Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Pečivo a produkty domácí pekárny

Hromádky s rozinkami

Hromádky s rozinkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g hladké mouky, 150 g másla, 200 g moučkového cukru, 1 balení kypřícího prášku do pečiva, 4 ks vajec, 3 balíčky rozinek, 4 ks mandlí, 1 lžíce citrónové kůry

Změklé máslo ušleháme s moučkovým cukrem, dále přišleháme vejce a vytvoříme pěnu. Poté přidáme rozinky, nastrouhanou citrónovou kůru, nadrobno nasekané mandle, mouku smíchanou s práškem do pečiva a vypracujeme těsto. Poté lžičkou klademe na vymaza...

Chléb Bertík

Chléb Bertík

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg hladké mouky, 70 g droždí (kvasnic), 1 kostka cukru, 2 lžíce vody, 2 lžičky soli, 2 lžičky kmínu, 1/2 l 10% piva

Z droždí, vody a cukru necháme vzejít kvásek. Do prosáté mouky dáme sůl, kmín, vzešlý kvásek a pivem zaděláme těsto, které necháme hodinu na teplém místě kynout. Po hodině je promícháme a opět v míse necháme 20 minut kynout. Pak těsto přendáme na ...

Mazanec hnětený v pekárně

Mazanec hnětený v pekárně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g Hery, 250 ml mléka, 3 vejce, špetka soli, 100 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 600 g polohrubé mouky, 1 lžička citronové kůry, 30 g droždí, 50 g sekaných mandlí

Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme mléko, rozšlehaná vejce, rozehřátou Heru, špetku soli, citronovou kůru a rozdrobené droždí. Zapneme program na těsto a po zvukovém signálu v půlce programu přisypeme mandle. Asi po 110 minutách je těsto p...

Chlebík se špenátem, ořechy a balkánským sýrem

Chlebík se špenátem, ořechy a balkánským sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 100 g čerstvých špenátových listů, 180 ml vody, 1 rozšlehané vejce, 50 g balkánského sýra, 1 lžička soli, 1 lžička cukru krupice, 1/2 lžičky strouhaného muškátového oříšku, 450 g hladké mouky, 1 sáček instantního droždí, 3 lžíce nahrubo drcených vlašských ořechů

Cibuli nakrájíme na malé kostičky a na oleji ji osmažíme dozlatova. Pak na pánev přisypeme špenátové listy, promícháme, odstavíme, přiklopíme pokličkou a necháme 5 minut. Pak odklopíme, znovu promícháme a necháme vychladnout. Do nádoby pekárny dá...

Minipizzy pro domácí pekárnu

Minipizzy pro domácí pekárnu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Na těsto: 200 ml teplé vody, 1 vejce, 3 lžíce oleje, 200 g najemno nastrouhaného sýra, 400 g hladké mouky, 1 lžička cukru, 2 lžičky soli, 1 lžička koření na pizzu, 2,5 lžičky sušeného droždí (kvasnic), Na náplň: 200 g najemno nastrouhaného sýra, 50 g strouhané nivy, 1 vejce, 100 g jemně nakrájené šunky, sůl, pepř, příp. čerstvě nasekané bylinky (oregano, tymián,..), žampiony, paprika, kečup na ozdobení

Do pekárny v uvedeném pořadí vložíme ingredience na těsto, zapneme program TĚSTO a necháme ho zpracovat a vykynout. Mezitím si připravíme náplň z uvedených surovin. Po vykynutí těsto vyndáme z pekárny, vytvoříme minipizzy (cca 14 kousků), pokladem...

Olivovo - máslové rozetky

Olivovo - máslové rozetky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

230 ml vody, 65 ml olivového oleje, 50 g změklého másla, 1 lžička cukru krupice, 1,5 lžičky soli, 450 g hladké mouky, 1 sáček instantní droždí, mléko na potření a mák nebo sezam na posypání

Všechny suroviny na těsto v uvedeném pořadí vložíme do nádoby pekárny. Nastavíme program na těsto. Po ukončení programu těsto prohněteme a rozdělíme na 10 - 12 stejných kousků. Z každého kousku utvoříme hladkou kuličku, kuličky naklademe na plech...

Slimáčky se sýrem

Slimáčky se sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g polohrubé mouky, 250 g Hery, 20 g droždí (kvasnice), 100 ml mléka, 1 lžička cukru krystal, 1 lžička soli, 100 g uzeného sýra, 1 vejce

Z múky, tuku, soli, 60 g strúhaného syra a kvásku pripravíme cesto, ktoré necháme chvíľu kysnúť. Potom cesto rozdelíme na 6 bochníčkov, každý bochníček vyvaľkáme na kruh a ten radlíkom nakrájame na 16 dielov. Každý diel zvinieme, preložíme na plec...

Bulky ze staršího chleba

Bulky ze staršího chleba

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 krajíc chleba silný asi 2 cm, 400 ml vody, 2 zarovnané lžičky soli, 2 zarovnané lžičky cukru krupice, 2 lžíce slunečnicového oleje, 250 g hladké mouky, 250 g celozrnné špaldové mouky, 1/2 balení čerstvého droždí , 1 lžička drceného kmínu, kmín, hrubozrnná sůl a ovesné vločky na posyp

Chleba nalámeme na kousky, zalijeme asi 200 ml vody a ponorným mixérem rozmixujeme na kaši. Do nádoby pekárny nalijeme zbývající množství vody, přidáme rozmixovaný chléb, olej, sůl, cukr, drcený kmín, obě mouky a droždí. Zapneme program na těsto. ...

Jessy bochánek z pekárny

Jessy bochánek z pekárny

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 žloutky, do 250 ml mléka, 100 g změklé Hery, 1 sáček vanilkového cukru, 5 lžic cukru krupice, do 500 g polohrubé mouky, špetka soli, 1 lžička sušeného droždí , 1 lžíce rozinek, 2 lžíce mandlových lupínků, kandované ovoce, čokoládové pecky

Tento recept vychází z poměru ingrediencí 350 g "tekutých" ku 500 g "sypkých". Do nádoby pekárničky vyklepneme 2 žloutky a doplníme mlékem do hmotnosti 250 g. K tomu přidáme 100 g povolené až rozpuštěné Hery (celkem tedy 350 g tekutých surovin). P...

Housky s mákem

Housky s mákem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg polohrubé mouky (výběrové), 1 majolka (440 ml), 2 vejce (jedno na potření), 10 g sušeného droždí, mléko na zadělání těsta, hrst cukru, mák na posypání

Ze všech surovin vypracujeme těsto, které necháme 1 - 1,5 hodinu vykynout na teplém místě. Poté z těsta vypracujeme vždy tři stejně dlouhé válečky, které spojíme do copu, tím vytvoříme pletenou houstičku. Pak housky naskládáme na pečící papír, pot...

Sladký chléb

Sladký chléb

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 krajíce chleba, 75 g másla, 10 dkg marmelády, 100 ml mléka, 3 vejce

Kouskem másla vytřeme pekáček nebo zapékací misku. Krajíce chleba namažeme zbylým máslem a marmeládou nebo džemem. Pak je poskládáme do zapékací misky a zalijeme rozšlehanými vejci v mléce. Zapékáme cca 10 minut.

Kynutý skořicovo - cukrový chlebíček

Kynutý skořicovo - cukrový chlebíček

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 100 ml mléka, 50 ml vody, 2 vejce, 60 g rozpuštěného másla, špetka soli, 390 g polohrubé mouky, 50 g cukru krupice, 1 sáček vanilkového cukru, 1/2 kostky droždí (21 g), Náplň: 50 g rozpuštěného másla, 100 g cukru krystal, lžíce skořice

Do nádoby pekárny vložíme suroviny na těsto v uvedeném pořadí a zapneme program na těsto. Po ukončení programu vykynuté těsto rozválíme na velký obdélník a potřeme rozpuštěným máslem. Hustě posypeme krystalovým cukrem a skořicí. Obdélník těsta na...

Dvojbarevné rohlíky

Dvojbarevné rohlíky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg polohrubé mouky, 1/2 l mléka, 1 balení droždí (kvasnic), 1 vejce, 2 lžičky cukru, 1 lžička soli, 2 dcl oleje, 3 lžíce kakaa, 90 g kokosové moučky, Nálev: 2 dcl vody, 1 dcl cukru

Múku, mlieko, droždie, vajce, cukor, soľ, olej zmiesime a rozdelíme na dve časti. Do jednej pridáme kakao, a do druhej kokos. Z každej vypracujeme 5 bochníčkov a necháme vykysnúť. Jedno tmavé a jedno bledé cesto rozvaľkáme, dáme na seba a rozvaľká...

Grahamky

Grahamky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg celozrné mouky Graham, 1 lžička soli, 4 lžíce oleje, 1 kostka droždí (kvasnice), 1/2 lžičky cukru, 400 ml vody, Dále dle chuti: obilné klíčky, sezam, lněné semínko, slunečnicové semínko, vlašské ořechy, kmín

Vypracujeme těsto jako na buchty a bez kynutí tvoříme lžičkou bochánky na plech vyložený papírem na pečení. Ihned pečeme v hodně vyhřáté troubě cca 20 min.

Bílé bagety

Bílé bagety

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Na těsto: 250 ml mléka, 1 lžička cukru, 2 lžičky soli, 30 g másla nebo hery, 500 g polohrubé mouky, 1 balení (42 g) droždí (kvasnice), Na potření: trošku mléka, 1 lžička cukru, podle chuti semínka (mák, kmín, seznam,..)

Máme-li domácí pekárnu: suroviny vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a zapneme program Příprava těsta. Nemáme-li pekárnu: do teplého mléka dáme cukr a rozdrobíme kvasnice. Přikryjeme a necháme vzejít. V míse smícháme mouku se solí, uprostřed vyh...

Tvarohový chlebík

Tvarohový chlebík

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 vejce, 150 g tvarohu, doplnit do 350 ml mlékem, 1 lžička soli, 3 lžíce medu, 200 g pšeničné celozrné mouky, 300 g hladké mouky, 1 malá odměrka sušeného droždí (kvasnic), 3 lžíce rozinek namočených v rumu - po zaznění signálu

Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí, nastavíme program základní, kůrka světlá. Podáváme namazané máslem.

Mazanec netradičně

Mazanec netradičně

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Základní těsto: 250 g hrubé mouky, špetka soli, 2 ks žloutků, 1 balení instantního droždí (kvasnic), 2 dcl mléka, 1 lžíce cukru, Drobenka: 200 g hladké mouky, 125 g cukru moučka, 125 g másla, špetka muškátového květu, Dále: vlašské ořechy, mandle, rozinky, 2 cl rumu, 1 vejce na potření, cukr moučka na posypání

Zpracujeme základní těsto a necháme ho řádně kynout. Mezitím si připravíme drobenku. Také si můžeme nasekat ořechy a mandle. Když těsto vykyne, zapracujeme do něj drobenku, přidáme rum a vytvarujeme 2 mazance, které dáme na plech vyložený pečícím ...

Bylinkové uzlíky k polévce

Bylinkové uzlíky k polévce

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 ml vody, 100 ml olivového oleje, 1,5 lžičky soli, 500 g hladké mouky, 2 lžičky medu, 20 g droždí, 1 lžička sušeného česneku , 1/2 lžičky pepře, 2-3 lžíce petrželky, 2 lžíce pažitky

Do nádoby pekárny nalijeme vodu, 3 lžíce oleje, přisypeme sůl, mouku, přidáme med a nakonec rozdrobené droždí. Zapneme program těsto. Vykynuté těsto rozdělíme asi na 12 dílků, z každého vyválíme delší váleček a ten zamotáme do uzlíku. Uzlíky d...

Francouzské preclíčky

Francouzské preclíčky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hladké mouky, 1 balení (7 g) sušeného droždí (kvasnice), 1 lžička cukru, 1 lžička soli, 200 ml vlažné vody, Na potření: 1 žloutek, 1 lžička sojové omáčky

Mouku smícháme se sušeným droždím. Přidáme cukr, vodu a sůl a vše zpracujeme na hladké a vláčné těsto. Necháme přikryté utěrkou vykynout asi 40 minut. Na pomoučeném válu těsto rozkrojíme na osm stejných dílků. Z každého vyválíme váleček asi 45 cm ...

Celozrnné pšeničné houstičky

Celozrnné pšeničné houstičky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1/8 l vlažného mléka, 30 g droždí (kvasnice), 1 lžička cukru, 100 g polohrubé mouky, 250 g pšeničné celozrné mouky, 250 g pšeničné celozrné mouky, 1 lžička soli

Mléko, vodu, kvasnice, cukr a bílou mouku smícháme a při pokojové teplotě necháme 30 minut kynout. Pak přidáme celozrnnou mouku a sůl a vypracujeme pružné těsto tak, aby se nelepilo na stěny mísy. Necháme nakynout (30-45 minut), znovu krátce propr...

Loupáčky ze škvarků

Loupáčky ze škvarků

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g polohrubé mouky, 125 g škvarků, 50 g sádla, 1 žloutek, 3 dcl mléka, 50 g droždí (kvasnic), 1 vejce, špetka kmínu, špetka soli

Připravíme kvásek z droždí, jedné lžíce mouky a trošky mléka. Vzešlý kvásek přidáme do prosáté mouky, přilijeme mléko, rozkvedlaný žloutek, rozehřáté sádlo a uděláme těsto. Přidáme škvarky a uděláme těsto, které poté přikryjeme utěrkou a necháme h...

Chléb bramborový

Chléb bramborový

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g polohrubé mouky, 100 g vařených strouhaných brambor, 10 g droždí (kvasnic), 10 g soli, troška vody na zadělání kvásku

Připravíme si kvásek z trochy vody a rozdrobeného droždí, přidáme trochu mouky a brambor a necháme do druhého dne stát. Ráno přidáme trochu vlažné vody, ostatní mouku s bramborami, sůl a kmín a vše řádně rukama hněteme tak dlouho, až se jich těsto...

Křehké rohlíčky

Křehké rohlíčky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g hladké mouky, 30 g cukru moučka, 30 g másla, 3 lžíce polotučného mléka, 1 balení kypřícího prášku do pečiva, 1 slepičí vejce

Na vál dáme mouku, cukr, máslo, uděláme důlek, přidáme mléko a 1 prášek do pečiva. Vypracujeme těsto, ze kterého utvoříme malé rohlíčky. Dáme je na vymaštěný plech, potřeme rozšlehaným vejcem a v dobře vyhřáté troubě pečeme cca 20 minut.

Mrakův chléb z domácí pekárny

Mrakův chléb z domácí pekárny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

380 ml vody, 1 lžička cukru krystal, 3 lžička soli, 400 g hladké mouky, 100 g žitné mouky, 1 lžíce kmínu, 1,5 lžička sušeného droždí

Suroviny v tomto pořadí vložíme do domácí pekárny a zapneme program klasik, vše ostatní provede pekárna sama.

Rozinkové pečivo

Rozinkové pečivo

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hladké mouky, 300 g moučkového cukru, 2 ks vajec, 2 ks žloutků, 3 lžíce rumu, 250 g másla, 1 balení rozinek

Změklé máslo ušleháme s moučkovým cukrem do pěny, dále přidáme vejce, žloutky, hladkou mouku a uděláme těsto. Rozinky si namočíme do rumu a dáme odležet do druhého dne, těsto dáme též odležet do druhého dne. Poté rozinky nakrájíme na menší kousky,...

stránka: