Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Pomazánka

Ananasová pomazánka se sýrem

Ananasová pomazánka se sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20dkg tvrdého sýru v celku, 20 dkg šunky, 1 konzerva ananasu 370 ml, 1 cibule, 250 g majonézy, 2 lžíce plnotučná hořčice, špetka soli, špetka pepře

Tvrdý sýr a šunku nastrouháme na jemno. Ananas rozsekáme na robotu nožovými nástavci na drť. Bez nálevu ! Já si usnadňuji práci tím, že na robotu nastrouhám i sýr a šunku - jedno po druhém. Vše dáme postupně do mísy, přidáme na drobno nakrájenou ...

Ananasovo - sýrová pomazánka

Ananasovo - sýrová pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g taveného sýra, 1 konzervu ananasu, 1 lžíci citrónové šťávy, 4 lžíce zakysané smetany

Sýr smícháme se smetanou. Přidáme citrónovou šťávu a vyšleháme do pěny. Přimícháme na kousky nakrájený ananas.

Arménská pomazánka

Arménská pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 mrkve, 1 balení zakysané smetany, 4 stroužky česneku, 1 hrst dýňových semínek

Na hrubšom strúhadle postrúhame mrkvu, pridáme smotanu, prelisovaný cesnak a posekané tekvicove semiačka. Dáme také množstvo, aby nebola zmes riedka. Podávame s pečenými hriankami.

Avokádová pěna

Avokádová pěna

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 zralá avokáda, 3 vejce, 3 stroužky česneku, špetka soli, troška pepře, 60 g Lučiny, 2 lžíce majonézy

Vejce uvaříme téměř natvrdo a po vychladnutí je protřeme přes struhadlo do mísy. Avokádo rozpůlíme, vyndáme pecku, lžící vyjmeme ze slupky dužinu a také jí protlačíme přes struhadlo. Přidáme utřený česnek, sůl, pepř, lučinu, majonézu a ručním šleh...

Avokádová pomazánka s jogurtem

Avokádová pomazánka s jogurtem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 menší avokádo, 1 lžíce Flory s vlákninou, 1/2 balení nízkotučného bílého jogurtu, špetka pepře bílého, špetka soli, 1 lžička šťávy z limety, lístek máty

Prekrojíme si na polovicu avokádo, vyberieme kôstku a vydlabeme dužinu, ktorú zmiešame s Florou a bielym jogurtom. Dochutíme korením, soľou a šťavou z limetky. Prizdobíme lístkom z čerstvej mäty. Podávame s chlebom alebo bagetou.

Balkánská pomazánka

Balkánská pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení tvarohu, 1/2 balení zakysané smetany, sůl, pepř, 2 jarní cibulky, 1 velké rajče, 1 zelená paprika

Tvaroh smícháme se zakysanou smetanou, osolíme, opepříme a přidáme rajče a papriku nakrájené na malé kousky a nakonec vmícháme najemno posekané jarní cibulky, které dáme celé i s natí.

Banánovo-jablkový krém

Banánovo-jablkový krém

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 větší banán, 1 větší jablko, 3 lžíce pomletého máku, 1,5 lžíce mletých ořechů, 1 lžíce medu, 1 lžička vanilkové esence

Všechny suroviny vložíme do mixéru, vymixujeme na jemný krém a podáváme s čerstvým pečivem.

Banánovo nivová pomazánka

Banánovo nivová pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g Nivy, 4 k banány, špetka soli, 4 lžíce másla, hrst nadrobno nasekaných vlašských ořechů

Syr, banány, maslo dobre rozmixujeme, pridáme posekané orechy a ochutíme soľou. Podávame s hriankami, alebo bagetou opečenou nasucho.

Banánový džem

Banánový džem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg banánů, 1/2 lžičky hřebíčku, 1 l vody, 1 lžíce citronové šťávy, 750 g cukru krupice, 1 dcl rumu

Banány oloupeme a nakrájíme. Necháme rozvařit v litru vody a vaříme dohusta (pomalu). Přidáme citronovou šťávu, cukr a hřebíček. Přivedeme k varu a ihned plníme do předem nahřátých skleniček. Nakonec přidáme rum.

Banánový džem s pomerančem

Banánový džem s pomerančem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 banánů, půl hrnek voda, 1 hrnek pomerančové šťávy, 1/2 hrnku citronové šťávy, 2 hrnky želírovacího cukru

Vše kromě banánů vložíme do hrnce a přivedeme k varu. Následně přidáme rozmačkané banány a chvíli povaříme, ještě horké lijeme do skleniček.

Barevná sýrová pomazánka s mrkví

Barevná sýrová pomazánka s mrkví

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 větší mrkev, 1 lžička majonézy, majolky nebo zakysané smetany, 1 tavený smetanový sýr, česnek podle chuti, sušená petrželka, sůl

Syrovou mrkev nastrouháme najemno. Utřeme se sýrem a rozmačkaným česnekem, majolkou, solí a petrželkou. Pozor na poměr - v pomazánce má být skutečně hodně mrkve, sýr ji jen spojuje. Je-li mrkev příliš suchá a pomazánka hutná, lze přidat lžíci vody...

Bezinková povidla

Bezinková povidla

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g cukru krystal, 3 lžíce včelího medu, 50 g perníku na strouhání, 1 lžíce citronové šťávy, 2 lžíce rumu

Rozvaříme si 1 kg bezinek na kaši, propasírujeme a přidáme cukr, nastrouhaný perník, rum, med a šťávu z citrónu. Vaříme dokud nejsou povidla hustá. Ještě teplé nalijeme do sklenic a zavaříme na 80°C po dobu 15 minut.

Bezmasý tatarák

Bezmasý tatarák

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

měkký tavený sýr, máslo, 1 lžíce majonézy (nemusí být), 1 malý rajčatový protlak, kečup, Worcesterská (Worcesterová) omáčka, sojová omáčka, sůl, pepř, 1 lžíce plnotučné hořčice, česnek dle chuti

Česnek rozetřít a vše ostatní přidat a dobře promíchat. Chutná to jako tatarák. Přílohou mohou být topinky nebo tousty.

Borůvková povidla

Borůvková povidla

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg borůvek, 1/2 kg přírodního cukru

Přebrané borůvky vsypte do širokého hrnce a vařte, dokud nepustí šťávu a trochu se nerozvaří. Poté je nechejte vystydnout a nejlépe v chladu odležet do druhého dne. Do rozvařených borůvek vsypte cukr a vařte je na mírném ohni, až zhoustnou. Zkuste...

Bramborová pomazánka

Bramborová pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 větší brambory, 1 cibule, 1 vejce, 1 kyselá okurka, 80 g másla, kousek taveného sýra, 1 lžíce hořčice, 1 balení malé majonézy, špetka soli

Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme. Brambory uvaříme ve slupce a oloupeme. Brambory a vejce nastrouháme na struhadle. Cibuli nakrájíme na jemno a okurku na malé kostičky. Vše dáme do mísy, přidáme změklé máslo, sýr, hořčici a majolku. Dobře promíchá...

Bramborový tatarák

Bramborový tatarák

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g vařených nastrouhaných brambor, 1 velká cibule, špetka soli, špetka pepře, špetka mleté papriky (chilli) , špetka mletého kmínu, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1-2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce Worcesterské (Worcesterové) omáčky, 1-2 lžíce kečupu

Vše smícháme a mažeme na topinky s česnekem.

Brie pomazánka

Brie pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g plísňového sýru Brie, 100 g taveného sýru s kapií, 2 lžíce másla, 2 lžičky pomazánkového másla, 3 nakládané kyselé okurky, 1/2 lžičky mleté papriky sladké, troška barevného pepře

Všechny ingredience vložíme postupně do mašinky s nožem a vymícháme v pěnu.

Brokolicová pomazánka

Brokolicová pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g brokolice, 40 g Lučiny, 20 g taveného sýra, 1/2 stroužku česneku, troška bílého pepře , špetka soli

Brokolici opláchneme a rozebereme na růžičky, které uvaříme v osolené vroucí vodě doměkka. Po uvaření a vychladnutí ji nakrájíme nadrobno, smícháme v míse s Lučinou a sýrem. Na závěr dle chuti osolíme, opepříme a dochutíme prolisovaným česnekem.

Brusinkový džem dle babičky

Brusinkový džem dle babičky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g brusinek, 400 g pomerančové dužiny, 500 g želírovacího cukru, 25 g pomerančové kůry

Pomerančovou kůru nakrájíme na tenké plátky. Pomerančovou kůru, dužinu a brusinky promícháme s cukrem a za stálého míchání přivedeme rychle k varu. Vaříme asi 3 minutky. Vytvořenou pěnu odebereme a ještě teplé plníme do skleniček.

Bryndzová pomazánka s ředkvičkou a vajíčky

Bryndzová pomazánka s ředkvičkou a vajíčky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g Brynzy, svazek ředkviček, 2 vejce uvařená natvrdo, 2 lžíce bílého jogurtu, 100 g margarinu , špetka soli, nasekaná pažitka

Do nádoby na prípravu nátierky dáme vidličkou rozotretú bryndzu, umyté a na hrubom strúhadle nastrúhané reďkovky, maslo, jogurt, postrúhané uvarené vajcia a podľa chuti soľ. Všetko dobre premiešame na hladkú nátierku. Nátierku natierame na chlieb,...

Brynzová bačova pomazánka

Brynzová bačova pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g Brynzy, 200 g vařeného uzeného masa, 1 lžíce hořčice, 50 g másla, troška kmínu, 1 lžíce pažitky

Uzené maso buď umeleme na strojku nebo nakrájíme na jemno. Do mísy dáme brynzu, přidáme k ní nakrájené nebo umleté maso, hořčici, kmín, máslo a nakrájenou pažitku. Vše dobře promícháme.

Brynzová pomazánka

Brynzová pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g másla, 150 g Brynzy, 1 červená cibule, 1 lžička mleté papriky , 1 lžička plnotučné hořčice, špetka soli, svazek pažitky, špetka pepře

Máslo vyšleháme s brynzou, hořčicí, mletou paprikou, přidáme jemně nasekanou cibuli a pažitku. Dle chuti osolíme a opepříme.

Brynzová pomazánka II.

Brynzová pomazánka II.

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g Brynzy, 250 g tvarohu, 1 lžíce plnotučné hořčice, 100 g bílého jogurtu, 1 hrst kopru

Tvaroh, brynzu, hořčici, bílý jogurt a kopr vyšleháme do hladké pomazánky. Podáváme s čerstvým tmavým pečivem.

Brynzová pomazánka s tvarohem

Brynzová pomazánka s tvarohem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g Brynzy, 250 g jemného tvarohu, několik lžiček polotučného mléka, špetka drceného kmínu, dle chuti špetka mleté papriky , špetka Mořské soli, troška nasekané pažitky

Do mísy si připravíme brynzu s tvarohem a mlékem a našleháme tyčovým mixérem. Pak dle chuti vmícháme ostatní ingredience a pomazánka je hotová.

Bůčková paštika

Bůčková paštika

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g bůčku, 150 g brambor, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, troška majoránky, 2 vejce, troška petrželové natě

Nejprve si uvaříme brambory do měkka. Pak si umeleme bůček a smícháme v míse s prolisovanými bramborami, solí, pepřem, majoránkou a vejci. Směs vložíme do menší formy uzavřené víkem nebo pokličkou a zvolna vaříme v páře asi 1 hodinu. Uvařenou vych...

stránka: