ze sněhu pě...

Řezy Orgasmus

Řezy Orgasmus

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 šálku polohrubé mouky, 1 šálek cukru krupice, 2 sáčky kypřícího prášku do pečiva, 400 g ananasového kompotu, 3 vejce, 2 balení pomazánkového másla, 2 kelímky pudinku, 1 lžíce cukru moučka, 1 balení čokoládové polevy

Rozmixujeme celý ananasový kompot i se šťávou. V míse smícháme mouku, cukr krupici, kypřící prášek, vejce a nakonec přidáme ananasovou kaši. Vymícháme hladké těsto, které nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě asi 20...

Lilkový gratin

Lilkový gratin

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 střední lilky, 300 g mletého masa, sůl, pepř, tymián , 1 vejce, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 1 lžíce olivového oleje, 1 konzerva sterilovaných rajčat, 200 g rýže, 1 kostka masoxu, 100 g Mozzarelly, 100 g ovčího sýra, hrst petrželové natě

Omyté lilky podélně nakrájíme na tenké plátky, osolíme je a necháme asi 20 minut vypotit. Mleté maso osolíme, opepříme a přidáme tymián a vmícháme vejce. Lilkové plátky otřeme a na každý dáme dvě lžíce ochuceného masa. Plátky zavineme do roládek...

Marcipánové hvězdičky

Marcipánové hvězdičky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

125 g cukru krupice, 250 g jemně mletých loupaných mandlí, 1 lžička citronové šťávy, troška bílku

Cukr, mandle, citronovou šťávu a bílek zpracujeme na hladkou, měkkou hmotu, kterou odložíme do chladna. Vál poprášíme cukrem, hmotu vyválíme na plát 4-5-mm silný a vykrajujeme hvězdičky nebo srdíčka. Pečeme při 180°C 5-10 minut. Po upečení necháme...

Brambory na německý způsob

Brambory na německý způsob

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 0,5 l masového vývaru, 2 cibule, 2 lžíce rajčatového protlaku, 2 papriky, 2 lžíce hladké mouky, 1 šálek rostlinného oleje, špetka soli

Syrové brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostky. Na oleji osmažíme drobně nakrájené cibule, přidáme brambory, podlijeme je vývarem a dusíme do poloměkka. Potom přidáme omyté, očištěné a na proužky nakrájené papriky, podlijeme trochou vývar...

Frankfurtská vepřová kýta

Frankfurtská vepřová kýta

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g vepřové kýty, 4 nožky frankfurtských párků, 1 velká cibule, 3 lžíce oleje, mletá paprika , sůl, pepř, 2 lžíce hladké mouky, 100 ml sladké smetany

Maso prošpikujeme třemi nožkami párků. Nejlépe se to dělá tak, že párky dáme na chvíli do mrazáku, pak je ztuhlé snadno zasuneme do zářezů v mase. Připravený špalík masa opečeme ze všech stran na rozehřátém oleji. Maso vyndáme, odložíme stranou a...

stránka: