Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Rodina

Mrkvová polévka s fazolovým protlakem

Mrkvová polévka s fazolovým protlakem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

60 g mrkve, 5 g cibule, 5 g másla, 1/8 kostka drůbežího bujónu, 20 g fazolového protlaku, špetka soli, špetka pepře

Mrkev a cibuli nakrájíme na jemno a osmahneme na tuku nebo na másle. Podlijeme bujónem a vaříme do měkka. Přidáme protlak z vařených a prolisovaných bílých fazolí. Okořeníme dle chuti.

Budínské kuře

Budínské kuře

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 100 ml koňaku, špetka soli, 1 lžička cukru krupice, 4 stroužky česneku, 2 vejce, 5 lžic hladké mouky, 1 lžíce másla, 250 ml slunečnicového oleje

Kuře důkladně omyjeme a rozporcujeme nejlépe na 4 větší nebo 8 menších kousků. V míse rozmícháme koňak, prolisovaný česnek, cukr a sůl. Každou porci kuřátka v této směsi obalíme a necháme marinovat nejlépe přes noc a nejméně 3 hodiny. Potom z mouk...

Kuřecí maso plněné nivou a ořechy

Kuřecí maso plněné nivou a ořechy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 větší kuřecí prsa, 100 g Nivy, sůl, pepř, grilovací koření, vlašské ořechy, 2 vejce, hladká mouka, strouhanka, rostlinný olej

Kuřecí prsa podélně rozpůlíme a naklepeme na tenčí plátky (klepejte přes mikroten, aby se plátky neroztrhly). Osolíme z každé strany a z jedné strany opepříme. Doprostřed poklademe tenké plátky nivy a posypeme nahrubo nastrouhanými ořechy. Zabalím...

Pomerančový salát s pistáciemi

Pomerančový salát s pistáciemi

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 pomerančů, 2 granátové jablka, 1 1/2 hrnku pistácií, 3 lžíce včelího medu, 2 banány, 2 špetky kardamomu, 1 karambola

Pomeranče zbavíme kůry a bíle dužiny. Nakrájíme na větší kostky. Granátová jablka -vyloupeme zrníčka. Banány nakrájíme na plátky. Vše smícháme. Posypeme nesolenými rozemletými pistácie a pokapeme medem okořeněným kardamonem.

Rajčata s kuřetem

Rajčata s kuřetem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

60 g rajčat, 40 g kuřete, 10 g mandlí, 10 g cibule, 5 g citronové kůry, 1 kapka citronové šťávy, 1 kapka sójové omáčky, 1 kapka worcesterové omáčky, 2,5 g cukru krupice, 0,5 dcl drůbežího vývaru, 10 g tuku, troška pepře, troška zázvoru, kousek chilli papričky, špetka soli

Osolená, pokrájená rajčata, cibuli s utřeným česnekem a kůrou dusíme ve vývaru do měkka. Vařené maso (nakrájené na nudličky) s kořením a posekanými mandlemi osmahneme na rozpáleném tuku, přidáme rozdušená rajčata, sójovou omáčku, worcester a citró...

Závitky s mandlemi a s kokosem

Závitky s mandlemi a s kokosem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 krůtí nebo kuřecí stehenní řízky, 1 lžíce petrželové naťi, 1 citrón, 1 červená paprika, 1 pórek, 4 lžíce másla, 1 stroužek česneku, 300 g mletých mandlí, 25 g strouhaného kokosu, 1 vejce, 1 cibule, špetka soli, troška pepře, troška kmínu, 1 lžíce cukru krupice, 1 brambor, 200 ml vývaru

Cibuli nakrájíme na tenčí kolečka, papriku na proužky a oboje osmahneme na 2 lžících másla. Přidáme utřený česnek a vše opékáme cca 5 minut. Potom vmícháme nasekanou petrželku, mandle, kokos, citronovou kúru a rozkvedlané vejce. Promícháme a nechá...

Pikantní řízky s ovocem

Pikantní řízky s ovocem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 krůtí řízky, 1 banán, 1 kiwi, špetka soli, troška grilovacího koření, 2 vejce, 1 šálek hladké mouky, 1 hrneček strouhanky, 2 lžičky sezamových semínek., 150 ml rostlinného oleje

Řízečky naklepeme, osolíme a posypeme grilovacím kořením. Na každý řízek položíme čtvrtinu banánu a čtvrtinu kiwi. Zabalíme a spíchneme párátkem, obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance promíchané se sezamovým semínkem. Poté usmažíme...

Rybí rolka

Rybí rolka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 filety z makrely, 0,5 citrónu, špetka soli, troška pepře, 50 g strouhaného sýra, 4 lžíce olivového oleje, 100 ml bílého vína, 2 lžíce petrželové natě

Rybí filety omyjeme a osušíme ubrouskem. Pokapeme je citronovou šťávou, lehce osolíme, opepříme a necháme chvíli odpočinout. Strouhaný sýr promícháme s nasekanou petrželkou a směsí potřeme připravené filety. Stočíme je do ruličky, spíchneme jehlou...

Máslo šunkové s křenem

Máslo šunkové s křenem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g másla, 100 g šunky, špetka soli

Máslo napěníme, smícháme s jemně sekanou šunkou, solí a křenem, když není křen tak nakrájíme okurku a trochu hořčice.

Eintopf s uzeným masem

Eintopf s uzeným masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 500 g uzeného masa, 2 cibule, 2 červené papriky, 1 balení zakysané smetany, špetka soli, troška pepře, 5 lžic oleje, 5 lžic mléka

Rozpálíme v hrnci olej a na něm osmažíme nakrájenou cibuli nadrobno a uzené maso na kostičky. Pak přidáme papriky nakrájené na kostičky. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky a přidáme do hrnce. Osolíme, opepříme a zalijeme zakysanou smetanou ro...

Česnekový tvaroh

Česnekový tvaroh

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení jemného tvarohu, 1 lžíce majonézy, 3 stroužky česneku, 1 lžíce vinného octa, 1 lžíce petrželové naťi, troška pepře a soli

Tvaroh dáme do misky, přidáme lžíci majolky, 3 stroužky utřeného česneku, 1 lžíci vinného octa, petrželku a dobře promícháme. Dochutíme solí a pepřem. Podáváme na tmavý chléb. Syrová mrkev je dobrá jako příloha.

Mřížkové dortíky

Mřížkové dortíky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g polohrubé mouky, 150 g másla, špetka soli, 1 vejce, 1 žloutek, 300 g švestkových povidel

Mouku prosejeme na vál a poklademe změklým máslem. Rukama zpracujeme na drobenku. Vytvoříme důlek, do kterého dáme špetku soli, vejce a asi 10 lžic studené vody. Vypracujeme tuhé těsto a zabalené ve folii necháme v chladu odpočívat zhruba 1 hodinu...

Máslo uzenáčové

Máslo uzenáčové

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g másla, 1 cibule, 1 lžička plnotučné hořčice, 1 lžička kapary, 1 žloutek, 1 sleď

Uzenáče oloupeme, maso opatrně zbavíme kostí. Utřeme máslo, přidáme jemně sekanou cibuli, kapary, hořčici, žloutek (musí být uvařený natvrdo) a nakonec jemně usekané maso z uzenáče, spojíme.

Uzenářský guláš s cuketou

Uzenářský guláš s cuketou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 lžíce oleje, 1 cibule, 2 debrecínské (libové) párky, 2 střední brambory, 1 lžička soli, pepř, 1 l drůbežího (hovězího) vývaru, 3 kuličky nového koření, 1 lžíce mleté papriky , 1 cuketa (asi 25 cm), 2 stroužky česneku, 1 lžička majoránky, 2 dcl sladké smetany, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce pažitky

Do kastrolu nalijeme olej a přidáme na kostičky nakrájenou cibuli. Zpěníme, přihodíme párky nakrájené na kolečka nebo kostičky, osmažíme a nakonec přidáme brambory rovněž nakrájené na kostičky. Osolíme, opepříme, zalijeme vývarem a přidáme kuličky...

Kuře ve třech hořčicíh

Kuře ve třech hořčicíh

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 3 lžíce marmelády, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžíce kremžské hořčice, 1 lžíce Dijonské hořčice, 1 sklenka sterilované zeleniny, 100 g slaniny, 1 lžíce másla, troška pepře, troška kari koření, troška mleté sladké papriky , špetka soli

Marmeládu smícháme se všemi druhy hořčice, přidáme trochu soli, pepře, mletou papriku a kari koření. Kuře omyjeme a osušíme. Poté jej potřeme připravenou směsí na povrchu i zevnitř. Nahoru položíme plátky slaniny a 1 lžíci másla, přidáme sterilov...

Kaše z dušené mrkve

Kaše z dušené mrkve

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g mrkve, 10 g tuku, špetka soli, 0.5-1 hrnek vody

Nakrájenou mrkev podusíme ve vodě do měkka. Pak scedíme a prolisujeme. Smícháme s 2/3 tuku a s trochou mrkvové vody. Osolíme a ušleháme. Kaši podáváme politou zbylým tukem.

Broskve v závěji

Broskve v závěji

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 broskve, 1 lžíce másla, 2 bílky, 2 lžíce cukru krupice, 2 lžíce mandlových plátků

Zapékací misku vytřeme změklým máslem. Vezmeme 4 větší broskve a rozpůlíme je. Vyndáme pecku a půlky urovnáme do zapékací misky. Misku vložíme na 3 minuty pod gril. Mezitím z bílků ušleháme pevný sníh, do kterého opatrně vmícháme cukr a mandlové p...

Mix koktejl s vanilkovou zmrzlinou

Mix koktejl s vanilkovou zmrzlinou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 banány, 900 ml polotučného mléka, 8 lžic vanilkové zmrzliny, 100 g jahod, 100 g borůvek

Všechny ingredience vyšleháme v napěněný koktejl a hned podáváme.

Květák v majonézové omáčce

Květák v majonézové omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávka květáku, špetka soli, 1 balení majonézy, 1 balení bílého jogurtu, 3 stroužky česneku, 1 lžička plnotučné hořčice, 5 kapek worcesterové omáčky, 2 lžíce octa, 3 lžíce kopru

Květák omyjeme, rozebereme na růžičky, uvaříme v osolené vodě doměkka a necháme okapat a vychladit. Majonézu smícháme s jogurtem, 3 stroužky utřeného česneku se solí, hořčicí a několika kapkami ocata dle chuti. Nakonec vmícháme jemně nakrájený k...

Boží milosti s vanilkovou příchutí

Boží milosti s vanilkovou příchutí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

citronová kůra, troška cukru moučka, 35 g másla, 350 g hladké mouky, 1 balení vanilkového cukru, 2 lžíce rumu, špetka soli, 1 balení ztuženého pokrmového tuku, 5 lžíc zakysané smetany, 2 žloutky

Ze surovin vypracujeme těsto, které rozválíme na tlouštku 5 mm a vykrajujeme pásky dlouhé 15 cm, které uprostřed (6cm) prořízneme. Jednu stranu opatrně provlečem otvorem a pak smažíme v tuku, když zlátnou vyjmeme je a položíme na papír. Nakonec po...

Rybí filé na paprikách

Rybí filé na paprikách

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g rybího filé, 2 cibule, 2 červené papriky, 2 zelené papriky, 3 stroužky česneku, 200 ml bílého vína, 50 ml slunečnicového oleje, špetka soli, troška pepře, 3 lžíce hladké mouky

Cibuli nakrájíme nadrobno. Filé omyjeme a osušíme. Obalíme je v hladké mouce, osolíme a opepříme a poté je opečeme zprudka po obou stranách a dáme odpočinout. Nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na rozehřátém oleji, přidáme na kostičky nakrájené...

Starodávné listy

Starodávné listy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 50 g másla, 50 g cukru krupice, 2 žloutky, 2 lžíce mléka, 2 lžíce bílého vína, špetka soli, 1/2 citrónu

Na vále prosyjeme mouku, přidáme změklé máslo, cukr, žloutky, mléko, víno, špetku soli a nastrouhanou kůru z 1/2 poloviny citrónu. Vypracujeme těsto a vyválíme ho stejným způsobem jako těsto na nudle. Rádýlkem nakrájíme čtverce, propícháme je vidl...

Ravioly se šalvějí

Ravioly se šalvějí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení raviol s libovolnou náplní, 200 g jemného tvarohu, 100 g strouhaného sýra, 4 stroužky česneku, špetka soli, troška pepře, špetka šalvěje

Ve vroucí osolené vodě povaříme ravioly asi 10 minut - než vyplavou nahoru. Mezitím si v misce smícháme jemný tvaroh se solí, pepřem, prolisovaným česnekem a špetkou šalvěje. Pozor šalvěj je velmi aromatický, raději tedy méně. Hotové ravioly rozdě...

Žampionová omáčka s petrželkou

Žampionová omáčka s petrželkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g čerstvých hub, 1 cibule, 2 lžíce másla, 1 šálek masového vývaru, 2 lžíce hladké mouky, 1/4 l masového vývaru, špetka soli, špetka pepře, troška kmínu, 1 lžíce petrželové naťi

Připravíme si nejdřív jíšku ze 2 lžic hladké mouky a 1 lžíce másla tu poté podlijeme 1/4 vývarem a chvíli povaříme a odstavíme stranou. Houby očistíme a nakrájíme (ideální jsou čerstvé). V kastrole na 1 lžíci másla osmahneme nadrobno nakrájenou ci...

Pikantní chlebíčky se sýrem a pivem

Pikantní chlebíčky se sýrem a pivem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g másla, 300 g strouhaného sýra, 1 sklenka piva, troška pepře, 1 balení veky, 150 g sekaných mandlí

Na pánvi rozehřejeme máslo a přidáme strouhaný sýr (nejlepší je čedar nebo gouda). Poté přidáme sklenku piva a na mírném ohni umícháme hustou kaši. Opepříme ji. Chlebíčkovou veku nakrájíme na plátky a potřeme pomazánkou a posypeme sekanými mandl...

stránka: