Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Pečivo a produkty domácí pekárny

Základní těsto do domácí pekárny

Základní těsto do domácí pekárny

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 ml vlažného mléka, 0,5 lžičky soli, 100 ml oleje, 3 lžičky cukru krystal, 300 g polohrubé mouky, 300 g hladké mouky, 0,5 kostky droždí nebo 1,5 lžičky sušeného droždí

Suroviny vložíme do pekárny podle uvedeného rozpisu. Když dáváme slané náplně, zapékáme klobásy, nebo děláme těsto na pizzu, dáme do těsta místo 3 lžiček cukru jen jednu. Nastavení pekárny: Program Těsto Těsto lze použít na cokoliv, co se dělá ...

Sádlo z domácí pekárny

Sádlo z domácí pekárny

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg sádlo vepřové surové

Sádlo nakrájíme na kostky o hraně asi 1,5cm vložíme do domácí pekárny a zapneme program džem, po skončení procesu znova zapneme pekárnu na stejný program, pak scedíme a škvarky použijeme dle chuti. Je vynikající!

Bílý chléb

Bílý chléb

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 vejce, 200 ml mléka, 100 ml vody, 25 g rozpuštěného másla, 2 lžičky soli, 1 lžička cukru, 500 g hladké mouky, 1 lžíce sušeného droždí (kvasnic)

V odměrce rozšleháme vejce a dolijeme do 200 ml mlékem. Přidáme 100 ml vody. Vše nalijeme do formy. Přidáme ostatní ingredience v uvedeném pořadí. Zapneme program FRENCH (v pekárně ETA Harmony program SENDVIČ), světlá kůrka. Upečený chléb vyklopím...

Perník z pekárny

Perník z pekárny

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml mléka, 1 vejce, 10 lžic oleje, 250 g cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 1 lžíce kakaa, 400 g polohrubé mouky, 1 kypřící prášek do perníku, podle chuti rozinky, ořechy, kousky čokolády

Suroviny vložíme do nádoby v uvedeném pořadí a zapneme program Dort. Rozinky, ořechy a jiné pochutiny přidáme po zvukovém signálu. Stav upečení zkoušíme špejlí.

Vanilková bábovka z pekárny

Vanilková bábovka z pekárny

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 3 vejce, 200 ml cukru krupice (včetně 3 vanilkových), 400 g polohrubé mouky, 1 kypřící prášek do pečiva, čokoládová poleva

Suroviny vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a zapneme program dort. Hotovou vychladlou bábovku polijeme čokoládovou polevou.

Tvarohový chlebík

Tvarohový chlebík

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 vejce, 150 g tvarohu, doplnit do 350 ml mlékem, 1 lžička soli, 3 lžíce medu, 200 g pšeničné celozrné mouky, 300 g hladké mouky, 1 malá odměrka sušeného droždí (kvasnic), 3 lžíce rozinek namočených v rumu - po zaznění signálu

Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí, nastavíme program základní, kůrka světlá. Podáváme namazané máslem.

Barevné krucánky

Barevné krucánky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Na těsto: 100 ml vlažné vody, 125 ml vlažného mléka, 40 g rozpuštěného másla, 1/2 lžičky soli, 380 g polohrubé mouky, 1 balení (42 g) droždí (kvasnice), Na povrch: mák, sezamová semínka

Suroviny vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program Příprava těsta. Po vykynutí těsto vyklopíme na lehce pomoučený vál a rukama krátce propracujeme. Rozdělíme je na 24 přibližně stejných dílků. Z každého vyválíme váleček dlouhý cca 15 ...

Pečivo z taveného sýra

Pečivo z taveného sýra

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hladké mouky, 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva, 200 g taveného sýru, 250 g Hery (tuku), 1 vejce, špetka soli

Mouku smícháme s práškem do pečiva, s taveným sýrem, změklým tukem, vejcem, osolíme a vypracujeme těsto. Vyválíme ho na pomoučeném vále, vykrájíme čtverečky a dáme péct. Pečeme při 190 °C, cca 15 minut.

Nudle z domácí pekárny

Nudle z domácí pekárny

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce, 50 ml vody, 300 g hrubé mouky, 2 kapky oleje

Ingredience vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a zapneme program nudle. Po zpracování pekárnou rozdělíme těsto na 4 - 5 dílů, které vyválíme tak tence, jak to jde. Pláty dáme proschnout buď na akumulační kamna nebo je rozvěsíme na sušáku na pr...

Kynuté rohlíky naslano

Kynuté rohlíky naslano

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg hladké mouky, 100 g másla, 40 g droždí (kvasnic), špetka soli, 6 dcl mléka, troška cukru krystal

Vypracujeme cesto a necháme vykysnúť. Potom ho na doske rozdelíme na 6 bochníkov. Každý bochník rozgúľame na kruh a tento rozdelíme na 8 dielov. Vzniknutý trojuholník stáčame od najširšiej časti do tvaru rožka, potrieme rozšlahaným vajcom, posypem...

Špalda placky

Špalda placky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

špetka soli, 200 g špaldové mouky, 150 ml vody

Špaldovou mouku a sůl rozmícháme ve 150 ml vody ve vláčné těsto. Necháme 20 minut odležet(pokuď není čas, tak se toho tolik nestane, když odležení vynecháme). Vždy vezmeme kus těsta, lehce pomoučíme, uděláme z něj kuličku, ze které vytvoříme plack...

Maková buchta z domácí pekárny

Maková buchta z domácí pekárny

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 hrnečky polohrubé mouky, 1 hrneček cukru krupice, 1 hrneček nemletého máku, 1 hrneček oleje, 1 hrneček mléka, 2 vejce, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, možno přidat rozinky či kandované ovoce

Všechny ingredience dáváme postupně do pečící formy správným postupem t.j. první se dávají tekutiny , vejce, prášek do pečiva zamíchaný do mouky, mák a třeba rozinky. Dobrou chuť.

Domácí pečený chléb s překvapením

Domácí pečený chléb s překvapením

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hladké mouky, 300 ml vody, 25 g droždí (kvasnice), 60 g Vysočiny, 1 balení taveného sýra, 1 lžička soli, 1 lžička cukru krystal, 3 lžíce česneku - sušené kořenící směsi

Do plechové nádoby od domácí pekárny nalijeme 300 ml vody. Poté nasypeme 500 g hladké mouky. Doprostřed mouky uděláme důlek a vložíme do něj droždí (čerstvé, sušené). Do pravého kraje umístíme lžičku cukru, do levého lžičku soli. Do dalšího volnéh...

Domácí kmínový chléb do pekárny

Domácí kmínový chléb do pekárny

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 ml podmáslí, 1 lžička kmínu, 2 lžičky soli, 1 lžíce octa, 2 lžíce rostlinného oleje, 1/2 kg hladké mouky, 1/2 balení droždí (kvasnice), 1/4 lžičky cukru krupice

Do pekárny vlijeme podmáslí, přidáme postupně všechny ostatní přísady. Je dobré, pokud dáváme čerstvé droždí, přidat trochu cukru, pokud dáváme sušené droždí, dáme jeden sáček a cukr není potřeba přidávat. Zapneme na program dle typu pekárny,...

Chléb bramborový

Chléb bramborový

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g polohrubé mouky, 100 g vařených strouhaných brambor, 10 g droždí (kvasnic), 10 g soli, troška vody na zadělání kvásku

Připravíme si kvásek z trochy vody a rozdrobeného droždí, přidáme trochu mouky a brambor a necháme do druhého dne stát. Ráno přidáme trochu vlažné vody, ostatní mouku s bramborami, sůl a kmín a vše řádně rukama hněteme tak dlouho, až se jich těsto...

Jessy bochánek z pekárny

Jessy bochánek z pekárny

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 žloutky, do 250 ml mléka, 100 g změklé Hery, 1 sáček vanilkového cukru, 5 lžic cukru krupice, do 500 g polohrubé mouky, špetka soli, 1 lžička sušeného droždí , 1 lžíce rozinek, 2 lžíce mandlových lupínků, kandované ovoce, čokoládové pecky

Tento recept vychází z poměru ingrediencí 350 g "tekutých" ku 500 g "sypkých". Do nádoby pekárničky vyklepneme 2 žloutky a doplníme mlékem do hmotnosti 250 g. K tomu přidáme 100 g povolené až rozpuštěné Hery (celkem tedy 350 g tekutých surovin). P...

Sladký chléb

Sladký chléb

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 krajíce chleba, 75 g másla, 10 dkg marmelády, 100 ml mléka, 3 vejce

Kouskem másla vytřeme pekáček nebo zapékací misku. Krajíce chleba namažeme zbylým máslem a marmeládou nebo džemem. Pak je poskládáme do zapékací misky a zalijeme rozšlehanými vejci v mléce. Zapékáme cca 10 minut.

Bábovka z domácí pekárny

Bábovka z domácí pekárny

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 140 ml rostlinného oleje, 140 g cukru moučka, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 4 pudinkové prášky, 1 lžička rumu

Vejce, olej, cukr, pudinkový prášek, prášek do pečiva a rum dáme do pekárny. Zapneme program Těsto a necháme promíchat asi 20 minut. Vyděláme háky a zapneme program Pečení, pečeme asi 50 minut při 150°C. Hotovou bábovku pocukrujeme. Můžeme péct i ...

Langoše kynuté  v pekárně

Langoše kynuté v pekárně

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 ml mléka, 1,5 lžičky soli, 1 lžička cukru krupice, 450 g hladké mouky, 2 lžičky instantního droždí

Do nádoby v domácí pekárně nalijeme nejprve mléko, pak přidáme sůl, cukr, mouku a nakonec droždí. Pekárnu nastavíme na program /těsto/. Po ukončení programu těsto vyklopíme na pomoučený vál a rozdělíme na 20 stejných dílků. Každý bochánek těsta ne...

Šunkoví šneci

Šunkoví šneci

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení listového těsta, 200 g sendvičové šunky, 2 svazky jarní cibulky, troška sezamového semínka

Těsto rozválíme, poklademe šunkou a posypeme nadrobno nakrájenou cibulkou. Vše pevně zarolujeme jako roládu. Závin potřeme vodou a posypeme semínky. Těsto nakrájíme na 3 cm vysoké kotoučky. Kotoučky poklademe na plech vyložený pečícím papírem a je...

Slunečnicový chléb se sýrem z domácí pekárny

Slunečnicový chléb se sýrem z domácí pekárny

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 dcl vody, 2 lžíce olivového oleje, 2,5 lžičky soli, 1 hrst kmínu, 1 hrst oregana, 2 hrsti lněného semínka, 60 dkg hladké mouky, 2 lžičky cukru moučka, 0,5 balení droždí, 2 hrsti slunečnicového semínka, 15 dkg eidamu

Do pekárny nalijeme 4 dcl vlažné vody a olej. Přidáme sůl, kmín, oregáno a lněné semínka. Nasypeme mouku, cukr a přidáme půlku droždí (pokud máme sušené, tak dvě lžičky). Zapneme program 1 (basic) a ve chvíli, kdy časovač ukazuje 2:17, přidáme do...

Křehké rohlíčky

Křehké rohlíčky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g hladké mouky, 30 g cukru moučka, 30 g másla, 3 lžíce polotučného mléka, 1 balení kypřícího prášku do pečiva, 1 slepičí vejce

Na vál dáme mouku, cukr, máslo, uděláme důlek, přidáme mléko a 1 prášek do pečiva. Vypracujeme těsto, ze kterého utvoříme malé rohlíčky. Dáme je na vymaštěný plech, potřeme rozšlehaným vejcem a v dobře vyhřáté troubě pečeme cca 20 minut.

Slané pečivo

Slané pečivo

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g strouhaného sýra, 210 g polohrubé mouky, 150 g másla, 6 lžic polotučného mléka, 1 slepičí vejce, 1/2 lžičky grilovacího koření, 1/2 lžičky kmínu, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky sezamu

Ke strouhanému sýru přidáme všechny přísady vyjma vajíčka a koření. Vypracujeme těsto, zabalíme a necháme odležet v chladnu. Na pomoučněném válu rozválíme plát silný necelého půl centimetru a potřeme vajíčkem rozšlehaným se lžící vody. Posypeme k...

Domácí česnekový chléb

Domácí česnekový chléb

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 bílé veky, 250 g másla, 12 stroužků česneku, sůl, 1 lžička suchého oregana, 1 lžička sušeného tymiánu

Máslo, česnek, sůl, oregano, tymián důkladně rozšleháme. Veky nakrájíme na plátky, které z obou stran potřeme máslovou směsí. Veky opět spojíme a zabalíme do alobalu. Dáme péct na 20 minut do předehřáté trouby na 150 °C. Poté veky rozbalíme a ješt...

Kmínový chléb z domácí pekárny

Kmínový chléb z domácí pekárny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 ml vody, 1 lžíce octa, 1 lžíce oleje, 150 g žitné chlebové mouky, 375 g pšeničné chlebové mouky, 1/2 kávové lžičky cukru krystal, 1,5 kávové lžičky soli, 1 kávová lžička sušeného droždí, 1 lžíce kmínu na posypání (přidává se nakonec, ne do základu)

Všechny ingredience dáme do pekárny v pořadí, jak jsou uvedeny v ingrediencích. Do mouky vlevo cukr, vpravo sůl. Doprostřed nasypeme droždí. Toto nesmí přijít do styku se solí. Zapneme pekárnu na program KLASIK, velikost 1 kg, barva středně tmavý....

stránka: