Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Skotská

Polévka s krevetami nebo garnáty

Polévka s krevetami nebo garnáty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce rostlinného oleje, 200 g oloupaných syrových krevet nebo garnátů, 0,7 l mléka, 0,7 l zeleninového bujónu, 1 lžíce citrónové šťávy, sůl, pepř, pažitka na ozdobu, 100 g dlouhozrné rýže, 1 lžíce sojové omáčky

Mléko a rýži přivedeme do varu. Přikryjeme pokličkou a vaříme 20 minut na mírném plameni. Přidáme zeleninový bujón, citrónovou šťávu, sůl a pepř dle chuti. Vaříme dalších 5 minut. Mezitím na rozehřátém oleji osmažíme krevety nebo garnáty a přidáme...

Nepečená  pochoutka z kysané smetany a banánů

Nepečená pochoutka z kysané smetany a banánů

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g piškotů dětských, 3 zakysané smetany, 3 vanilkové cukry, 3 banány, 2 lžíce uvařené instantní kávy, 1 čokoládu na vaření

Zakysanou smetanu rozmícháme s vanilkovým cukrem a vmícháme nastrouhanou čokoládu na vaření. Středně velkou půlkulatou mísu vyložíme potravinářskou fólií, na dno nalijeme čtvrtinu dávky zakysané smetany, na ni poklademe kolečka banánu, zalijeme d...

Vepřová játra jako minutka

Vepřová játra jako minutka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

30 dkg játry (vepřová či telecí), trocha kukuřičného škrobu či hladké mouky na obalení, máslo dle potřeby na osmahnutí, sůl dle potřeby, citronový pepř na dochucení, sádlo dle potřeby na smažení

Játru nepereme, aby neztvrdla, ani nesolíme! Pokrájíme na nudličky, obalíme ve škrobu či mouce a rychle opečeme po každé straně asi 3 minuty na sádle. Opečené kousky dáme do teplé mísy, sádlo slijeme a přidáme máslo a trochu mouky, osmahneme...