Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Obyčejný den - stránka 224

Sýrová jehla

Sýrová jehla

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g eidamu (Edamu), 3 menší cibule, 1 vejce, 150 g polohrubé mouky, 150 g strouhanky, sůl

Sýr nakrájíme na stejnoměrné větší kousky. Cibuli nakrájíme na hrubší kolečka a střídavě s kousky sýrů napichujeme na špejle. Rozšleháme vejce, přidáme sůl a jednotlivé jehly obalujeme v mouce, vejci a strouhance. Postup obalování ještě jendou zop...

Špagety s kuřecím masem

Špagety s kuřecím masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g špaget, 2 kuřecí prsa, 300 ml rajčatového protlaku, 8 stroužků česneku, 3 lžíce rostlinného oleje, 2 cibule, sůl, pepř, 2 lžičky oregana, 150 g eidamu (Edamu), 150 ml vody

Špagety uvaříme v osolené vroucí vodě a scedíme. Mezitím na oleji dozlatova osmažíme nakrájené cibule, přidáme na malé kousky nakrájené nebo rozemleté maso a smažíme, dokud maso nezměkne. Přídáme rajčatový protlak, vodu, rozetřený česnek, oregano,...

Křenová pomazánka

Křenová pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g odtučněného tvarohu, 250 ml bílého jogurtu, sůl, pepř, 1 křen

Křen oloupeme a nastrouháme. Tvaroh smícháme s jogurtem, přidáme nastrouhaný křen, osolíme a opepříme dle chuti. Vše důkladně promícháme. Podáváme namazané na pečivu.

Okurková omáčka

Okurková omáčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cibule, 6 sterilizovaných okurek, 250 ml smetany, 50 g másla, 2 lžíce hladké mouky, sůl, 500 ml hovězího bujónu

Na másle osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájené okurky na kostičky a hovězí bujón. Přikryjeme pokličkou a dusíme 30 minut. Mouku důkladně rozmícháme ve smetaně a přidáme do omáčky. Necháme projít varem a osolíme dle chuti.

Křenová omáčka

Křenová omáčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml smetany, 500 ml mléka, 2 lžíce hladké mouky, 50 g másla, sůl, pepř, 1 větší křen, 1 lžička cukru krystalu

Roztopíme máslo, přidáme mouku a smažíme, do světle hněda. Přidáme mléko a důkladně rozmícháme. Poté přidáme smetanu, sůl, pepř, cukr a nastrouhaný křen. Vše důkladně rozmícháme a necháme projít varem.

Guláš z kance

Guláš z kance

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kančího masa na guláš, 2 lžíce sádla, 2 větší cibule, 5 stroužků česneku, 2 lžičky mleté papriky, sůl, pepř, 200 ml červeného vína, 500 ml vody, 1 lžička kmínu, 1 lžíce instantní jíšky

Cibule nakrájíme na jemno a dozlatova osmažíme na sádle. Přidáme nakrájené maso a smažíme, dokud se maso ze všech stran nezatáhne. Přidáme rozetřený česnek, kmín, papriku, sůl a pepř dle chuti. Přidáme vodu a dusíme, dokud maso není dostatečně měk...

Jednoduchý ovocný koláč

Jednoduchý ovocný koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 vejcí, 70 g cukru moučky, 70 g polohrubé mouky, špetka soli, 150 ml vody, 100 g pokrmového tuku, 1/2 kypřícího prášku do pečiva, 1 konzerva jahod, 1 červená želatina, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačky)

Žloutky utřeme s cukrem. Přidáváme horkou vodu a rozpuštěný pokrmový tuk. Mouku smícháme s kypřícím práškem a střídavě s ušlehaným sněhem z bílků a soli, opatrně vmícháváme do žloutkové směsi. Vše důkladně promícháme a vlijeme do vymazané a moukou...

Pórková pomazánka

Pórková pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 věřší pórek, 2 lžíce majonézy, 2 pomazánková másla, 200 g smetanového sýru

Od pórku odřízneme kořenovou část a sloupneme vrchní slupku. Pod tekoucí vodou pórek omyjeme od zbytku hlíny a bílou část nakrájíme na 3 cm kolečka. Tam kde barva pórku přechází do zelena, nařízneme další slupku, sloupneme a opět omyjeme zbytek hl...

Kuřecí prsa s bazalkou

Kuřecí prsa s bazalkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí prsa, 2 vejce, 150 g rýžové mouky, sůl, 2 lžíce olivového oleje, 1 hrst bazalky

Kuřecí prsa odkostíme, omyjeme a osušíme. Bazalku omyjeme a část bazalky nasekáme na kousky. Zbytek si necháme na ozdobu. Vejce rozšleháme, přidáme mouku a důkladně promícháme, aby nám vzniklo těstíčko. Kuřecí maso osolíme, obalíme v nasekané baza...

Rýžový koláč

Rýžový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 l mléka, 1 vanilkový cukr, 100 g másla, 150 g cukru krupice, 180 g dlouhozrné rýže, 2 vejce

Mléko přivedeme k varu, přidáme rýži, máslo, vanilkový cukr a vaříme 20 minut na mírném plameni. Vejce rozšleháme s cukrem a přidáme k rýži. Rýžovou směs vlijeme do vymazané a moukou vysypané formy o průměru 24 cm. Pečeme 50 minut v předehřáté tro...

Rýžová kaše s kakaem a skořicí

Rýžová kaše s kakaem a skořicí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g dlouhozrné rýže, 1 l mléka, 3 lžičky mleté skořice, 3 lžičky kakao, 100 g cukru moučky, 50 g másla, 10 žloutků

Rýži uvaříme v osolené vodě a slijeme. Přidáme mléko a vaříme na mírném plameni, dokud rýže nezhoustne. Přidáme cukr a sejmeme z plamene. Poté přidáme nakrájené na kousky nakrájené máslo. Žloutky rozšleháme a vmícháme do rýžové směsi. Opět dáme na...

Maková buchta

Maková buchta

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

220 g ztuženého pokrmového tuku, 150 g cukru krupice, 1 kypřící prášek do pečiva, 7 vejcí, 4 vanilkové cukry, 300 g hladké mouky, 400 g máku, 100 g rozinek, 50 g másla, 50 g cukru moučky, 200 ml mléka

Z pokrmového tuku, cukru krupice, kypřícího prášku do pečiva, 2 vanilkových cukrů a 1 vejce vypracujeme hladké těsto. Pomletý mák přidáme do mléka, přivedeme k varu a vaříme 15 minut, dokud nevznikne hustá hmota. Vychladlou hmotu smícháme se 6 žlo...

Bezlepkové palačinky s tvarohem

Bezlepkové palačinky s tvarohem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

5 lžic olivového oleje, 40 g cukru krupice, 100 g cukru moučky, 2 vejce, 250 g odtučněného tvarohu, 200 g rýžové mouky, 500 ml mléka, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačky)

Smícháme mouku, cukr krupici, vejce a mléko. Vše důkladně promícháme a necháme 1 hodinu odpočinout. Mezitím tvaroh ušleháme s cukrem moučkou. Odpočinuté těsto znovu promícháme. Na pánvi rozehřejeme 1 lžíci oleje a vlijeme 1 naběračku těsta, které ...

Zapečená brokolice se sýrem

Zapečená brokolice se sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 brokolice, 1 vejce, 150 ml mléka, 150 g eidamu (Edamu), sůl

Brokolici očistíme, odřízneme hrubý košťál a rozřežeme na jednotlivé růžičky, které dáme vařit do osolené vroucí vody. Vaříme 5 minut, dokud trochu nezměkne. Brokolici necháme okapat a vložíme do zapékací mísy. Zalijeme mlékem, posypeme nastrouhan...

Ledová káva

Ledová káva

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 ml silné kávy, 200 ml mléka, 200 ml vanilkové zmrzliny

Uvařenou kávu vlijeme do dvou 1/2 l sklenic. Přidáme mléko a zmrzlinu. Ihned podáváme.

Vaječná pomazánka

Vaječná pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 1 smetanový sýr, 1 menší cibule, 1 lžíce másla, 1 lžíce polotučné hořčice, sůl, pepř

Vejce uvaříme natvrdo a necháme vychladnout. Mezitím nakrájíme najemno cibuli, přidáme sýr, máslo a hořčici. Přidáme vychladlá oloupaná a nakrájená vejce. Vše důkladně promícháme, dokud se vše nespojí. Dochutíme soli a pepřem. Podáváme na pečivu a...

Káva pro zahřátí

Káva pro zahřátí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce cukru krystalu, 200 ml silné kávy, 100 ml rumu

Horkou uvařenou kávu vlijeme do šálků, přidáme rum a cukr. Vše důkladně promícháme.

Alžírská káva

Alžírská káva

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 ml silné kávy, 200 ml vaječného likéru, 50 ml smetany ke šlehání (šlehačky)

Smícháme vaječný likér s kávou a vlijeme do šálků. Přidáme ušlehanou šlehačku a podáváme.

Irská káva

Irská káva

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce cukru krystalu, 200 ml silné kávy, 300 ml whisky, 50 ml smetany ke šlehání (šlehačka)

Do dvou sklenic nasypeme cukr a zalijeme uvařenou silnou kávou. Vše důkladně promícháme a přidáme whisky. Nakonec opatrně přidáme ušlehanou šlehačku.

Rakouská čokoláda

Rakouská čokoláda

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g čokolády na vaření, 200 ml mléka, 1 lžíce cukru krupice, 100 ml smetany ke šlehání (šlehačky)

Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu se 100 ml mléka. Mícháme tak dlouho, dokud se vše nespojí a čokoláda není rozpuštěná. Čokoládové mléko vlijeme i se zbytkem mléka do kastrolu, přidáme cukr a za stálého míchání přivedeme k varu. Vlijeme do šálků ...

Rajská omáčka

Rajská omáčka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g másla, 2 lžíce rostlinného oleje, 2 bobkové listy, 5 kuliček pepře, 2 lžíce hladké mouky, 1 velký rajčatový protlak, 1 lžíce včelího medu, 750 ml hovězího bujónu, sůl, 1 cibule

Na másle dozlatova osmažíme najemno nakrájenou cibuli. Přidáme mouku a chvilku smažíme do světle hněda. Přidáme olej, med, rajčatový protlak, bujón, pepř, bobkové listy a důkladně rozmícháme, aby nám nezůstali hrudky. Osolíme dle chuti. Ještě chví...

Hovězí pečeně

Hovězí pečeně

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g hovězí svíčkové, 1 lžička soli, 1 lžička sušeného tymiánu, 3 lžíce rostlinného oleje, 3 lžíce vody, 1 lžička pepře, 3 stroužky česneku

Maso omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme, posypeme tymiánem a vetřeme rozetřený česnek. Dáme do zapékací mísy, zalijeme olejem a vodou. Pečeme 40 minut v předehřáté troubě na 220 °C. Během pečení co 10 minut poléváme vypečenou šťávou. Před podáván...

Chilli fazole s klobásou

Chilli fazole s klobásou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 konzervy fazolí v rajské omáčce , 2 cibule, 1 dietní klobása, sůl, pepř, 1 lžíce octu, 1 lžička chilli koření, 1 lžička mleté papriky, 100 ml vody, 2 lžíce rostlinného oleje

Nakrájené cibule a klobásu osmažíme na oleji. Přidáme fazole z konzervy, sůl, pepř, chilli koření, papriku a ocet. Vše důkladně zamícháme. Přidáme vodu a za občasného míchání vaříme 10 -15 minut, dokud se voda nevyvaří. Podáváme s chlebem.

Zdravá pomazánka z droždí

Zdravá pomazánka z droždí

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cibule, 60 g droždí (kvasnic), 60 g dietního salámu, 30 g másla, 1 vejce, sůl, pepř

Cibuli a salám nakrájíme nadrobno. Na másle osmažíme cibulku dozlatova, přidáme droždí, sůl a pepř dle chuti. Mícháme tak dlouho, až se droždí rozpustí a přidáme nakrájený salám. Odstavíme a vmícháme rozšlehané vejce. Hotovou pomazánku mažeme na k...

Rychlý koláč s marmeládou

Rychlý koláč s marmeládou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g ovocné marmelády, 120 g ztuženého pokrmového tuku, 100 g cukru krupice, 1 vejce, 3 lžíce mléka, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 1 ztužovač šlehačky, 250 g hladké mouky

Z mouky, cukru, vejce, mléka a nakrájeného pokrmového tuku vypracujeme těsto. Vyválíme placku a dáme do vymazané a moukou vysypané formy na koláče. Těsto přitlačíme k okraji formy, dno propícháme vidličkou a odkrojíme zbytky těsta. Těsto potřeme m...

stránka: