Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Silvestr

Zelená polévka s brokolicí

Zelená polévka s brokolicí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks brambor, 1 ks bulvového celeru, 1 ks pórku, 1 ks brokolice, 200 g žampionů, 1 l drůbežího vývaru, 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce majoránky, 1 lžíce tymiánu (Mateřídouška obecná), 1 lžíce libečku, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 1 lžička kmínu

Z másla a mouky připrávíme jíšku, kterou zalijeme vývarem. Zeleninu nakrájíme na kousky a přidáme ji do vývaru. Vaříme 15 minut doměkka. Ochutíme solí, pepřem, majoránkou a kmínem. Podáváme posypané čerstvým tymiánem a libečkem s krajícem ch...

Pomegranate Martini

Pomegranate Martini

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 cl tequily, 2 cl limetové šťávy, 1 cl cukrového sirupu, 1 cl Grenadiny

Všechny ingredience dáme do shakeru a pořádně protřepeme. Rozlijeme do vychlazené sklenice na Martini a podáváme ozdobené zrníčky z granátového jablka.

Nealko pomerančový koktejl se sektem

Nealko pomerančový koktejl se sektem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 l pomerančového džusu, 8 ks mochyně, 1 ks pomeranče

Smícháme sekt a džus a rozdělíme ho do sklenic. Do sklenic vhodíme pomeranč, který jsme nakrájeli na půlkolečka. Okraj sklenice ozdobíme mochyní a podáváme.

Sýrové fondue

Sýrové fondue

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g sýru gruyère, 400 g sýru ementál, 200 ml bílého vína, 100 ml třešňovice, 1 stroužek česneku, 4 ks bagety, 1 špetka muškátového ořechu, 2 lžičky solamylu, 1/2 lžičky bílého pepře

Bagety nakrájíme na kolečka a každé kolečko ještě rozčtvrtíme. Pečeme 10 minut v troubě na 200 °C. Oba sýry nastrouháme. Pálenku smícháme se solamylem. Kotlík na fondue vytřeme oloupaným stroužkem česneku a nalijeme do něj víno. Přidáme sýry, ...

Velvet Coffee

Velvet Coffee

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cl Kahlua likéru, 4 cl Bailey's, 1 lžíce máty peprné

Na spodek nalijeme Kahluu a poté pomocí lžíce přiléváme Bailey´s tak, aby se nesmíchaly. Podáváme ozdobené mátou.

Kanapky s lososovým tartarem a citrónovým máslem

Kanapky s lososovým tartarem a citrónovým máslem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g másla, 350 g lososu, 2 špetky soli, 1 špetka pepře, 1 ks citrónu, 1 ks cibule, 4 plátky chleba, 1 lžička dijonské hořčice, 1-2 lžičky olivového oleje

Máslo utřeme se solí, pepřem, citrónovou kůrou a šťávou z jednoho citrónu do pěny. Dáme do lednice vychladit. Mezitím si připravíme lososový tartar – lososa nakrájíme nadrobno, přidáme polovinu cibule nakrájené najemno, trochu citrónové šťávy (s...

Mangové lassi

Mangové lassi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g manga, 250 ml bílého jogurtu, 100 ml polotučného mléka, 4 lžíce třtinového cukru

Mango rozmixujeme. Přidáme zbytek ingrediencí a znovu promixujeme. Podáváme vychlazené.

Jednohubky z červené řepy s uzeným lososem

Jednohubky z červené řepy s uzeným lososem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks řepy, 170 g Řeckého jogurtu, 2 vejce, 1/2 lžičky sody bikarbóny, 140 g hladké mouky, 100 g sýru Ricotta, 200 g lososu, 4 lžíce kopru

Řepu uvaříme nebo upečeme doměkka. Poté ji nakrájíme na kousky a smícháme s řeckým jogurtem. Rozmixujeme do hladka. Vmícháme vejce, sodu a mouku. Smažíme asi 30 sekund z každé strany (bez oleje, na teflonové pánvi). Podáváme s čerstvým sýrem, uzen...

Rýžové závitky se zeleninou

Rýžové závitky se zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

16 ks rýžového papíru, 4 ks mrkve, 1 ks čínského zelí, 100 g rýžových nudlí, 100 ml rybí omáčky, 100 ml sójové omáčky, 50 ml slunečnicového oleje, 3 lžíce hladké mouky, 3 lžíce koriandru

Rýžové nudle uvaříme podle návodu. Mrkev, zelí a koriandr nasekáme najemno. Smícháme je s rybí omáčkou a nudlemi. Rýžovou placku namočíme v teplé vodě, a když je vláčné přeneseme ji na utěrku. Doprostřed dáme zeleninovou směs a zarolujeme podl...

Koktejl Amsterdam

Koktejl Amsterdam

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 ml koňaku, 100 ml horké přefiltrované kávy, 40 ml smetany

Do varné sklenky dáme koňak s horkou kávou - zamícháme. Smetanu vrstvíme přes lžičku na hladinu drinku. Můžeme ozdobit kávovým zrnkem.

Bílá paní

Bílá paní

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 cl Ginu, 2 cl likéru Lemon curacao, 2 cl citronové šťávy, 2 kostky ledu

Do šejkru vložíme led, potom ostatní přísady, šejkr uzavřeme, protřeseme asi půl minuty a nalijeme přes sítko do koktejlové sklenky.

Nivovo-koňaková pomazánka s ořechy

Nivovo-koňaková pomazánka s ořechy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g Nivy, 90 g másla, 20 g majonézy, 2 lžičky koňaku, 1 lžíce vlašských ořechů, 1 lžíce husté smetany, troška barevného pepře

Máslo a nivu vyšleháme do pěny, vmícháme majonézu, smetanu, koňak a na závěr na jemno rozdrcené ořechy. Opepříme. Podáváme s pečivem.

Grand Prix

Grand Prix

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl Becherovky, 2 cl vodky, 1 cl Grenadini, 1 sklenka Tonicu, 1 sklenka ledu

Do sklenky s ledem nalijeme becherovku, vodku a zalijeme tonickem. Nakonec opatrně vlijeme grenadinu tak, aby klesla dolů a udělala správný efekt. Mužeme zdobit plátkem citrónu.

Oštěpkové tyčinky

Oštěpkové tyčinky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g másla, 150 g nastrouhaného uzeného sýru (Oštiepok), 300 g hladké mouky, 2 vejce, 150 g uvařených brambor, sůl a pepř podle chuti, troška kmínu na posypaní

Do preosiatej múky primiešame postrúhaný oštiepok, prelisované zemiaky, vajcia, pokrájané maslo, korenie a soľ. Vypracujeme cesto, ktoré necháme 1 až 2 hodiny odpočívať v chlade. Potom cesto rozvaľkáme, poskladáme na štvormo a dáme opäť na chvíľ...

Pomazánka s česnekem a sýrem

Pomazánka s česnekem a sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g másla, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 - 2 lžíce tatarské omáčky, 2 tavené sýry, 5 stroužků česneku, sůl

Na pomazánku si nejdříve připravíme česnek, který oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. V míse dobře smícháme máslo s hořčicí, tatarskou omáčkou, solí a tavenými sýry dle vlastního výběru. Nakonec do pomazánky vmícháme nastrouhaný česnek. ...

Tvarohová majonéza

Tvarohová majonéza

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g jemného tvarohu, 1 žloutek, 5 lžic mléka, 1 lžička jablečného octa, špetka soli a pepře, 0,5 lžíce plnotučné hořčice, 4 lžíce olivového oleje

Všechny přísady necháme chvíli ležet v pokojové teplotě. V míse smícháme tvaroh, žloutek, mléko, ocet, pepř, sůl, olej a hořčici. Pořádně promícháme a pak ještě promícháme ručním šlehačem a je to.

Pomerančový granád

Pomerančový granád

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl vodky, 1 hrst ledu, 1 plátek pomeranče, 1 lžíce pomerančového tangu

Do sklenice s ledem nasypeme tang a zalijeme vodkou. Ozdobíme plátkem pomeranče.

Silvestrovský povzbuzující bujón

Silvestrovský povzbuzující bujón

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 slepice, 1/2 bulvového celeru, 2 mrkve, 1 cibule, 2 zelené papriky, 1/4 lžičky soli

Polovinu slepice nebo kuřete vložíme do přiměřeného množství vody, osolíme, přidáme očištěnou cibuli, mrkev, celer a zelenou papriku a vaříme 1-2 hodiny. Když je maso měkké, vývar procedíme a podáváme jako nápoj v keramických bujónkách.

Pikantní pečené kešu

Pikantní pečené kešu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g kešu, 150 g mandlí, 1 chilli paprička, 2 lžíce včelí medu, 1 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžička mleté papriky, špetka soli, špetka citronového pepře

Ořechy a mandle nasypeme do misky, přidáme rozdrcenou chilli papričku, med, olej. Vše důkladně promícháme. Směs dochutíme solí, pepřem a mletou pálivou paprikou. Plech vyložíme pečícím papírem a poskládáme ořechovou směsí. Pečeme ve vyhřáté troubě...

Rákosníček

Rákosníček

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl peprmintového likéru, 1 cl citronové šťávy, 1 cl Grenadiny, 1 sklenka Sprite, 1 sklenka ledu

Do sklenice s ledem nalijeme citronovou šťávu, grenadinu, likér a dolijeme spritem. Můžeme ozdobit snítkou máty.

Drink s granátem

Drink s granátem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

700 ml šumivého vína, 400 ml grepového džusu, 400 ml ananasového džusu, 1 granátové jablko, 1 limetku na ozdobu

Smíchejte džusy spolu se zrníčky granátového jablka (pozor, hodně barví, vyplatí se vše provádět ve dřezu) a základ nalijte zhruba do třetiny skleniček na šampaňské. Dolijte šumovým vínem, ozdobte limetkou, a party může začít!

Slavnostní monogramy

Slavnostní monogramy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 140 g Hery, 70 g práškového cukru, 1 vejce, 1/2 prášku do pečiva, citronovou kůru, kakao

Heru nakrájíme, přidáme vejce, prosetý cukr, hladkou mouku, do které jsme přidali 1/2 prášku do pečiva, citronovou kůru. Těsto zpracujeme na válu, třetinu obarvíme kakaem a dáme na jednu hodinu odpočinout. Ze světlého těsta vykrájíme kolečka (moho...

Pink lady

Pink lady

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl Ginu, 1/2 bílku, 1 lžička Grenadiny, 1 lžička citrónové šťávy, 2 lžíce ledu

V shakeru protřepeme všechny suroviny a drink přecedíme do koktejlové sklenice.

Las venturas

Las venturas

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 cl Tequili, 1 sklenka ledu, 3 cl vodky, 4 cl ananasového džusu

Do sklenky s ledem nalijeme všechny ingredience a promícháme. Mužeme ozdobit plátkem ananasu.

Torta a la mandorle

Torta a la mandorle

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 vejcí, 250 g cukru moučka, 1 sáček vanilkového cukru, šťáva a nastrouhaná kůra z jednoho citrónu, špetka mleté skořice, 1/2 lžičky prášku do pečiva, 250 g mletých mandlí, moučkový cukr na posypání

Oddělíme bílky a žloutky. Žloutky našleháme se solí a cukrem do pěny. Přidáme vanilkový cukr, citrónovou kůru, skořici, prášek do pečiva a mandle. Troubu zahřejeme na 175°C. Z bílků a několika kapek citrónové šťávy ušleháme tuhý sníh a vmícháme ho...

stránka: