Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Párty občerstvení

Provensálská čekanka

Provensálská čekanka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks čekanky obecné, 1 ks pomeranče, 1 ks Sýr Tartare Apérifrais Provence, 1 hrst vlašských ořechů, 1 hrst sušených brusinek, 1 lžíce včelího medu

Rozdělte čekanku na jednotlivé "puky", ozdobte je kostičkami vykrájeného pomeranče. Mezi ně dejte sýr Tartare Apérifrais Provence a posypte na sucho praženými nasekanými vlašskými ořechy, brusinkami a na závěr vše zakápněte medem. Mňam!

Kiwi v pivním těstíčku

Kiwi v pivním těstíčku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kiwi, 7 lžic hladké mouky, 250 ml slunečnicového oleje, 2 vejce, 200 ml světlého piva, 3 lžíce cukru krupice

Nejdřív si uděláme pivní těstíčko: vezme 2 žloutky a spolu s pivem a 5 lžícemi mouky ušleháme hladké těstíčko a necháme asi tak 20 minut odpočinout. Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme k němu cukr a poté ho lehce vmícháme do připraveného těstíčka....

Kaviár z baklažánů

Kaviár z baklažánů

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g lilku, 15 g rajčat, 10 g cibule, 10 g oleje, 0,05 dcl citronové šťávy, špetka soli, špetka pepře, troška petrželové natě

Do měkka upečené baklažány jemně posekáme nebo nastrouháme s cibulkou, vmícháme olej, šťávu, sůl, pepř, ozdobíme rajčetem a posypeme petrželkou.

Krém s kokosem a třešněmi

Krém s kokosem a třešněmi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrst třešní, 1 lžíce medu, 2 lžíce cukru krupice, 400 ml smetany ke šlehání, 2 kokosy, sušenku na ozdobu

Do kastrůlku nasypte vypeckované třešně, přidejte k nim cukr a med a vše zahřejte. Když se třešně v horkém medu a cukru krásně obalí, máte základ hotový. Kokosy rozdělte na poloviny (pilkou, sekáčkem… jak je kdo zručný) a pomocí ostrého nožíku je ...

Melounový salát s jahodami, citrusovou zálivkou a mango sorbetem

Melounový salát s jahodami, citrusovou zálivkou a mango sorbetem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 vodního melounu, 1/2 žlutého melounu, 2 balení jahod, 2 sklenky pomerančové šťávy, 2 sklenky grapefruitové šťávy, 2 sklenky citronové šťávy, 8 kopečků mangové zmrzliny

Na kostky nakrájíme vodní a žlutý meloun, na čtvrtky jahody a vložíme do pohárů. Přelijeme šťávou z pomeranče, růžového grepu a citrónu, promícháme a marinujeme asi 10 minut. Zdobíme kopečkem mangového sorbetu.

Muffiny se slanými tyčinkami

Muffiny se slanými tyčinkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g mini slaných tyčinek, 250 g polohrubé mouky, 2 1/2 lžičky prášku do pečiva, 1/2 lžičky jedlé sody, 1 vejce, 125 g cukru, 80 ml rostlinného oleje, 1 sáček vanilkového cukru, 300 g podmáslí, 30 slaných tyčinek , bílá čokoládová poleva

Troubu zahřejeme na 180°C. Do důlku v plechu na pečení muffinů vložíme papírové košíčky. Malé slané tyčinky přelomíme napůl a promícháme s moukou, práškem do pečiva a jedlou sodou. Rozkvedláme vejce, přidáme cukr, olej, vanilkový cukr a podmáslí a...

Malinové pusinky

Malinové pusinky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky toastového chleba , 2 lžíce rozpuštěného másla , 250 g měkkého tvarohu , 2 vejce , 100 g cukru krupice , 1/2 lžičky vinného octa , 1/2 lžičky kukuřičného škrobu , 250 g malin , 2 lžíce malinového likéru

Zapékací misky vymažte rozpuštěným máslem a vyložte toastovým chlebem. Tvaroh prošlehejte s vaječnými žloutky a 40 g cukru. Hladkou tvarohovou směs naplňte do zapékacích misek a dejte do trouby, předehřáté na 180°C na 15 minut péct. Bílky vložte d...

Mozaikový chlebíček

Mozaikový chlebíček

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g másla, 2 lžičky sardelové pasty, 150 g šunky vcelku, 150 g zbytků pečeného masa, 2 vejce, 2 sterilované okurky, 1 lžička kaparů, 1 veka

Vejce si uvaříme natvrdo. Změklé máslo utřeme se sardelovou pastou, přidáme na kostičky nakrájenou šunku a pečené maso, dále 2 uvařená vejce pokrájená na kostičky, sterilované okurky a lžičku rozsekaných kaparů. Vše dobře promícháme. Veku rozkroj...

Smažené okurky

Smažené okurky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g okurky, špetka soli, špetka pepře, špetka mleté papriky, 10 g tuku, 0,05 dcl citronové šťávy, 0,5 dcl zakysané smetany, troška zelené natě

Osolené, okořeněné okurky smažíme na rozpáleném tuku. Podáváme pokapané citrónem a polité smetanou. Můžeme posypat zelenou natí (řeřicha, pažitka, ...) .

Kebab na grilu

Kebab na grilu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 cibule, 500 g hovězího masa, špetka chilli, špetka soli, špetka pepře, 2-4 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžička petrželové natě

Na strojku semeleme dvakrát maso a cibuli. Umleté maso osolíme, opepříme, přidáme chilli, petrželku a důkladně promícháme. Z masa utvoříme válečky, do každého vpíchněte špejli a maso namočte v oleji do válečku. Upečte na grilu .Při pečení potírejt...

Milánské sušenky

Milánské sušenky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g měkkého másla, 250 g cukru, 1 vanilkový cukr, špetka soli, 3 malá vejce, strouhaná kůra z 1 citrónu, 500 g polohrubé mouky, 2 vrchovaté lžičky prášku do pečiva

Máslo hladce utřeme, postupně vmícháme cukr, vanilkový cukr, sůl, vejce, kůru z citrónu, polohrubou mouku a prášek do pečiva, asi polovinu mouky vmícháme do másla, potom zbytek mouky a zpracujeme těsto, které necháme přes noc uležet v chladu. Z tě...

Pomerančový granád

Pomerančový granád

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl vodky, 1 hrst ledu, 1 plátek pomeranče, 1 lžíce pomerančového tangu

Do sklenice s ledem nasypeme tang a zalijeme vodkou. Ozdobíme plátkem pomeranče.

Pirožky s uzeným

Pirožky s uzeným

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g brambor, 250 g polohrubé mouky, 100 g másla, 300 g uzeného masa, 1 vejce, špetka soli, špetka kmínu

Brambory uvaříme ve slupce, necháme vystydnout, oloupeme a nastrouháme. Potom přidáme na ně mouku, změklé máslo, trochu osolíme a vypracujeme těsto. Na vále z těsta vyválíme plát asi 4 mm silný a rádýlkem ho nakrájíme na čtverce zhruba 10 x 10 cm ...

Rajčatový soudek s kari omáčkou

Rajčatový soudek s kari omáčkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 velké rajče, 125 g majonézy, 1 lžička kari koření, 1 lžíce rybízové marmelády, 1 lžička citronové šťávy, 1/2 lžičky cukru krupice

Vezměte rajče a důkladně ho omyjte. Pak mu ostrým nožem odkrojte vrchní část a dužinu vydlabejte lžící. Vychlazenou majonézu, kari, rybízovou marmeládu, citrónovou šťávu a cukr spolu dobře rozmíchejte. Omáčkou naplňte rajčatový soudek a podávejte ...

Pikantní pečené kešu

Pikantní pečené kešu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g kešu, 150 g mandlí, 1 chilli paprička, 2 lžíce včelí medu, 1 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžička mleté papriky, špetka soli, špetka citronového pepře

Ořechy a mandle nasypeme do misky, přidáme rozdrcenou chilli papričku, med, olej. Vše důkladně promícháme. Směs dochutíme solí, pepřem a mletou pálivou paprikou. Plech vyložíme pečícím papírem a poskládáme ořechovou směsí. Pečeme ve vyhřáté troubě...

Tyčky k čaji

Tyčky k čaji

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 lžíce převařeného másla, 2 vejce, 20 g droždí (kvasnice), půl lžíce cukru moučka, sůl, 250 ml mléka, půl kila hladké mouky, vejce na potření

Rozpustíme 4 lžíce převařeného másla a vlijeme do vlažného mléka. Přidáme vejce, cukr a kvasnice rozetřené se solí. Všechno dobře rozkvedláme. Vlijeme do mouky a zaděláme tuhé těsto. Těsto dáme na vál a z kousků vypracujeme asi 20 cm dlouhé tyčky ...

Dýňové vdolky

Dýňové vdolky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 sklenky hladké mouky, 1 lžíce cukru moučka, 100 ml smetany, 200 ml mléka, 250 g vařené rozšťouchané dýně

Všechny suroviny dáme do mísy a důkladně promícháme. Vál posypeme mooukou dost a vyválíme placku - těsto je lepivější třeba více posypávat. Placku vyválíme zhruba 2 cm silnou a vykrajujeme skleničkou vdolky. Dáme je na vymaštěný plech a pečeme v h...

Languedoská rajčata

Languedoská rajčata

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks rajčat, 2 plátky bílého chleba, 2 stroužky česneku, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce nasekané petrželové natě, 2 lžičky majoránky, špetka pepře, špetka soli

Rajčata překrájíme na půlku, vydlabeme z nich dužinu a poté je necháme cca 2 hodiny usušit. Mezitím si smícháme olivový olej s utřeným česnekem, přidáme na kostičky nakrájené plátky bílého chleba a promícháme. Touto náplní poté plníme půlky rajčat...

Mušličky s uzeninou a nivou

Mušličky s uzeninou a nivou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 250 ml smetany ke šlehání, špetka soli, 250 g uzeniny, 250 g Nivy, 1 vejce, lžíce máku

Z mouky, špetky soli a smetany vypracujeme hladké těsto. Na pomoučeném vále vyválíme placku 5 mm a vykrajujeme kolečka. Doprostřed kolečka dáme kopeček směsi z jemně nastrouhaného sýra a uzeniny. Plátek přehneme přes náplň a okraje vzniklé mušličk...

 Kolečka s česnekem

Kolečka s česnekem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 g droždí (kvasnice), 500 g hladké mouky, 2 lžičky soli, 250 ml vlažného mléka, 100 ml slunečnicového oleje, 1/2 lžička cukru moučka, 1 slepičí vejce na potření, 400 g tavený sýra s modrou plísní, 100 g másla, 8 stroužků česneku, lžička soli

Z polovice vlažného mlieka, zo štipky soli, z cukru a droždia pripravíme kvások. Z hladkej múky, oleja, zo zvyšnej soli, z mlieka a kvásku vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste dôkladne nakysnúť. Plnku si pravíme: topený syr vym...

Olivy na dánský způsob

Olivy na dánský způsob

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

450 g zelených oliv, 3 lžíce provensálského koření, špetka tymiánu, špetka oregana, 4 lžíce olivového oleje, špetka pepře

Olivy dáme do zavařovací sklenice, přidáme provensálské bylinky, tymián, oregano, olivový olej, opepříme, vlijeme vodu tak, aby byly olivy potopené, sklenici uzavřeme, protřepeme a dáme do ledničky. Necháme odležet cca 4 hodiny a poté podáváme jak...

Plněný lososový plátek

Plněný lososový plátek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g uzeného lososa (plátky), 60 g špenátu, 2 citróny, 1 lžíce Solamylu, 1 lžíce másla, 100 ml bílého vína, 1 snítka kopru, sůl a pepř dle chuti, 100 g plátků matjesa

Čerstvý špenát opereme a krátce ho spaříme ve vroucí vodě. Poté ho scedíme, rychle propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Plátky uzeného lososa rozložíme na potravinovou fólii tak, aby vznikl souvislý obdélníkový plát. Na lososa poklademe...

Grilováné citrony s vanilkovou zmrzlinou

Grilováné citrony s vanilkovou zmrzlinou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 citróny, 4 lžíce včelího medu, 4 kopečky vanilkové zmrzliny

Rozkrojte citrony na polovinu a odřízněte konce tak, aby vznikla pevná základna. Odstraňte pecičky. Citronové lodičky zalijte 1 lžící medu a zabalte jednotlivě do alobalu. Vložte na gril na cca 20 minut. Podávejte teplé s vanilkovou zmrzlinou.

Liči s chilli v alobalu

Liči s chilli v alobalu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g liči, 100 g mandarinek (nejlépe čerstvých), 6 lžic chilli omáčky, 2 lžíce mandlových lupínků, 1/2 lžičky másla

Rozehřejeme troubu na střední stupeň. Z alobalu vystřihneme dva čtverce, které lehce pomažeme rozehřátým máslem. Liči oloupeme, vypeckujeme a nakrájíme na půlky. Mandarinky oloupeme, rozebereme na dílky a ty podle velikosti krájíme na poloviny neb...

Fenykl s kapary

Fenykl s kapary

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 bulva fenyklu, 12 velkých kaparů v octovém nálevu, 6 hřebíčků, 1 lžíce bílého vinného octa, olivový olej

Bulvu fenyklu očistěte (pokud bude, odřízněte i zdřevnatělý spodek bulvy), oloupejte vrchní vrstvu lupenů a zbytek nakrájejte najemno. Nakrájený fenykl vložte do misky, přihoďte okapané kapary, hřebíčky, zakápněte mírně octem a zalijte olejem tak,...

stránka: