Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Párty občerstvení

Amarounek

Amarounek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 bílý jogurt, 2 sáčky červeného dortového želé, 3-4 lžíce cukru krystal, 1 plechovka meruňkového kompotu, 2 vanilkové cukry, 2-3 lžíce cukru moučka, 1,5 sáčku želatinového ztužovače

Kompot scedíme a šťávu doplníme do 0,5 l vodou. Prášek na dortové želé smícháme s cukrem a šťávou a povaříme asi 1 minutu . Část želé nalijeme na dno formy vyložené potravinářskou fólií. Pár meruněk nakrájíme na osminky a naskládáme na želé. Přili...

Artyčoky v sherry

Artyčoky v sherry

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 artyčoků, 2 stroužky česneku, 1 cibule, 50 ml olivového oleje, 5 listů petržele, 20 ml bílého vína

Artyčoky očistíme, tzn. - oloupeme vrchní listy, případně zastřihneme oschlé špičky (ale neměly by být), odkrojíme košťál a z vnitřku srdíček vybereme chmýří. Cibuli nakrájíme najemno a spolu s prolisovaným česnekem ji orestujeme na olivovém o...

Avokádo s krabem

Avokádo s krabem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 avokáda, 2 vejce, 1 balení krabích tyčinek, 4 lžíce slunečnicového oleje, 1 citrón, 2 cibule, troška pažitky, špetka soli, troška mleté papriky

Vejce si uvaříma natvrdo, oloupeme a necháme vychladnout. Avokáda rozpůlíme, odstraníme pecky a dužninu vydlabeme tak, aby vznikly mističky. Vychladlá vejce, krabí tyčinky, cibuli a pažitku nadrobno nasekáme a smícháme. Přidáme olej, citronovou š...

Barevná mozaika

Barevná mozaika

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

100 ml láku z okurek, 100 g majonézy, 100 g jogurtu, 4 vejce uvařená natvrdo, 200 g sterilovaných okurek, 50 g tenkých plátků šunky, ½ mrkve, citrónová šťáva, sůl, 20 g práškové želatiny

Jednu okurku a mrkev nakrájíme na co nejjemnější nudličky, nudličky z mrkve krátce povaříme v osolené vodě, přecedíme, propláchneme studenou vodou a necháme dobře okapat. Želatinu nasypeme do tlustostěnné sklenice a zalijeme 50 ml studené vody a r...

Barevný špíz

Barevný špíz

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g kuřecích prsíček pokrájených na kousky, 100 g slaniny, sklenička Hořčice s koprem případně Křenové (nebo jiné podle chuti) od SPAK, pepř a sůl dle potřeby, paprika zelená, červená, žlutá, větší cherry rajčátka, 1 cibule bílá, červená, 1 lilek, 1 cuketa, 1 kukuřice podélně nakrájená

Kuřecí maso naložíme minimálně na 4 hodiny do omáčky. Vyzkoušejte originální příchutě, maso díky nim získá netypickou chuť. Kopřík v omáčce Hořčicová s koprem ho krásně ovoní, Křenová mu zase dodá grády. Těsně před grilováním nakrájejte papriku na...

Borůvky se zmrzlinou

Borůvky se zmrzlinou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

125 g borůvek, 1 lžíce cukru krupice, 1 lžička aceto balsamico, 4 kopečky kvalitní vanilkové zmrzliny, 4 sušenek

Borůvky, cukr, ocet a 1 lžíci vody dejte do hrnce a pomalu vařte (1-2 minutky), až budou borůvky měkké, ale ne popraskané, vytáhněte je, nechejte okapat. Do misky dejte dva kopečky zmrzliny, trochu borůvek a 2 sušenky.

Bramborové droby z Liptova

Bramborové droby z Liptova

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

10 kg brambor, 1.5 kg čerstvého vepřového bůčku, 1 kg cibule, 15-20 stroužků česneku, 1 lžíce drceného kmínu, 1 lžíce mletého pepře, 2 lžíce majoránky, sůl podle potřeby, asi 10 m vepřových nebo hovězích střev

Bravčový bôčik pokrájame na kocky, upražíme, speníme v ňom pokrájanú cibuľu. Všetko rozmixujeme alebo pomelieme. Zemiaky očistíme, zotrieme ručne alebo na mixéri. Pridáme do nich rozmixovanú zmes bôčika s cibuľou, roztlačený cesnak, korenie - majo...

Bramborové chipsy s feta pomazánkou

Bramborové chipsy s feta pomazánkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 brambory, hroubou sůl a čerstvě umletý pepř, 7 lžic olivového oleje, 180 g sýru feta, půl avokáda, 3 stroužky česneku, 4 sušená rajčata

Brambory nakrájejte na tenounké plátky, rozprostřete je na plech s pečicím papírem, posolte je, opepřete, pokapejte 3 lžícemi olivového oleje a dejte je do trouby péct na 20 minut při 200°C. Mezitím připravte dip. Sýr rozdrobte do hlubší mísy, při...

Bramborové paštičky

Bramborové paštičky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 menší brambory, 100 g hladké pšeničné mouky , 100 g krupice, 140 g másla, 1 vejce, špetka soli, 100 g strouhaného ementálu

Do hrnce s osolenou vroucí vodou dejte vařit brambory ve slupce. Vařte doměkka, asi 15–20 minut. Pak je nechte vychladnout a oloupejte. Do mísy vsypte mouku i krupici a rozdrobte máslo. K mouce prolisujte nebo nastrouhejte vařené brambory. Vejce r...

Bramborové šlupky

Bramborové šlupky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 1 lžíce oregana, 1 lžíce olivového oleje, špetka soli

Brambory oloupejte, ne škrabkou ale nožem, aby byly šlupky silnější. Šlupky dejte do mísy, posypejte solí, oreganem a trochou olivového oleje. Vše promíchejte. Poté šlupky dejte na plech vyložený pečícím papírem a pečte v troubě cca 10 minut.

Bramboroví ježci

Bramboroví ježci

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 velkých brambor, 100 g anglické slaniny, 100 g Nivy, 100 g kozího sýra, 100 g eidamu , sůl a pepř dle chuti, 2 lžíce rostlinného nebo olivového oleje

Brambory si oloupeme a omyjeme. Rozkrojíme je na půl a položíme řeznou stranou dolů. Na hřbetech brambor nařízneme tři zářezy. Osolíme a opepříme. Slaninu, nivu, eidam a kozí sýr si nakrájíme na malé tenké kostky o velikosti půl centimetru a dle v...

Bramborový závin se zelím

Bramborový závin se zelím

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g brambor vařených ve slupce, 150 g hrubé mouky, 50 g krupice, vejce, lžička soli, slanina, cibule, 300 g kyselého zelí, 50 g másla, 300 g klobásy, 1 stroužek česneku, troška mletého pepře

elí vymačkáme a podusíme na másle. Přidáme prolisovaný česnek, osolíme, opepříme. Klobásu nebo maso pomeleme a vmícháme do zelí. Brambory oloupeme, prolisujeme a s moukou, krupicí, solí a vejcem vypracujeme těsto. Bramborové těsto vyválíme na obdé...

Bryndzové tyčinky

Bryndzové tyčinky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g másla, 250 g polohrubé mouky, 250 g Bryndzy, 1 vejce, 1 lžíce smetany, sůl, špetka kmínu

Z mouky, másla, žloutku, smetany a soli vypracujeme hladké těsto. Poté rozválíme na tenký plát a potřeme 1/3 brynzy, přeložíme na polovinu a necháme 30 minut odležet. Opakujeme ještě 2x. Pak těsto nakrájíme na tyčinky, potřeme je rozšlehaným bílke...

Brynzová kolečka

Brynzová kolečka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g tuku, 250 g Brynzy, 500 g hladké mouky, 1 vejce, 1/2 balíčku kypřícího prášku do pečiva, 1 žloutek, 1 lžička mleté sladké papriky, špetka kmínu, špetka soli

Do mouky přidáme změklý tuk, brynzu, vejce, prášek do pečiva, osolíme a vypracujeme těsto, které dáme na 30 minut odležet do chladu. Poté těsto vyválíme na pomoučeném vále a vykrajujeme z něj kolečka, která potřeme rozšlehaným žloutkem, okmínujeme...

Brynzové šátečky s uzeným masem

Brynzové šátečky s uzeným masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g polohrubé mouky, 100 g másla, 100 g Brynzy, špetka soli, 2 vejce, 150 g uzeného masa, 1 cibule, 1 stroužek česneku

Nejdříve z mouky, soli, 60 g másla a brynzy vypracujeme těsto. Náplň-Cibuli nakrájíme na kostičky a osmažíme na zbylém másle, vmícháme do ní na kostičky nakrájené uzené maso, prolisovaný česnek a 1 vejce. Necháme poté vychladnout. Těsto rozv...

Brynzovníčky

Brynzovníčky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hladké mouky, 250 g Brynzy, 250 g Hery, 1/2 lžičky mleté papriky , špetka soli, 1 vejce, 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva, 1 lžička kmínu, 100 g strouhaného sýra

Do mísy dáme mouku a zasypeme ji práškem do pečiva, přidáme změklý tuk, brynzu, mletou papriku a sůl a vypracujeme těsto. Dáme přes noc do chladničky. Poté ho rozválíme na 0,5 cm silnou placku a vykrajujeme tvary, jaké kdo má rád. Přendáme na vyma...

Celerový krém se šlehačkou

Celerový krém se šlehačkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g celeru, 60 g másla, 20 g hladké mouky, 150 ml mléka, citrónová šťáva, 2 ks žloutků, 100 g rajčat, špetka soli, špetka pepře, 1 list hlávkového salátu, smetana ke šlehání (šlehačka) na ozdobu

Očištěný celer uvaříme v osolené vodě doměkka. Z másla a z mouky připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme mlékem a povaříme. K prochladlé jíšce přidáme uvařený a prolisovaný celer, žloutky, máslo, citrónovou šťávu, osolíme a opepříme. Krém nastří...

Celozrnné sušenky

Celozrnné sušenky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g celozrné mouky, 1 lžička mořské soli, 50 g másla, 20 g čerstvého droždí (kvasnic), 80 ml teplé vody, 1 bílek na potření těsta, drcený kmín

Celozrnnou mouku smícháme se solí a změklým máslem a promneme. Droždí rozdrobíme a rozmícháme v teplé vodě. Nalijeme do mísy a vypracujeme hladké těsto. Těsto vyválíme a přeneseme na pečící papír. Potřeme ho bílkem, posypeme kmínem a nakrájíme do ...

Česneková kolečka

Česneková kolečka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hladké mouky, 40 g droždí (kvasnice), 250 ml mléka, 2 lžička soli, 100 ml rostlinného oleje, 1/2 lžička cukru krystal, 1 vejce na potřetí, 120 g Nivy, 100 g másla, 4-5 stroužků česneku, špetka pepře

Z mléka, droždí a cukru připravíme kvásek. Kvásek smícháme s prosátou moukou, olejem, se solí a uděláme hladké těsto, které necháme nakynout. Sýr vyšleháme s máslem, se špetkou soli, se špetkou pepře a prolisovaným česnekem. Vykynuté těsto rozdě...

Česnekové buchtičky (záviny)

Česnekové buchtičky (záviny)

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg hladké mouky, 2 hrsti polohrubé mouky, 1 lžíce soli a 1 malá lžička do náplně, 1 lžíce cukru krystal, 1 dcl oleje, 0,5 l mléka, mléko do kvásku, 2 kostky droždí (kvasnice), 2 vejce (jedno na potření), 250 g másla do náplně, 13 stroužků česneku do náplně, kmín na posypání

Z přísad na těsto vypracujeme těsto, které rozdělíme na 2 části. Každou část rozválíme a potřeme náplní (kterou připravíme tak, že máslo smícháme s prolisovaným česnekem a solí). Těsto zatočíme jako roládu, tedy uděláme závin. Krájíme na trojúheln...

Česnekové slimáky

Česnekové slimáky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1000 g hladké mouky, 1 balení droždí (kvasnice), 1 lžička cukru krystal, 7 dcl mléka, 1 lžíce soli a 1 malá lžička soli, 1 dcl rostlinného oleje, 1 Hera, 10 stroužků česneku, 1 lžíce Vegety

Z múky, kvásku, 1 lžíce soli a oleja si spracujeme cesto, rozdelíme ho na 6 bochníčkov a necháme chvíľu podkysnúť. Zatiaľ si z Hery, cesnaku, vegety a soli vymiešame plnku. Bochníčky vyvaľkáme, natrieme plnkou, stočíme a krájame trojuholníčky. Nat...

Cibulový koláč

Cibulový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 250 g hladké mouky, 250 g Hery, 250 g odtučněného tvarohu, špetka soli, Náplň: 500 g jablek, 500 g cibule, 150 g uzené slaniny, 3 lžíce másla, 2 lžíce citronové šťávy, 1/2 lžičky mletého pepře, 1 lžička majoránky, 2 vejce, 150 ml sladké smetany, 100 ml zakysané smetany, 100 g strouhaného uzeného sýru, sůl podle potřeby

Z múky, tvarohu, zmäknutého tuku a štipky soli zamiesime vláčne cesto. Dáme ho aspoň na 30 minut do chladničky. Odležané cesto vyvaľkáme, dáme na vymastený a pomúčený plech, okraje vytiahneme až po okraj. Posypeme jablkami, natrieme plnkou a zalej...

Cikánské topinky

Cikánské topinky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 bílou veku, rostlinný olej na smažení, 4 kousky smetanového sýru se šunkou nebo uzeným, 4 stroužky česneku, 1 křen

Veku (může být i chléb) nakrájíme na plátky a osmažíme na malém množství oleje. Potřeme česnekem, rozetřeme sýr a posypeme nastrouhaným křenem.

Citrónové želé

Citrónové želé

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 sáčku instantní želatiny, 1 citrón, citronová kůra, pomerančová kůra, 100 g cukru krupice

Želatinu necháme nabobtnat ve 300 ml vody. Citrón omyjeme, šťávu vymačkáme a kůru nastrouháme. Želatinu zahřejeme a smícháme s cukrem a citrónovou šťávou. Přidáme několik proužků kůry a vše nalijeme do předem vypláchnutých formiček. Necháme vychla...

Citrónový sorbet s ovocným coulis a čokoládou

Citrónový sorbet s ovocným coulis a čokoládou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g citrónu, 10 g limety, 1 bílek, 50 g jahod, 30 g čokolády, 20 g másla

Do rendlíku nalijeme vodu, přidáme cukr citrón a limetu, vše svaříme, necháme vychladnout a ve vodní lázni pomalu vmícháváme vyšlehaný sníh z bílku. Tuto směs dáme zamrazit. Do rendlíku vložíme jahody máslo a cukr. Vše necháme pozvolna rozvařit. P...

stránka: