Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Snídaně

Banánová omeleta

Banánová omeleta

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g čerstvé strouhanky, 100 ml sladké smetany, špetka soli, 2 vejce, 1 lžíce cukru, 1 lžička vanilkového cukru, 2 banány, 1 lžíce oleje, 1 lžíce másla

Do větší mísy dáme smetanu a strouhanku a necháme máčet asi tak 5 minut. Přidáme žloutky, sůl, cukr, vanilkový cukr a na kostičky nakrájené banány. Promícháme a nakonec přidáme pevně ušlehané bílky. Důkladně promícháme. Do větší pánve nebo do peká...

Banánové lívance

Banánové lívance

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks banánu, 1 ks vejce, 1 lžička slunečnicový olej

Nakrájejte banán na kostičky a přidejte jedno vajíčko. Vše spolu rozmixujte a dejte smažit. Na pánvi nechte rozpustit olej a smažte z každé strany 1-2 minuty.

Banánové lívance se smetanou

Banánové lívance se smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 banány, 300 ml plnotučného mléka, 2 hrnky polohrubé mouky, 1/2 sáčku kypřící prášek do pečiva, 4 vejce, 1 balení zakysaná smetana, 1 sáček vanilkového cukru, špetka soli

Zralé banány rozmačkáme nebo rozmixujeme. Smícháme se žloutky, mlékem, moukou, solí, kypřícím práškem a ušlehaným sněhem z bílků. Usmažíme je v lívanečníku na másle. Zakysanou smetanu promícháme s vanilkovým cukrem a na každý lívanec dáme po 1 lži...

Banánové lívanečky

Banánové lívanečky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 banán, 2 vejce, kousek másla

Banán dobře rozmixujeme se dvěma vajíčky. Těsto lijeme na rozpálený, máslem vymazaný lívanečník. Smažíme zvolna, obracíme až po důkladném zatuhnutí těsta, jinak se nám lívaneček potrhá. Hotové pocukrujeme.

Banánový džem

Banánový džem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg banánů, 1/2 lžičky hřebíčku, 1 l vody, 1 lžíce citronové šťávy, 750 g cukru krupice, 1 dcl rumu

Banány oloupeme a nakrájíme. Necháme rozvařit v litru vody a vaříme dohusta (pomalu). Přidáme citronovou šťávu, cukr a hřebíček. Přivedeme k varu a ihned plníme do předem nahřátých skleniček. Nakonec přidáme rum.

Banánový toust s arašídovým máslem

Banánový toust s arašídovým máslem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky máslového toastového chlebu, 4 lžičky arašídového másla, 2 banány, 2 plátky plátkového sýru

Toustový chléb namažeme arašídovým máslem. Poklademe plátky nakrájeného banánu a pokryjeme plátkovým sýrem. Přiklopíme a vložíme do sendvičovače.

Bavorské vdolečky

Bavorské vdolečky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 ml vlažného kravského mléka, 2 lžičky soli, 36 g droždí (kvasnic), 126 g cukru krystal, 116 g rozpuštěného másla, 1 kg polohrubé mouky, 2 vejce, kůra z jednoho citronu

Přípravu těsta začneme vymícháním kvásku. Droždí rozdrobíme, přidáme trochu cukru, zředíme malým množstvím vlažného mléka a přidáme trochu prosáté polohrubé mouky. Zamícháme na řídké těsto a necháme na teplém místě vykynout. Do zbytku prosáté mou...

Bezlepkové palačinky s tvarohem

Bezlepkové palačinky s tvarohem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

5 lžic olivového oleje, 40 g cukru krupice, 100 g cukru moučky, 2 vejce, 250 g odtučněného tvarohu, 200 g rýžové mouky, 500 ml mléka, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačky)

Smícháme mouku, cukr krupici, vejce a mléko. Vše důkladně promícháme a necháme 1 hodinu odpočinout. Mezitím tvaroh ušleháme s cukrem moučkou. Odpočinuté těsto znovu promícháme. Na pánvi rozehřejeme 1 lžíci oleje a vlijeme 1 naběračku těsta, které ...

Bramborová bábovka

Bramborová bábovka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g brambor, 2 slepičí vejce, 150 g cukru moučka, 250 g polohrubé mouky, 1 balení vanilkového cukru, 60 g Hery, 1/2 citrónu, 1 balení kypřícího prášku do pečiva, špetka soli

Žloutek utřeme s cukrem do pěny a za stálého míchání postupně přidáváme studené, jemně nastrouhané uvařené brambory, Heru nakrájenou na malé kousky, nastrouhanou citrónovou kůru a vanilkový cukr. Ze dvou bílků ušleháme sníh (přidáme špetku soli) ...

Brokolicová pomazánka

Brokolicová pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g brokolice, 40 g Lučiny, 20 g taveného sýra, 1/2 stroužku česneku, troška bílého pepře , špetka soli

Brokolici opláchneme a rozebereme na růžičky, které uvaříme v osolené vroucí vodě doměkka. Po uvaření a vychladnutí ji nakrájíme nadrobno, smícháme v míse s Lučinou a sýrem. Na závěr dle chuti osolíme, opepříme a dochutíme prolisovaným česnekem.

Brusinkové koláčky s mandlovou drobenkou

Brusinkové koláčky s mandlovou drobenkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g Hery, 3/4 šálku cukru krupice, 2 lžičky vanilkového cukru, 3 vejce, 2 šálky hladké mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, špetka soli, 1 balení zakysané smetany (175 g), 200 g brusinek (sušené nebo směs sušených a mražených), 3 lžíce hnědého cukru, 3 lžíce hrubé mouky, 1 lžíce másla, 1/2 lžičky skořice, 2 lžíce mandlových lupínků

Rozšleháme Heru s cukrem a vanilkovým cukrem, postupně po jednom vešleháme vejce. Do napěněné směsi přimícháme zakysanou smetanu, mouku s kypřícím práškem a špetku soli. Směs rozdělíme do formiček vymazaných tukem, posypeme brusinkami a navrchu d...

Brusinkový džem dle babičky

Brusinkový džem dle babičky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g brusinek, 400 g pomerančové dužiny, 500 g želírovacího cukru, 25 g pomerančové kůry

Pomerančovou kůru nakrájíme na tenké plátky. Pomerančovou kůru, dužinu a brusinky promícháme s cukrem a za stálého míchání přivedeme rychle k varu. Vaříme asi 3 minutky. Vytvořenou pěnu odebereme a ještě teplé plníme do skleniček.

Celerová pomazánka s majonézou

Celerová pomazánka s majonézou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 ks bulvového celeru, 2 ks jablka, 2 ks mrkeve, 1 ks cibule, 1 ks sterilovaná okurka, 100 g majonézy, 1-2 špetky sůli, 1 špetka pepře, 2 lžičky citronové šťávy

Dobře očištěný, oloupaný celer jemně nastrouháme, hned zakapeme citrónovou šťávou, aby neztmavl, pak přidáme oloupaná nastrouhaná jablka, dobře očištěnou a nastrouhanou mrkev a na drobno nakrájenou cibuli i okurku. Vše promícháme s majonézou, dle...

Celozrnné lívance dle Apetitu

Celozrnné lívance dle Apetitu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g hladké mouky, 100 g celozrnné pšeničné mouky, 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 2 lžičky mleté skořice, 120 ml podmáslí, 1/4 lžičky sody bikarbóny, 2 vejce, 4 lžíce medu (nebo javorového sirupu), 250 g bílého jogurtu, 1 lžíce oleje na vymaštění pánve, 200 g borůvek

V jedné míse smíchejte mouky, sodu, kypřící prášek a skořici. V druhé míse smíchejte 3 lžíce medu, vejce, podmáslí a polovinu jogurtu. Přisypte moučnou směs a lehce prošlehejte. V případě, že se Vám zdá směs příliš tuhá, přidejte trochu podmáslí. ...

Citronovo - bylinkové máslo

Citronovo - bylinkové máslo

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g másla, troška tymiánu (mateřídoušky obecné), troška pažitky, 1 lžíce citronové šťávy, špetka soli, špetka růžového pepře, troška rozmarýnu

Do rozpuštěného másla vmícháme nasekané bylinky. Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Nalijeme do tvořítek na led a dáme ztuhnout do lednice.

Croissanty

Croissanty

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

670 g hladké mouky, 150 ml mléka, 170 ml vody, 300 g másla, 2 vejce, 60 g cukru krupice

Připravíme si kvásek z droždí, 100 ml vlažného mléka a trochy cukru. Po vzejití jej vlejeme do prosáté mouky, přidáme cukr, špetku soli, vejce a vlažnou vodu. Zpracujeme v polotuhé těsto, můžeme přidat mléko. Těsto vyválíme na tenký plát, pokladem...

Domácí česneková pasta

Domácí česneková pasta

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg česneku, 2 dcl olivového oleje, 300-400 g soli

Očištěný česnek (nejlépe ze zahrádky nebo českého původu) rozmixujeme na kašičku. Přidáme kvalitní olivový olej a dochutíme solí. Dobře promícháme. Plníme do skleniček, které jsme sterilizovali ve vodní lázni. Dobře uzavřeme. Skladujeme v chladnu.

Domácí chléb bez hnětení

Domácí chléb bez hnětení

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrnek žitné mouky, 1 hrnek hladké mouky, 2 hrnky polohrubé mouky, 1,5 lžičky soli, 1 lžička kmínu, 0,5 lžičky instantního droždí, 1 lžička jablečného octa, 2 hrnky studené vody

Do větší mísy nasypeme všechny 4 hrnky mouky, instantní droždí, lžičku kmínu drceného a 1,5 lžičky soli. Promícháme a přidáme ocet a studenou vodu. Všechno promícháme, až vznikne řidší těsto, posypeme moukou a necháme kynout při pokojové teplotě a...

Domácí jablečný závin z nelistového těsta

Domácí jablečný závin z nelistového těsta

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

50 dkg hladké mouky, 1/4 kg Hery nebo jiného tuku na pečení, 2 žloutky, 2 lžíce octa, voda, nastrouhaná jablka

Do 2 dcl sklenice dáme 2 žloutky, 2 lžíce octu a dolijeme vodou, aby byla sklenice plná. Do mísy odvážíme mouku, přidáme tuk a přilijeme všechno z připravené sklenice. Zamícháme těsto, které potom přendáme na vál a propracujeme, až je hladké. Dám...

Domácí müsli s možností obměn

Domácí müsli s možností obměn

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 balení ovesných vloček, 2-3 lžíce cukru krupice, 1 hrst mletých lískových oříšků , 1 hrst rozinek, 1 hrst sušeného ovoce

Na teflonovou pánev dáme ovesné vločky (možno smíchat s pšeničnými napůl), přidáme cukr a mícháme. Pozor, až se více rozpálí a zkaramelizuje cukr, hodně míchat a stáhnout teplotu, aby vločky nehořkly! Pak přidáme nasekané oříšky, mandle, rozinky, ...

Domácí pečené buchty

Domácí pečené buchty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hladké mouky, 30 g droždí (kvasnice), 2 lžíce cukru krystal, 250 ml mléka, 50 g másla + trochu na potírání buchet, 2 žloutky, špetka soli

Ve 100 ml vlažného mléka rozmícháme droždí se lžící cukru, lžící mouky a necháme vykynout. Mouku prosejeme, přidáme kvásek, žloutky, zbylé mléko, cukr a rozpuštěné máslo. Vypracujeme vláčné, ne příliš tuhé těsto /dle potřeby přidáme ještě trochu m...

Domácí vdolky s bio povidly

Domácí vdolky s bio povidly

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hladké mouky, 250 ml mléka, 1 vejce, špetka soli, 1/2 droždí, 100 g másla, 500 g sádla na smažení, Suroviny na zdobení: 150 g strouhaného tvrdého tvarohu, 150 g švestkových bio povidel, 200 g zakysané smetany

Mléko rozdělíme do dvou kastrolků a oba lehce zahřejeme. V jednom kastolku rozpustíme máslo a ve druhém si připravíme kvásek: do vlažného mléka dáme trochu cukru, rozdrobíme droždí a necháme vzejít. Bude to trvat asi dvacet minut. Mouku prosijeme...

Džem z jahod a banánů

Džem z jahod a banánů

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

700 g jahod, 300 g banánů, 1 balení želírovacího cukru, 1 lžička kyseliny citronové

Ovoce nakrájíme na malé kousky, přidáme cukr, kyselinu citrónovou a dobře zamícháme. Za stálého míchání přivedeme k varu. Poté vaříme asi 3 minuty. Odebereme vzniklou pěnu a ještě teplé plníme do skleniček.

Francouzský toast s ovocem

Francouzský toast s ovocem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 jablko, 200 g lesních plodů, 2 lžíce vody, Pro francouzské toasty: 2 vejce, 2 lžičky polotučného mléka, 2 plátky celozrnného chlebu, 2 lžičky slunečnicového oleje

Vložte vodu, na měsíčky nakrájené jablko a mražené ovoce do hrnce a vařte na středním ohni po dobu 3-4 minut, dokud není ovoce rozvařené. Mezitím smíchejte vejce a mléko dohromady a namočte v tom důkladně plátky chleba. Rozehřejte olej na pánvi, p...

Grilované sýrové toasty

Grilované sýrové toasty

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

16 ks toastového chleba, 2 lžíce másla, 16 plátků sýra, 16 plátků šunky

Jednotlivé plátky toastového chleba natřeme máslem, obložíme plátkem šunky, plátkem sýra a přiklopíme vždy dva k sobě. Jednotlivé toasty grilujeme po obou stranách cca 3 minuty.

stránka: