Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Rakouská

Rakouská čokoláda

Rakouská čokoláda

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g čokolády na vaření, 200 ml mléka, 1 lžíce cukru krupice, 100 ml smetany ke šlehání (šlehačky)

Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu se 100 ml mléka. Mícháme tak dlouho, dokud se vše nespojí a čokoláda není rozpuštěná. Čokoládové mléko vlijeme i se zbytkem mléka do kastrolu, přidáme cukr a za stálého míchání přivedeme k varu. Vlijeme do šálků ...

Ledový podzim

Ledový podzim

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 ml Coca Coly, 1 hrst ledu, 2 lžíce citrónové šťávy, 100 ml myslivce, 1 plátek citrónu na ozdobu

Všechny ingredience by měly být dobře vychlazené. Do sklenice vlijeme myslivce, Coca Colu a citrónovou šťávu. Přidáme led a ozdobíme plátkem citrónu.

Uherská roláda

Uherská roláda

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

tvrdý plátkový sýr, uherský salám nakrájený na tenká kolečka, šunka, máslo

Na potravinářskou fólii položíme plátky sýra, namažeme je tence máslem. Pak na ně položíme šunku, opět namažeme máslem a jako poslední vrstvu dáme uherský salám. Vše zarolujeme pomocí fólie a dáme vychladit do ledničky. Krájíme na tenké plátky. Po...

Káva vídeňských fiakristů

Káva vídeňských fiakristů

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3/4 šálku kávy, 2 lžičky třešňovice, 1 lžička cukru krupice, 2 lžička kondenzovaného mléka, trochu šlehačky na ozdobu

Do šálku nalijeme třešňovici, zalijeme ji horkou kávou a osladíme. Doplníme kondenzovaným mlékem a podáváme se šlehačkou.

Rakouské čokoládové štangličky

Rakouské čokoládové štangličky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

kůra z 1/2 pomeranče, 300 g čokolády na vaření, 60 g másla, 2 žloutky, 100 g cukru moučka, 3 lžíce silného černého čaje, 40 g kakaa

V horké vodě omytou pomerančovou kůru nastrouháme najemno. Čokoládu nalámeme na kousky do misky a necháme rozpustit v horké vodní lázni. Změklé máslo, žloutky a prosátý cukr utřeme do pěny. Vmícháme rozpuštěnou čokoládu, pomerančovou kůru a vychl...

Dezert z kozího sýru

Dezert z kozího sýru

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g kozího sýru, 150 g polohrubé mouky, pepř, 1/2 lžíce mleté papriky, 1 vejce, 150 g strouhanky, 3 stroužky česneku

Kozí sýr nakrájíme na 1 cm silné plátky, které potřeme rozetřeným česnekem, posypeme pepřem a mletou paprikou. Obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. Smažíme v rozehřátém oleji na mírném plameni 2 minuty, až je kůrčička zlatá a křupavá.

Vídeňský zákusek

Vídeňský zákusek

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

4 vejce, 250 g cukru krupice, 2 vanilkové cukry, 2 dcl rostlinného oleje, 5 dcl mléka, 300 g polohrubé mouky, 1/2 kypřícího prášku do pečiva, 1,25 l pomerančového džusu, 9 lžic cukru moučky, 80 g škrobové moučky, 125 g másla, 1 pudink vanilkové příchuti, 1-2 sáčky piškotů dětských, 2 lžíce rumu, 1 čokoládovou polevu

Celá vejce ušleháme s cukrem krupice a 1 vanilkovým cukrem do husté pěny. Vmícháme olej, 2 dcl mléka a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vznikne dost řídké těsto, které nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a pečeme 10 minut dorůžova v p...

Vánoční punč

Vánoční punč

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 citrón, 50 g pískového cukru, 300 ml vody, 10 cl rumu

1. Citron i pomeranče vymačkejte a šťávu přeceďte přes jemné sítko. Cukr rozmíchejte ve vodě, přidejte kousek citronové a kousek pomerančové kůry, zahřejte k bodu varu a odstavte. Pokud máte náladu na něco kořeněnějšího, společně s kůrou přihoďte ...

Bavorský salát

Bavorský salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100-150 g dlouhozrné rýže, 1 konzervu hrášku, 1 konzervu drcené kukuřice, 1 cibuli, 2 lžíce olivového oleje, pepř, 1 lžičku cukru krupice, 1-2 lžičky octu

Rýži uvaříme ve slané vroucí vodě tak, aby se rozpadávala a scedíme. Pokapeme ji olejem a necháme vystydnout. Potom do ní zamícháme hrášek, nakrájenou kapii a kukuřici, nakrájenou cibuli. Promícháme. Z nálevů ze zeleniny vytvoříme sladkokyselý nál...

Linecký koláč s lesním ovocem

Linecký koláč s lesním ovocem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g másla, 450 g hladké mouky, 50 g cukru moučky, 1 vejce, 300 g pikantního džemu, 400 g směsi lesního ovoce /čerstvé nebo i mražené/, 100 g čokoládové polevy

Z másla, mouky, cukru a vejce připravíme těsto, které necháme hodinu odležet v lednici. Ovoce nakrájíme na menší kousky, vložíme do hrnce, přidáme džem a chvíli povaříme. Těsto rozdělíme na poloviny a vyválíme. Pláty přeložíme na menší plechy s ...

Roláda z nivy

Roláda z nivy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 dkg hladké mouky, 18 dkg másla, 1/3 kypřícího prášku do pečiva, 1/2 lžičky soli, 14 dkg Nivy, 1 vejce, 1 lžíci sezamu

Nivu nastrouháme a utřeme s 10 dkg másla. Z mouky, 8 dkg másla, prášku do pečiva a soli zpracujeme těsto, rozválíme a potřeme náplní z Nivy. Stočíme do rolády a dáme do ledničky do druhého dne uležet. Potom nakrájíme na kolečka (asi 0,5 cm), potř...

Ořechové jemné pečivo

Ořechové jemné pečivo

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hladké mouky, 2 lžičky prášku do pečiva, 100 g cukru krupice, 1 balení vanilkového cukru, 1 vejce, 1 žloutek, 100 g másla, 150 g másla (na krém), 150 g cukru (na krém), 1 balení vanilkového cukru (krém), 3 lžíce vody (krém), 8 ml rumového aroma (krém), 150 g mletých lískových ořechů (krém), 150 g nastrouhaných vlašských ořechů (krém), 4 lžíce meruňkové marmelády (krém), čokoládová poleva na ozdobu

Mouku s práškem do pečiva promícháme a přidáme studené nakrájené máslo a s moukou promícháme. Další ingredience se přidají a vypracuje se těsto, které se nechá v chladu odležet. Příprava krému: Máslo, cukr, vanilkový cukr a vodu povaříme a vmíchám...

Kapří minutky s houbami

Kapří minutky s houbami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g žampionů, 200 g mrkve, 1 konzerva hrášku, 2 lžíce másla, 1/2 lžičky mleté papriky, pepř, sůl, 1 lžička nasekané petrželové natě, hladká mouka na obalování, rostlinný olej na smažení, 1 kapr

Na másle udusíme na větší kousky nakrájenou karotku, stejně nahrubo nakrájené houby, hrášek, opepříme a osolíme. Vykuchaného kapra nakrájíme přes celé tělo na podkovy asi 2 cm tlusté, potřeme je solí a mletou paprikou a obalíme v mouce. Porce kapr...

Telecí řezy se sýrem niva a rokfórovou omáčkou

Telecí řezy se sýrem niva a rokfórovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g telecích kotlet (4 ks), 1 vejce, 1 bílek, 3 lžíce hladké mouky, 50 g postrouhané Nivy, 3 lžíce strouhanky, 1 citrón na ozdobu, sůl podle potřeby, 50 ml olivového oleje, Na omáčku: 60 g strouhaného roquefortu, 50 g másla, 1 lžíce hladké mouky, 200 ml sladké smetany, troška mletého pepře, špetka strouhaného muškátoveho ořechu, špetka soli

Štyri teľacie kotlety (po 150 g ) zľahka naklepeme, posolíme a pomúčime. Do vyšľahaného bielka pridáme postrúhaný syr Niva. Touto zmesou natrieme rezne, obalíme ich v múke, rozšľahanom vajci a v strúhanke a do zlatova vypražíme na oleji. Ozdobíme ...

Kolečka "Domácí přítel"

Kolečka "Domácí přítel"

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g másla, 250 g polohrubé mouky, 140 g cukru moučka, 75 g pomletých mandli, 75 g pomletých lískových ořechu, 20 ml rumu, 100 g rybízové marmelády, Poleva: 100 g čokolády na vaření, 15 g Hery, 1 lžíce rumu

Na doske zmiešame maslo, cukor, zomleté mandle a oriešky spolu s rumom. Vyvaľkáme natenko a vykrajujeme kolieska alebo polmesiačiky. Poukladáme na plech a upečieme do zlatoružova. Necháme vychladnuť. vvložíme na čisty papier a vždy spájame dva kús...

Vejce v županu

Vejce v županu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce natvrdo, špetka soli, 125 ml mléka, 30 g másla, 100 g tvrdého sýra, 100 g hladké mouky, 1 slepičí vejce

Mléko, máslo a sůl uvedeme do varu, nasypeme mouku a mícháme než se hmota přestane lepit na rendlík. Necháme vychladnout. Do vychladlé hmoty přidáme syrové vejce a nastrouhaný sýr, dobře promícháme. Vejce uvařená natvrdo obalíme v těstíčku a smaží...

Švestkovo-makovo-ořechový dort

Švestkovo-makovo-ořechový dort

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 1 kypřící prášek do pečiva, 50 g máku, 100 g cukru krupice, 2 vejce, 100 ml mléka, 200 g másla, 100 g švestkových povidel, 100 g švestek, 100 g vlašských ořechů, 100 g cukru moučky, 1 lžíce citrónové šťávy, strouhanku na vysypání

Mouku společně s kypřícím práškem nasypeme do mísy. Přidáme krupicový cukr, pomletý mák, 1 celé vejce, 1 žloutek a dobře promícháme. Máslo nejprve rozpustíme a poté vmícháme do těsta. Těsto by mělo mít tekutou konzistenci, proto postupně přidáváme...

Ořechová bábovka

Ořechová bábovka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g vlašských ořechů, 80 ml čokoládové polevy, 200 g cukru krystalu, 3 vejce, 150 g polohrubé mouky, 3 lžíce kakaa, 20 g Hery, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva

Vejce utřeme s cukrem. Přidáme roztopenou Heru, 100 g nasekaných ořechů, kakao a vše promícháme. Nakonec postupně přidáváme mouku smíchanou s kypřícím práškem do pečiva. Vše důkladně promícháme a vlijeme do vymazané a moukou vysypané bábovkové for...

Křehký koláč s tvarohem a mandarinkami

Křehký koláč s tvarohem a mandarinkami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g másla, 220 g cukru moučka, 3 balení vanilkového cukru, 1 vejce, 320 g hladké mouky, 1 lžička citronové kůry, 1/2 lžičky mletého hřebíčku, 500 g jemného tvarohu, 3 žloutky, 2 lžíce pudinkového prášku vanilkové příchutě, 100 g mandarinek (nebo jakéhokoliv ovoce)

Změklé máslo, 70 g moučkového cukru a jeden vanilkový cukr smícháme s vejcem. Přidáme mouku, citrónovou kůru a hřebíček. Rukama vypracujeme hladké, tužší těsto. Z těsta vytvoříme kouli, zabalíme ji do potravinové folie a necháme v lednici hodinu o...

Kuřecí stehna v sezamu

Kuřecí stehna v sezamu

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí stehna, 4 lžíce másla, 4 lžíce sojové omáčky, 6 lžic bílého vína, 1 lžičku francouzské hořčice, 100 g sezamu, 1 lžičku sušeného estragonu

Kuřecí stehna omyjeme a osušíme. Rozehřejeme máslo, poté je sejmeme z ohně a vmícháme sójovou omáčku, hořčici a estragon. Marinádou stehna ze všech stran potřeme a necháme ji asi 2 hodiny působit. Stehna poklademe kůží nahoru na rošt. Pečeme v pře...

Salzburská hovězí roštěnka

Salzburská hovězí roštěnka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g hovězí roštěnky, 50 ml olivového oleje, 100 g uzené slaniny, 3 cibule, 3 lžíce rajčatového protlaku, 3 sterilované okurky, 2 vejce uvařené natvrdo, 2 lžíce strouhaného křenu, lžička cukru krupice, troška mletého pepře, lžička soli

Z roštenky nakrájame rezne, trochu ich naklepeme, osolíme, okoreníme a na oleji rýchlo opražíme alebo grilujeme. Slaninu pokrájame na kocky, rozpálime na panvici a opražíme v nej cibuľu pokrájanú na drobno. Pridáme rajčiakový pretlak, kocky uhori...

Vídeňská bábovka s rozinkami a pomerančovou kůrou

Vídeňská bábovka s rozinkami a pomerančovou kůrou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 žloutky, 120 g cukru moučka, 80 g změklého másla, 3 lžíce vaječného likéru, 150 ml mléka, 4 bílky, 160 g polohrubé mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 160 g Solamylu, 1 lžička citronové kůry, 2 lžíce kandované pomerančové kůry, 2 lžíce rozinek

Utřeme spolu žloutky s cukrem a změklým máslem. Po chvíli přilijeme vaječný likér a mléko. Střídavě přidáváme sníh ušlehaný z bílků a mouku předem promíchanou s kypřícím práškem, Solamylem a citronovou kůrou. Do bábovkové formy vymazané tukem a vy...

Houbová pomazánka Táňa

Houbová pomazánka Táňa

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kg hub, 5-6 feferonek, 0,5 kg cibule, 0,5 l kečupu, 0,5 l rostlinného oleje

Houby krátce povaříme. Všechny ingredience semeleme na masovém mlýnku (malá šajba), poté vložíme do hlubšího hrnce a cca 40 minut vaříme na mírném plameni. Směs neustále mícháme, jinak prská do okolí a může se připálit. Poté směsí plníme šroubovac...

Kotlety v alobalu

Kotlety v alobalu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřových kotlet, 4 plátky Eidamu (Edamu), 2 lžíce olivového oleje, pepř, sůl, 1 lžička mleté papriky, 2 cibule, 4 plátky dietního salámu

Kotlety trochu naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou a na prudko opečeme na rozehřátém oleji z obou stran. Alobal pokapeme olejem a na něj dáme opečenou kotletu. Na maso rozložíme na kolečka nakrájené cibule, plátek salámu a sýru ...

Rakouské bramboráky od Rýna

Rakouské bramboráky od Rýna

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor (moučných velkých), 2 středně velké cibule, 2 vejce, sůl, brusinkový kompot, mletá skořice

Nejdříve si předehřejeme troubu na 180°C. Oloupeme brambory, osušíme a nastrouháme najemno. Cibuli taktéž oloupeme a najemno nastrouháme k bramborům. Přidáme vejce a sůl a pořádně promícháme. Dva plechy vyložíme pečícím papírem, na který klademe t...

stránka: