Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Pečivo a produkty domácí pekárny

Hromádky s rozinkami

Hromádky s rozinkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g hladké mouky, 150 g másla, 200 g moučkového cukru, 1 balení kypřícího prášku do pečiva, 4 ks vajec, 3 balíčky rozinek, 4 ks mandlí, 1 lžíce citrónové kůry

Změklé máslo ušleháme s moučkovým cukrem, dále přišleháme vejce a vytvoříme pěnu. Poté přidáme rozinky, nastrouhanou citrónovou kůru, nadrobno nasekané mandle, mouku smíchanou s práškem do pečiva a vypracujeme těsto. Poté lžičkou klademe na vymaza...

Chléb Bertík

Chléb Bertík

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg hladké mouky, 70 g droždí (kvasnic), 1 kostka cukru, 2 lžíce vody, 2 lžičky soli, 2 lžičky kmínu, 1/2 l 10% piva

Z droždí, vody a cukru necháme vzejít kvásek. Do prosáté mouky dáme sůl, kmín, vzešlý kvásek a pivem zaděláme těsto, které necháme hodinu na teplém místě kynout. Po hodině je promícháme a opět v míse necháme 20 minut kynout. Pak těsto přendáme na ...

Minipizzy pro domácí pekárnu

Minipizzy pro domácí pekárnu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Na těsto: 200 ml teplé vody, 1 vejce, 3 lžíce oleje, 200 g najemno nastrouhaného sýra, 400 g hladké mouky, 1 lžička cukru, 2 lžičky soli, 1 lžička koření na pizzu, 2,5 lžičky sušeného droždí (kvasnic), Na náplň: 200 g najemno nastrouhaného sýra, 50 g strouhané nivy, 1 vejce, 100 g jemně nakrájené šunky, sůl, pepř, příp. čerstvě nasekané bylinky (oregano, tymián,..), žampiony, paprika, kečup na ozdobení

Do pekárny v uvedeném pořadí vložíme ingredience na těsto, zapneme program TĚSTO a necháme ho zpracovat a vykynout. Mezitím si připravíme náplň z uvedených surovin. Po vykynutí těsto vyndáme z pekárny, vytvoříme minipizzy (cca 14 kousků), pokladem...

Mazanec hnětený v pekárně

Mazanec hnětený v pekárně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g Hery, 250 ml mléka, 3 vejce, špetka soli, 100 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 600 g polohrubé mouky, 1 lžička citronové kůry, 30 g droždí, 50 g sekaných mandlí

Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme mléko, rozšlehaná vejce, rozehřátou Heru, špetku soli, citronovou kůru a rozdrobené droždí. Zapneme program na těsto a po zvukovém signálu v půlce programu přisypeme mandle. Asi po 110 minutách je těsto p...

Slimáčky se sýrem

Slimáčky se sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g polohrubé mouky, 250 g Hery, 20 g droždí (kvasnice), 100 ml mléka, 1 lžička cukru krystal, 1 lžička soli, 100 g uzeného sýra, 1 vejce

Z múky, tuku, soli, 60 g strúhaného syra a kvásku pripravíme cesto, ktoré necháme chvíľu kysnúť. Potom cesto rozdelíme na 6 bochníčkov, každý bochníček vyvaľkáme na kruh a ten radlíkom nakrájame na 16 dielov. Každý diel zvinieme, preložíme na plec...

Olivovo - máslové rozetky

Olivovo - máslové rozetky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

230 ml vody, 65 ml olivového oleje, 50 g změklého másla, 1 lžička cukru krupice, 1,5 lžičky soli, 450 g hladké mouky, 1 sáček instantní droždí, mléko na potření a mák nebo sezam na posypání

Všechny suroviny na těsto v uvedeném pořadí vložíme do nádoby pekárny. Nastavíme program na těsto. Po ukončení programu těsto prohněteme a rozdělíme na 10 - 12 stejných kousků. Z každého kousku utvoříme hladkou kuličku, kuličky naklademe na plech...

Jessy bochánek z pekárny

Jessy bochánek z pekárny

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 žloutky, do 250 ml mléka, 100 g změklé Hery, 1 sáček vanilkového cukru, 5 lžic cukru krupice, do 500 g polohrubé mouky, špetka soli, 1 lžička sušeného droždí , 1 lžíce rozinek, 2 lžíce mandlových lupínků, kandované ovoce, čokoládové pecky

Tento recept vychází z poměru ingrediencí 350 g "tekutých" ku 500 g "sypkých". Do nádoby pekárničky vyklepneme 2 žloutky a doplníme mlékem do hmotnosti 250 g. K tomu přidáme 100 g povolené až rozpuštěné Hery (celkem tedy 350 g tekutých surovin). P...

Housky s mákem

Housky s mákem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg polohrubé mouky (výběrové), 1 majolka (440 ml), 2 vejce (jedno na potření), 10 g sušeného droždí, mléko na zadělání těsta, hrst cukru, mák na posypání

Ze všech surovin vypracujeme těsto, které necháme 1 - 1,5 hodinu vykynout na teplém místě. Poté z těsta vypracujeme vždy tři stejně dlouhé válečky, které spojíme do copu, tím vytvoříme pletenou houstičku. Pak housky naskládáme na pečící papír, pot...

Bulky ze staršího chleba

Bulky ze staršího chleba

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 krajíc chleba silný asi 2 cm, 400 ml vody, 2 zarovnané lžičky soli, 2 zarovnané lžičky cukru krupice, 2 lžíce slunečnicového oleje, 250 g hladké mouky, 250 g celozrnné špaldové mouky, 1/2 balení čerstvého droždí , 1 lžička drceného kmínu, kmín, hrubozrnná sůl a ovesné vločky na posyp

Chleba nalámeme na kousky, zalijeme asi 200 ml vody a ponorným mixérem rozmixujeme na kaši. Do nádoby pekárny nalijeme zbývající množství vody, přidáme rozmixovaný chléb, olej, sůl, cukr, drcený kmín, obě mouky a droždí. Zapneme program na těsto. ...

Sladký chléb

Sladký chléb

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 krajíce chleba, 75 g másla, 10 dkg marmelády, 100 ml mléka, 3 vejce

Kouskem másla vytřeme pekáček nebo zapékací misku. Krajíce chleba namažeme zbylým máslem a marmeládou nebo džemem. Pak je poskládáme do zapékací misky a zalijeme rozšlehanými vejci v mléce. Zapékáme cca 10 minut.

Tvarohový chlebík

Tvarohový chlebík

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 vejce, 150 g tvarohu, doplnit do 350 ml mlékem, 1 lžička soli, 3 lžíce medu, 200 g pšeničné celozrné mouky, 300 g hladké mouky, 1 malá odměrka sušeného droždí (kvasnic), 3 lžíce rozinek namočených v rumu - po zaznění signálu

Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí, nastavíme program základní, kůrka světlá. Podáváme namazané máslem.

Bylinkové uzlíky k polévce

Bylinkové uzlíky k polévce

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 ml vody, 100 ml olivového oleje, 1,5 lžičky soli, 500 g hladké mouky, 2 lžičky medu, 20 g droždí, 1 lžička sušeného česneku , 1/2 lžičky pepře, 2-3 lžíce petrželky, 2 lžíce pažitky

Do nádoby pekárny nalijeme vodu, 3 lžíce oleje, přisypeme sůl, mouku, přidáme med a nakonec rozdrobené droždí. Zapneme program těsto. Vykynuté těsto rozdělíme asi na 12 dílků, z každého vyválíme delší váleček a ten zamotáme do uzlíku. Uzlíky d...

Chlebík se špenátem, ořechy a balkánským sýrem

Chlebík se špenátem, ořechy a balkánským sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 100 g čerstvých špenátových listů, 180 ml vody, 1 rozšlehané vejce, 50 g balkánského sýra, 1 lžička soli, 1 lžička cukru krupice, 1/2 lžičky strouhaného muškátového oříšku, 450 g hladké mouky, 1 sáček instantního droždí, 3 lžíce nahrubo drcených vlašských ořechů

Cibuli nakrájíme na malé kostičky a na oleji ji osmažíme dozlatova. Pak na pánev přisypeme špenátové listy, promícháme, odstavíme, přiklopíme pokličkou a necháme 5 minut. Pak odklopíme, znovu promícháme a necháme vychladnout. Do nádoby pekárny dá...

Kynutý skořicovo - cukrový chlebíček

Kynutý skořicovo - cukrový chlebíček

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 100 ml mléka, 50 ml vody, 2 vejce, 60 g rozpuštěného másla, špetka soli, 390 g polohrubé mouky, 50 g cukru krupice, 1 sáček vanilkového cukru, 1/2 kostky droždí (21 g), Náplň: 50 g rozpuštěného másla, 100 g cukru krystal, lžíce skořice

Do nádoby pekárny vložíme suroviny na těsto v uvedeném pořadí a zapneme program na těsto. Po ukončení programu vykynuté těsto rozválíme na velký obdélník a potřeme rozpuštěným máslem. Hustě posypeme krystalovým cukrem a skořicí. Obdélník těsta na...

Grahamky

Grahamky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg celozrné mouky Graham, 1 lžička soli, 4 lžíce oleje, 1 kostka droždí (kvasnice), 1/2 lžičky cukru, 400 ml vody, Dále dle chuti: obilné klíčky, sezam, lněné semínko, slunečnicové semínko, vlašské ořechy, kmín

Vypracujeme těsto jako na buchty a bez kynutí tvoříme lžičkou bochánky na plech vyložený papírem na pečení. Ihned pečeme v hodně vyhřáté troubě cca 20 min.

Mazanec netradičně

Mazanec netradičně

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Základní těsto: 250 g hrubé mouky, špetka soli, 2 ks žloutků, 1 balení instantního droždí (kvasnic), 2 dcl mléka, 1 lžíce cukru, Drobenka: 200 g hladké mouky, 125 g cukru moučka, 125 g másla, špetka muškátového květu, Dále: vlašské ořechy, mandle, rozinky, 2 cl rumu, 1 vejce na potření, cukr moučka na posypání

Zpracujeme základní těsto a necháme ho řádně kynout. Mezitím si připravíme drobenku. Také si můžeme nasekat ořechy a mandle. Když těsto vykyne, zapracujeme do něj drobenku, přidáme rum a vytvarujeme 2 mazance, které dáme na plech vyložený pečícím ...

Bílé bagety

Bílé bagety

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Na těsto: 250 ml mléka, 1 lžička cukru, 2 lžičky soli, 30 g másla nebo hery, 500 g polohrubé mouky, 1 balení (42 g) droždí (kvasnice), Na potření: trošku mléka, 1 lžička cukru, podle chuti semínka (mák, kmín, seznam,..)

Máme-li domácí pekárnu: suroviny vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a zapneme program Příprava těsta. Nemáme-li pekárnu: do teplého mléka dáme cukr a rozdrobíme kvasnice. Přikryjeme a necháme vzejít. V míse smícháme mouku se solí, uprostřed vyh...

Francouzské preclíčky

Francouzské preclíčky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hladké mouky, 1 balení (7 g) sušeného droždí (kvasnice), 1 lžička cukru, 1 lžička soli, 200 ml vlažné vody, Na potření: 1 žloutek, 1 lžička sojové omáčky

Mouku smícháme se sušeným droždím. Přidáme cukr, vodu a sůl a vše zpracujeme na hladké a vláčné těsto. Necháme přikryté utěrkou vykynout asi 40 minut. Na pomoučeném válu těsto rozkrojíme na osm stejných dílků. Z každého vyválíme váleček asi 45 cm ...

Loupáčky ze škvarků

Loupáčky ze škvarků

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g polohrubé mouky, 125 g škvarků, 50 g sádla, 1 žloutek, 3 dcl mléka, 50 g droždí (kvasnic), 1 vejce, špetka kmínu, špetka soli

Připravíme kvásek z droždí, jedné lžíce mouky a trošky mléka. Vzešlý kvásek přidáme do prosáté mouky, přilijeme mléko, rozkvedlaný žloutek, rozehřáté sádlo a uděláme těsto. Přidáme škvarky a uděláme těsto, které poté přikryjeme utěrkou a necháme h...

Dvojbarevné rohlíky

Dvojbarevné rohlíky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg polohrubé mouky, 1/2 l mléka, 1 balení droždí (kvasnic), 1 vejce, 2 lžičky cukru, 1 lžička soli, 2 dcl oleje, 3 lžíce kakaa, 90 g kokosové moučky, Nálev: 2 dcl vody, 1 dcl cukru

Múku, mlieko, droždie, vajce, cukor, soľ, olej zmiesime a rozdelíme na dve časti. Do jednej pridáme kakao, a do druhej kokos. Z každej vypracujeme 5 bochníčkov a necháme vykysnúť. Jedno tmavé a jedno bledé cesto rozvaľkáme, dáme na seba a rozvaľká...

Celozrnné pšeničné houstičky

Celozrnné pšeničné houstičky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1/8 l vlažného mléka, 30 g droždí (kvasnice), 1 lžička cukru, 100 g polohrubé mouky, 250 g pšeničné celozrné mouky, 250 g pšeničné celozrné mouky, 1 lžička soli

Mléko, vodu, kvasnice, cukr a bílou mouku smícháme a při pokojové teplotě necháme 30 minut kynout. Pak přidáme celozrnnou mouku a sůl a vypracujeme pružné těsto tak, aby se nelepilo na stěny mísy. Necháme nakynout (30-45 minut), znovu krátce propr...

Křehké rohlíčky

Křehké rohlíčky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g hladké mouky, 30 g cukru moučka, 30 g másla, 3 lžíce polotučného mléka, 1 balení kypřícího prášku do pečiva, 1 slepičí vejce

Na vál dáme mouku, cukr, máslo, uděláme důlek, přidáme mléko a 1 prášek do pečiva. Vypracujeme těsto, ze kterého utvoříme malé rohlíčky. Dáme je na vymaštěný plech, potřeme rozšlehaným vejcem a v dobře vyhřáté troubě pečeme cca 20 minut.

Chléb bramborový

Chléb bramborový

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g polohrubé mouky, 100 g vařených strouhaných brambor, 10 g droždí (kvasnic), 10 g soli, troška vody na zadělání kvásku

Připravíme si kvásek z trochy vody a rozdrobeného droždí, přidáme trochu mouky a brambor a necháme do druhého dne stát. Ráno přidáme trochu vlažné vody, ostatní mouku s bramborami, sůl a kmín a vše řádně rukama hněteme tak dlouho, až se jich těsto...

Mrakův chléb z domácí pekárny

Mrakův chléb z domácí pekárny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

380 ml vody, 1 lžička cukru krystal, 3 lžička soli, 400 g hladké mouky, 100 g žitné mouky, 1 lžíce kmínu, 1,5 lžička sušeného droždí

Suroviny v tomto pořadí vložíme do domácí pekárny a zapneme program klasik, vše ostatní provede pekárna sama.

Jablečné lokýnky podle doktora

Jablečné lokýnky podle doktora

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 ml mléka, 80 g másla, špetka soli, 50 g oloupaných mletých mandlí, 460 g hladké mouky, 80 g cukru krupice, 1/2 lžičky skořice, 1 sáček instantního droždí, 3-4 větší jablka na náplň, 1 vejce na potření

Do nádoby pekárny vložíme mléko, rozehřáté máslo, špetku soli, mandle, mouku, cukr, skořici a droždí. Necháme proběhnout program na těsto. Hotové vykynuté těsto propracujeme a rozdělíme na stejné dílky, které prsty roztáhneme do obdélníčků. Jabl...

stránka: