Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Ryby a dary moře

Tatarák z lososa

Tatarák z lososa

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg lososa, 4 lžíce soli, 1 lžíce mletého pepře, 150 ml citrónové šťávy, svazek kopru, 1 lžíce olivového oleje

Čerstvou rybu omyjeme, řádně nasolíme - solí opravdu nešetříme. Opepříme, zakapeme citrónvou šťávou a olejem. Zabalíme do alobalu nebo necháme přikrytý v nádobě a dáme dochaldu, iedálně na 2 dny. V průběhu můžeme ještě dosolovat. Losos se téměř ro...

Vajíčková pomazánka s lososem

Vajíčková pomazánka s lososem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 vejce, 150 g smetanového sýru, 1-2 střední brambory vařené ve slupce, 130 g másla, 1 menší cibule, špetka soli, špetka mletého pepře, 100 ml majonézy, 50 g uzeného lososa, 1 citrón

Máslo necháme trošku povolit. Utřeme je se sýrem. Brambory nastrouháme na struhadle, vejce uvařená natvrdo taktéž. Cibuli nasekáme najemno. Vše smícháme, osolíme, opepříme, přidáme majolku a spojíme v hladkou pomazánku. Na porci pečiva s pomazánko...

Rybí pomazánka

Rybí pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 konzervy sardelek (ančoviček) v oleji, 2 menší cibule, 2 lžíce másla, 1 lžíce polotučné hořčice, sůl, pepř

Sardelky (ančovičky) očistíme, vykostíme, zbavíme hlaviček a ocásků. Cibule nakrájíme na jemno, přidáme hořčici, máslo, sardelky (ančovičky), pepř, sůl dle chuti a vše vidličkou důkladně promícháme do jemné pomazánky.

Koktejl z krevet

Koktejl z krevet

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g oloupaných krevet, 300 ml majonézy, 1 lžíce citrónové šťávy, sůl, 1 hlávka ledového salátu, 4 lžíce zakysané smetany

Krevety spaříme ve vroucí vodě a necháme okapat. Mezitím omyjeme a na proužky nakrájíme ledový salát. Přidáme majonézu, smetanu, citrónovou šťávu, krevety a sůl dle chuti. Vše důkladně promícháme a servírujeme ve skleněných pohárech.

Salát ze slanečků I.

Salát ze slanečků I.

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g slanečků, 1 cibuli, 200 g sterilované zeleninové směsi, 1 malou sklenku majonézy, 1/2 lžičky octa, pepř

Slanečky očistíme a vymáčíme několik hodin ve vodě. Po okapání je pokrájíme na menší dílky, smícháme se zeleninou včetně nadrobno nakrájené cibule, dochutíme octem, pepřem a dobře promícháme. Nakonec opatrně vmícháme majonézu a necháme asi hodinu ...

Salát pro labužníky se sardelkami

Salát pro labužníky se sardelkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g připraveného bílého zelí, 2 lžíce nakládaných hub, 1 cibule, 2 sardelky, ocet

Zelí nejlépe den předem nakrouháme a připravíme, smícháme s na menší kousky překrájenými houbami a na nudličky nakrájenými dvěmi kapiemi. Cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky a spaříme. Scezenou ji přidáme k zelí. Nakonec přidáme sardelky nakrájen...

Salát s tuňákem

Salát s tuňákem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávkový salát, 1 ledový salát, 4 rajčata, 200-300 g tuňákovou konzervu bez příchuti, kopr, 2 uvařené brambory, 2 natvrdo uvařená vejce, 200 g mražených fazolek, svazek ředkviček, 1 červenou cibuli, svazek bazalky, plnotučná hořčice, rostlinný olej, bílý pepř, sůl, ocet, zeleninový vývar

Nejprve připravíme "francouzskou zálivku". Do misky dáme plnotučnou hořčici, přidáme špetku bílého pepře a soli, a pomalu vmícháme olej. Přilijeme zeleninový vývar, trochu octa a dáme zálivku na chvíli uležet. Do misky natrháme salát, nakrájíme ...

Mrakova rybí pomazánka

Mrakova rybí pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva šproty uzené, 1 balení tučný tvaroh, 1 špetka sůl, 1 špetka pepř mletý

Šproty vidličkou v misce rozetřeme,přidáme tvaroh a promícháme. Podle chuti osolíme a opepříme. Mažeme na chléb nebo jiné pečivo, vhodné i jako pomazánka na obložené chlebíčky.

Kaviárová pomazánka

Kaviárová pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení pomazánkového másla, 40 dkg kaviáru

Kaviár umícháme s pomazánkovým máslem.

Trochu jiná rybí pomazánka

Trochu jiná rybí pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g ryb v rajčatovém nálevu, 2 lžíce oleje, 1 cibule, 50 g sterilované okurky, troška pepře, sůl, 1 lžička mleté sladké papriky

Konzervované rybí maso nakrájíme na nudličky. Na pánev nasypeme nahrubo nakrájenou cibuli a necháme ji na oleji zpěnit. Pak vmícháme mletou papriku. Přidáme pokrájené rybičky i s nálevem a krátce podusíme. Přisypeme nakrájené okurky, opepříme, os...

Salát ze slanečků

Salát ze slanečků

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 dkg slanečků, 2 cibule, 10 dkg sterilovaného hrášku, 1,5 dcl zakysané smetany

Slanečky nakrájíme na proužky. Cibule nakrájíme na plátky. Přidáme hrášek, smetanu, zamícháme a necháme hodinu v ledničce odležet.

Rybí pomazánka s vejci

Rybí pomazánka s vejci

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzervy sardinek, 1 cibuli, 2 vejce, 50 g másla, 1 lžíci plnotučné hořčice, špetku soli, špetku pepře

Sardinky smícháme s nadrobno nakrájenou cibulí a nadrobno nakrájenými uvařenými vejci. Přidáme máslo, hořčici, sůl a pepř. Vše rozmixujeme. Pomazánku mažeme na pečivo.

Pomazánka z uzenáče

Pomazánka z uzenáče

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 uzené ryby, 1 sterilovaná okurka, 1 vejce natvrdo, 1 sklenka majonézy, 2 lžíce plnotučné hořčice

Do hustej majonézy pridáme očistené zomleté údenáče, posekanú uhorku, horčicu a nadrobno posekané vajce. Podávame s čerstvým pečivom.

Salát z Nice

Salát z Nice

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávka hlávkového salátu, 2 ks natvrdo uvařených vajec, 2 ks rajčat, 6 plátků ančoviček, 10 ks oliv, 1 lžíce kaparů, 1 ks sterilované okurky, 1 konzerva tuňáka, 1 artyčok, 6 lžic olivového oleje, 2 lžíce octa, 1 stroužek česneku, 1 lžíce plnotučné hořčice, 2 lžíce citrónové šťávy, špetka pepře, špetka soli

Salát omyjeme a natrháme na malé kousky. Přidáme na 1/4 nakrájená uvařená vejce, na kostičky nakrájená rajčata, na nudličky nakrájené ančovičky, olivy, kapary, na kostičky nakrájenou okurku, tuňáka z konzervy nakrájeného na kousky, na kousky nakrá...

Salát z filé

Salát z filé

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g rybího filé (uvařeného, upečeného či dušeného), 150 g tvrdého sýra, 150 g majonézy, 2 lžíce smetany, troška hořčice, sůl dle chuti, cukr dle chuti, pepř dle chuti, troška Worcesterské (Worcesterové) omáčky, troška citrónové šťávy, 1 lžička strouhaného křenu

Uvařené, udušené nebo upečené filé rozebereme na lístky, dáme do mísy a promícháme se strouhaným sýrem. Nakonec lehce vmícháme ochucenou majonézu, do které jsme vmíchali lžičku strouhaného křenu. Hotový salát upravíme do misky. Můžeme ozdobit hláv...

Krokety z humřího masa

Krokety z humřího masa

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g humrového masa (tepelně zpracovaného), špetka soli, špetka pepře, troška citrónové kůry, troška citrónové šťávy, 2 lžíce majonézy, 2 ks vařených bílků, 2 lžíce nasekané petrželky

Humří maso pokrájíme na drobné kousky, podle chuti osolíme, okořeníme pepřem, citrónovou kůrou a citrónovou šťávou. Přidáme majonézu a dobře promícháme. Ze směsi uděláme malé krokety, které obalíme ve vařených strouhaných bílcích promíchaných s je...

Jemná pomazánka ze sardinek

Jemná pomazánka ze sardinek

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení sardinek, 2 balíčky taveného sýra, 1 menší cibule, citrónová šťáva, troška pažitky, špetka soli

Sardinky i s olejem vložíme do misky, přidáme sýr, drobně nakrájenou cibuli a pažitku, podle chuti osolíme a okořeníme s citrónovou šťávou. Dobře utřeme.

Krabí pomazánka

Krabí pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 ks krabích tyčinek, 1 velká cibule, 8 trojúhelníčků taveného sýra, 2 lžíce bílého jogurtu, Vegeta, Podravka nebo jiné koření podobné chuti, špetka pepře, zelenina na ozdobu

Krabí tyčinky nakrájíme na kousky. Cibuli nakrájíme najemno, smícháme se sýrem a jogurtem, dle chuti přidáme podravku a přimícháme nakrájené kousky tyčinek. Krabí pomazánka je dobrá na vece nebo na nakrájeném rohlíku. Zdobíme dle fantazie.

Okurkový salát s makrelou

Okurkový salát s makrelou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 uzená makrela, 1 okurka, 3 vejce, 1 lžíce rostlinného oleje, 2 lžíce vinného octa, špetka pepře

Okurku oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Smícháme s kousky rybího masa a na kousky nakrájenými vejci. Ze špetky pepře, oleje a octa uděláme směs a vmícháme do salátu.

Plněné krevetové sendviče

Plněné krevetové sendviče

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení krevet, 2 uvařená vejce, 200 g tvarohového sýra, 50 g másla, 2 jarní cibulky, 1 okurka, 1 balení toastového chleba, 1 citrón

Chleby namažeme sýrem, který smícháme s máslem a cibulkou. Poklademe krevetami a vařeným vejcem. Ozdobíme okurkou a citronem.

Krabí pomazánka s kečupem

Krabí pomazánka s kečupem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení krabích tyčinek, 1 lžíce kečupu, 1 lžíce citronové šťávy, 2 svazky jarní cibulky, 100 g majonézy, 1 lžička sojové omáčky, sůl, pepř

Majonézu smícháme s kečupem, citrónovou šťávou, dochutíme omáčkou, pepřem, solí. Vmícháme nadrobno nakrájené tyčinky a necháme proležet v chladu.

Rybí pěna s krémovým sýrem

Rybí pěna s krémovým sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 balení sardinek v tomatě, 400 g taveného krémového sýra, 1 větší cibule

Rybičky a cibuli rozemeleme najemno, promícháme se sýrem a mažeme na pečivo.

Lososové rolky s fazolemi

Lososové rolky s fazolemi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 plátků uzeného lososa, 1 balení mořských řas, 1 lžíce malinového octa, 1 malá konzerva bílých fazolí, 1 lžíce pepře barevného, 1 svazek pažitky

Fazole slijte a nakrájejte nadrobno. Smíchejte s barevným pepřem a malinovým octem a nechte chvilku odležet. Stačí 10 minut. Řasu rozložte na šest kusů. Na každý z nich položte plátek lososa a potřete fazolovou směsí. Sbalte do rolek a převažte p...

Koktejl z krabích tyčinek

Koktejl z krabích tyčinek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g krabích tyčinek, 150 g zakysané smetany, 100 ml mléka, 200 g jablek, 50 g vlašských ořechů, šťáva z 1/2 citronu, cukr moučka dle chuti, špetka soli

Krabí tyčinky podélně rozpůlíme a šikmými řezy překrájíme. Jablka oloupeme, odstraníme jadřinec a nakrájíme na malé kostky. Vše vložíme do misky. Přidáme zakysanou smetanu a mléko. Vlašské ořechy přesekáme a všechny suroviny zlehka promícháme. Doc...

Tuňáková pomazánka

Tuňáková pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva tuňáka v olivovém oleji , 1 cibulka, 50 g taveného sýra, 60 g másla, špetka lžíce sůl, špetka semínko pepř, 1 lžička hořčice, několik kapka citronová šťáva

Tuňáka rozmrvíme vidličkou, smícháme se sýrem, máslem, hořčicí, nakrájenou cibulkou a dochutíme solí a pepřem a několika kapkami citronové šťávy. Můžeme přidat i nakrájenou pažitku. Nejvíc chutná s cereálním pečivem.

stránka: