Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Příloha

Aivar

Aivar

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg červené papriky, 1 cibule, 1 palička česneku, 1 větší rajče, 2 lžíce cukru krupice, 2 lžíce octa, 1 lžíce soli, 2 lžíce olivového oleje, 1 feferonka

Očistenú cibuľu, papriku, cesnak a paradajku zomelieme na mlynčeku na mäso a dáme variť spolu s cukrom, soľou, octom a olejom. Pre pikantnejšiu chuť môžeme pridať feferón. Varíme asi 1 až 1,5 hodiny. Horúcou zmesou plníme poháre, ktoré potom uzatv...

Arabská rýže

Arabská rýže

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrneček dlouhozrné rýže, 1,5 hrnečku vody, 2 hrsti vlasových nudlí, 70 g másla, sůl

Na másle osmahneme nudle do tmavě-hněda. Přidáme rýži, pořádně promícháme, zalijeme vodou, osolíme, přiklopíme pokličkou, a jakmile se začne vařit, dáme do vyhřáté trouby na 170 °C. Pečeme asi 20-25 minut. Rýže není tolik suchá, tak jí můžete podá...

Babiččin bramborový salát

Babiččin bramborový salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 kg vařených brambor , 400g mražené zeleniny (pod svíčkovou), 2 cibule, asi 200g sterilovaných okurek, 1 lžíce plnotučné hořčice, asi 0,4 dcl octa, sůl a pepř dle chuti, 250 g majonézy

Mraženou zeleninu podusíme. Cibule a okurky oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Všechny suroviny smícháme dohromady a promícháme.

Babiččiny patenty

Babiččiny patenty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g brambor, 150 g polohrubé mouky, špetka soli, 100 ml slunečnicového oleje

Brambory umyjeme a uvaříme ve slupce doměkka. Necháme je vychladnout a pak je oloupeme a nastrouháme na struhadle na vál nebo do mísy. Osolíme je a přidáme mouku. Propracujeme těsto a zněj utvoříme placičky. Na pánvi rozehřejeme olej a placičky op...

Balené brambory

Balené brambory

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg menších brambor, plátky anglické slaniny dle počtu brambor, 2 červené cibule

Brambory uvaříme ve slupce. Cibuli oloupáme, nakrájíme na čtvrtky a rozložíme na plátky. Do plátku slaniny vždy zabalíme jeden brambor, na špejli nabodneme kousek cibule, bramboru, znovu cibuli a takto pokračujeme až do konce špejle. Připravené b...

Barevný knedlík

Barevný knedlík

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 brambory, 1 vejce, 1 mrkev, troška pažitky

Vše promícháme, uděláme kulaté knedlíky, které vaříme v osolené vodě cca 20 minut.

Barmské brambory

Barmské brambory

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 4 větší mrkve, 3 stroužky česneku, 1 balení smetany ke šlehání, kousek másla

Do připraveného hrnce si napustíme vodu a osolíme ji. Brambory si oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme do hrnce s vodou a solí vařit přibližně na 30-40 minut. Brambory můžeme klidně i rozvařit. Mrkev oloupeme, nastrouháme najemno a dáme vařit ...

Bosáky

Bosáky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

700 g brambor, 1 vejce, 100 g hrubé mouky, 100 ml olivového oleje, 1 cibule, sůl

Syrové brambory nastrouháme a vymačkáme z nich přebytečnou vodu. Přidáme sůl, vejce a hrubou mouku. Těsto dobře promícháme. Lžící vhazujeme do vroucí vody menší knedlíčky, které vaříme asi 8 minut. Během varu nadzvedáváme knedlíky ode dna hrnce. M...

Recept na bramborovou kaši

Recept na bramborovou kaši

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 250 ml mléka, sůl, kmín

Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a propláchneme ve studené vodě. Poté je vložíme do osolené vody, přidáme špetku kmínu a vaříme asi 20 minut na mírném ohni, dokud brambory nezměknou. Když jsou brambory měkké, slijeme vodu a přidáme 1/4 litr...

Bramborová kaše alá Hanychová

Bramborová kaše alá Hanychová

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 ml mléka, 5 lžic másla, 2 kg brambor, 6 kořenů mrkve, 1 lžíce soli, 1 česnek , 220 ml smetany

Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, přidáme mrkev, osolíme a vaříme. Pak rozdrtíme na kaši s mlékem a máslem, přidáme smetanu a česnek.

Bramborová kaše s brokolicí

Bramborová kaše s brokolicí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g brambor, 150 ml mléka, 1 stroužek česneku, 300 g brokolice, špetka soli, troška pepře

Oloupané brambory nakrájíme na menší kousky a vaříme v osolené vodě doměkka. K uvařeným bramborám přilijeme mléko, přidáme prolisovaný česnek a vyšleháme krémovou kaši. Do té přimícháme v páře uvařené brokolicové růžičky, které jsme předtím nakráj...

Bramborové čtverečky

Bramborové čtverečky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g vařených brambor, 200 g hladké mouky, 1 kypřící prášek do pečiva, 200 g másla, 1 žloutek, špetku soli

Vychladlé brambory nastrouháme, přidáme mouku, prášek do pečiva, máslo, osolíme a vypracujeme těsto. Na pomoučeném vále vyválíme plát, nakrájíme ho na čtverečky, dáme na vymazaný plech, potřeme rozšlehaným žloutkem a dáme péct. Pečeme při 190°C, c...

Bramborové dukátky

Bramborové dukátky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g brambor, 30 g másla, koření na bylinkové máslo

Brambory uvaříme , necháme chvilku vychladnout, nakrájíme na plátky a poklademe vedle sebe na vymazaný plech. Máslo rozehřejeme, vmícháme do něj trochu koření na bylinkové máslo a směsí brambory vydatně potřeme. Dáme do předehřáté trouby a prudce...

Bramborové hranolky

Bramborové hranolky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, rostlinný olej, sůl

Brambory omyjeme, oškrábeme a nakrájíme na hranolky (středně silné proužky). Nakrájené hranolky opláchneme ve vodě, abychom vymyli přebytečný škrob. Poté osmažíme na oleji na pánvi, popřípadě ve fritovacím hrnci. Hranolky smažíme po menších částec...

Bramborové knedlíky podle maminky

Bramborové knedlíky podle maminky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 500 g krupice, 1 lžička soli, 1 slepičí vejce

Brambory omyjeme, uvaříme ve a necháme řádně vychladnout. Než začneme strouhat brambory, připravíme si hrnec s vodou do které přidáme lžičku soli a dáme vařit na plotnu. Poté studené brambory oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle, přidáme k n...

Bramborové knedlíky ze syrových a vařených brambor

Bramborové knedlíky ze syrových a vařených brambor

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g syrových brambor, 500 g vařených brambor, 200 g hrubé mouky, 1 vejce, sůl

Syrové brambory oloupeme, omyjeme a nstrouháme na jemném struhadle. Vodu z brambor mírně slijeme. Vařené a oloupané brambory nastrouháme také na jemném struhadle. Vše smícháme společně s moukou, solí a vajíčkem. Vypracujeme těsto. Z těsta poté děl...

Bramborové krokety

Bramborové krokety

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 100 g hrubé mouky, sůl, 1 vejce, 100 g strouhanky

Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a propláchneme ve studené vodě. Poté je vložíme do osolené vody a vaříme asi 20 minut na mírném ohni, dokud brambory nezměknou. Vodu slijeme. Poté brambory prolisujeme a necháme vychladnout. Smícháme s mouk...

Bramborové krokety s uzeným masem

Bramborové krokety s uzeným masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g brambor, 400 g uzeného masa, 2 vejce, 70 g hrubé mouky, 1 šálek hladké mouky, 1 hrneček strouhanky, 500 ml rostlinného oleje

Brambory uvaříme ve slupce doměkka a poté oloupeme. Pak je rozmačkáme a přidáme hrubou mouku, 1 vejce a na kostičky nakrájené uzené maso. Ze směsi tvarujeme placičky a obalíme je v mouce, v rozšlehaném vejci a strouhance. Potom je usmažíme v rozpá...

Bramborové krokety se sýrem

Bramborové krokety se sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, uvařených ve slupce, 400 g tvrdého sýra, špetka muškátového ořechu, 2 vejce, 2 žloutky, 200 g strouhanky, 80 g hladké mouky, 150 ml oleje, 50 ml mléka, sůl, petrželka

Zemiaky olúpeme, pretlačíme a premiesime so strúhaným syrom, pridáme žĺtky, soľ, muškátový orech, hladkú múku a mlieko. Z vypracovaného cesta tvoríme válčeky, obalíme ich v rozšľahanom vajci a strúhanke. Vyprážame ich na horúcom oleji. Hotové posý...

Bramborové medaile

Bramborové medaile

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

syrové brambory

Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky cca 3-4 mm, pak je rozložíme na plech a pečeme v troubě, dokud nezezlátnou a nenafouknou se. Jsou výbornou přílohou k masitým jidlům, kdy plnohodnotně nahradí hranolky, přitom jsou mnohem méně kalorick...

Bramborové měsíčky pečené s rajčátky a hrozny

Bramborové měsíčky pečené s rajčátky a hrozny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 menších brambor, olivový olej, sůl a pepř podle chuti, 200 g kuliček hroznového vína, 200 g cherry rajčátek

Brambory dobře vydrhneme ve vodě, neoloupané nakrájíme na měsíčky, osolíme a opepříme. Na plech vymazaný olejem vsypeme bramborové měsíčky, postříkáme je olejem a ve vyhřáté troubě necháme asi 20 - 25 minut péct. Plech vyndáme, ke skoro pečeným ...

Bramborové noky s houskou

Bramborové noky s houskou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení směsi na bramborové knedlíky/špalíčky, 1 středně velká cibule, 1 starší houska, 100 g syrových brambor , 100 g vařených brambor ve slupce, 4 lžíce slunečnicového oleje

Nejprve si na 4 lžících oleje osmažíme nakrájenou cibuli a starší housku. Než nám to vychladne, tak si připravíme sypké bramborové těsto v prášku podle návodu na obalu. Nastrouháme syrové i vařené brambory a vmícháme do těsta, potom ještě zapracu...

Bramborové nudle

Bramborové nudle

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vařených brambor, 2 vejce, 250 g hrubé mouky, špetka soli, hrneček sádla

Vařené studené brambory nastrouháme, přidáme vejce, hrubou mouku a sůl. Pak těsto nakrájíme na malé kousky a vytvoříme malé dlouhé nudle. Ty pak smažíme v horkém sádle dozlatova.

Bramborové paštičky

Bramborové paštičky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 menší brambory, 100 g hladké pšeničné mouky , 100 g krupice, 140 g másla, 1 vejce, špetka soli, 100 g strouhaného ementálu

Do hrnce s osolenou vroucí vodou dejte vařit brambory ve slupce. Vařte doměkka, asi 15–20 minut. Pak je nechte vychladnout a oloupejte. Do mísy vsypte mouku i krupici a rozdrobte máslo. K mouce prolisujte nebo nastrouhejte vařené brambory. Vejce r...

Bramborové pekáčky

Bramborové pekáčky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g brambor, 250 g hladké mouky, 1 vejce, špetka soli

Uvařené horké brambory rozmačkáme a hned přidáme mouku, vejc e a sůl. Vypracujeme těsto, které rozválíme na placku, rozkrájíme a pečeme v malých pekáčkách.Můžeme také upect placku vcelku, poté ji rozřízneme, pomastíme a pocukrujeme.

stránka: