Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Rychlovka

Pesto z černých oliv

Pesto z černých oliv

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g oliv, 50 g bazalky, 100 ml olivového oleje, 40 g mandlí, 40 g parmezánu, 7 g pepře, 7 g soli, 2 stroužky česneku

Všechny suroviny dáme do mixéru a rozmixujeme najemno. Osolíme a opepříme podle chuti. Podáváme s těstovinami.

Singaporské nudle

Singaporské nudle

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 mrkve, 2 lžičky slunečnicového oleje, 1 lžíce zázvoru, 1 chilli paprička, 2 stroužky česneku, 6 ks jarní cibulky, 1,5 lžíce kari koření, 2 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce omáčky Teriyaki, 150 g krevet, 100 g šunky, 2 hrstě fazolových klíčků, 2 lžíce koriandru, 200 g nudlí

Polovinu chilli papričky nakrájíme na kolečka, zbytek nadrobno. Mrkev nakrájíme na tenké nudličky. Ve woku rozpálíme olej. Přidáme zázvor, nasekanou chilli papričku, utřený česnek, nakrájené jarní cibulky a po minutě i kari koření. Poté sójovou ...

Mátové lassi

Mátové lassi

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrst máty peprné, 250 g bílého jogurtu, 100 ml plnotučného mléka, 1/2 lžičky soli, 1 špetku římského kmínu

Mátu zředíme s trochou mléka a rozmixujeme. Poté přidáme ostatní suroviny a rozmixujeme.

Kedlubny se smetanou a uzeninou

Kedlubny se smetanou a uzeninou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kedlubny, 2 lžíce oleje, 1 lžíce hladké mouky, sůl, pepř, 1 lžička Vegety, 200 ml sladké smetany, jablečný ocet, cukr krupice

Kedlubny oloupeme a nastrouháme nahrubo. Mladé kedlubnové lístky nakrájíme na jemno. Do kastrolku dáme olej, přisypeme hladkou mouku a uděláme světlou jíšku. Zalijeme vodou, osolíme, opepříme a za stálého míchání přivedeme k varu. Vsypeme nastrouh...

Raw kuličky plné energie

Raw kuličky plné energie

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrnek ovesných vloček, , čtvrt hrnek kokosová moučka, čtvrt hrnek včelí med, 2 lžičky lněného semínka, 1 hrst Chia semínek

Všechny suroviny smícháme a dáme vychladit do lednice alespoň na 30 minut - po vychlazení se budou lépe tvarovat kuličky. Po vytáhnutí z lednice "ukoulíme" kuličky - velikost dle vlastního uvážení. Já je dělala velké jako raffaello. Hotové kuličky...

Jednoduchá polévka z celeru

Jednoduchá polévka z celeru

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

60 g celeru, 2,3 dcl vývaru, 5 g tuku, špetka soli, troška pepře, 10 g jíšky, troška celerové natě

Na kostičky pokrájený celer osmahneme na tuku, osolíme, opepříme, přidáme vývar, po chvíli celerovou nať a vaříme do měkka. Před koncem vaření zahustíme jíškou. Levné a jednoduché :)

Sýrový salát s vejci a paprikou

Sýrový salát s vejci a paprikou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g sýru Cottage, 1 ks papriky (kapie), 2 slepičí vejce, 2 špetky soli, 2 špetky pepře, 140 g kukuřice

Vejce uvaříme natvrdo a poté nakrájíme na kostičky. Papriku nakrájíme na kostičky a smícháme se sýrem Cottage a s kukuřicí. Přidáme vejce. Osolíme a opepříme. Podáváme s čerstvým pečivem.

Celerovo-česneková pomazánka s pestem z medvědího česneku

Celerovo-česneková pomazánka s pestem z medvědího česneku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks bulvového celeru, 10 dkg strouhaného sýru, 4 stroužky česneku, 4 lžíce majonézy, 2 lžíce bílého jogurtu, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžíce pesta, 1 špetka soli, 1 troška pepře

Nejdříve si připravíme celer - očistíme jej a dáme vařit, dokud není měkký. Mezitím si nastrouháme sýr, přidáme majonézu, jogurt a horčici a promícháme. Přistrouháme také vychladlý celer a přidáme drcený česnek dle chuti. Nakonec osolíme, opepří...

Křenová omáčka s pomerančem

Křenová omáčka s pomerančem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 g majonézy, 15 g křenu, 10 g jablka, 5 g pomeranče

Majonézu utřeme s pomerančem a vmícháme jemně nastrouhaný křen s jablky.

Nepravý mozeček

Nepravý mozeček

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g pórku, 1 vejce, špetka soli, špetka pepře, 5 g tuku

Na jemná kolečka pokrájený pórek osmahneme a dusíme na tuku do poloměkka. Osolíme, okořeníme, dáme vejce a necháme, až ztuhne. Podáváme se zelenou natí.

Pikantní omáčka

Pikantní omáčka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 g majonézy, 10 g nakládaných cibulek, 5 g feferonek, 10 g kečupu, 0,05 dcl červeného vína

Majonézu utřeme s kečupem a vínem a vmícháme jemně nastrouhanou cibulku s jemně posekanými feferonkami.

Švédský vaječný koňak

Švédský vaječný koňak

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce, 1 lžíce cukru moučka, 1,5 dcl bílého vína, 1 muškátový ořech, 2 lžíce ledu

Žloutky, cukr, víno a 2 lžíce ledové drti protřepeme v šejkru. Bílky ušleháme, sníh vložíme do sklenic, přelijeme směsí ze šejkru a nad sklenicí nastrouháme muškátový oříšek a ihned podáváme.

Kaše z dušené mrkve

Kaše z dušené mrkve

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g mrkve, 10 g tuku, špetka soli, 0.5-1 hrnek vody

Nakrájenou mrkev podusíme ve vodě do měkka. Pak scedíme a prolisujeme. Smícháme s 2/3 tuku a s trochou mrkvové vody. Osolíme a ušleháme. Kaši podáváme politou zbylým tukem.

Máslo brynzové

Máslo brynzové

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g Brynzy, 50 g másla, 1 lžíce pažitky, špetka soli, 1-2 lžička polotučného mléka

Máslo napěníme a přidáme postupně sůl, našlehanou brynzu s mlékem a nasekanou pažitku.

Smaženky z polévkových nudlí

Smaženky z polévkových nudlí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g vlasových nudlí, 100 g salámu (slaniny), 50 g strouhaného sýra, sůl, pepř, grilovací koření, medvědí česnek, chilli koření, 1 vejce, olej

Polévkové nudle uvaříme dle návodu. Slijeme, propláchneme studenou vodou, pokrájíme na kratší nudličky a dáme do mísy. Přidáme salám nastrouhaný na hrubém struhadle a nastrouhaný tvrdý sýr. Směs osolíme, opepříme, okořeníme grilovacím kořením, su...

Chřestová omeleta

Chřestová omeleta

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

70 g chřestu, 1 vejce, špetka soli, 5 g tuku

Jemně pokrájený vařený chřest osmahneme na tuku, zalijeme osoleným vejcem a necháme ztuhnout. Podáváme se zelenou natí.

Rybí omáčka

Rybí omáčka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 g majonézy, 20 g konzervované ryba, 10 g pomeranče, 5 g cukru moučka, bobkový list, troška pepře, troška nového koření

Do majonézy vmícháme jemně posekanou rybu a pomeranč, osladíme a okořeníme.

Závin z listového těsta s provensálskými bylinkami

Závin z listového těsta s provensálskými bylinkami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 listové těsto, 2 lžíce kečupu, 15 dkg šunky, 15 dkg uzeného sýra, 1 lžíce provensálského koření, 1 vejce, 1 lžíce sezamových semínek

Listové těsto vyválíme do tvaru obdélníku. Celé potřeme kečupem nebo rajským protlakem. Doprostřed po celé délce rozložíme plátky šunky, které hojně zasypeme nastrouhaným uzeným sýrem smíchaným s provensálským kořením. Závin zabalíme a potřeme roz...

Tykvové smaženky

Tykvové smaženky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g tykve (cukety, lilku..), 1 vejce, 100 g hladké mouky, špetka soli, 100 ml mléka, olej na smažení, 1 svazek pažitky

Tykev oloupeme, odstraníme semínka, rozkrájíme ji na malé kostky, osolíme a necháme asi půl hodiny odležet. Poté osušíme a můžeme kostičky napíchnout na špejli jako špíz. Pažitku nasekáme na jemno. Rozšleháme mléko a vejce, přidáme polovinu pažitk...

Rybí filé s křenem

Rybí filé s křenem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g rybího filé, špetka soli, kousek křenu, 150 g másla, 2 lžíce tuku

Rybí filé omyjeme a osušíme ubrouskem. Nakrájíme je na tenké plátky, které osolíme a posypeme nastrouhaným křenem podle libosti a poté poklademe plátky másla. Zapékací misku vymažeme tukem a do ní skládáme rybí filé ve vrstvách, poslední vrstvou j...

Sladkokyselá salátová polévka s vejcem

Sladkokyselá salátová polévka s vejcem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 miska listového salátu, 1 plátek másla, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce strouhané mrkve, 1 kostka bujónu, 1 vařené vejce, 2 lžičky cukru krupice, 1 lžička octu, 500 ml vody

Z másla, mouky a na hrubo nastrouhané mrkve připravíme světlou jíšku. Zalijeme jí 250 ml vody a 10 minut povaříme. Salát rozmixujeme s 250 ml vody a přidáme do povařeného základu. Polévku ochutíme bujónem, octem, cukrem. Vše povaříme 5 minut a ods...

Lehká rajčatová rýže

Lehká rajčatová rýže

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

60 g rajčat, 40 g rýže, 10 g cibule, 1,5 dcl vývaru, 5 g másla, troška hřebíčku, troška pepře, troška bobkového listu, špetka soli, troška zelené natě

Rýži osmahneme na zpěněné cibulce, až začne skelnatět. Pak přidáme pokrájená rajčata, podlijeme vývarem, okořeníme, promícháme se zelenou natí a necháme, až se všechna tekutina vydusí.

Listový salát s ovocem

Listový salát s ovocem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 - 4 hrsti listového salátu, vícedruhového (hlávkový, polníček...), kousek červené cibule, 2 kousky broskve nebo nektarinky, 2 jablka, 1 hrst vlašských ořechů, 10 ml olivového oleje, 1 lžička citronové šťávy, 10 ml jablečnéhoý octa, špetka soli, špetka pepře

Nejprve si připravíme zálivku. Smícháme olej, ocet, citronovou šťávu, sůl a pepř - dobře promícháme. Pak si jako základ do mísy natrháme hlávkový salát, přidáme polníček a případně další listové saláty. K nim přidáme na tenké plátky nakrájené ne...

Hrušky s rozmarýnovým cukrem

Hrušky s rozmarýnovým cukrem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 hrušky, 1/4 sklenky pomerančového džusu, 1 lžíce nasekaného rozmarýnu, 1/2 sklenky cukru

Hrušky nakrájíme na klínky a ty pokapeme pomerančovou šťávou. Poté je posypeme rozmarýnem a cukrem.

Mrkvová polévka s mlékem

Mrkvová polévka s mlékem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g mrkve, 20 g másla, 15 g hladké mouky, 100 ml plnotučného mléka, 1/4 lžička soli, 1 lžička petrželové natě, 500 ml vody

Oškrábanou a na hrubo nastrouhanou mrkev krátce osmahneme na másle. Přidáme mouku, chvíli orestujeme a zalijeme vodou. Mrkev povaříme asi 10 minut a poté osolíme. Na závěr do polévky přidáme mléko, nakrájenou zelenou petrželku a odstavíme.

stránka: