Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Ryby a dary moře

Losos na koriandru

Losos na koriandru

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 podkovy z lososa, 2 lžičky citrónové šťávy, 1 lžička drceného koriandru, 1 lžička drceného pepře, 4 lžíce olivového oleje, sůl

Lososa omyjeme a osušíme. Citrónovou šťávu smícháme s olejem, drceným koriandrem, pepřem a solí. Ryby touto směsí potřeme a necháme uležet cca 30 minut. pak je usmažíme na pánvi nebo ugrilujeme.

Smažené krevety

Smažené krevety

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g syrových oloupaných krevet, 100 g polohrubé mouky, 2 vejce, 1 lžička sušené bazalky, sůl, pepř, olej na smažení, 1/2 lžičky kari koření, 1/2 lžičky mleté paprika

Olej rozehřejeme na 180 °C. Mezitím si rozšleháme vejce a přidáme mouku, sušenou bazalku, kari koření, mletou papriku, sůl a pepř dle chuti. Krevety postupně obalíme v této směsi a dáme smažit na 3-5 minut do rozehřátého oleje.

Rychlé filety

Rychlé filety

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 rybí filety, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce hladké mouky, 1 citrón, 1-2 lžičky soli, 1/2 lžičky kari koření, 1/2 lžičky sladké mleté papriky, 1/2 lžičky drceného kmínu

Filé omyjeme, osušíme, pokapeme šťávou z citrónu a necháme chvíli odležet. V mouce rozmícháme koření (kari a papriku, příp. můžeme použít směs koření na ryby). Filety nasolíme a obalujeme v moučné směsi. Smažíme na pánvi buďto úplně nasucho nebo n...

Vajíčková pomazánka s lososem

Vajíčková pomazánka s lososem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 vejce, 150 g smetanového sýru, 1-2 střední brambory vařené ve slupce, 130 g másla, 1 menší cibule, špetka soli, špetka mletého pepře, 100 ml majonézy, 50 g uzeného lososa, 1 citrón

Máslo necháme trošku povolit. Utřeme je se sýrem. Brambory nastrouháme na struhadle, vejce uvařená natvrdo taktéž. Cibuli nasekáme najemno. Vše smícháme, osolíme, opepříme, přidáme majolku a spojíme v hladkou pomazánku. Na porci pečiva s pomazánko...

Vejce pana krále

Vejce pana krále

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

12 vejcí, 1-2 tuňákové pasty, 1 balení černého kaviáru, 1 balení červeného kaviáru, trošku libečku na ozdobu

Vejce zalijeme vodou, přivedeme k varu a vaříme 15 minut na tvrdo. Poté vejce prudce zchladíme a necháme vychladnout. Vejce oloupeme a podélně rozkrojíme na půlky. Na každou půlku vejce nastříkáme tuňákovou pastu a doprostřed dáme 1/2 lžičky kaviá...

Pstruh na másle

Pstruh na másle

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 pstruhy, 150 g másla, sůl, 50 g polohrubé mouky, 400 ml vody

Pstruhy očistíme, vykucháme, omyjeme pod tekoucí vodou a důkladně osušíme. Poté je osolíme, lehce obalíme v mouce a opečeme na másle dozlatova. Vložíme do zapékací mísy, podlijeme vodou, přidáme máslo a pečeme do měkka.

Těstoviny s rybou

Těstoviny s rybou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení těstovin (široké nudle či vřetena), 500 g rybího filé bez kostí, zelená petrželová nať, česnek podle chuti, trochu citrónové šťávy, rostlinný olej, sůl, strouhaný sýr, čerstvé nebo sušené bylinky podle chuti

Rybí filé nakrájíme na asi dvoucentimetrové kostičky a smažíme ze všech stran na oleji. Přidáme česnek podle chuti, asi dvě lžíce oleje a ještě chvíli necháme smažit. Ke konci přidáme citronovou štávu, kterou jsme smíchali s nasekanými bylinkami ...

Pstruh plněný libečkem

Pstruh plněný libečkem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 pstruh, hrst libečku, sůl, kmín, koření na ryby, grilovací koření, hladká mouka na obalení, 2 lžíce másla

Pstruha očistíme, osolíme z venku i z vnitřku, kořením na ryby posypeme pstruha z vnitřní strany a naplníme libečkem. Z vnější strany okořeníme grilovacím kořením a kmínem. Pstruha obalíme v hladké mouce a na mírném plameni smažíme na másle z obou...

Mrakova rybí pomazánka

Mrakova rybí pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva šproty uzené, 1 balení tučný tvaroh, 1 špetka sůl, 1 špetka pepř mletý

Šproty vidličkou v misce rozetřeme,přidáme tvaroh a promícháme. Podle chuti osolíme a opepříme. Mažeme na chléb nebo jiné pečivo, vhodné i jako pomazánka na obložené chlebíčky.

Kaviárová pomazánka

Kaviárová pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení pomazánkového másla, 40 dkg kaviáru

Kaviár umícháme s pomazánkovým máslem.

Těstovinový salát s tuňákem

Těstovinový salát s tuňákem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g těstovin, 100 g tuňáka v olivovém oleji, 1 červená paprika, 1/2 menší hlávky čínského zelí, 100 g tvrdého sýra, 150 g bílého jogurtu, sůl, pepř, 1 lžíce citrónové šťávy

Těstoviny uvaříme podle návodu na sáčku, zcedíme a propláchneme studenou vodou. Tuňáka vysypeme z plechovky i s olejem a vidličkou rozmělníme na kousky. Papriku a sýr nakrájíme na kostičky, zelí na nudličky. Společně s těstovinami přidáme do mísy ...

Filé podle tetičky Marty

Filé podle tetičky Marty

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g rybího filé, 2 lžíce citrónové šťávy, 125 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 1 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, 100 g nastrouhaného Eidamu (Edam), špetka soli

Filé nakrájíme na plátky, osolíme, pokapeme citrónovou šťávou. Zapékací misku si vymažeme máslem, vysypeme hladkou moukou a urovnáme do ní filé. Smetanu si ušleháme do tuha, a poté přidáme smetanu na filé. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem a peče...

Rybí filé se šunkou

Rybí filé se šunkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g rybího filé, 150 g šunky, 2 cibule, 5 lžic kečupu, 4 lžíce másla, špetka pepře, špetka soli

ilé nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a dáme do máslem vymazaného pekáčku. Šunku si nakrájíme na nudličky a poté to vsypeme na filé. Cibuli si nakrájíme nadrobno a posypeme tím filé, zakapeme kečupem a dáme péct do předehřáté trouby. Pečeme c...

Rybí filé na česneku

Rybí filé na česneku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g rybího filé, 5 stroužků česneku, 50 g anglické slaniny, 2 lžíce másla, 1 lžička drceného kmínu, 1lžíce nadrobno nasekané petrželové natě, špetka soli, 2 lžíce citrónové šťávy

Slaninu si nakrájíme na kostičky, a dáme ji rozpustit do pekáčku. Filé nakrájíme na plátky, ochutíme utřeným česnekem se solí a drceným kmínem, vložíme na rozpuštěnou slaninu, polijeme rozpuštěným máslem a pečeme v předehřáté troubě. Během pečení ...

Rybí špíz

Rybí špíz

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g ryb, 100 g anglické slaniny, 2 rajčata, 2 cibule, 5 lžic olivového oleje, 2 lžičky sladké mleté papriky, špetka soli, 2 lžíce citrónové šťávy

Rybí maso nakrájíme na kostky, osolíme, zakapeme citrónovou šťávou, poprášíme mletou sladkou paprikou a necháme odležet. Poté na jehly střídavě napichujeme rybí maso, plátek anglické slaniny, na kolečka nakrájená rajčata, na kolečka nakrájenou cib...

Trochu jiná rybí pomazánka

Trochu jiná rybí pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g ryb v rajčatovém nálevu, 2 lžíce oleje, 1 cibule, 50 g sterilované okurky, troška pepře, sůl, 1 lžička mleté sladké papriky

Konzervované rybí maso nakrájíme na nudličky. Na pánev nasypeme nahrubo nakrájenou cibuli a necháme ji na oleji zpěnit. Pak vmícháme mletou papriku. Přidáme pokrájené rybičky i s nálevem a krátce podusíme. Přisypeme nakrájené okurky, opepříme, os...

Krabí kremrole

Krabí kremrole

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g krabích tyčinek, 1 vejce, 500 g listového těsta, špetka soli, troška sezamového semínka

Těsto rozpůlíme a každou polovinu rozválíme na pomoučeném vále na tenko. Rádýlkem nakrájíme na proužky, kterými ovineme rozmražené tyčinky. Na plechu je potřeme rozšlehaným vejcem, osolíme a posypeme sezamovým semínkem. Pečeme v troubě vyhřáté na ...

Mořské plody s rýží

Mořské plody s rýží

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g předvařených mořských plodů (např. Nowaco), 2 lžíce olivového oleje, 1 stroužek česneku, 3-4 lžíce hotové kari rýže

Na pánvi rozpálíme olej s rozmačkaným česnekem. Přidáme mořské plody a za stálého míchání opečeme. Pak vmícháme rýži a všechno společně ještě chvíli smažíme.

Rizoto s rybičkami v tomatě

Rizoto s rybičkami v tomatě

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g rýže, 2 konzerv rybiček v tomatě, 1 cibule, 1 lžíce másla, 2-3 zelené papriky, sůl, voda

Rýži zalijeme horkou osolenou vodou a uvaříme doměkka. Cibuli drobně nakrájíme a zpěníme na másle. Rybičky v tomatě (zbavených páteří) pokrájíme nadrobno, vložíme na cibuli, prohřejeme a přimícháme rýži. Na talíři zdobíme jemnými proužky nakrájené...

Těstovinový salát s tuňákem II.

Těstovinový salát s tuňákem II.

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g těstovin, 1 malá konzerva kukuřice, 1 konzerva sterilovaného hrášku, 1 konzerva tuňáka, 250 g sterilovaných okurek, 6 lžic majonézy, 1 špetka soli, 1 špetka pepře, 1 špetka chilli koření, 1 paprika (kapie), 5 vajec

Těstoviny uvaříme podle návodu a necháme je vychladnout. Hrášek a kukuřici slijeme, papriku a okurky nakrájíme na drobné kostičky. Vajíčka uvaříme natvrdo a nakrájíme. Z tuňáka slijeme š´távu. Vše promícháme, spojíme majonézou a dochutíme solí, pe...

Mixovaná čočková polévka se surimi

Mixovaná čočková polévka se surimi

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g červené čočky, 300 g krabích tyčinek (Surimi), 1 cibule, 1/2 paličky česneku, 3 lžíce olivového oleje, 1,5 cm středně silného zázvorového kořene, 1/2 lžíce cayenského pepře, 100 ml bujónu, 50 ml smetany, sůl, pepř, 4 křepelčí vejce

1. čočku den dopředu namočíme ve studené vodě 2. druhý den ji uvaříme do změknutí (cca 10 minut) 3. tyčinky surimi nakrájíme na kostičky nebo najemno nasekáme,necháme si plátky na ozdobení 4. cibuli nakrájíme na kolečka a osmahneme na olivovém ...

Pangasius jinak

Pangasius jinak

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

75 dkg pangasia, 1 citrón, 2 lžíce sojové omáčky, 2 lžičky koření na ryby, 1 lžíce sladké chilli omáčky, 2 lžíce slunečnicového oleje

Pangasia překrojíme po páteři a pak na větší dílky.Vložíme do misky a zakapeme šťávou z 1 citrónu.Pak dáme koření na rybu,sojovku(používám Soy Sauce) a sladkou chilli omáčku.Promícháme a necháme asi 30minut odležet.Do pekáče dáme olej a okapanou r...

Polévka z krevet

Polévka z krevet

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžička mleté papriky, 20 dkg másla, 4 lžíce hladké mouky, 12 ks krevet, 1 l hovězího bujónu

Čerstvé krevety malým kartáčkem dobře omyjeme a vhodíme je do vařicí vody.Vaříme 10-15 minut a necháme je ve vodě vychladnout.Z vychladlých krevet odstraníme tenký krunýř,z ocasu vyjmeme maso a střívko odstraníme.Z mouky a másla připravíme světlou...

Tuňákový salát s jablky

Tuňákový salát s jablky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení rýžových těstovin, 1 jablko, 1 vařené vejce, 100 g Eidamu (Edamu), 1 konzerva tuňáka ve vlastní šťávě, 3 lžičky majonézy, špetka pepře, troška pažitky, 150 g mražené zeleninové směsi (kukuřice, hrášek, mrkev, brokolice a paprika)

Těstoviny uvaříme dle návodu. Mezitím nakrájíme jablko, eidam a vejce na malé kostičky. Zeleninu uvaříme nebo orestujeme. Do těstovin přidáme nakrájené jablko, sýr, vejce, zeleninu, tuňáka a majonézu. Dobře promícháme. Případně dochutíme kořením. ...

Krevetová rýže

Krevetová rýže

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g rýže basmati, 1 balení krevet, 1 ks pórku, 1 hrst čínských hub, 1 hrst lusků cukrového hrášku, 1 hrst bambusových výhonků, 2 lžíce kečupu, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžička soli, 1 lžička pepře, 1 lžíce rostlinného oleje

Rýži dáme vařit podle návodu. V pánvi rozehřejeme olej, vhodíme krevety, bílou část pórku, nakrájenou na nudličky, předem namočené čínské houby, pokrájené na menší kousky, lusky cukrového hrášku, bambusové výhonky a vše krátce restujeme, zelenina...

stránka: