Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Redukční

Exkluzivní pangasius

Exkluzivní pangasius

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ryby pangasius, 10 dkg sušených rajčat v oleji, 3 stroužky česneku, 1 střední cibule

Na rozpálenou pánev vložíme sušená rajčata v oleji, přidáme česnek nakrájený na plátky a cibuli na tenká kolečka. Smažíme, až cibule zesklovatí. Vložíme filety pangase, smažíme a obracíme, dokud není ryba hotová.

Zdravá lehká svačinka

Zdravá lehká svačinka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks sucharů, 4 plátky 30% eidamu (Edamu), hrstka polníčku, 8 plátků salátové okurky, 1 rajče, špetka soli, špetka mletého pepře

Na suchar rozložíme plátky sýru, poklademe zeleninou a natrhaným polníčkem a dáme zapéct na 2 minuty do mikrovlnné trouby na nejvyšší výkon.

Řecký salát se sýrem

Řecký salát se sýrem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g sýru feta, 4 rajčata, 1 paprika, 1 salátová okurka, lžička oregana, 2 červené cibule, 5 ml olivového oleje, hrst oliv, špetka soli, špetka pepře, lžička citrónové šťávy

Zeleninu nakrájíme na kousky – rajčata na osminky, okurku na kolečka – lépe je okurku rozpůlit, vydlabat dužinu a použít jen pevnou část, papriku na tenké proužky. Cibuli na velmi jemné kolečka. Přidáme olivy bez pecek a na kostičky nakrájenou fet...

Rychlé filety

Rychlé filety

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 rybí filety, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce hladké mouky, 1 citrón, 1-2 lžičky soli, 1/2 lžičky kari koření, 1/2 lžičky sladké mleté papriky, 1/2 lžičky drceného kmínu

Filé omyjeme, osušíme, pokapeme šťávou z citrónu a necháme chvíli odležet. V mouce rozmícháme koření (kari a papriku, příp. můžeme použít směs koření na ryby). Filety nasolíme a obalujeme v moučné směsi. Smažíme na pánvi buďto úplně nasucho nebo n...

Osvěžující nealkoholický bílý koktejl

Osvěžující nealkoholický bílý koktejl

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 ml podmáslí, 1 lžíce bílého jogurtu, 1 lžíce včelího medu, 1/2 sklenky kostek ledu

Podmáslí, jogurt a med rozmixujeme do pěny. Kostky ledu vhodím do sklenice a zalijeme bílou pěnou.

Nealkoholický rajčatový koktejl

Nealkoholický rajčatový koktejl

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g rajčat, 1 lžička citrónové šťávy, 2 lžičky třtinového cukru, 70 ml vody, sůl, pepř, mletá paprika na ozdobu

Hrdlo sklenice navlhčíme vodou a vysypeme mletou paprikou, která nám sklenici pěkně ozdobí. Rajčata omyjeme, rozpůlíme a dáme do mixéru. Přidáme sůl, cukr, citronovou šťávu, pepř dle chuti a vše mixujeme asi 1 minutu. Nápoj přecedíme a vlijeme do ...

Nealkoholický okurkový koktejl

Nealkoholický okurkový koktejl

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 malá salátová okurka, sůl, pepř, 1 lžička cukru krupice, 50 ml vody, 1 lžička citrónové šťávy

Okurku oloupeme a rozpůlíme. Odstraníme měkkou dužninu se semínky, nakrájíme na kousky a vhodíme do mixéru. Přidáme cukr, citrónovou šťávu, pepř a sůl dle chuti. Vše důkladně rozmixujeme. Vychlazený koktejl vlijeme do sklenice a dolijeme ji vodou....

Dietní salát s bílkem

Dietní salát s bílkem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 rajčata, 1 salátová okurka, 2 papriky, hlávka ledového salátu, 2 vejce, použijeme pouze bílek, kousek šunky pro nevegetariány

Rajčata nakrájíme na malé kousky, papriku a okurku na kostičky, salát natrháme. Z uvařených vajec oddělíme žloutek od bílku, bílek nasekáme a přidáme k salátu. Můžeme zamíchat i šunku nakrájenou na kostičky.

Smažený losos s bazalkou a grapefruitem

Smažený losos s bazalkou a grapefruitem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky lososa, sůl, pepř, 2 lžíce olivového oleje, 1 svazek čerstvé bazalky

Grapefruit rozpůlíme, vymačkáme šťávu a vydlabeme vnitřky půlek. Lososa zbavíme kůže, opláchneme pod studenou tekoucí vodou a vysušíme. Opepříme, osolíme dle chuti a pokapeme grapefruitovou šťávou. Na rozpáleném oleji zprudka osmažíme plátky losos...

Miska zdravé výživy

Miska zdravé výživy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g mandlí, 1 lžíce sezamu, 5 lžic kokosové moučky, 2 hrsti malin, 2 hrsti rybízu, 1 hrst angreštu, 1 hrst jahod, 2 hrsti slunečnicových semínek, 400 ml mléka

Do větší misky vlijeme mléko. Přidáme kokosovou moučku, sezamová a slunečnicová semínka, nakrájené mandle, angrešt, jahody, maliny a rybíz. Vše promícháme a ihned podáváme, dokud je ovoce čerstvé.

Hovězí pro děti a dietaře

Hovězí pro děti a dietaře

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g libového hovězího , sůl, pepř (nemusí být), 1 kostka hovězího bujónu (nemusí být), 2 lžíce rostlinného oleje

Hovězí maso omyjeme, odblaníme a odstraníme tučné části. Nakrájíme je na menší kousky, aby bylo dříve měkké a vložíme do tlakového hrnce společně cca 2l vody, kostkou bujónu, troškou soli a pepřem (moc to ale se solením a pepřením nepřeháním, prot...

Barevný salát z krabích tyčinek

Barevný salát z krabích tyčinek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g těstovin, 250 g krabích tyčinek, 1 pórek, 2 různobarevné papriky, 1 malá majonéza nebo majolka (popř. jogurt), sůl, pepř, citrónová šťáva

Do uvařených těstovin přidáme nakrájené tyčinky a papriky, nasekaný pórek, promícháme s majolkou (část můžeme nahradit jogurtem), ochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou a necháme chvíli odležet. Je to rychlé za chvíli hotové.

Kapr na grilu s křenem

Kapr na grilu s křenem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 porce kapra, 4 dkg másla, citrónová šťáva, strouhaný křen, olivový olej, sůl, petrželka

Očištěné porce kapra osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a necháme chvíli odležet. Potom osušíme ubrouskem, potřeme olejem a na roštu nebo na pánvi opečeme z každé strany asi 7 minut. Na talíři rybu posypeme drobně nakrájenou petrželkou a strouhan...

Kuskus s dušenou zeleninou

Kuskus s dušenou zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g kuskusu, 8 lžic olivového oleje, 2 lžičky másla, 2 větší kořeny petržele, 0,5 kořenu celeru, 1-2 kořeny mrkve, 5 zrnek nového koření, 5 kuliček pepře, 1 lžička soli, 3 jarní cibulky (nebo více dle chuti), 2-3 lžíce nasekané petrželové nati

Z celeru, mrkve a kořenu petrželky si uděláme zeleninový vývar (cca 1,5 l vody), který okořeníme novým kořením, pepřem a solí. Povaříme, scedíme. Zeleninu nakrájíme nebo nastrouháme na hrubém struhadle. Přimícháme k ní nasekanou nať petrželky a na...

Ryba  na česneku a cibuli

Ryba na česneku a cibuli

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6-8 ks tresky nebo jiné naporcované ryby, 1 - 2 cibule, 1-2 stroužky česneku, 6 lžic másla, sůl, kmín, koření na ryby

Rybu pokmínujeme, hodně potřeme česnekem - pro děti méně, posypeme kořením na ryby, osolíme a vložíme do máslem vymazaného pekáče. Posypeme nakrájenou cibulí. Na každou porci položíme ještě nahoru plátek másla. Pečeme v předehřáté troubě na 170° c...

Rýže se šunkou a hráškem

Rýže se šunkou a hráškem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1-2 sáčky rýže, 10 dkg šunky, 1 konzerva hrášku, 1 lžička soli, 3 hřebíčky, 1 lžička másla nebo olivový olej

Rýži si uvaříme se solí a hřebíčkem. Pak ji scedíme. Mezitím si nakrájíme na malé kousíčky šunku, kterou orestujeme na másle či olivovém oleji. Přidáme scezený hrášek a ještě krátce restujeme. Pak vše zamícháme a máme hotovo. Pokud připravujeme rý...

Celerová pomazánka

Celerová pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 dkg bulvového celeru, 10 dkg majonézy, 10 dkg tatarské omáčky, 10 dkg junior salámu, 10 dkg Eidamu, 1 cibule, 1 okurka

Postupně strouháme (na jemném struhadle) celer, sýr, salám, okurek, najemno nakrájíme cibulku, přidáme majonézu a tatarku a vše řádně promícháme a necháme 24 odležet.

Pikantní sýrové spirály

Pikantní sýrové spirály

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení listového těsta, 150 g strouhaného Eidamu, sladká mletá paprika, 1 lžíce máku, 1 ks vejce

Troubu předehřejeme na 200°C (180°C). Polovinu plátků listového těsta posypeme strouhaným sýrem, sladkou mletou paprikou a mákem a druhou polovinou plátků opatrně zakrajeme. Každý z plátků nařežeme rádýlkem na pruhy, které stočíme do spirál. Nako...

Kuřecí stehna na medu a rozmarýnu

Kuřecí stehna na medu a rozmarýnu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kuřecí stehna, 2 lžíce tekutého medu, šťáva z 1 citrónu, špetka soli, špetka pepře, 2 větvičky rozmarýnu

Troubu předehřejeme na 200°C. Kuřecí stehna vložíme do pekáčku, přelijeme je medem smíchaným s citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Pečeme 15 minut. Pak stehna začneme podlévat výpekem, přidáme rozmarýn a pečeme dalších 10 minut, dokud není maso...

Párky v listovém těstě

Párky v listovém těstě

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 nožiček debrecinských párků, 500 g listového těsta, 1 lžíce hladké mouky, 3 lžičky sezamu, 1 vejce, 8 lžic kečupu

Párky na koncích nařízneme do křížku (tak jak špekáčky). Troubu předehřejeme na 200 °C. Listové těsto rozválíme, a pak jej rádýlkem rozkrájíme na osm dlouhých pruhů. Ty potřeme kečupem a pak do nich párky zabalíme. Nakrojené konce párků necháme vy...

Hraběnka

Hraběnka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 dkg hladké mouky, 4 větší vejce, 26 dkg cukru moučka, 1/2 kypřícího prášku do pečiva, 25 dkg Hery, 3/4 kg jablek

Smícháme hladkou mouku, žloutky, 16 dkg moučkového cukru, kypřící prášek do pečiva a Heru. Vše důkladně zpracujeme v hladké těsto a poté vyválíme. 2/3 těsta dáme na vymazaný a moukou vysypaný plech a 1/3 dáme do mrazáku. Oloupeme a postrouháme jab...

Ovocný pohár

Ovocný pohár

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g jahod, 100 g borůvek, 200 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 4 lžíce cukru moučky

Jahody rozpůlíme a společně s borůvkami opláchneme a necháme okapat. Mezitím si ušleháme smetanu do husté šlehačky. Ovoce rozdělíme do čtyř misek, posypeme cukrem a zakryjeme šlehačkou. Ihned podáváme.

Dietní tortily Zdeňky Nekudové

Dietní tortily Zdeňky Nekudové

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 celozrné tortily, 2 krůtí prsa, 1 plechovka loupaných rajčat, 1 plechovka žampiónů, 1 plechovka mexických fazolí, 1 větší cibule, 2 plátky tvrdého sýru, 1 lžička olivového oleje, 3 listy pekingského zelí, 6 cherry rajčátek, 0,5 papriky, 1 stroužek česneku, špetka kmínu, 1 lžička bílého jogurtu

Výhodou krůtího maso je ještě dietnější než kuřecí, skladbou živin je ale velmi podobné. Houby mají málo tuku a kalorií (na 100g připadá 0,5gtuku a 13kcal) Omyté maso nakrájíme na tenké nudličky a osmahneme na pánvi, kterou jsme lehce peroutkou p...

Dušený hrášek

Dušený hrášek

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g hrachu, 200 ml smetany, 1 lžíce másla, 30 g hrubé mouky, 4 lžíce olivového oleje

Vylúpaný hrášok opražíme na oleji. Osolíme (osladíme), podlejeme a udusíme. Zaprášime múkou, opražíme, pridáme lyžicu masla a zalejeme smotanou.

Balkánský sýr s rajčetem a cibulkou

Balkánský sýr s rajčetem a cibulkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g balkánského sýra, 3 rajčata, 1 cibule, troška pepře, sůl, ocet, 3 lžičky cukru krupice, voda

Balkánský sýr nakrájíme na kostičky. Taktéž rajčata a cibuli. Ve vodě rozpustíme cukr, přidáme ocet podle chuti a trochu pepře. Nálev promícháme s nakrájeným balkánským sýrem, cibulí a rajčaty. Dáme odstát do chladničky.

stránka: