Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Silvestr

Smažené krevety

Smažené krevety

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g syrových oloupaných krevet, 100 g polohrubé mouky, 2 vejce, 1 lžička sušené bazalky, sůl, pepř, olej na smažení, 1/2 lžičky kari koření, 1/2 lžičky mleté paprika

Olej rozehřejeme na 180 °C. Mezitím si rozšleháme vejce a přidáme mouku, sušenou bazalku, kari koření, mletou papriku, sůl a pepř dle chuti. Krevety postupně obalíme v této směsi a dáme smažit na 3-5 minut do rozehřátého oleje.

Lahůdkový hermelínový salát

Lahůdkový hermelínový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 balení hermelínu, svazek ředkviček, 150 g sterilovaných žampionů, 1 pórek, 2 vejce, troška čerstvě nasekané petrželové nati, troška mleté sladké papriky, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky mletého pepře, 250 ml majonézy, 3-4 ks sterilovaných okurek

Vejce uvaříme natvrdo. Mezitím si nakrájíme na kostky hermelín, na plátky či kousíčky žampiony, pórek na jemná kolečka, ředkvičky na tenká kolečka, okurky na drobné kostičky. Všechny ingredience vsypeme do mísy, přidáme na kousky nasekané vejce, o...

Alkoholový polibek

Alkoholový polibek

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 ml slivovice, 100 ml Red Bullu

Všechny ingredience by měly být dobře vychlazené. Do sklenice vlijeme slivovici, Red Bull a promícháme.

Vejce pana krále

Vejce pana krále

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

12 vejcí, 1-2 tuňákové pasty, 1 balení černého kaviáru, 1 balení červeného kaviáru, trošku libečku na ozdobu

Vejce zalijeme vodou, přivedeme k varu a vaříme 15 minut na tvrdo. Poté vejce prudce zchladíme a necháme vychladnout. Vejce oloupeme a podélně rozkrojíme na půlky. Na každou půlku vejce nastříkáme tuňákovou pastu a doprostřed dáme 1/2 lžičky kaviá...

Celerová pomazánka

Celerová pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 dkg bulvového celeru, 10 dkg majonézy, 10 dkg tatarské omáčky, 10 dkg junior salámu, 10 dkg Eidamu, 1 cibule, 1 okurka

Postupně strouháme (na jemném struhadle) celer, sýr, salám, okurek, najemno nakrájíme cibulku, přidáme majonézu a tatarku a vše řádně promícháme a necháme 24 odležet.

Pikantní sýrové spirály

Pikantní sýrové spirály

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení listového těsta, 150 g strouhaného Eidamu, sladká mletá paprika, 1 lžíce máku, 1 ks vejce

Troubu předehřejeme na 200°C (180°C). Polovinu plátků listového těsta posypeme strouhaným sýrem, sladkou mletou paprikou a mákem a druhou polovinou plátků opatrně zakrajeme. Každý z plátků nařežeme rádýlkem na pruhy, které stočíme do spirál. Nako...

Bloody Mary

Bloody Mary

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 dcl tomatového (rajčatového) džusu, špetka pepře, špetka soli, pár kapek Worcesterské (Worcesterové) omáčky, pár kapek citrónové šťávy, 1/2 lžičky cukru moučky, 6 kostek ledu

Do šejkru vlijeme rajčatový (tomatový) džus, přidáme pepř, sůl, Worcesterskou (Worcesterovou) omáčku, citronovou šťávu a cukr. Doplníme ledem a vše dobře protřepeme. Nalíváme do martini skleničky, kterou můžeme ozdobit cherry rajčetem.

Sýrové kuličky

Sýrové kuličky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

tavený sýr, strouhaný sýr, 5 dkg Nivy, 1 lžíce másla, pažitka, oříšky, kari koření apod. na obalení

Umícháme tavený sýr, máslo a Nivu, přidáme strouhaný sýr. Pak obalíme podle chuti v pažitce nebo oříškách. Kuličky necháme nejlépe do druhého dne odstát v chladničce.

Kaviárová pomazánka

Kaviárová pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení pomazánkového másla, 40 dkg kaviáru

Kaviár umícháme s pomazánkovým máslem.

Sloní žraso

Sloní žraso

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 dkg měkkého salámu, 3 vejce, 3 sterilované okurky, 1/2 lžičky pepře, 2 lžíce kečupu, 2 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžíce octa, 2 lžičky cukru krystal, 2 lžíce slunečnicového oleje

Vajcia uvaríme natvrdo, uhorky, cibuľu, papriku a salámu nadrobno pokrájame. Pridáme ostatné ingrediencie, dôkladne premiešame a necháme odstáť v chladničke. Podávame s chlebom.

Slané tyčinky

Slané tyčinky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g hrubé mouky, 250 g Eidamu, 1 vejce, 1 prášek do pečiva, 1 smetana ke šlehání (šlehačka)

Syr nastrúhame, múku s práškom do pečiva preosejeme na dosku. Pridáme žĺtok, maslo a nastrúhaný syr. Do jamky v múke vlajeme smotanu. Z prísad vypracujeme vláčne cesto. Na pomúčenej doske vyvaľkáme z cesta hrubý plát asi 4 mm a pomocou ostrôžky ...

Šneci se šunkou

Šneci se šunkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 listové těsto, 10 lžic kečupu, sladká paprika, 200 g tvrdého krájeného sýra, 200 g šunky, 1 vejce

Z těsta si vyválíme plát o tloušťce asi 2 mm. Plát potřeme kečupem, poklademe sýrem a pak šunkou. Celý plát srolujeme, nakrájíme na kolečka a dáme na plech. Potřeme vajíčkem a posypeme mletou sladkou paprikou. Pečeme v troubě dozlatova.

Okurkové chuťovky

Okurkové chuťovky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 salátová okurka, 1 větší mrkev, 150 g Nivy, 2 stroužky česneku, 2 lžíce rostlinného másla, petrželová nať

Mrkev nastrouháme na jemno. Nivu rozšleháme s máslem a prolisovaným česnekem. Okurku nakrájíme na 1 cm silná kolečka, na každé dáme trochu strouhané mrkve a ozdobně nastříkáme nivovou pomazánku. Na vrch zapíchneme lístek natě.

Pikantní hermelínová pomazánka

Pikantní hermelínová pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g Hermelínu, 100 g tvrdého sýra, 1 ks cibule, 2 stroužky česneku, 3 lžíce majolky, 1 balení bílého jogurtu, špetka soli, špetka mletého pepře

Hermelín, tvrdý sýr a cibuli nastrouháme, přidáme utřený česnek, sůl, pepř. Vmícháme majolku a jogurt. Necháme v ledničce dobře rozležet

Hermelínové jednohubky

Hermelínové jednohubky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g Hermelín (1 ks), 2 stroužky česneku, 4 lžíce másla, 5 g sekaných vlašských ořechů, 1 lžička Vegety, sůl

Hermelín pozdĺžne rozkrojíme a obe polovice pomocou lyžičky vydlabeme. Vydlabaný obsah v miske zmiešame s maslom, cesnakom, orechami a podľa chuti osolíme a okoreníme. Zmesou naplníme obe polovice hermelínu, stlačíme ich a zabalíme naspať do aloba...

Česnekový dresink

Česnekový dresink

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,1 l vody, 1 lžíce olivového oleje, 5 stroužků česneku, 1 špetka soli, 1 špetka mletého pepře, 1 špetka cukru moučka

Ve vodě rozmícháme olej, sůl, cukr a pepř. Nakonec přidáme jemně nasekaný česnek. Dresink necháme před použitím do druhého dne rozležet v chladničce. Použijeme jej přecezený nebo v něm česnek necháme.

Ovocné šašliky

Ovocné šašliky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 banány, 1 pomeranč, 1 jablko, 1 hruška, 1 broskev, 8 kuliček hroznového vína, 1 lžíce citrónové šťávy, 2 lžíce cukru krupice, 0,5 dl rumu, máslo

Ovoce nakrájíme na malé kousky a pokapame citrónovou šťávou. Cukr si rozpustíme v rumu, nalijeme na ovoce a dáme do chladničky na 30 minut. Poté ovoce napichujeme na jehlice střídavě. Dáme na pekáč a dáme péct, pečeme při 180 °C, cca 15 minut.

Domácí becherovka

Domácí becherovka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 l vodky, asi 5 listečků máty peprné, 3 lžíce čaje stomaran, 1 sáček vanilkového cukru, 3 ks hřebíčku

Všechny ingredience smícháme a necháme 1 - 3 dny luhovat. Pak nápoj scedíme a podáváme vychlazený.

Silvestrovská obložená mísa

Silvestrovská obložená mísa

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg vlašského salátu, 10 dkg šunky, 10 dkg debrecínky, 10 dkg plátkového sýra, 10 dkg poličanu, 10 dkg čabajkového salámu, 3 vejce uvařená natvrdo, sterilované okurky, nakládaná kapie na nudličky

Doprostřed oválné (ale i jiné) servírovací mísy dáme vlašský salát a vytvarujeme jej podle tvaru mísy. Pak kolem něj a do něj postupně dáváme další suroviny, které stáčíme do kornoutků. Jejich řazení je na naší fantazii, využíváme barevných efektů...

Salámovo-sýrová mísa

Salámovo-sýrová mísa

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g plátkovaného Eidamu, 2 balení Hermelínu, 1 čabajka, 200 g šunky, 200 g salámu Herkules, 200 g uzeného masa, 100 g Madelandu (plátky)

Plátky eidamu a šunky si srolujeme do ruliček; plátky salámu Herkules nařízneme od středu ke straně a vytvoříme z nich kornoutky; uzené maso nakrájíme na kousky; hermelín nakrájíme na trojúhelníčky a z madelandu vykrájíme vykrajovátkem nějaký tvar...

Dip z kuřete

Dip z kuřete

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

šťáva z 1 pomeranče, 2 lžíce kečupu, 1 lžička Worcesterské (Worcesterové) omáčky, 4 lžíce koňaku, 4 lžíce smetany ke šlehání (šlehačky), špetka soli, špetka pepře, 200 g masa z kuřete, 1 ks pomeranče

Šťávu z pomeranče, kečup, worcesterovou omáčku, koňak a šlehačku smícháme, osolíme a opepříme. Přidáme drobně nakrájené pečené maso z kuřete zbavené kůže a oloupaný, jader zbavený a drobně nakrájený pomeranč. Promícháme a před podáváním necháme vy...

Plněné sýrové kornoutky

Plněné sýrové kornoutky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky tvrdého sýra (Gouda, Eidam, apod.), 200 g tvarohu (příp. žervé, brynzy), mléko nebo smetana podle potřeby, špetka soli, 20 g másla, 1 lžíce sekané petrželky

Tenké plátky sýra svineme do tvaru kornoutků. Tvaroh prolisujeme, přidáme máslo, podle potřeby mléko nebo smetanu, osolíme a utřeme do pěny. Okořeníme jemně nasekanou pažitkou a naplníme do připravených kornoutků. Obměny: Pikantní: přidáme sar...

Papriky plněné salátem z vajec

Papriky plněné salátem z vajec

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks zelených paprik, 2 ks vajec, 1 cibule, 1 rajče, 150 g majonézy, špetka soli, špetka pepře, 2 lžíce Worcesterské (Worcesterové) omáčky

Očištěné zelené papriky podélně rozřízneme, odstraníme semena a spaříme. Natvrdo uvařená vejce drobně nakrájíme, přidáme jemně nasekanou cibuli, oloupaná rajčata a promícháme s ochucenou majonézou. Plníme do připravených paprik.

Plněné olivy

Plněné olivy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

12 oliv, 2 ks sardinek, 1 žloutek, 1 sterilovaná okurka

Sardinky i s olejem utřeme, přidáme natvrdo uvařený a nadrobno nakrájený žloutek a nastrouhanou okurku. Dobře promícháme. Nakládáné olivy podélně rozřízneme, vypeckujeme a naplníme připravenou nádivkou. Do každé půlky píchneme párátko.

Zdravé jednohubky

Zdravé jednohubky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 rajče, 1 list hlávkového salátu, 1 plátek šunky, 1 plátek Mozzarelly, 50 g odtučněného tvarohu, 5 plátků tenkých pufovaných chlebíčků rýžových s příchutí rajče a bazalka

Jednotlivá kolečka potřeme tvarohem, poklademe plátky rajčat, vykrajovátkem vykrojeným kolečkem salátu(podobné velikosti jako jsou chlebíky) a nakonec kolečkem ze sýra nebo šunky a zdravá rychlosváča je na světě.

stránka: