Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Nizozemská

Nizozemský sýrový salát

Nizozemský sýrový salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g Eidamu (Edam), 150 g goudy, 200 g měkkého salámu, 100 g jablka, 100 g sterilovaných okurek, 150 ml bílého jogurtu, 100 ml majonézy, 1 lžička mleté papriky , 1 lžička pažitky, 1 lžička soli, 1 lžička pepře bílého

Do misy dáme na pásiky pokrájané syry, salámu, jablka a uhorky, posolíme a okoreníme. Všetko zľahka premiešame s majonézou a jogurtom. Necháme odležať v chladničke a nakoniec posypeme pažítkou.

Holandský mletý řízek

Holandský mletý řízek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg mletého bůčku, 15 dkg Eidamu, 2 dcl mléka, sůl, pepř, 1 vejce, strouhanka, hladká mouka

Bůček, nastrouhaný eidam, mléko, sůl a pepř smícháme a dáme do ledničky. Druhý den tvoříme placičky, které obalujeme v mouce, vajíčku a strouhance. Potom smažíme v rozpáleném oleji.

Holandské řízečky

Holandské řízečky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g mletého masa, lépe bez tuku, 200 ml mléka, 2 vejce, 2 lžíce hrubé mouky, 5 lžic strouhanky (podle potřeby i více), špetka soli, špetka pepře, 150-200 g strouhaného sýra, 1/2 šálku hladké mouky, 1-2 vejce, hrneček strouhanky

Vše v misce prohněteme a tvoříme malé placičky, které obalíme v trojobalu jako řízek a na nižší teplotu smažíme. Jako příloha je dobrá bramborová kaše a zelenina, klidně i zeleninový salát.

Holandská omáčka

Holandská omáčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml vývaru (z masa,ryb nebo ze zeleniny), 4 žloutky, 1 lžíce hladké mouky (nebo bramborový škrob), 80 g másla, 2-3 lžíce citronové šťávy nebo octa, sůl a pepř podle chuti, špetka citronové kůry

V troške studeného vývaru rozšľaháme žĺtky s hladkou alebo zemiakovou múkou. Zvyšný vývar necháme zovrieť, postavíme do vodného kúpeľa a za stáleho miešania prilievame rozšľahané žĺtky. Len čo omáčkazačne narástať a hustnúť, ihneď ju odstavíme, pr...