Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Ostatní

Domácí bylinkové máslo

Domácí bylinkové máslo

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kostka másla, 3 stroužky česneku, 1 lžíce nasekané bazalky, 1/2 lžíce nasekané pažitky, 1/2 lžičky kari koření, sůl

Máslo nakrájíme na kostičky, dáme do mixéru a rozšleháme. Přidáme nasekanou bazalku, nasekanou pažitku, rozetřený česnek, kari koření a sůl dle chuti. Vše důkladně promícháme a dáme chladit na 30 minut do ledničky.

Kandované ovoce z cukety

Kandované ovoce z cukety

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 velká nebo 2 malé cukety, ovocný sirup dle potřeby

Cuketu oloupeme a nakrájíme na malé kostky . Zalijeme je ovocným sirupem (lesní směs, pomerančový sirup apod.) a necháme projít varem. Nádobu s uvařenou cuketou necháme stát 24 hodin. Poté scedíme zbylou šťávu a cuketu sušíme v sušičce na ovoce. U...

Česneková zálivka

Česneková zálivka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 lžíce octa, 1 česnek, 1 lžička cukr krystal

Asi 2 hodiny pred použitím zmiešame všetky uvedené prísady a necháme ich odpočinúť.

Domácí sušený česnek

Domácí sušený česnek

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg česneku

Domácí česenek oloupeme, nakrájíme na tenké plátky. Dáme na vhodný podnos a sušíme na topení,lze použít i domácí sušičku. Po usušení skladujeme na vhodném místě. Pokud potřebujeme česnekový prášek, použijeme mixer. Použití je jako u čerstvého prod...

Česnekový dresink

Česnekový dresink

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,1 l vody, 1 lžíce olivového oleje, 5 stroužků česneku, 1 špetka soli, 1 špetka mletého pepře, 1 špetka cukru moučka

Ve vodě rozmícháme olej, sůl, cukr a pepř. Nakonec přidáme jemně nasekaný česnek. Dresink necháme před použitím do druhého dne rozležet v chladničce. Použijeme jej přecezený nebo v něm česnek necháme.

Dressing z bylinek

Dressing z bylinek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 stroužky česneku, 1 lžička bazalky, 1 lžíce octa, 4 lžíce olivového oleje, špetka pepře, špetka soli

Česnek oloupeme, dáme do mixéru, přidáme bazalku, ocet, olivový olej, opepříme, osolíme a rozmixujeme. Poté dle chuti ještě dosolíme a dopepříme. Vhodné k zeleninovým salátům.

Kapary zálivka

Kapary zálivka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 ml majonézy, 50 ml zakysané smetany, 1 lžíce plnotučné hořčice, 2 lžíce nasekaných kaparů, 2 lžíce nasekané petrželové natě, 4 ks sterilovaných okurek, špetka pepře, špetka soli

Majonézu smícháme se smetanou, přidáme hořčici, nasekané kapary, na kostičky nakrájené okurky, opepříme, osolíme, promícháme. Při podávání posypeme nasekanou petrželovou natí.

Zálivka z citrónů

Zálivka z citrónů

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce nastrouhané citrónové kůry, 2 lžíce citrónové šťávy, 4 lžíce smetany, 2 lžíce majonézy, 4 lžíce bílého jogurtu, špetka pepře, špetka soli

Smetanu smícháme s majonézou, bílým jogurtem, přidáme citronovou šťávu, citrónovou kůru, opepříme, osolíme, promícháme a podáváme k zeleninovým salátům.

Dressing z citrónu a sýru

Dressing z citrónu a sýru

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce octa, 4 stroužky česneku, 1 lžíce nasekané petrželové natě, 100 g nastrouhaného Eidamu, 4 lžíce olivového oleje, špetka pepře, špetka soli

Citrónovou šťávu dáme do mixéru, přidáme ocet, stroužky česneku, nastrouhaný Eidam, olivový olej, opepříme, osolíme a rozmixujeme. Při podávání posypeme nasekanou petrželovou natí.

Dressing z jogurtu

Dressing z jogurtu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g bílého jogurtu, 4 lžíce smetany, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce nasekané petrželové natě, 4 lžíce olivového oleje, špetka pepře, špetka soli

Bílý jogurt smícháme se smetanou, přidáme citrónovou šťávu, olivový olej, opepříme, osolíme a promícháme. Při podávání posypeme nasekanou petrželovou natí.

Pomerančový dressing

Pomerančový dressing

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 ml smetany, 100 ml majonézy, 2 ks pomeranče, špetka soli

Smetanu smícháme s majonézou, pomeranče oloupeme, namixujeme v mixéru, přilijeme ke smetaně s majonézou, osolíme, promícháme a podáváme k salátům.

Medová zálivka s oříšky

Medová zálivka s oříšky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce medu, 2 lžíce octa, 2 lžíce plnotučné hořčice, 4 lžíce olivového oleje, špetka pepře, špetka soli

Med smícháme s octem, hořčicí, olejem, opepříme, osolíme, promícháme. Podáváme k zeleninovým salátům.

Rajčatový dressing

Rajčatový dressing

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks rajčat, 2 stroužky česneku, 2 lžíce kaparů, 4 lžíce olivového oleje, 2 lžíce octa, špetka pepře, špetka soli

Rajčata omyjeme, nakrájíme na kostičky, dáme do mixéru, přidáme česnek, kapary, olivový olej, ocet a rozmixujeme. Poté dle chuti osolíme, opepříme. Podáváme k zeleninovým salátům.

Čertův dressing

Čertův dressing

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 dcl vývaru z kostí, 2 lžíce rajčatového protlaku, 2 lžíce octa, 4 lžíce olivového oleje, 1 lžička chilli koření, 1 lžíce citrónové šťávy, špetka soli

K vývaru přidáme rajčatový protlak, ocet, olivový olej, chilli koření, citrónovou šťávu, osolíme, promícháme. Podáváme k těstovinovým salátům.

Sladký dressing

Sladký dressing

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 lžíce olivového oleje, 2 lžíce cukru krupice, 1 lžíce citrónové šťávy, 2 lžíce rajčatového protlaku, 1 lžíce octa, 1 lžíce nasekané petrželové natě, špetka soli

Olej smícháme s cukrem, citrónovou šťávou, rajčatovým protlakem, octem, osolíme, promícháme a při podávání posypeme nasekanou petrželovou natí.

Dressing ze zázvoru

Dressing ze zázvoru

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce nastrouhaného zázvoru, 4 lžíce olivového oleje, 1 ks cibule, 1 kelímek bílého jogurtu, špetka soli

Jogurt smícháme s nadrobno nakrájenou cibulí, olivovým olejem, nastrouhaným zázvorem, osolíme, promícháme a podáváme k zeleninovým salátům.

Zmrzlinový pohár

Zmrzlinový pohár

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 ml smetany ke šlehání , 4 ks vajec, 6 lžic moučkového cukru, 1 l zmrzliny, 1 balení vanilkového cukru, 2 ks pomerančů, 2 ks banánů, 2 ks kiwi

Šlehačku ušleháme do tuha. Poté ušleháme 4 žloutky a 3 lžíce moučkového cukru. Z bílků si ušleháme sníh, přidáme zbylý moučkový cukr. Ušlehané žloutky přišleháme do ušlehané smetany a dále přišleháme ušlehaný sníh, vanilkový cukr. Touto směsí napl...

Majonéza z mléka

Majonéza z mléka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 dcl mléka, 1 lžíce francouzské hořčice, 30 ml citronové šťávy, 10 ml olivového oleje

Hořčici důkladně rozmícháme v mléce a po částech přidáváme olej. Dochutíme citrónovou šťávou a šleháme ručním šlehačem dohusta.

Artyčoková náplň do pirohů

Artyčoková náplň do pirohů

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g sterilovaných artyčoků, 100 g Mascarpone, 50 g strouhaného sýra, 1 vejce, špetka soli, špetka pepře, petrželka

Vidličkou roztlačíme, pridáme mascarpone, strúhaný syr, vajce, posekanú petržlenovú vňať, soľ a korenie. Plnku použijeme do pirohov.

Cajunské koření

Cajunské koření

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce celého pepře bílého, 2 lžíce celého pepře černého, 4 lžíce pepře cayenského, 2 lžíce česneku v prášku, 1 lžíce cibule v prášku, 2 lžičky tymiánu , 2 lžičky mleté sušené hořčice, 1/2 lžičky mletého fenyklu, 1/2 lžičky oregana, 1/2 lžičky kmínu římského

Všetky ingrediencie spolu zomelieme. Korenie používame na grilovanie mäsa. Dávame na mäso asi 6 hodín pred grilovaním. 1 lyžica stačí asi na 4 porcie.

Pikantní domácí baharat

Pikantní domácí baharat

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 polévková lžíce nastrouhaného muškátového oříšku, 1 polévková lžíce kardamomu, 3 polévkové lžíce kmínu římského (cuminu), 2 polévkové lžíce skořice, 2 polévkové lžíce koriandru, 2 polévkové lžíce hřebíčku, 4 lžíce černého pepře, 4 lžíce sladké papriky

Koření semeleme nebo použijeme jeho mletou podobu a smícháme dohromady. Jeho trvanlivost je až 6 měsíců, pokud ho uchováváme na chladném a tmavém místě.

Latté pěna

Latté pěna

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce 12% smetany, 4 lžíce plnotučného mléka, 1 lžička vanilkového cukru

Mléko a smetanu smícháme s vanilkovým cukrem a necháme dobře vychladit. Potom nádobu se směsí přemístíme asi na tři minuty do mrazáku. Směs přelijeme do šejkru a důkladně protřepeme. Měla by nám vzniknout hustá pěna, kterou poklademe na hladinu uv...

Česnek na zimu

Česnek na zimu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg česneku, 1 l vody, 200 g soli

Oloupaný česnek naskládáme do skleniček od dětské výživy. Svaříme vodu se solí a česnek zalijeme. Česnek musí být potopený. Vydrží až dva roky a je vždy po ruce.

Dort Harry Potter

Dort Harry Potter

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g cukru moučka, 3 sáčky vanilkového cukru, 100 ml slunečnicového oleje, 4 vejce, 100 g mletých mandlí, 400 g hrubé mouky, 850 ml kravského mléka, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 50 g cukru krystal, 2 balení vanilkového pudinku, 1 kostka Hery

K tomuto receptu budeme potřebovat také, potahovací hmotu a potravinářské barvivo. Nejdříve upečeme bábovku. Z bílků a 50 g cukru krystalu ušleháme tuhý sníh. Žloutky šleháme společně s 200 g moučkového cukru do pěny, přidáme 1 vanilkový cukr a...

Slané sýrové oplatky

Slané sýrové oplatky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g hladké mouky, 150 g strouhaného tvrdého sýra, 1 l vlažného mléka, 3 zarovnané lžičky soli, 1 lžička kmínu, 5 lžic rozpuštěného másla

Mouku se solí prosejeme. Natrouhaný sýr a trochu mléka důkladně rozmixujeme. Přidáme do mouky spolu se zbylým mlékem a máslem. Mixérem vyšleháme a přelijeme přes síto. Vmícháme kmín, přikryjeme a necháme odpočívat 2-3 hodiny. Potom na rozpáleném s...

stránka: