Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Ruská

Sýrové kuličky (SSSR)

Sýrové kuličky (SSSR)

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 bílky, 200 g tvrdého sýru, 2-3 lžíce strouhanky, 1 žloutek

Z bílků ušleháme pevný sníh, do něhož zamícháme strouhaný sýr. Ze směsi tvoříme malé kuličky, které dáme na chvíli do chladničky ztuhnout. Žloutek se lžící vody rozšleháme, kuličky do něho namáčíme a hned obalujeme ve strouhance. Potom je v rozpá...

Boršč á la Kuštar

Boršč á la Kuštar

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 středně velké kořeny červené řepy, 3-4 brambory, 1 velká cibule, 3 mrkve, 3 kořenové petržele, 2 stroužky česneku, 2 velké rajčata, 100 g kyselého zelí, 4 lžíce zakysané smetany, 1 kostka bylinkového bujónu, 100 g másla, sůl, vegetu, majoranku, bílé koření, podle chuti, 2 lžičky vinného octu, 100 g červeného zelí

Časť cvikle nakrájame na kocky, zvyšok postrúhame. Mrkvu, paradajky, petržlen ,zemiaky, kapustu a cibuľu nakrájame na kocky. Osmahneme na masle na panvici, aby sa zelenina nerozvarala. Do vriacej vody dáme zeleninový bujon, cviklu a varime 15-20 m...

Ruský salát

Ruský salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 menší okurka, 2 menší mrkve, 1 velké jablko, 2 - 3 rajčata, 2 lžíce celerová natě, 1/4 l zakysané smetany, 1 citrón, 1 lžíce pažitky, 1 lžíce kopru, 1/4 lžička cukru krystal, špetka soli, 1 sklenka odpeckovaných slív

Menší salátovou okurku omyjeme a oloupeme. Rajčata, mrkev, jablko a slívy nakrájíme na tenké nudličky. Omytou celerovou nať hrubě nakrájíme a vše promícháme s kyselou smetanou. Podle chuti přidáme cukr, citrónovou šťávu a sůl. Vychlazený salát oz...

Pirožky s játrovou náplní

Pirožky s játrovou náplní

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení listového těsta, 2 balení játrové paštiky, 1 vejce, 2 žloutky, 2 lžíce mléka

Listové těsto vychlazené tence rozválíme, nakrájíme na čtverečky, jejichž okraje potřeme vejcem rozšlehanýmv mléce. Játrovou paštiku smícháme se žloutky, rozdělíme do čtverečků, přeložíme do tvaru trjúhelníčka a okraje dobře přitiskneme. Potřeme j...

Kyselý rus

Kyselý rus

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl vodky, 2 cl limetové šťávy, 1 cl Curacaa blue, sklenka ledu

Do sklenky s ledem nalijeme vodku a limetovou šťávu. Pak opatrně vlejeme přes lžičku curacao ať má koktejl správný pruhovaný efekt.

Sladké pirožky

Sladké pirožky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

450 g hrubé mouky, 2 vejce, 40 g droždí , 0,5 l mléka, 70 g tuku, 1 lžíce teplého mléka, špetka soli, cukr moučka na obalení

Do rendlíku vložíme tuk, mléko a špetku soli a zahříváme. Za stálého míchání přisypeme hrubou mouku a mícháme tak dlouho, až se těsto přestane lepit. Pak je přendáme do mísy a mícháme do vychladnutí. Vmícháme postupně 2 vejce a kvasnice rozpuštěné...

Pirohy s bramborovou nádivkou

Pirohy s bramborovou nádivkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g polohrubé mouky, 1 vejce, sůl, 200 g uvařených brambor, 1 cibule, 100 g tvrdého tvarohu, 4 lžíce zakysané smetany, rostlinný olej, pepř, 1 lžička mleté papriky

Z mouky vejce a špetky soli vypracujeme těsto, které vyválíme a vykrájíme z něj kolečka. Cibuli nahrubo nastrouháme a osmahneme na oleji dozlatova. Potom na ni rozmačkáme brambory, osolíme, opepříme a posypeme paprikou. Na kolečko těsta dáme vždy ...

Rybí boršč

Rybí boršč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g ryby nebo rybího filé, 2 cibule, olej, 1 malá konzerva rajčatového protlaku, 3-4 ks rajčat, asi 20 ks marinovaných hub, 5 ks sterilovaných okurek, 1 bobkový list, 1 citrón, sůl, petržel, kopr, 1,5 l vývaru

Rybu nakrájíme na kousky a marinujeme v citrónové šťávě se solí.Cibuli orestujeme na oleji,přidáme rajský protlak a ještě chviličku podusíme.Přidáme rybu,nakrájené okurky,rajčata,houby, a bobkový list,.Zalijeme vařícím vývarem a povaříme 15 minut....

Kutia - ruský moučník z pšenice

Kutia - ruský moučník z pšenice

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g pšenice, 150 g pomletého máku, 100 g pomletých vlašských ořechu, 100 g posekaných lískových ořechu, 100 g hnědého cukru, 3 lžíce včelího medu, 2 lžičky skořice, špetka soli

Pšenicu dobre umyjeme, zalejeme studenou vodou a necháme stáť 24 hodín. Potom ju varíme, až kým nezmäkne(asi 4 hodiny, v tlakovom hrnci kratšie). Pri varení v obyčajnom hrnci občas premiešame a vyvretú vodu dolievame. Uvarenú pšenicu necháme vychl...

Pascha - ruský sváteční recept

Pascha - ruský sváteční recept

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g odtučněného tvarohu, 400 g másla, 400 ml smetany ke šlehání , 400 g cukru, 3 žloutky, 2 lžičky citronové kůry, 1/2 sáčku vanilkového cukru, 100 g kandovaného ovoce

Čerstvý tvaroh rozetrěme s cukrem a máslem. Druhou část cukru utřeme se žloutky a přidáme rovněž k tvarohu. Důkladně promísíme. Pak přidáme citrónovou kůru a vanilkový cukr. Ušleháme smetanu a zamícháme do tvarohové hmoty, naposledy vsypeme kandov...

Vařené pirožky s kyselým zelím

Vařené pirožky s kyselým zelím

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hladké mouky, 250 ml teplého mléka, 250 ml teplé vody, 2 lžíce rozpuštěného máslo, sůl podle potřeby, 1 cibule, Naplň: 6 lžic kyselého zelí, 3 uvařené a pomleté brambory, 2 lžíce opečené a pokrájené slaniny, troška mletého pepře, špetka soli

Z hladkej múky, mlieka, vody, soli a masla vypracujeme cesto a necháme ho asi 1/2 hodiny stáť. Rozvaľkáme, vykrojíme z neho štvorce, dáme na ne plnku, spojíme dva protiľahlé rohy štvorca tak, aby vznikol trojuholník, a okraje dobre zatlačíme. Varí...

Bliny - Ruské palačinky

Bliny - Ruské palačinky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hladké mouky, 1000 ml mléka, 30 g droždí (kvasnice), 4 vejce, troška cukru , špetka soli, 120 g másla, 100 ml husté smetany, 50 g kaviáru, 150 g tučného tvarohu, 150 g sledě, 100 ml mléka na namočeni sledě

Do 250 ML teplého mlieka rozdrobíme droždie, pridáme cukor a trošku múky, aby vznikla hustá kaša, ktorú necháme v teple stáť asi 2 hodiny, až kým nevykysne. Do vykysnutej masy pridáme zvyšok mlieka, múku, žľtky a soľ a vypracujeme palacinkové cest...

Ruské vejce

Ruské vejce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 2 uvařené mrkve, 1-2 cibule, 5-6 sterilovaných okurek + na ozdobu, 1/2 malé konzervy hrášku, trošku octa, trošku cukru krystal, špetka soli, špetka pepře, trocha rostlinného oleje /dle potřeby/, 2 lžičky plnotučné hořčice, 250-300 ml zakysané smetany, 12 plátků sendvičové šunky, 3 vejce /žloutky/ + 6 vajec uvařených natvrdo, 150 g paprikového salámu, trocha papriky (kapie) na ozdobu, trochu petrželové natě

Brambory uvaříme ve slupce, vychladíme a očistíme. Nakrájíme je na kostičky, přidáme hrášek, na malé kostičky nakrájenou uvařenou mrkev, okurky a cibuli. Všechno promícháme, salát osolíme, opepříme a zalijeme uvařenou a vychlazenou zálivkou z vody...

Pirožky s mletým masem

Pirožky s mletým masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g polohrubé mouky, 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva, 1/2 lžičky soli, 80 g másla, 1 vejce, 120 ml zakysané smetany, 200 g mletého masa, 1 menší cibule, 1-2 stroužky česneku, 1 lžička pálivé mleté papriky, 1 lžička worcesterské (Worcesterové) omáčky, 1 lžička plnotučné hořčice, 1 lžička soli, 1 lžička mletého pepře

Mouku smícháme s práškem do pečiva a solí, přidáme změklé máslo, vejce a smetanu a vypracujeme hladké těsto. Necháme chvíli odpočinout. Pak vyválíme na tenký plát a vykrajujeme formičkou či např. sklenicí kolečka. Pirožky můžeme plnit sladkou i sl...