Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Pečivo a produkty domácí pekárny

Babiččiny houstičky

Babiččiny houstičky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hladké mouky, 200 g polohrubé mouky, 1 vejce, 1 žloutek, 1 lžička soli, 1 lžíce cukru, 3 lžíce rozpuštěného sádla, 250 ml mléka, 30 g čerstvého droždí (kvasnice), olej na potření a semínka (sezam, mák,...)na posypání

Z mírně teplého mléka, cukru a kvasnic připravíme kvásek. Všechno ostatní dáme do mísy, přilijeme kvásek a vypracujeme hladké těsto. Je-li třeba, můžeme přidat hrst mouky. Kdo má domácí pekárnu, může těsto nechat udělat v ní. Vykynuté těsto rozdě...

Bábovka z domácí pekárny

Bábovka z domácí pekárny

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 140 ml rostlinného oleje, 140 g cukru moučka, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 4 pudinkové prášky, 1 lžička rumu

Vejce, olej, cukr, pudinkový prášek, prášek do pečiva a rum dáme do pekárny. Zapneme program Těsto a necháme promíchat asi 20 minut. Vyděláme háky a zapneme program Pečení, pečeme asi 50 minut při 150°C. Hotovou bábovku pocukrujeme. Můžeme péct i ...

Bagely s rukolou

Bagely s rukolou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Na těsto: 500 g hladké mouky, 40 g droždí (kvasnice), 1 vejce, 200 ml mléka, 100 ml vody, 1 lžíce cukru, 50 g změklého másla, 2 lžičky soli, 3 lžičky chlebového koření, Dále: 100 g slunečnicového semínka, 1 vejce na potření, 200 g parmské šunky (lze použít jakoukoli), 200 g plátkového sýra, 300 g čerstvé rukoly

Do misky nalijeme vlažné mléko, rozdrobíme do něho droždí, posypeme cukrem a zaprášíme moukou. Kvásek necháme vzejít. Smícháme hladkou mouku, sůl, chlebové koření, vejce a změklé máslo. Přidáme kvásek a spojíme v hladké těsto. Podle potřeby přidám...

Bagety z domácí pekárny

Bagety z domácí pekárny

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 ml mléka, 1 lžičku citrónové šťávy, 500 g hladké mouky, 1,5 lžičky soli, 1/2 lžičky cukru krupice, 1 instantní droždí (kvasnice), 1 vejce, 1 lžíci sezamových semínek

Suroviny v uvedeném pořadí vložíme do pekárny a zapneme program těsto. Po vykynutí z těsta vypracujeme podlouhlé bagety, dáme je na plech s pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme semínky. Vložíme je do trouby, vyhřáté na 200 °C a...

Barevné krucánky

Barevné krucánky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Na těsto: 100 ml vlažné vody, 125 ml vlažného mléka, 40 g rozpuštěného másla, 1/2 lžičky soli, 380 g polohrubé mouky, 1 balení (42 g) droždí (kvasnice), Na povrch: mák, sezamová semínka

Suroviny vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program Příprava těsta. Po vykynutí těsto vyklopíme na lehce pomoučený vál a rukama krátce propracujeme. Rozdělíme je na 24 přibližně stejných dílků. Z každého vyválíme váleček dlouhý cca 15 ...

Bílé bagety

Bílé bagety

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Na těsto: 250 ml mléka, 1 lžička cukru, 2 lžičky soli, 30 g másla nebo hery, 500 g polohrubé mouky, 1 balení (42 g) droždí (kvasnice), Na potření: trošku mléka, 1 lžička cukru, podle chuti semínka (mák, kmín, seznam,..)

Máme-li domácí pekárnu: suroviny vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a zapneme program Příprava těsta. Nemáme-li pekárnu: do teplého mléka dáme cukr a rozdrobíme kvasnice. Přikryjeme a necháme vzejít. V míse smícháme mouku se solí, uprostřed vyh...

Bílý chléb

Bílý chléb

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 vejce, 200 ml mléka, 100 ml vody, 25 g rozpuštěného másla, 2 lžičky soli, 1 lžička cukru, 500 g hladké mouky, 1 lžíce sušeného droždí (kvasnic)

V odměrce rozšleháme vejce a dolijeme do 200 ml mlékem. Přidáme 100 ml vody. Vše nalijeme do formy. Přidáme ostatní ingredience v uvedeném pořadí. Zapneme program FRENCH (v pekárně ETA Harmony program SENDVIČ), světlá kůrka. Upečený chléb vyklopím...

Borůvkový koláč  / těsto pekárna/

Borůvkový koláč / těsto pekárna/

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml mléka, 2 žloutky, 200 ml rostlinného oleje, 450 g hladké mouky, 3 lžíce cukru krystal, 1 lžička soli, 1 balení suchého droždí / určené pro půl kila mouky /

V uvedeném pořadí vložíme ingredience do pekárny a zvolíme program těsto. Po vykynutí dáme těsto na vymazaný plech / těsto je řidší, než na koláče / a posypeme borůvkami. Na ně potom nasypeme " dobenku " / 80 g másla, 80 g cukr moučka, 160 g hr...

Briošky

Briošky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg hrubé mouky, 70 g másla, 30 g cukru moučka, 40 g droždí (kvasnic), 1 lžička soli, 1 balení vanilkového cukru, 600 ml mléka (podle potreby), 2 lžíce citrónové kůry, 1 žloutek (na potretie)

Do preosiatej múky dáme vykysnutý kvások, vanilkový cukor, postrúhanú citrónovú kôru, rozpustené maslo, preosiaty cukor, soľ a toľko teplého mlieka, aby vzniklo husté cesto. Z dobre vymieseného ihneď urobíme valček, nakrájame z neho rovnaké kúsky ...

Buchtová bábovka

Buchtová bábovka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml mléka, 100 g rozpuštěné Hery, 1 vejce, lžíce rumu, špetka soli, 550 g polohrubé mouky, 120 g cukru krupice, 3/4 balení droždí (30 g), Náplň: tvarohová, maková, kakaová, ořechová, povidla, jablka...

Do nádoby domácí pekárny dáme suroviny podle uvedeného pořadí a nastavíme program na těsto. Vykynuté těsto rozdělíme na tolik dílů, kolik máme náplní. Každý díl těsta rozdělíme na stejně velké kousíčky, které zploštíme na placičku, do středu dá...

Bulky ze staršího chleba

Bulky ze staršího chleba

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 krajíc chleba silný asi 2 cm, 400 ml vody, 2 zarovnané lžičky soli, 2 zarovnané lžičky cukru krupice, 2 lžíce slunečnicového oleje, 250 g hladké mouky, 250 g celozrnné špaldové mouky, 1/2 balení čerstvého droždí , 1 lžička drceného kmínu, kmín, hrubozrnná sůl a ovesné vločky na posyp

Chleba nalámeme na kousky, zalijeme asi 200 ml vody a ponorným mixérem rozmixujeme na kaši. Do nádoby pekárny nalijeme zbývající množství vody, přidáme rozmixovaný chléb, olej, sůl, cukr, drcený kmín, obě mouky a droždí. Zapneme program na těsto. ...

Bylinkové uzlíky k polévce

Bylinkové uzlíky k polévce

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 ml vody, 100 ml olivového oleje, 1,5 lžičky soli, 500 g hladké mouky, 2 lžičky medu, 20 g droždí, 1 lžička sušeného česneku , 1/2 lžičky pepře, 2-3 lžíce petrželky, 2 lžíce pažitky

Do nádoby pekárny nalijeme vodu, 3 lžíce oleje, přisypeme sůl, mouku, přidáme med a nakonec rozdrobené droždí. Zapneme program těsto. Vykynuté těsto rozdělíme asi na 12 dílků, z každého vyválíme delší váleček a ten zamotáme do uzlíku. Uzlíky d...

Celozrnné pšeničné houstičky

Celozrnné pšeničné houstičky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1/8 l vlažného mléka, 30 g droždí (kvasnice), 1 lžička cukru, 100 g polohrubé mouky, 250 g pšeničné celozrné mouky, 250 g pšeničné celozrné mouky, 1 lžička soli

Mléko, vodu, kvasnice, cukr a bílou mouku smícháme a při pokojové teplotě necháme 30 minut kynout. Pak přidáme celozrnnou mouku a sůl a vypracujeme pružné těsto tak, aby se nelepilo na stěny mísy. Necháme nakynout (30-45 minut), znovu krátce propr...

Celozrnné žemličky

Celozrnné žemličky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g pšeničné celozrné mouky jemně mleté, 250 g měkého tvarohu, 1 lžička soli, 1 vejce, 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, sezamová semínka

V misce smícháme tvaroh s vejcem. Až vznikne hladká hmota, přimícháme mouku smíchanou se solí a práškem do pečiva. Obsah misky vysypeme na vál a rukama zpracujeme hladké těsto. Rozdělíme je na 12 stejných dílků a z každého vytvarujeme žemličku. Na...

České rohlíky z domácí pekárny

České rohlíky z domácí pekárny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

260 ml vlažné vody, 2 lžíce oleje, 2 kávové lžičky soli, 500 g polohrubé mouky, 1 a 1/2 lžičky instantního droždí, 1 kávová lžička cukru

Všechny ingredience dáme do pekárny v předepsaném pořadí. Zapneme program na přípravu kynutého těsta. Po vykynutí dáme na vál a rozdělíme těsto na 12 dílů. Každý díl rozválíme na oválky a stáčíme do tvaru rohlíků. Připravené rohlíky dáváme na ple...

Česnekové buchtičky (záviny)

Česnekové buchtičky (záviny)

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg hladké mouky, 2 hrsti polohrubé mouky, 1 lžíce soli a 1 malá lžička do náplně, 1 lžíce cukru krystal, 1 dcl oleje, 0,5 l mléka, mléko do kvásku, 2 kostky droždí (kvasnice), 2 vejce (jedno na potření), 250 g másla do náplně, 13 stroužků česneku do náplně, kmín na posypání

Z přísad na těsto vypracujeme těsto, které rozdělíme na 2 části. Každou část rozválíme a potřeme náplní (kterou připravíme tak, že máslo smícháme s prolisovaným česnekem a solí). Těsto zatočíme jako roládu, tedy uděláme závin. Krájíme na trojúheln...

Česnekový chléb

Česnekový chléb

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hladké mouky, 1 balení instantního droždí, 300 ml vlažné vody, 3 lžíce rostlinného oleje, lžička soli, lžička cukru, 3 stroužky česneku

Mouku smícháme s droždím. Jeden stroužek česneku utřeme se solí, zbylé nasekáme nadrobno. Do pečící nádoby dáme nejprve tekuté suroviny, přidáme mouku, cukr, sůl a česnek. Pekárnu nastavíme na základní program a pečeme. Kdo má rád česnek, může si ...

Ciabatta z domácí pekárny s rajčaty

Ciabatta z domácí pekárny s rajčaty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 ml olivového oleje, 380 g polohrubé mouky, 1/2 balení droždí (kvasnice), 1 lžička soli, 6 sušených rajčat

Do pekárny dáme nejdříve tekuté přísady a osmahnutá rajčata. Poté mouku a na ni kvasnice. Zapneme program rychlý a po umíchání a krátkém nahřívání pekárnu vypneme. Necháme kynout v teplé pekárně asi tak 50 minut (občas můžeme na 2 minuty zapnout p...

Dalamánkové bagetky

Dalamánkové bagetky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

280 ml vody, 60 ml olivového oleje, 2 rovné lžičky cukru , 2 rovné lžičky soli, lžička drceného kmínu, 100 g celozrnné špaldové mouky, 400 g hladké mouky, 25 g droždí , 1 vejce na potření, semínka na posypání (sezam, mák, kmín, mohou být i jemné ovesné vločky), 2 lžíce instantní směsi na bramborák

Do nádoby pekárny nalijeme vodu a olej, přidáme cukr, sůl, kmín, směs na bramborák, obě mouky a nakonec rozdrobíme droždí. Nastavíme program na těsto. Po ukončení programu těsto přendáme na pracovní plochu a rozdělíme na 10 dílků. Z každého vyt...

Domácí česnekový chléb

Domácí česnekový chléb

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 bílé veky, 250 g másla, 12 stroužků česneku, sůl, 1 lžička suchého oregana, 1 lžička sušeného tymiánu

Máslo, česnek, sůl, oregano, tymián důkladně rozšleháme. Veky nakrájíme na plátky, které z obou stran potřeme máslovou směsí. Veky opět spojíme a zabalíme do alobalu. Dáme péct na 20 minut do předehřáté trouby na 150 °C. Poté veky rozbalíme a ješt...

Domácí chléb kmínový

Domácí chléb kmínový

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg hladké mouky, 3 lžíce mléka, 1 balení droždí (kvasnic), lžička cukru krystal, 2 lžičky soli, 400 ml vody, 1 lžička tymiánu, lžíce octu, 2 lžičky římského kmínu

Připravíme si kvásek – do vlažného mléka rozdrobíme kvasnice, zasypeme je lžičkou cukru a necháme v teple vzejít. Mouku smícháme se solí a tymiánem. Do moučné směsi vlijeme kvásek, přidáme vlažnou až teplou vodu a vypracujeme hladké těsto. To přik...

Domácí kmínový chléb do pekárny

Domácí kmínový chléb do pekárny

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 ml podmáslí, 1 lžička kmínu, 2 lžičky soli, 1 lžíce octa, 2 lžíce rostlinného oleje, 1/2 kg hladké mouky, 1/2 balení droždí (kvasnice), 1/4 lžičky cukru krupice

Do pekárny vlijeme podmáslí, přidáme postupně všechny ostatní přísady. Je dobré, pokud dáváme čerstvé droždí, přidat trochu cukru, pokud dáváme sušené droždí, dáme jeden sáček a cukr není potřeba přidávat. Zapneme na program dle typu pekárny,...

Domácí pečený chléb s překvapením

Domácí pečený chléb s překvapením

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hladké mouky, 300 ml vody, 25 g droždí (kvasnice), 60 g Vysočiny, 1 balení taveného sýra, 1 lžička soli, 1 lžička cukru krystal, 3 lžíce česneku - sušené kořenící směsi

Do plechové nádoby od domácí pekárny nalijeme 300 ml vody. Poté nasypeme 500 g hladké mouky. Doprostřed mouky uděláme důlek a vložíme do něj droždí (čerstvé, sušené). Do pravého kraje umístíme lžičku cukru, do levého lžičku soli. Do dalšího volnéh...

Domácí piškoty

Domácí piškoty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce, 25 g cukru krupice, 1 lžíce horké vody, 50 g hladké mouky, 1 lžíce vanilkového pudinkového prášku

Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků a cukru ušleháme pevný sníh. Žloutky ušleháme do pěny s horkou vodou a vmícháme pudinkový prášek. Poté spojíme našlehané žloutky s bílkem a lehce vmícháme mouku. Těsto můžeme rozdělit a do jedné části dát kakao n...

Domácí pletýnky

Domácí pletýnky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg hladké mouky, 1 lžička soli, 6 lžíc rozpuštěného sádla, 6 dcl kravského mléka, 6 dkg droždí (kvasnic), 1 lžička cukru krupice

Z mléka, droždí a cukru zaděláme kvásek. Do mísy dáme mouku, rozpuštěné sádlo, sůl, zbytek mléka a kvásek a zaděláme hladké těsto, které necháme v teple vykynout. Z vykynutého těsta pleteme pletýnky, které klademe na plech s pečícím papírem, potře...

stránka: