Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Předkrm

Grilované sušené švestky ve slanině

Grilované sušené švestky ve slanině

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení sušených švestek, 30 dkg plátkové anglické slaniny, 1 balení mandlí

Mandle spaříme, ztáhneme. Každou švestku vyplníme mandlí, obalíme plátkem slaniny a napíchneme na grilovaní jehlu nebo párátkem. Grilujeme dokřupava.

Velikonoční předkrm s vajíčky a kopřivami

Velikonoční předkrm s vajíčky a kopřivami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

svazek kopřiv, 4 vejce, sůl, 2 lžíce másla

Brzy z jara (v období Velikonoc) nasbíráme mladé kopřivy, pečlivě omyjeme a nasekáme. Orestujeme na másle, poté přidáme vejce a mícháme. Podle chuti dosolíme.

Smažené krevety

Smažené krevety

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g syrových oloupaných krevet, 100 g polohrubé mouky, 2 vejce, 1 lžička sušené bazalky, sůl, pepř, olej na smažení, 1/2 lžičky kari koření, 1/2 lžičky mleté paprika

Olej rozehřejeme na 180 °C. Mezitím si rozšleháme vejce a přidáme mouku, sušenou bazalku, kari koření, mletou papriku, sůl a pepř dle chuti. Krevety postupně obalíme v této směsi a dáme smažit na 3-5 minut do rozehřátého oleje.

Špenátový koláč

Špenátový koláč

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g špenátu, 150 g tvrdého sýru, 3 vejce, 250 g listového těsta, 50 g vlašských ořechů, sůl, olej na vymazání formy

V míse smícháme nasekaný špenát, nastrouhaný sýr, 2 vejce, nasekané ořechy a sůl dle chuti. Těsto rozdělíme na dva díly. Každý díl rozválíme. Formu si vymažeme olejem a vložíme první díl těsta, který upravíme ho tak, aby byly pokryty i okraje. For...

Vejce pana krále

Vejce pana krále

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

12 vejcí, 1-2 tuňákové pasty, 1 balení černého kaviáru, 1 balení červeného kaviáru, trošku libečku na ozdobu

Vejce zalijeme vodou, přivedeme k varu a vaříme 15 minut na tvrdo. Poté vejce prudce zchladíme a necháme vychladnout. Vejce oloupeme a podélně rozkrojíme na půlky. Na každou půlku vejce nastříkáme tuňákovou pastu a doprostřed dáme 1/2 lžičky kaviá...

Kuřecí koktejl

Kuřecí koktejl

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300-400 g kuřecího pečeného masa, 200 g majonézy, 300 g bílého jogurtu, špetka bílého pepře, 1/2 konzervy ananasu, 2 lžičky cukru moučka, 2 lžičky citrónové šťávy, 200 g celeru

Všechno smícháme a přidáme zlehka nakrájené vychladlé kuře. Podáváme na vece nebo v miskách s rohlíkem.

Žampiony zapečené se sýrem a vejci

Žampiony zapečené se sýrem a vejci

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g žampionů, 8 vajec, 125 g másla, 150 g Eidamu (Edam), špetka soli

Žampiony nakrájíme na plátky, smícháme s rozšlehanými vejci, osolíme, vložíme do máslem vymazané zapékací misky, posypeme nastrouhaným eidamem, pokropíme rozpuštěným máslem a ve vyhřáté troubě zapečeme. Pečeme při 170 °C, cca 15 minut.

Rajčatový hamburger

Rajčatový hamburger

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g anglické slaniny, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžíce kaparů, 4 velká rajčata, sůl, pepř, 1 svazek bazalky, 200 g Mozzarelly

Slaninu nakrájíme na kostičky, oloupeme česnek s cibulí a drobně nasekáme. V pánvi rozpálíme olej, všechny připravené suroviny na něj nasypeme a osmahneme. Přidáme kapary a podusíme. Omyjeme rajčata a nadvakrát je rozkrojíme. Plochy osolíme a opep...

Šunkové rolky s chřestem

Šunkové rolky s chřestem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

30 dkg šunky, 15 nakládaných chřestů, 6 uvařených vajec natvrdo, 1 cibuli, 1 lžíci majonézy, špetka špetka pepř, špetka špetka sůl

Chřest necháme okapat a překrojíme na polovinu. Jemně nasekanou cibuli promícháme s jemně nasekanými vařenými vejci, majonézou a dochutíme solí a pepřem.Šunku nakrájíme na 15 plátků. Na každý plátek natřeme vaječnou hmotu, položíme chřest, svineme...

Hermelínové taštičky

Hermelínové taštičky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks Hermelínu, 1 cibule, 200 g sendvičové šunky , 1 sklenka hladké mouky, 1 vejce, 1 hrneček strouhanky

Cibuli nakrájíme na jemno a osmahneme na oleji do růžova. Hermelín nakrájíme na kostičky a dáme do mísy, kam přidáme osmahlou cibulku. Dle chuti osolíme, opepříme. Důkladně promícháme (hermelín se trochu roztaví díky teplé osmahlé cibulce). Vezmem...

Zavitky z telecího masa s ananasem

Zavitky z telecího masa s ananasem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g telecího masa z plecka nebo kýty, 100 g šunky, 2 kolečka ananasu, hrst pražených mandlí, 20 g másla, sůl, pepř

Očištěné telecí maso nakrájíme na malé medailonky a paličkou hodně rozklepeme. Osolíme, opepříme, položíme na ně stejně velký plátek tence nakrájené šunky a kousek ananasu. Zavineme a napíchneme na grilovací jehly. Grilujeme 10 minut. Během úpravy...

Šunkové závitky

Šunkové závitky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g žampionů, sůl, ocet dle potřeby, 4 plátky šunky, 2 ks jablek, troška citrónové šťávy, křen, cukr , olej, petrželka

Očištěné žampióny nakrájíme na čtvrtky a dusíme v osolené a okyselené vodě. Necháme okapat a upravíme na mísu. Oloupaná jablka jemně nastrouháme, zakapeme citrónovou šťávou, přidáme strouhaný křen(stačí kousek) a podle chuti osladíme. Připravenými...

Šunkové zavitky s banánem

Šunkové zavitky s banánem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky šunky, 2 ks banánů, trocha hořčice, 50 g másla, 1 lžička hladké mouky, trocha mléka, 50 g Eidamu (Edam), 2 ks žloutků

Plátky šunky potřeme hořčicí, na každý položíme polovinu banánu a zavineme. Vložíme do máslem vymazané nákypové formy a zalijeme bešamelem. Ten si připravíme z másla a mouky. Připravíme světlou jíšku, rozředíme mlékem a povaříme. Do bešamelu můžem...

Plněné sýrové kornoutky

Plněné sýrové kornoutky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky tvrdého sýra (Gouda, Eidam, apod.), 200 g tvarohu (příp. žervé, brynzy), mléko nebo smetana podle potřeby, špetka soli, 20 g másla, 1 lžíce sekané petrželky

Tenké plátky sýra svineme do tvaru kornoutků. Tvaroh prolisujeme, přidáme máslo, podle potřeby mléko nebo smetanu, osolíme a utřeme do pěny. Okořeníme jemně nasekanou pažitkou a naplníme do připravených kornoutků. Obměny: Pikantní: přidáme sar...

Plněné zelené papriky

Plněné zelené papriky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks zelených paprik, 200 g Brynzy, 100 ml smetany, špetka soli, 1 rajče

Zelené papriky omyjeme, u stopky seřízneme, podélně rozkrojíme a zbavíme semen. Brynzu ušleháme se smetanou, podle chuti osolíme a naplníme do připravených paprik. Na talířích zdobíme na plátky nakrájeným rajčetem.

Papriky plněné salátem z vajec

Papriky plněné salátem z vajec

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks zelených paprik, 2 ks vajec, 1 cibule, 1 rajče, 150 g majonézy, špetka soli, špetka pepře, 2 lžíce Worcesterské (Worcesterové) omáčky

Očištěné zelené papriky podélně rozřízneme, odstraníme semena a spaříme. Natvrdo uvařená vejce drobně nakrájíme, přidáme jemně nasekanou cibuli, oloupaná rajčata a promícháme s ochucenou majonézou. Plníme do připravených paprik.

Plněná rajčata s celerem

Plněná rajčata s celerem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks rajčat, 1/2 bulvy celeru, 2 ks jablek, 100 g majonézy, 2 lžíce smetany, špetka soli, citrónová šťáva, 3 lžíce Worcesterské (Worcesterové) omáčky, 50 g vlašských ořechů

Tvrdá rajčata omyjeme, seřízneme vršky a vnitřky vydlabeme. Oloupaný celer uvaříme v osolené vodě doměkka. Prochladlý drobně nakrájíme, přidáme oloupaná nastrouhaná jablka, vnitřky z rajčat, zakapeme citrónovou šťávou, podle chuti osolíme, promích...

Mrkvové hranolky s tvarohovým dipem

Mrkvové hranolky s tvarohovým dipem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 mrkve, 2 lžíce odtučněného tvarohu, třetina Šmakouna (Shmaky), 1 lžíce pažitky (v zimě třeba sušené), špetka pepře

Mrkev nakrájíme na "hranolky", neboli silnější nudličky. Tvaroh smícháme s nadrobno nakrájeným šmakounem, pepřem a pažitkou. Můžeme trochu zředit mlékem, aby se nám směs lépe mrkví nabírala.

Ryba v marinádě od mé tchýně-výborná

Ryba v marinádě od mé tchýně-výborná

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky kapra, 4 kuličky nového koření, 5 kuliček pepře, 1 bobkový list, 50 g celeru, 100 g mrkve, 20 g petržele, 1 dcl vinného octa, 1 cibule

Do 1 dcl vody dáme ocet a špetku soli a dáme vařit - vložíme porce kapra, necháme přejít varem a vyndáme. Zeleninu nakrájenou na kolečka nasypeme do vody a uvaříme do poloměka. Přidáme cibuli, povaříme a hned vyndáme. Do sklenice vložíme porce ry...

Vejce s rajčatovou pěnou

Vejce s rajčatovou pěnou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks rajčat, 4 ks žloutků, 20 g moučkového cukru, 4 ks vajec, 40 g másla, 1 lžička petrželky, špetka soli

Rajčata omyjeme, nakrájíme na půlky a dáme do mixéru rozmixovat. Rozmixovaná rajčata nalijeme do hrnce. Do rozmixovaných rajčat přidáme žloutky, máslo, moučkový cukr, osolíme a na prudkém ohni šleháme z této hmoty sníh. Vejce si uvaříme natvrdo, o...

Papriky plněné špenátem a sýrem

Papriky plněné špenátem a sýrem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 menších paprik, 500 g čerstvého špenátu, 4 stroužky česneku, 1 cibule, sůl, pepř, 200 g Nivy, 6 lžic ovesných vloček, 2 lžíce piva

Opatrně skrojíme vršky paprik a odstraníme rovněž jádřince. Lusky pečlivě omyjeme a necháme okapat. Opereme také listy špenátu a necháme je okapat. Odkrojíme z nich silná žebra. Oloupeme čtyři stroužky česneku a jednu cibuli a vše nakrájíme na dr...

Nakládaný lilek

Nakládaný lilek

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lilek, 2 stroužky česneku, 1 citrón, čerstvá bazalka, sůl, 6 lžic oleje

Lilek omyjeme a nakrájíme na plátky. Důkladně osolíme a necháme odstát minimálně hodinu. Poté opláchneme a osušíme v čisté utěrce. V pánvi rozehřejeme olej a lilek z obou stran dozlatova opečeme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Z citrónu vymačkáme ...

Čínská čajová  mramorovaná vejce

Čínská čajová mramorovaná vejce

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 ks vajec, 1 l vody, 3 lžíce sypaného černého čaje, 3 lžíce sojové omáčky, 3 lžíce badyánu, 3 lžíce skořice, 3 lžíce kmínu, 3 lžíce pepře, 1 kořen zázvoru

Vejce uvaříme na hniličku. Důležité je, aby bílek ztuhl. Pak vejce ochladíme studenou vodou a každé jednotlivě po skořápce naklepeme lžící tak, aby popraskala, ale neodlupovala se! Jemně! Skořápka musí držet pohromadě, jde jen o cvik. Pak si přip...

Vánoční šunka

Vánoční šunka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5-2 kg šunky vcelku, 20 ks hřebíčků, 1 konzerva ananasu, 10 ks cherry rajčátek, petrželka, 10 ks koktejlových třešní

Do velkého hrnce dáme vařit vodu (můžeme se zeleninou – tu pak použít na polévku). Až bude vřít, vložíme do ní celou šunku kůží nahoru a mírným varem necháme „táhnout“ tři čtvrtě hodiny. Maso pak vyjmeme, necháme vychladnout a kůži šikmo nařízneme...

Plněná vejce s olivami

Plněná vejce s olivami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 ks vajec, 100 g taveného sýra, 1 lžička plnotučné hořčice, 1/2 malé cibule, sůl podle chuti, 3 kuličky oliv, petrželka za ozdobení

Vejce uvaříme, oloupeme, přepůlíme a zbavíme žloutků. Žloutky utřeme se sýrem, hořčicí a cibulí rozdrcenou na kaši. Dobře promícháme a směsí naplníme bílky. Ozdobíme plátky oliv a kousky petrželky.

stránka: